Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jacusianka - trzymam kciuki, dobrze że macie ten szybszy termin
No to fajnie na tym FB , jak tu nikogo już nie będzie to się dopiszę ale wątpię żeby tak się stało że nikt tu nie zaglądnie:).
Co do kaszek, kleików...
Ja daję kleik ryżowy i kleik ryżowy o smaku waniliowym (nie ma nic cukru).
Podobno z Bobovity lubią mieć cukier ale tylko o tym czytałam.
Ja daję normalną ilość mleka (bo inaczej nie można) i daję jedną łyżkę kleiku. Robię tak do każdego karmienia.
Kleiku ryżowego samego mały coś nie chce jeść bo chyba się smoczek zapycha , a mam 3-przepływowy i nie wiem czemu tak się dzieje .
No i przepajam wodą od 30-60ml dziennie w zależności ile mały wypije (woda lub koperek) .villemo_gbm lubi tę wiadomość
-
Jacuska kciuki mocno ! Badz silna ! Moze i dobrze ze teraz ten zabieg , bedzie mu lzej!
Agania ah bo zaraz zgadniesz
Agattka ja mam aventu i tez mam ta opcje tylko boje sie zeby za duzo nie lecialo najpierw moze dam jedna lyzeczke i bede obserwowac . Ale chyba kupie moze ten kleik bez smaku? Eh cos wymysleWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 17:41
-
aagatkaa1984 wrote:Szczesliwa ja bym zaczną wlasnie od kleiku, jak nie ma problemów z zaparciem to ryżowy, jak ma to kukurydziany
Ja na razie jeszcze nie mam zamiaru dosypywać kleiku do mleka, ale może jak skończy 5 miesięcy to zacznę. Można to zrobić na swoim mleku ściągniętym? -
Wojtek po raz kolejny miał zmieniany wenflon bo rączką zaczęła puchnac. Już nie mam siły patrzeć jak szukają mu żyły w tych jego zrostach... Będę jutro walczyła o doustnym antybiotyk bo wyniki się poprawiły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 19:46
Natka88 lubi tę wiadomość
-
Maluda biedny ten Twój Wojtuś jeśli jest możliwość to muszą podać doustny...ile on ma się wycierpieć kurcze..
Eyyy bulwers ma tylko jedna osoba zawsze hio hio hio
Jacusianka i za Was mocne kciuki :* i pewnie,że dacie rade!
Wiecie co? Moje dziecko jest anty papkowe! Nie ma szans żeby coś jadł a jak dam do memlania kawałek jabłka czy marchewki to trzesie się cały i cieszy. Kaszki porażka...4podejścia i wypluwał za każdym razem. Jem sama teraz bo szkoda wywalić. Więc od czasu do czasu dostanie na chwilkę coś do buzi,jak jemy z R to wzrokiem pożera nam wszystko i widzi doskonale jak jemy. Cokolwiek by to nie było. Nawet zelka jak R jadł to Mały już trzęsie się i czekaaa hehe
Dzisiaj przed kąpielą R laskotal naszą marude pp brzuszku a on w końcu się zaczął śmiać niestety na krótko boooo dostał czkawki
Na poprzedniej stronie któraś wspomniała o październikowej ciężarnej ,ja nadal nie mam @ a wczoraj miałam takie mdłości,że nagle przeszła mi ciąża przez głowę i zaraz trylion myśli na minutę...masakra...ale już dziś jest okszczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Witajcie! uaktywniam się na nowo dziewczyny podczytuję czasem forum ale nie jestem pewna czy któraś poruszała wątek zmiany mleka mm więc zapytam może pomożecie w temacie Antoś 16.02 kończy 4 miesiące szybko przestałam karmić piersią i wprowadziłam bebiko, ale pojawił się problem kolek (choć nie jakiś straszliwych to jednak gazy dokuczały, kupki były codziennie). Pediatra zalecił Delicol i Espumisan na zmianę oraz Humanę Antycolic więc się zastosowaliśmy do wytycznych i było lepiej. Jak skończył 3 m-ce podkusiło mnie żeby wrócić na bebiko i niestety problem powrócił, więc ponowni wróciliśmy na Humanę niestety już z mniejszym efektem młody kopie przy karmieniach (nie każdych ale często), napręża się, stęka, czasem zrobi kupę, czasem nie, pierdzenia go męczą, szczególnie nad ranem i ma cczasem takie dni, że bardzo mało je. Nie wiem już sama co zrobić? na tej Humanie nie jest wcale rewelacyjnie więc zastanawiam się czy nie zrobić podejścia do bebika jeszcze raz jak skończy te 4 m-ce? czy spróbować zupełnie innego mleka? jakie macie doświadczenia?
pozdrawiam wszystkie mamuśki!!!szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
maxymiliana ja mialam Bebilon i byly straszne problemy z kupa z ulewaniem to juz nie wspomne , polozna nam doradzila zmiane na Hipp Bio Combioty , rewelacja ! Od tamtej pory kupa codziennie , brzuch nie bolii , zero ulewania ! Z mojej strony polecam
Maluda , oj duzo zdrowka dla Wojtusia ! Moze uda sie wywalczyc !
Pauula wystraszylas sie? No mamy mamusie , kurcze tez mnie juz kusi no ! Gdyby nie praca to juz bym robiła córcie
Dzieki Agatka ! W takim razie zaczne od kleiku , bede szukac w sobote mam nadzieje ze jakis znajde u siebievillemo_gbm, PauLLa lubią tę wiadomość
-
Paulla, super, ze Adi się zasmiał, to jest takie cudowne jak nasze pociechy sie śmieją Ja kilka razy dziennie oglądam gilmik jak Hela się chichra a ostatnio się robi coraz bardziej gadatliwa i śmiechowna i dzisiaj tez się chichrała, tym razem jak podłozyłam sobie poduszkę pod plecy haha Nie idzie wyczaić co ją rozśmieszy niestety
Paulla, to dla was idealna metoda BLW Dokładnie polega na tym, że stałe pokarmy się bobasowi wprowadza jak on już jest jedzeniem zainteresowany nasza Hela póki co tylko wbija spojrzenie w tego, kto je cokolwiek i np wędruje wzrokiem za naszą łyżką od talerza aż do buzi
Maxymiliana, witamy! Ja się nie znam, nie pomogę
ja tez nie mam nadal okresu, w ciązy nie jestem ale gdyby nie cc i kp to też bym już mogła byćszczesliwa_mamusia21, PauLLa lubią tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:maxymiliana ja mialam Bebilon i byly straszne problemy z kupa z ulewaniem to juz nie wspomne , polozna nam doradzila zmiane na Hipp Bio Combioty , rewelacja ! Od tamtej pory kupa codziennie , brzuch nie bolii , zero ulewania ! Z mojej strony polecam
Hmmm sama już nie wiem co robić człowiek chciałby jak najlepiej ale chyba się nie obejdzie bez prób i błędów...myślę o bebiku znowu bo zrobiłam niestety mały zapas i teraz szkoda tego mleka...czytałam też te problemy brzuszkowe przechodzą maluchom koło 4 m-ca więc może akurat się uda? no cóż pożyjemy zobaczymy -
A to tez fejsikowe wiesci z ta mamusia? ja jak to napisalyscie, to az zadrzalam tez jeszcze @ nie bylo, a kiedys tam zgaga mnie dopadla, a tylko i wylacznie mialam zgage jak bylam w ciazy
Ale no chyba nie ma takiej opcji
A wiecie moze co tam u Miki i Zakreconej?