X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dietke i schudłam w ciągu 9 miesięcy 36 kg i ta dieta dobra dla kobiet w ciąży i karmiących więc odrazu zasowam na nią po.porodzie :) do ślubu w nie cały rok schudne

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie no to trzymam kciuki ! :) A zabek dziekuje odpukac dal o sobie zapomniec i oby juz na zawsze! :)

Dokladnie kilogramami sie nie przejmujcie , to nasze kilogramy szcześcia :) Po porodach bedziemy sie motywowac , a przy naszych dzidziach pewnie szybciutko zrzucimy :D

BATTINKA, Lexie lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna, 36 kg w ciągu 9 miesięcy - świetny wynik! Gratuluję siły!

ZakręconaOna, nat_alia lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci ze nie było tak źle, Przyzwyczailam się szybko do diety i nie umiałam zgrzeszyc nawet a jak widziałam efekty to w niebo wzięta :)

Magnosia, stokrotka25 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    A zauważyłyście rozrost bioder? Nie mam na myśli tłuszczyku, tylko szerokość miednicy? Zaczynają mnie już majtki uciskać, a biodra jak miałam szczupłe czyt. chłopięce ;) tak mam nadal. Czas na zakupy :)

MI właśnie neistety biodra się poszerzyły i nie jest to tłuszczyk tylko kości:/ Więc pewnie po porodzie już się tego nie pozbede...Ogólnie mam na plusie 4 kg, ale bardzo często boli mnie własnbie spojenie łonowe co pewneio ma zwiazek z poszerzeniem się bioder. Moje malenstwo chyab nie spi bo cały czas wierzga w brzuchu:)Ostatnio do 2 w nocy stukala i nie moglam zasnac:)Za to rano bym mogla do 12 spac:D

relgh371rrya3inl.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za dieta? Bo ja kiedyś zrzuciłam 35 kg ale w 3 lata :P

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to było z tym łożyskiem? Jak jest na przedniej ścianie to się później czuje ruchy? Bo ja mam właśnie na przedniej ścianie... W sumie nie wiem czy czuję ruchy czy nie, czasami mi się wydaje, że tak, czasami że nie...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    300 zł za 30 zdjęć?! Ja parę miesięcy temu fundowałam chrześnicy i wyszło 4 tysiące za 20 zdjęć po obróbce. Dostała ze 100, ale tylko 20 takich pro. Myślałam, że wszyscy podobne kwoty sobie krzyczą.

Polkosia fundowałam jej w zeszłym roku, ta Pani wówczas miała jakąś promocje, ale nie sądzę żeby teraz było dużo drożej.
    Przesyłam link do jej profilu na facebooku: https://www.facebook.com/slusarczyk.foto/timeline

4.000 to przerażające? co to za fotograf?

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Dziewczyny, a jak to było z tym łożyskiem? Jak jest na przedniej ścianie to się później czuje ruchy? Bo ja mam właśnie na przedniej ścianie... W sumie nie wiem czy czuję ruchy czy nie, czasami mi się wydaje, że tak, czasami że nie...

dokladnie tak jest - na przedniej ścianie = później ruchy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Polkosia fundowałam jej w zeszłym roku, ta Pani wówczas miała jakąś promocje, ale nie sądzę żeby teraz było dużo drożej.
    Przesyłam link do jej profilu na facebooku: https://www.facebook.com/slusarczyk.foto/timeline

4.000 to przerażające? co to za fotograf?

W moim malym miescie jest 20szt za 100zl, ale i tak dala plytke ze zdjeciami wszystkimi.. tylko wywolanych bylo 20 :)

Duzo jest fotografow ktorzy szukaja kogos zeby mogli pocwiczyc i robia za darmo mi sie raz udalo i mam super zdjecia, a teraz brzuszkowa z tym samym panem zrobie, tez dla cwiczen.
    Poszukajcie kogos w swoim miescie. Na maxmodels.pl sa ogloszenia fotorgrafow :)

jaroszka lubi tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, masz rację. Podobno łozysko na przedniej ścianie opóźnia wyczuwanie ruchów dziecka. A mój Szymuś fikał dziś od rana, a teraz cisza. Pewnie śpi ;)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japitole! Chyle przed Wami czoła! 30 kg! A z człowieka taki len, ze się mu nie chce...oczywiście z takiego hak ja :D mi by tak z 10 mniej odpowiadało :D

4tys z sesje to faktycznie kosmiczna kwota. Moja sesja ślubna w studio kosztowala chyba ok 2000.

Agania, tak. Łożysko umiejscowione na przedniej ścianie amortyzuje ruchy i mogą być później wyczuwalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 15:25

stokrotka25, IviQ lubią tę wiadomość

• stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Cześć dziewczyny, mi niestety kilka kg poszły w uda :( a przed ciążą byłam już taka zgrabna (bo udało mi się zrzucić kilka kg) no ale co tam, ważne, żeby Maleństwu było dobrze a ja po ciąży zrzucę to co przybyło ;)

Jutro mam usg :) już się nie mogę doczekać <3

Ooo ja też mam jutro i też się niecierpliwię:) Chyba zrobi już dokładne pomiary (to USG połówkowe) i modlę się żeby tylko wszystko było dobrze...
    No i ciekawość mnie zżera czy Małe się w końcu pokaże przodem, bo do tej pory zawsze tyłek nam wystawiało :)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, na przedniej się ponoć czuje później, ale z tym też nie ma reguły. Ja przy jednej i drugiej ciąży miałam łożysko umiejscowione na przedniej ścianie, a ruchy czułam od ok. 16 tygodnia.
    agania wrote:

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, to tydzień USG przed nami. ;) Ja idę na połówkowe pojutrze i też się nie mogę doczekać. Im bliżej terminu, tym większe podekscytowanie. ;)

my dream, szczesliwa_mamusia21, polkosia, Lexie, Magnosia, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 - nie dziwię się ;)
    Ja też swojego nie mogę się doczekać, no i tego, że w końcu pójdę na L4 od 18 czerwca.

szczesliwa_mamusia21, Lexie, Magnosia, agu258 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziewczynki, to tydzień USG przed nami. ;) Ja idę na połówkowe pojutrze i też się nie mogę doczekać. Im bliżej terminu, tym większe podekscytowanie. ;)

przyłączam się :) ja idę jutro :)

szczesliwa_mamusia21, Lexie, Magnosia, Kasia82 lubią tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dieta typu - odstawienia mąki , chleba , cukru w kazdej postacji , wiekszosci chemi w jedzeniu itp a tak konkretniej to Wam w pazdzierniku podam po porodach to wszystkie z nia wskoczymy hihi ;)
    Co do łozyska tez mam na przedniej i lekarz mowił ze moge pozniej czuc ruchy bo teraz babel wierci sie strasznie ale łozysko troszke amortyzuje je ale ja czuje ruchy tez od 16 tyg fakt z tyg na tydzien coraz intensywniej bo wtedy to smyranko było ale jeszcze czekam na ruszajacy sie brzuszek <3

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie dopisuje , również wizytuje jutro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 16:08

polkosia, Lexie, lili_madlen, agu258, Kasia82 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ja teraz nie wiem kiedy mam wizyte bo wrociłam do UK i musze isc do GP rejestrowac sie i zobaczymy moze za miesiac , dwa mi wyznacza ... najwazniejsze ze miałam polowkowe ;)
    Ja mogłabym podłaćzona byc do aparatury usg 24/7 i patrzec na maluszka hihi

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ