X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dietke i schudłam w ciągu 9 miesięcy 36 kg i ta dieta dobra dla kobiet w ciąży i karmiących więc odrazu zasowam na nią po.porodzie :) do ślubu w nie cały rok schudne

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie no to trzymam kciuki ! :) A zabek dziekuje odpukac dal o sobie zapomniec i oby juz na zawsze! :)

Dokladnie kilogramami sie nie przejmujcie , to nasze kilogramy szcześcia :) Po porodach bedziemy sie motywowac , a przy naszych dzidziach pewnie szybciutko zrzucimy :D

BATTINKA, Lexie lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna, 36 kg w ciągu 9 miesięcy - świetny wynik! Gratuluję siły!

ZakręconaOna, nat_alia lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci ze nie było tak źle, Przyzwyczailam się szybko do diety i nie umiałam zgrzeszyc nawet a jak widziałam efekty to w niebo wzięta :)

Magnosia, stokrotka25 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    A zauważyłyście rozrost bioder? Nie mam na myśli tłuszczyku, tylko szerokość miednicy? Zaczynają mnie już majtki uciskać, a biodra jak miałam szczupłe czyt. chłopięce ;) tak mam nadal. Czas na zakupy :)

MI właśnie neistety biodra się poszerzyły i nie jest to tłuszczyk tylko kości:/ Więc pewnie po porodzie już się tego nie pozbede...Ogólnie mam na plusie 4 kg, ale bardzo często boli mnie własnbie spojenie łonowe co pewneio ma zwiazek z poszerzeniem się bioder. Moje malenstwo chyab nie spi bo cały czas wierzga w brzuchu:)Ostatnio do 2 w nocy stukala i nie moglam zasnac:)Za to rano bym mogla do 12 spac:D

relgh371rrya3inl.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za dieta? Bo ja kiedyś zrzuciłam 35 kg ale w 3 lata :P

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to było z tym łożyskiem? Jak jest na przedniej ścianie to się później czuje ruchy? Bo ja mam właśnie na przedniej ścianie... W sumie nie wiem czy czuję ruchy czy nie, czasami mi się wydaje, że tak, czasami że nie...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    300 zł za 30 zdjęć?! Ja parę miesięcy temu fundowałam chrześnicy i wyszło 4 tysiące za 20 zdjęć po obróbce. Dostała ze 100, ale tylko 20 takich pro. Myślałam, że wszyscy podobne kwoty sobie krzyczą.

Polkosia fundowałam jej w zeszłym roku, ta Pani wówczas miała jakąś promocje, ale nie sądzę żeby teraz było dużo drożej.
    Przesyłam link do jej profilu na facebooku: https://www.facebook.com/slusarczyk.foto/timeline

4.000 to przerażające? co to za fotograf?

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Dziewczyny, a jak to było z tym łożyskiem? Jak jest na przedniej ścianie to się później czuje ruchy? Bo ja mam właśnie na przedniej ścianie... W sumie nie wiem czy czuję ruchy czy nie, czasami mi się wydaje, że tak, czasami że nie...

dokladnie tak jest - na przedniej ścianie = później ruchy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Polkosia fundowałam jej w zeszłym roku, ta Pani wówczas miała jakąś promocje, ale nie sądzę żeby teraz było dużo drożej.
    Przesyłam link do jej profilu na facebooku: https://www.facebook.com/slusarczyk.foto/timeline

4.000 to przerażające? co to za fotograf?

W moim malym miescie jest 20szt za 100zl, ale i tak dala plytke ze zdjeciami wszystkimi.. tylko wywolanych bylo 20 :)

Duzo jest fotografow ktorzy szukaja kogos zeby mogli pocwiczyc i robia za darmo mi sie raz udalo i mam super zdjecia, a teraz brzuszkowa z tym samym panem zrobie, tez dla cwiczen.
    Poszukajcie kogos w swoim miescie. Na maxmodels.pl sa ogloszenia fotorgrafow :)

jaroszka lubi tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, masz rację. Podobno łozysko na przedniej ścianie opóźnia wyczuwanie ruchów dziecka. A mój Szymuś fikał dziś od rana, a teraz cisza. Pewnie śpi ;)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japitole! Chyle przed Wami czoła! 30 kg! A z człowieka taki len, ze się mu nie chce...oczywiście z takiego hak ja :D mi by tak z 10 mniej odpowiadało :D

4tys z sesje to faktycznie kosmiczna kwota. Moja sesja ślubna w studio kosztowala chyba ok 2000.

Agania, tak. Łożysko umiejscowione na przedniej ścianie amortyzuje ruchy i mogą być później wyczuwalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 15:25

stokrotka25, IviQ lubią tę wiadomość

• stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Cześć dziewczyny, mi niestety kilka kg poszły w uda :( a przed ciążą byłam już taka zgrabna (bo udało mi się zrzucić kilka kg) no ale co tam, ważne, żeby Maleństwu było dobrze a ja po ciąży zrzucę to co przybyło ;)

Jutro mam usg :) już się nie mogę doczekać <3

Ooo ja też mam jutro i też się niecierpliwię:) Chyba zrobi już dokładne pomiary (to USG połówkowe) i modlę się żeby tylko wszystko było dobrze...
    No i ciekawość mnie zżera czy Małe się w końcu pokaże przodem, bo do tej pory zawsze tyłek nam wystawiało :)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, na przedniej się ponoć czuje później, ale z tym też nie ma reguły. Ja przy jednej i drugiej ciąży miałam łożysko umiejscowione na przedniej ścianie, a ruchy czułam od ok. 16 tygodnia.
    agania wrote:

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, to tydzień USG przed nami. ;) Ja idę na połówkowe pojutrze i też się nie mogę doczekać. Im bliżej terminu, tym większe podekscytowanie. ;)

my dream, szczesliwa_mamusia21, polkosia, Lexie, Magnosia, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 - nie dziwię się ;)
    Ja też swojego nie mogę się doczekać, no i tego, że w końcu pójdę na L4 od 18 czerwca.

szczesliwa_mamusia21, Lexie, Magnosia, agu258 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziewczynki, to tydzień USG przed nami. ;) Ja idę na połówkowe pojutrze i też się nie mogę doczekać. Im bliżej terminu, tym większe podekscytowanie. ;)

przyłączam się :) ja idę jutro :)

szczesliwa_mamusia21, Lexie, Magnosia, Kasia82 lubią tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dieta typu - odstawienia mąki , chleba , cukru w kazdej postacji , wiekszosci chemi w jedzeniu itp a tak konkretniej to Wam w pazdzierniku podam po porodach to wszystkie z nia wskoczymy hihi ;)
    Co do łozyska tez mam na przedniej i lekarz mowił ze moge pozniej czuc ruchy bo teraz babel wierci sie strasznie ale łozysko troszke amortyzuje je ale ja czuje ruchy tez od 16 tyg fakt z tyg na tydzien coraz intensywniej bo wtedy to smyranko było ale jeszcze czekam na ruszajacy sie brzuszek <3

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie dopisuje , również wizytuje jutro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 16:08

polkosia, Lexie, lili_madlen, agu258, Kasia82 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ja teraz nie wiem kiedy mam wizyte bo wrociłam do UK i musze isc do GP rejestrowac sie i zobaczymy moze za miesiac , dwa mi wyznacza ... najwazniejsze ze miałam polowkowe ;)
    Ja mogłabym podłaćzona byc do aparatury usg 24/7 i patrzec na maluszka hihi

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ