X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, szkoda mi kasy na drugą, a tę kupiłam dosyć okazyjnie ;)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna, prosta :)

Magnosia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się z tym zgadzam! Sukienka super i wcale nie za krotka :D a takie nogi to żal zakrywać! :)

Magnosia, ZakręconaOna, stokrotka25, agaton lubią tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręconą masz racje, to pewnie mały mnie smyra :)

Dziewczyny temat teściowych nagminnie powraca na forum ... Widać, ze te relacje synowa-teściowa są mocno zaburzone, siedzi w nas zakorzeniona od pokoleń walka o mężczyznę :)
    Mam nadzieje, ze ja będę fajna tesciowka!

aanaa lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziękuję za komplementy, ale ilości moich kompleksów nie jestem w stanie zliczyć... Ale bardzo Wam dziękuję ;) Jesteście kochane <3 Dobrze, że mamy się nawzajem ;)

Kasia82 lubi tę wiadomość

• aanaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, sukienka piękna, wcale nie za krótka, ale pamiętaj że niektóre panny młode nie tolerują białych sukienek u gościówek weselnych ;) Może jeśli to bliska Ci osoba przedzwoń i spytaj czy nie będzie miała nic przeciwko?
    Co do Kaśku, to niestety, ale dodatkowe badania wykryły poważne wady u dzieciaczka :(

Magnosia, annggela lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Magnosia, sukienka piękna, wcale nie za krótka, ale pamiętaj że niektóre panny młode nie tolerują białych sukienek u gościówek weselnych ;) Może jeśli to bliska Ci osoba przedzwoń i spytaj czy nie będzie miała nic przeciwko?
    Co do Kaśku, to niestety, ale dodatkowe badania wykryły poważne wady u dzieciaczka :(

Ona jest bladoróżowa :) Tylko na zdjęciu tak wyszło :)

aanaa lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem która to Kasku, a co takiego u tego dzieciaka wykryli złego :( jejku biedulka i bąbelek też...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa, a no widzisz... Ja tam na wątek na chwilę zajrzałam i widziałam, że ktoś wklejał wyniki Harmony i dopisał, że zdrowe maleństwo. Widocznie amnio źle wyszła?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my 20 tc+3

07759258258932c1m.jpg

Magnosia, polkosia, Kasia82, agania, Little Frog, Lexie, nat_alia, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, onka, ola.321, paula1, agu258, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Kaśku, nie wiem, co napisać... :( Ale może Ona nie chce, abyśmy poruszały ten temat. Trudne to....

• ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale masz ładny duży brzuchol, to Ja jestem dzień do przodu od Ciebie a mam mały brzusio :) wyśle później jak.uda mi się wrzucic

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu, biedna ta papużka. Aż chce mi się płakać. :( Ludzie są okrutni! Jestem zdecydowanie za zwiększeniem wymiaru kar dla osób, które krzywdzą zwierzęta!

Sesja w polu? Rewelacja! Już widzę te dojrzałe kłosy! ;) Nawet jakieś symboliki można się doszukać między widoczną ciążą, a tymi dojrzałymi kłosami. ;) Ja z kolei myślałam o sesji nadmorskiej scenerii, bo wybieramy się nad Bałtyk. Oczywiście też amatorska. ;) Kochana, a myślałaś o sesji dla maluszka? Widziałam wiele cudnych zdjęć robionych do 3 tygodnia po porodzie. Dzieci pamiętają jeszcze "pozy" z życia płodowego i cudnie dają się ułożyć. Z jednej strony trochę mi ich szkoda, choć czytałam, że jest im wszystko jedno, bo są najedzone, jest im ciepło i śpią. Tylko takie sesje też są dość drogie, ale na pewno to piękna pamiątka. My robiliśmy naszej małej, gdy miała cztery miesiące. Poszło szybko i sprawnie, ale męczące było to przebieranie. Na jednym nawet w miarę naturalnie się uśmiechnęła. ;)

2d28vlt.jpg

Jeśli to wesele jest już lada dzień, to może spokojnie wejdziesz w swoją kieckę? Ale w razie czego pożycz od teściowej, jeśli masz taką możliwość, bo Twój komfort jest najważniejszy, a jeśli masz kilka ładnych godzin wytrzymać, to niech będzie Wam wygodnie.
    polkosia wrote:
    Kasia, u nas kilka się skubało, ale udało się je połączyć w pary i teraz piękne są. Jedna niestety trafiła do nas już 2 lata temu i wciąż walczymy z tym nałogiem. Jest uczłowieczona, więc nie da rady jej w parę połączyć, a znów jak nas nie ma nawet kilka godzin to potrafi do gołej skóry się obskubać. Chociaż i tak jest lepiej, bo już fruwa, ale brzuch nadal rwie. No, ktoś jej zrobił krzywdę i pewnie jeszcze wiele lat minie zanim przestanie to robić.

Co do sukienki, to kupiłam nową, ciążową, ale taka na styk jest na mnie i nie wiem co robić. Chyba jeszcze do teściowej uderzę, bo ona ma piękne i jest trochę grubsza ode mnie.

Sesję chcę zrobić w wakacje jakoś w zieleni może, w polu ;) Taką amatorską oczywiście. Szkoda kasy na fotografów. A na weselu przy okazji też, bo wiadomo - i makijaż i fryzura i strój ;) Buty zakładam balerinki, nie dam rady na obcasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 13:30

jaroszka, nat_alia, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, onka, agu258, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno trudne :( współczuję jej bardzo

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mały smieszek śliczny! :):) Ja bym nad morzem chciała jejku. Będziemy jechać chyba w lipcu też o ile wolne się uda załatwić w Uk oczywiście to może coś zrobimy wtedy już brzuchol będzie.pewnie duży :) sesja dla małego babelka ideolo i chyba taka też zrobimy

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Aanaa, a no widzisz... Ja tam na wątek na chwilę zajrzałam i widziałam, że ktoś wklejał wyniki Harmony i dopisał, że zdrowe maleństwo. Widocznie amnio źle wyszła?
    Przypadkiem trafiłam na wątek Amniopunkcja, Nifty, Harmony -..., i tam to wyczytałam :(

iv09hdge6yql001e.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Jej ale masz ładny duży brzuchol, to Ja jestem dzień do przodu od Ciebie a mam mały brzusio :) wyśle później jak.uda mi się wrzucic

Ale też ja jestem niska (157) i tak jak pisałam skrzywienie kręgosłupa co zresztą widać :)
    W ogóle patrząc na zdjęcia to każda inaczej trochę przybiera i w innych miejscach, niektórym to tylko w brzuszek idzie - marzenie :)

Kasia82, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosiu, sukienka elegancka i jak dla mnie wcale nie za krótka. Zgrabne nogi trzeba odkrywać, a nie zakrywać. Niech inni podziwiają i zazdroszczą, a co? ;) Jeśli jest Ci w niej wygodnie, to dlaczego miałabyś jej nie włożyć? Tylko musisz obserwować czy brzuszek Ci za bardzo nie urośnie, bo wtedy ta sukienka może się bardziej unosić z przodu i nie wiem czy dobrze będziesz się z tym czuła.
    Magnosia wrote:
    Ja mam wesele 27 czerwca, buty mam wysokie (obcas koturnowy), ale to tylko na kościół i pierwsze chwile na przyjęciu. Potem wskakuję z balerinki jak Polkosia. Ja kupiłam sukienkę, ale nie wiem, czy się nadaje. Boję się, że jest za krótka i zostawię ją sobie na luźniejsze wyjścia. Proszę Was o opinię, oto ona:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f634ab240a1.jpg

Proszę Was o szczerą opinię :)

Magnosia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zauważyłyście rozrost bioder? Nie mam na myśli tłuszczyku, tylko szerokość miednicy? Zaczynają mnie już majtki uciskać, a biodra jak miałam szczupłe czyt. chłopięce ;) tak mam nadal. Czas na zakupy :)

agu258 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, jeszcze dwa tygodnie tylko, to może aż tak dużo nie urośnie. Tak to jest z tymi sukienkami w ciąży, heh... ;) Ale wiem, o czym mówisz, też się nad tym zastanawiałam, bo już trochę odstaje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 13:37

‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ