X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pęcherzyk żółtkowy
Odpowiedz

Pęcherzyk żółtkowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • magdalena111 Nowa

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Jestem w dziesiątym tygodniu ciąży, dziecko ma 2,96 cm, jest bicie serduszka. Niepokoi mnie jednak jedna rzecz. Mianowicie mam za duży pęcherzyk żółtkowy. Norma to 0,6 cm, natomiast u mnie to 0,72, czyli jest powiększony o ponad 1 mm. Pani Doktor powiedziała, że na razie nie mam się czym martwić, dostałam skierowania na badania (morfologia, mocz, toksoplazmoza) i kolejną wizytę mam wyznaczoną na 13-go kwietnia. Jestem już umówiona na nieinwazyjne badania prenatalne. To moja pierwsza ciąża i wiem, że nie powinnam się zamartwiać, ale ten pęcherzyk naprawdę nie daje mi spokoju. Czy któraś z Was również tak miała? A może wiecie coś więcej w tym temacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 20:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, jak się zakończyła ciąża bo równiez mam za duzy pecherzyk zółtkowy?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ