Pełna chata - decyzja o 3 dziecku
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety na razie synuś jest bezimienny, nic nam nie pasuje ale jeszcze mamy czas to coś znajdziemy
Córkę rodziłam sn ale poród wywoływany. Odeszły mi wody i cisza więc dostawałam oxy a po 26 godzinach niestety i tak ją wyjęli próżnociągiem bo ja mdlałam a jej tętno spadało.
Syn cc, z zaskoczenia bo szykowałam się na sn. Również odeszły mi wody i cisza tyle, że tym razem lekarz powiedział, że od razu bierze mnie na stół.
Teraz już wiem, że będzie cc od razu i z takim skierowaniem do szpitala pojadę. Nie nadaję się do rodzenia dzieci
-
Witajcie my z mezem tez sie zastanawiamy nad trzecim. Własciwie decyzja juz zapadla ze tak, tylko teraz pytasnie kiedy. Jestem 10 miesiecy po cc i niewiem czy to nie za wczesnie. Livia ty chyba tez tak jakos zaciazylas, tweoj doktor nie bal sie ze za szybko po cieciu? Ten cykl stracony, jutro pewnie bedzie @ ale moze za miesiac? Pozdrawiam was dziewczyny.
justyna14 lubi tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
Livia masz dwoje dzieci a trzecie w drodze tzn nadajesz sie do rodzenia tylko przez cc a nie silami natury zycie czasem decyduje co dla nas najlepsze.
Agjot hej gratuluje podjecia decyzji. My nadal siw wachamy. Pytalam swojego ginekologa kiedy ew moglabym myslec o 3 dziecko biorac pod uwage ze odstep mied,y synem a corka to rok i 3 msc to powiedzial ze najlepiwj 2 lata jak jest miedzy ciazami, tzn ja jeszcze powinnam poczekac ze 2-3 msc. Aktualnie walcze z niedokrwistoscia wiec dodatkowy czynnik na nie. A po cc to pewnie tez zalezy sporo od tego jak rana siw zagoila. -
Justyna ja to smieje sie, ze dawno dawno temu nie dane by mi bylo urodzic bo moj organizm po prostu nie wie co robic. Zadnych skurczy, cisza CC czy nie, wazne ze dzieci zdrowe
Agjot ja zaszlam jakos po 10 miesiacach od cc. Nic mi lekarz ani razu nie powiedzial, ze za wczesnie ale 6 miesiecy po porodzie bylam na kontroli i wtedy mi powiedziala, ze juz wszystko zagojone. Mialam tez usg blizny i nic niepokojacego nie wyszlo wiec dostalismy zielone swiatlo.
-
justyna14 wrote:Mama ali dlugo zajelo podjecie decyzji o 3 dziecku? Dziewczynki wiedza ze moze beda mialy rodzenstwo?
Troszkę się z mężem zastanawialiśmy nad tym chyba jakieś 5 miesięcy będzie. A starania podjęliśmy w październiku Dziewczynki są na to przygotowane i powiem wam że bardzo by chciały mieć braciszkajustyna14 lubi tę wiadomość
-
Witam. U mnie bedzie podobnie jak u Livi. Najstarszy syn 13 lat. Roczniak i za 8 miesiecy licze na mala krolewne. Roznica ok 20miesiecy.
Co do wozka to te 3w1 to dla mnie masakra. Tylko gondolo uzywalam. Teraz mam quinny xtra i bedzie jezdzil w aucie by wpiac awaryjnie fotelik. Dla malucha planuje chicco urban ( podoba mi sie to ze gondola i spacerowka to jedno) i dostawke do wozka. Na plac zabaw dojedziemy bez problemu a gdzies dalej z 2 to i tak nie planuje.
-
No ja sie musze umowic do gina zeby sprawdzic czy z bnlizna ok i jak pozwoli to startujemy konkretnie. Mam trombofilie i musze sie tez zapytac o clexan czy od pozytywnego testu czy jak. Mam nadzieje ze jak juz zaczniemy to szybko sie uda, bo niestety wiek mnie goni. Z synem starania zajely 13 cykli, z cora 14 wiec tendencja raczej rosnaca co nie jest pocieszajace. No ale po kolei, moze tym razem bedzie szybciej.
Mati 16.07.2009
-
nick nieaktualnyMy będziemy mieć trzecie, ale to już wiesz Justyna
Planowaliśmy trzecie, ale mieliśmy rok później startować ze staraniami. Wyszło tak, że przez odstawienie syna i rozpoczęcie nowej pracy (stres ) owulacja z 30-35dc przesunęła się na 10-13dc (tylko wtedy miała śluz płodny i szyjkę otwartą)
Na początku się bałam jak to w nowej pracy przyjmą, czy dostaniemy kredyt, ale wszystko się układa Do tego nie będzie kolosalnej różnicy wieku między najstarszą na najmłodszą (wg usg równe 8 lat i 2 tygodnie).
Ja miałam porody sn, cc, teraz walczę o sn (na facebookowej grubie vbac są i mamy, którym się udało 13m po cc urodzić sn albo takie, które po 3 cc urodziły sn)
Nie wiem jak wasze blizny, mi już lekarka na wizycie popołogowej w 6t po porodzie powiedziała, że blizna super i mogę zachodzić w 3cią ciążęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 09:24
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Ja mam dwojke, nie chcielismy wiecej dzieci ale ostatnio cos mnie naszlo, ze moze jeszcze jedno. Jestem po dwoch cc. Mam straszny dylemat poniewaz mialam za kilka msc miec operacje rozstepu miesni awtedy ciaze juz nie sa wskazane. Ciezki orzech do zgryzienia.
-