X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Plamienia w 9 tc
Odpowiedz

Plamienia w 9 tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasia :-) Znajoma

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Od dwoch dni mam plamienia ciemnobrazowe. Lekarka powiedziała zeby zarzywac duphaston i na ta chwile czekac noi zeby nie panikowac. Nie wiem co myslec jestem cala w nerwach. Czy ktoras z was miala podobna sytuacje? Jestem w 9 tc

• Majetta Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plamiłam w 5, 7, 9 i 11 tc, za każdym razem IP, branie duphastonu i odpoczywanie :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plamiłam od 6 tyg. przez 1,5 miesiąca właśnie na ciemnobrązowo. Pocieszali mnie, że taki kolor oznacza starą krew. Gorzej, jak jest dużo swieżej jasnej krwi. Właściwie to minęło mi dopiero po antybiotyku dopochwowym, jak w cytologii wyszedł silny stan zapalny. Ale może to zbieg okoliczności. Wyszło też potem, że w macicy jest krwiak i może się oczyszczać. Wiele kobiet plami i nic złego się nie dzieje, postaraj się nie martwić na zapas. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoją ciąże!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 12:48

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Kasia :-) Znajoma

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :-)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja plamiłam od początku ciąży do około 14 tyg krwią. Z niewiadomych przyczyn,brałam duphaston luteine dopochwowo i leżałam. Głowa do góry

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam, od razu jechałam na ip. Mój doktor powiedział żeby w takich przypadkach nawet do niego nie dzwonić, bo nie zrobi usg przez telefon tylko jechać na izbę. Po usg byłam spokojniejsza, a zalecenia były te same, duphaston, luteina, ewentualnie nospa i odpoczynek.

start lipiec 2013
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży plamiłam do 11 tygodnia. Mieszkam w UK i tu nikt na to nie daje żadnych leków na podtrzymania. Lekarze mnie zbadali i stwierdzili, że to nic złego i że taka moja natura. Dziś mam piękną, zdrową 15-miesięczną córeczkę :) Także nie denerwuj się tylko odpoczywaj :*

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ