Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Meg ja w ogole podziwiam matki katmiace, dla mnie to nie bylo latwe z jednym, ale mam nadzieje, ze troxhe mi sie uda pokatmic ale sie niennastwiam...
Jolka piekna waga dzieciaczkow moje takie malenkie sie wydaja. Masz juz umowiona cesarke? A dostalas sterydy?Meg85 lubi tę wiadomość
-
Allishia a ile mają Twoje dzieciaki? Na pewno jest wszystko ok, o ile dobrze pamiętam niedawno miałaś usg? Czy ewentualnie możesz gdzieś iść żeby częściej sprawdzać przepływy i wagę czy nie ma ttts?
Wstępnie mam na 14.08, ale z uwagi na to, że własnie u nas są remonty porodówek i zamykają się na zakładkę i nie rodzę w 'swoim' szpitalu to w pt mój dr potwierdzi mi ostatecznie datę bo musi mnie przekazać na cc do kogoś innego.
w pt mam też pierwsze ktg i z wynikami idę do dr więc zapytam jeszcze o sterydy na płucka, narazie nie ma takiego tematu bo 36 tc dla ciąży bliźniaczej to już ciąża donoszonaj. -
Angela na poczatku mialam co miesiac, a od 3 trymestru co 2 tyg. A z wyprawka zaczelam po prenatalnych jak bylo wszystko w porzadku
Jolka dokladnie tydzien temu w czwartek to byl 33+4 i jeden wazyl 1245g, a drugi 1497g i lekarz mowil, ze jest ok, ale i na wrzesniowkach i tutaj te dzieci na tym etapie sa po wyzej 2 kg, a moje takie maultkie dlatego sie troche martwie czy nie za male... A lekarz wspomnial, ze na piatkowej wizycie dostane skierowanie do szpitala, niby bez sensu jak sie nic nie dzieje, ale ze wzgeldu, ze one takie malutkie to pojde, bo moze sie okazac, ze jest cos nie tak, a on zrobil mi tylko 3 usg wiec nie widzi ronicy... A bez sensu mnie trzymac nie beda. Przynajmniej tak mi sie wydaje
To fajnie jak znasz date, mniej steru i bezsensownego siedzenia w szpitalu i oczywiscie napisz jak wyniki
-
gabi co do rozmiaru ubranek to rozmiar 50 jest za duży a mniejszych nie mam ;/
Własnie zamierzam coś kupić na OLX. Do 56 to nie wiem kiedy dojdą.
Angela co do siary, potwierdzam jest to normalne a nawet dobrze zwiastuje.
Dziewczyny co do kp to ja jestem w szoku że tak łatwo poszło. Mam takie małe glonojady- jak sie przyssają to naprawdę mocną ciągną cyca ale nie na tyle żeby bolało.
Pogadałam z naszym znajomym pedistrą to powiedział że powinnam karmić max co 3 godziny i tu pojawia sie problem z wybudzaniem dzieci do karmienia. Dzis jestem tak zmęczona że już odpuszczam i poczekam aż będą się domagać.
Meg85 a laktator i butelka? Korzystałaś z pomocy doradcy laktacyjnego??? Może on by Ci pomógł bo wiem że mojej kumpeli babeczka naprawdę pomogłą rozbujać laktację.
Jolka po cc źle czułam się tylko w szpitalu i szpitalnej koszuli. Jak przekroczyłam próg domu nagle zeszła opuchlizna ze stóp i wogóle nie musiałam brać nic przeciwbólowego. Jedynie co to warto zaopatrzyć się w bawełniane majtki z wysokim stanem po porodzie- ja chodze w takich wielorazowych z siateczki i to jest porażka bo chaczą się wołoski których teraz nie depiluję i strasznie swędzi od nich brzuch.
Warto wziąć podnóżek taki dla dzieci żeby łatwiej wchodziło sie na łóżko bo te w szpitalach są naprawdę wysokie.
Jolka co do opieki to czymy się na błędach, ale nie są to błędy które zrobią wyrządzą nazym dzieciaczkom krzywdę. Każda z nas da radę!
I jeszcze jedno- waga Twoich brzdąców jest naprawdę imponująca
aaa i z rad to warto mieć wg mnie wagę niemowlęcą w domu. My prowadzimy przychodnię więc sobie jedą wzieliśmy ale gdybym nie miała takiej opcji to bym kupiła.
U mnie Nadia po spadku wagi juz zaczyna przybierać a Zosia nie zalicza spadku tylko stanęła więc też jest dobrze.
gabi 7 lubi tę wiadomość
-
Meg ja kladlam patere na wagę kuchenna i tak ważyłam dzieci co do budzenia dzieci nam mówiła pediatra że jeśli prawidłowo przybierają na wadze to mam karmić na żądanie tak samo mówili na oiomie i neonatologii
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 20:36
-
roletka no u mnie jak na razie był spadek. Dopiero dziś Nadia na plusie a Zosia bez spadku. Wygodniejsze i bardziej zasadne jest dla mnie karmienie na żądanie ale nie sądzę że na tym etapie dziewczynki nie gubiłyby masy jedząc kiedy chcą. Karmienie co 3 godziny jest męczące bo ciężko dzieci wybudzić i myslę że jeszcze troszkę tak pokarmię a później jak juz masa bedzie lepsza to przejdę na karmienie na żądanie ale pewnie jakiś rytm jedzenia u dziewczynek zostanie.
Karmienie co 3 godziny ma taki plus że jak już lepiej się poczuję to można bedzie gdzieś wyskoczyć -
Dziewczyny gin odpisal , że badanie oki
Kamień spadł mi z serca bo tak strasznie się balam ...
A ja właśnie wrocilam z dworu , Jezuu teraz jest chociaz czym oddychać: )
I powiedziec wieczorkiem , jeszcze w dodatku czuc żniwa cos pięknego
Niedlugo kapiel i do spania
Milego wieczoru dziewczynytriss lubi tę wiadomość
-
Angela masz racje teraz wreszcie jest w miarę przyjemnie. Mój mąż zakupił mi dzisiaj wypasiony lezak,to była miła niespodzianka ☺pod wieczór przetestowalam,jest super ☺teraz będę mogła sobie trochę też na świeżym powietrzu polegiwac i patrzeć jak moja córka w basenie szaleje.
Mi dzisiaj po bardzo długim czasie spuchly stopy,gorąco im nie służy:-( -
gabi 7 wrote:Angela masz racje teraz wreszcie jest w miarę przyjemnie. Mój mąż zakupił mi dzisiaj wypasiony lezak,to była miła niespodzianka ☺pod wieczór przetestowalam,jest super ☺teraz będę mogła sobie trochę też na świeżym powietrzu polegiwac i patrzeć jak moja córka w basenie szaleje.
Mi dzisiaj po bardzo długim czasie spuchly stopy,gorąco im nie służy:-(
Super kochana , lezakuj ile sie da
Ja na dłuższe spacery sie nie wybieram jedynie moj ogrod hehe nie moge w takie upaly bo zaraz mnie słabości biora ...
Dlatego odpuszczam kochana a gorąc to cbyba żadnej ciężarnej nie służy:...
Ale jeszcze troszkę i przyjdzie jesien
Jezuu jak ten czas lecigabi 7 lubi tę wiadomość
-
MoNaKo - jak po pierwszym spacerku ? Masz wózek jeden obok drugiego, czy jeden za drugim? Bardzo dziwne uczucie, jak wyciągali Ci dziewczynki? Mógł być Mąż przy cesarce i stać obok Twojej "głowy" ? Ponoć w niektórych szpitalach już tak jest..
Czarnulka - oby wszystko się dobrze ułożyło.
A my po pierwszej, domowej wizycie położnej. Sympatyczna babka, spotkanie trwało ok. godziny.
Dużo formalności na sam początek, poopowiadała jaką tematykę będziemy poruszać. Badała mi ciśnienie i detektorem tętno płodów. Prawy grzecznie leżał, a lewy się wybrzuszył Pierwszy raz widziałam coś takiego, że lewa część brzucha w górze, prawa w dole. Ciekawe, czy prezentował dupkę czy główkę Potem jak go Pani namierzyła, to zakłócał jej pomiar uderzeniami, rozrabiaka Nie życzył sobie !!
Wizyty będą co tydzień, co bardzo mnie cieszy, że zaczęłyśmy tak wcześnie A co więcej, dowiedziałam się, że Szkoła Rodzenia też jest bezpłatna. Zajęcia rozpoczynają się od września, więc jeśli zdrowie i kondycja pozwolą to pojawię się raz po razczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj powitalisny trojaczki. Mikołaj, Oktawia i Oliwia przychodzily na świat od 12:40 oczywiście z pomocą CC.
Mają kolejno 1820g, 1600g, i 1450g.
Leżą i wygrzewaja się na razie w inkubatorkach.
gabi 7, joaska1985, triss, Meg85, roletka, Pat85, Angela*, Midwife1991, AllishiiA, jomi81, rodzynka66, Bella93, Gosiaczek lubią tę wiadomość
-
Kimmy wrote:Wczoraj powitalisny trojaczki. Mikołaj, Oktawia i Oliwia przychodzily na świat od 12:40 oczywiście z pomocą CC.
Mają kolejno 1820g, 1600g, i 1450g.
Leżą i wygrzewaja się na razie w inkubatorkach.
Kimmy, ogromne gratulacje! Teraz dużo zdrowka dla maluchów i sił dla Was, szczęśliwych, potrojnych rodziców
Meg85 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
MoNaKo, chyba jeszcze nie gratulowalam, bo nie nadążam za tymi porodami Przepiękne masz córcie i cudownie, że tak szybko wyszlyscie do domu. Teraz życzę Wam szczęśliwych chwil w czwórkę
MoNaKo lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018