Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MoNaKo, Bugaboo to zdecydowanie mój typ nr 1, ale niestety nie widziałam go jeszcze na żywo. Powiedz proszę czy składa się w miarę łatwo? Czy jest szansa, że średnio rozgarnięta technicznie kobieta (czyli ja) poradzi sobie sama z jego złożeniem i wrzuceniem do bagażnika?
I jeszcze dwa pytania Czy myślisz, że ten wózek da radę w trudniejszym terenie? Do równej drogi mam kolo pół kilometra jazdy po wertepach. Przy starszej córce miałam Emmaljungę i super się sprawdzała, ale bliźniacze emmy mi się nie podobają.
Ostatnie pytanie Wiesz może jakie foteliki samochodowe są kompatybilne z Bugaboo?
PS. Gratuluję spadku wagi. Jest niesamowity!Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Kimmy - potrójne gratulacje Dużo zdrówka dla wszystkich i cieszcie się sobą Nie lada wyzwanie przed Wami ogarnąć taki mini żłobek
Meg & Pat - śliczne zdjęcia i jak szybko wróciłyście do formy W ogóle po Was nie widać, że bliźnięta z Was wyszły...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 20:28
Meg85 lubi tę wiadomość
-
jomi81 wrote:Podwyższone ryzyko to znaczy jakie? Bo mi też u jednego z dzieciaków wyszło ryzyko trisomii 13 wyższe niż u drugiego (tez przez tętno), ale to nadal ryzyko 1:3077 więc nie panikuję.
Jeśli chodzi o testy to zrobiłam podejście do nifty, ale niestety otrzymałam odpowiedź ze nie udało się wyseparować z mojej krwi dna płodowego. Testu podwójnego czy pappa nie zamierzam robić, lekarz mi odradzał, ze względu na to, ze to po pierwsze ciąża bliźniacza, a po drugie ciąża z in vitro.
W związku z tym wszystkim postanowiłam zrobić po prostu usg genetyczne u dwóch, dobrych specjalistów. Pierwsze miałam w miniony poniedziałek, pani dr mówi, że nie ma się do czego przyczepić, ryzyka wad pomimo mojego wieku (36lat) wyszły niskie. Drugie usg robię w najbliższy poniedziałek.
ja mam ryzyko trisomii 13 1:659 także bardzo wzrosło ale lekarka powiedziała, że to może wynikać z mojej tachykardii, bo komputer tego nie bierze pod uwagę. -
Jomi pewnie Monako odpowie Ci na pozostałe pytania . Ja tylko mogę Ci od siebie napisać że ze skaldaniem i rozkładaniem wózka radzi sobie dobrze mój 7 latek koła ma duże, pompowane, no może amortyzacja nie taka jak w emmaljungma ale chyba całkiem przyzwoita .
Foteliki na pewno maxi cosi pasują bo takie kupiliśmy. Wiem też że sa adaptery do cybexa ale można montować i inne foteliki . Jakie niestety Nie wiem bo zdecydowaliśmy sie na maxi cosi więc już nie drazylam tematu
Alias jakie tętno wyszło u dzieci ? 1:659 to nie jest wysokie ryzyko. Pappa bym os ie odpuściła bo potrafi nieźle namieszać, szczególnie przy ciąży bliźniaczej. Jeśli chcesz mieć pewność i spokój to pomysł o nifty czy innym tego typu
U mnie też jedno z blizniat miało podwyższone tętno przy genetycznych, ale nie wpłynęło to jakoś mocno na ryzyko
-
Alias, dokładnie, 1:659 to nie jest wysokie ryzyko, naprawdę. Wg mnie nie masz powodów do obaw Nifty mozesz spróbować tylko właśnie przy ciąży bliźniaczej zdarza się że jest problem z wyseparowaniem dna płodowego. Na szczęście w takim wypadku badanie jest uważane za niewykonane i zwracają całość kasy.
Triss, dziękuję bardzo za informacje. Utwierdzilas mnie w przekonaniu, że to dobry wybór. Tylko teraz musze zdecydować czy polować na używany czy lepiej się wykosztować na nowy i mieć spokój z serwisem.Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Pat, wyglądasz świetnie! Nie mogę uwierzyć, że można tak wyglądać chwile po ciąży bliźniaczej. Pokoik też piękny.Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Pat, zazdraszczam zapasów mlecznych! (Oczywiście pozytywnie!) u mnie dalej lipa dziewczyny wyciągną trochę bo słyszę jak połykają ale po około 5 łykach już się kończy i płacz, trzeba szykować butlę
W ogóle jutro idę do swojego gina. Rozlazła się rana po cc boli jak ch.., ropieje mimo przemywania spirytem, na długości ok 0.5-1cm rozkleiło się i praktycznie moja mama jak zobaczyła to powiedziała "Jezu masz mięsko na wierzchu".. Teraz boję się cokolwiek robić
-
Jomi można trafić w dobrym stanie używany, a kosztuje sporo mniej. Polecam forum bugaboo na fb. Tam jest sporo rad od użytkowniczek bugaboo ale i sporo ogłoszeń. Są dwie dziewczyny ktre sprowadzają wózki z UK i sprzedają czasem perełki, w stanie idealnym.
My ostatecznie kupiliśmy nowy bo dostaliśmy fundusz od dziadków z zastrzeżeniem że wózek ma być nowy gdybyśmy mieli kupować z własnych środków to chyba szukalabym używki.
Na pewno zaletą nowego wózka jest gwarancja (w bugaboo, podobnie jak w stokke jest tak , że producent nie uznaje gwarancji w momencie sprzedaży wózka drugiej osobie ) .
Gdybyś chciała kupić nowy to rozeslij zapytania po sklepach , kup tam.gdzie dadzą najwyższy rabat. Mi się udało załapać na promocję w jednym ze sklepów internetowych. Dostałam chyba 15 % -
shooa wrote:Czarnulka, wysłałam Ci zaproszenie. Napisz mi proszę na priv badania jakie robiłaś.
Ja przez całą historię leczenia nie diagnozowałam u siebie tylko zespołu antyfosfolipidowego - robiłam tylko jedno badaniechyba na p/c kardilipinowe a jak wiadomo trzeba cały komplet i to do któregoś tam tygodnia po poronieniu.
będę badać chyba tylko to. bo albo genetyka albo zespół. inne ewentualne tematy zabezpieczone były sterydami i szczepionkami.
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
gabi 7 wrote:Czarnulka gdzie Ci podali zastzyk?w ramie?
Dostaniesz sterydy to będziesz spokojniejsza.Ale nie martw się.pewnie niedługo wypuszcza Cię do domu☺trzymaj się kochana.gabi 7 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Meg85 wrote:Pat, zazdraszczam zapasów mlecznych! (Oczywiście pozytywnie!) u mnie dalej lipa dziewczyny wyciągną trochę bo słyszę jak połykają ale po około 5 łykach już się kończy i płacz, trzeba szykować butlę
W ogóle jutro idę do swojego gina. Rozlazła się rana po cc boli jak ch.., ropieje mimo przemywania spirytem, na długości ok 0.5-1cm rozkleiło się i praktycznie moja mama jak zobaczyła to powiedziała "Jezu masz mięsko na wierzchu".. Teraz boję się cokolwiek robić
Może coś źle zszyte było? Mi lekarz mówił że rana powinna być sucha , jak coś się będzie saczyc to natychmiast do niego albo do szpitalaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 16:44
Meg85 lubi tę wiadomość
-
triss jedem na 175 drugi 178, ale odstawiali takie szaleństwa ze jak zaczęli kopać się po głowach ( są ułożeni w pozycji ze tak powiem 69) to skakało nawet do 200 ja mam tachykardie, moja siostra także...
ryzyko podstawowoe miałam 1:3033 a potem wzrosło do 1:659, dużo czytała o teście pappa w biźniaczej ciąży- ze to tylko może namieszać w głowie ;(
Meg...może podjedź na SOR żebyś zakażenia nie dostała -
Alias wrote:Dziewczyny a co myślicie o wózku Bebetto 42?
-
Bugaboo ostatnio oglądałam w sklepie, ładny i raczej fajnie się jeździło natomiast z ceną trochę poszaleli ( używki bym szukała) i nie podobało mi się kubełkowe siedzenie w spacerówce. Myślę, że to mało wygodne.
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Alias wrote:triss jedem na 175 drugi 178, ale odstawiali takie szaleństwa ze jak zaczęli kopać się po głowach ( są ułożeni w pozycji ze tak powiem 69) to skakało nawet do 200 ja mam tachykardie, moja siostra także...
ryzyko podstawowoe miałam 1:3033 a potem wzrosło do 1:659, dużo czytała o teście pappa w biźniaczej ciąży- ze to tylko może namieszać w głowie ;(
Meg...może podjedź na SOR żebyś zakażenia nie dostała
Zerknelam teraz do moich wyników. U mnie w 12+4 pierwszy płód FHR 174, drugi płód 164. U mnie ryzyko skorygowane dla trisomii 13 odpowiednio 1:1864 i 1:<20000 tyle że to już po biochemii (nie mam ryzyka tylko po usg ocenionego). Ryzyko podstawowe ze względu na wiek to 1:1162, a wiec mimo wysokiego fhr spadlo. Robilam drugie usg ok tygodnia później u innego lekarza i tętno u dzieci było już niższe: 160 i 149.
Myślę że jeśli wszystkie parametry pozostałe są w normie to nie masz się co martwić. U nas do tej pory tak zostało że chłopiec ma nieco wyższy puls od dziewczynki. Tym bardziej że masz tachykardie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 16:43