X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka mnie też w nocy zlapaly bole podbrzusza i teraz bruch mi też twardnieje.idę też dzisiaj na 2 zastrzyk ze sterydow.strasznie się boję,ze za chwilę urodze.jestem załamana:-( Boże miej nas w opiece.a czy powiedzieli Ci cos na temat tych boli?pewnie po usg wszysko sie okaze.

3i498u69fq9q84na.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka ja sama brałam tardyferon z powodu anemii wiec moje dziewczyny po urodzeniu miały hemoglobiny po 15 i 14 z hakiem. Nic nie muszę im dawać. Chcę wykupić tylko D3.

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja się dziwię że nie położyli cię do szpitala na 3dni na te sterydy, mój gin mówił że jak wcześniej będziemy podawać to do szpitala żeby zobaczyć jak organizm reaguje
    Co do stawiania brzucha jest to normalne, bo macica ćwiczy powinno przejść po odpoczynku, stres, pełne jelita i pęcherz, wysiłek, ruchy dzieci to wszystko prowokuje macie do skurczu. Może być tak że stawianie powoduje skracanie szyjki ale nie musi mi twardnial od 18yc a skraca zaczęła się chyba w 28tc. Przy czym mi nic na stawianie nie pomagało a potrafił być brzuch twardy nawet co 20-30min ale dobrze jest skontrolować czy to tylko ćwiczenia macicy czy już skurcze, dzisiaj będziesz na wizycie to powiedz o nich

gabi 7 lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka moja gin powiedziała,ze nie ma takiej potrzeby,żebym poszła do szpitala.
    Dzisiaj wypytam ja i wszystko i wiesz co sama się zastanawiam czy to pobolewanie podbrzusza i to twardnienie nie ma z tym jakiegoś związku,bo dziwnym trafem akurat pojawiło się po sterydach.No chyba,ze któraś z dziewczyn znów uciska bardzo nisko i stąd to pobolewanie,tak było 2 tyg.temu. zobaczymy,co ona na to wszystko powie.

Roletka napisz mi jeszcze proszę do którego tyg. udało Ci się wytrzymać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 11:13

3i498u69fq9q84na.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    Ciezka noc przez te upaly , sprzydaloby sie troche chlodku ... :)

Jak u Was samopoczucia ? :)

Milego dnia Wszystkim :-*

• roletka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Urodziłam w 34+5 z tym że gdyby położne od razu zareagowały to bym dłużej pochodziła

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka to co się stało?zaniedbaly sprawę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 13:02

3i498u69fq9q84na.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli macie ochotę i trochę cierpliwości (bo system strony chodzi różnie), to możecie wygrać bodaski dla maluszka. www.projektbody.pl Mnie się dziś udało (za drugim podejściem, bo jednego dnia serwer był przeciążony) zgarnąć body "Miara Miłości" w rozmiarze 62 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 14:04

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja po wizycie, na plusie mam 15 kg, szyjka nie byla badana, zeby nie naruszyc, dostalam skierowanie na badania te w 3 trym i w czwartek mam sie zglosic do szpitala i tam beda decydowac co dalej ;)

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana miałam regularne twardnienia a w sumie skurcze bo pisały się na ktg, zwlekaly z zawolaniem lekarza i jak mnie w końcu zbadał to już było 5cm rozwarcia. Z tym że one chyba myślały że to już końcówka ciąży pojedynczej bo wielki brzuch miałam

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka No to faktycznie dały ciała.Unię twardnienie minęło.teraz może takie raz na jakiś czas np. jak wstaje.moja gin powiedz.ze jeśli będzie sie utrzymywalo to mam walić jak w dym do niej jak bedzie w gsbinecie albo na szpital jak ma dyżur,bo powiedziala,ze w odpowiednim momencie można wszystko zahamować.w poniedz.wizyta i m nadzieję,ze do tego czasu nic się nie będzie działo.

3i498u69fq9q84na.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Byłam u lekarza. Wyjaśnił mi, że cc robi się skalpelem tylko warstwę skóry a potem nożem elektrycznym, który koaguluje od razu tkanki i nie ma takiego krwawienia. Cały sekret polega na tym by nożem tym nie dotknąć skóry.. No miałam pecha.. Nóż poparzył mi skórę przy ranie a to co się rozłazi to specjalnie zostawiona dziura na oczyszczanie.. Tylko wcześniej nie była tak widoczna bo był szew i większy brzuch. Brzuch znika i mogłam zobaczyć co schrzanili, przestraszyłam się i tyle. Dostałam maść solcoseryl (moja mama to miała na rany to jest z krwi cieląt! :O ).. z obrzydzeniem ale będę stosować..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 16:50

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jeny Meg co za partacze ;(

boję się trochę tej cesarki jednak, ale ostatnio na pretanalnym badaniu lekarka mnie uspokoiła, że mogę próbować naturalnie jak oczywiście dotrwam do 36 tc. wcześniej dwóch lekarzy mówiło ze takie ciaże raczej cc się rozwiązuje :(

pierwsze dziecko urodziłąm naturalnie i było to dla mnie naprawde ogromne przeżycie, drugie takze chciałam w ten sposób urodzić, no ale życie pokaże :)

słuchajcie, a spotkałyście się z takimi reakcjami ludzi na ciążę bliźniaczą : " ojej i co teraz ? Masakra ! jak sobie poradzicie ? ! Pewnie jesteś załąmana" - jestem wściekłą jak coś takiego słyszę. wieść o mojej ciąży rozeszła sięlotem błyskawicy i jak tylko kogoś znajomego spotkam to często jest to właśnie taka reakcja...

Druga rzecz to wyliczanie ile kasy nam się teraz należy od państwa... no norlamnie księgowość mogąmi prowadzić takie wszystkie zorientowane...

Dziwne to dla mneie.. ciaża bliźniacza byłą dl amnie zaskoczeniem, ale długo sięo nią staraliśmy i jestem przeszczęśliwa :)

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias wrote:
    o jeny Meg co za partacze ;(

boję się trochę tej cesarki jednak, ale ostatnio na pretanalnym badaniu lekarka mnie uspokoiła, że mogę próbować naturalnie jak oczywiście dotrwam do 36 tc. wcześniej dwóch lekarzy mówiło ze takie ciaże raczej cc się rozwiązuje :(

pierwsze dziecko urodziłąm naturalnie i było to dla mnie naprawde ogromne przeżycie, drugie takze chciałam w ten sposób urodzić, no ale życie pokaże :)

słuchajcie, a spotkałyście się z takimi reakcjami ludzi na ciążę bliźniaczą : " ojej i co teraz ? Masakra ! jak sobie poradzicie ? ! Pewnie jesteś załąmana" - jestem wściekłą jak coś takiego słyszę. wieść o mojej ciąży rozeszła sięlotem błyskawicy i jak tylko kogoś znajomego spotkam to często jest to właśnie taka reakcja...

Druga rzecz to wyliczanie ile kasy nam się teraz należy od państwa... no norlamnie księgowość mogąmi prowadzić takie wszystkie zorientowane...

Dziwne to dla mneie.. ciaża bliźniacza byłą dl amnie zaskoczeniem, ale długo sięo nią staraliśmy i jestem przeszczęśliwa :)

U mnie reakcja jest odwrotna ;)
    Cala wies aie cieszy, kazdy kto mnie widzi pyta jak sie czuje , że bliziaki podwojne szczęście ;)
    A znajomi gratuluja ;) więc zależy kto jaki charakter ma ;)

Ja naturalnie nawet nie mam zamiaru próbować, juz dzis wiem że bd cc ;)

A z kasa to wiesz jak ludzie ...

Jq mam to.gdzies ;) dla mnie najważniejsze zdrowie moivh maluszkow <3 <3

• Alias Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela u mnie właśnie duża część gorąco gratuluje i się cieszy razem z nami - miałąm kilka takich reakcji..hmm..spaczonych :)

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny ja też spotykam się z różnymi reakcjami.jedni szczerze gratuluja (bo to widać,ze szczerze)inni mówią,ze nikomu by bliźniaków nie życzyli a najlepszy był nasz dobry znajomy,jak się dowiedzial ze będą 2 dziewczynki a mamy już córkę 8-letnią to skomentował,ze moj mąż się chyba załamał,ze bedzieial 3 córki. No tak się zapienilam ale przez wzgląd na naszą znajomość ugryzlam się w język.A my z mężem cieszymy się bardzo, tymbardziej ze w październiku straciliśmy dzieciątko.czasami zastanawiamy się,czy te bliźniaki to nie rekompensata tej straty,która przeżyliśmy.

Ja dziewczyny wróciłam do domu po drugiej dawce sterydow.oby teraz wytrzymać jak najdłużej.codziennie się o to modlę.oby Bóg mnie wysłuchał.każdy dzień jest na wagę złota.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 17:49

3i498u69fq9q84na.png
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi wiesz że ja też tak pomyślałam :) we wrześniu straciliśmy wczesną ciążę i jak tylko dowiedziałam się o dwóch serduszkach od razy pomyślałąm " wróciłeś do mamy" :) potem się z tego śmiałam, ale taka była moja pierwsza myśl :)no dobra może druga myśl bo pierwsza to był SZOK :)

gabi 7 lubi tę wiadomość

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
  • Weruś9110 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alishia super ze wszystko dobrze po wizycie, ale ty to juz praktycznie na wylocie jestes, a wiesz ile waza dzieci?
    U mnie wiekszosc reakcji bardzo pozytywnie, ale zdazaly sie tez takie niezbyt mile, ze nie zazdroszcze albo ja bym w zyciu nie chciala miec blizniakow, no ale co zrobic :/
    Gabi dobrze ze bole brzucha juz przeszly, teraz lez i odpoczywaj do poniedzialku :)

gabi 7 lubi tę wiadomość

Weruś9110
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie reakcje pozytywne, ale z tym wyliczaniem to sie zgodze w rodzinie nie, ale u obcych ludzi to tak...
    Nie mialam dzisiaj usg, ale w tamtym tyg jeden mial nircale 1500, a drugi 1400 o ile dobrze pamietam ;)
    A ciekawe co tamnu bizony.

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też w większości pozytywne reakcje :) Oczywiście wszyscy życzą nam parki lub chłopców, bo przecież mamy juz córkę, a ja Wam powiem, że z kolejnych dziewczynek bym się bardzo ucieszyła. Brat męża ma trzy córki i niesamowita jest więź między tymi dziewczynkami.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ