X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzisiaj to się na prawdę wysyraszylam z rana :-(i teraz to już chyba tak będzie,ze będę żyć z dnia na dzień i cieszyć się z każdego minionego.spokoju raczej już nie zaznam.A myślałam,ze po założeniu pessara będę spokojniejsza .....

3i498u69fq9q84na.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka byłam na tej stronie ale bodziakow na chwilę obecną sztuk zero :-(spróbuję jutro rano.dzięki za namiary:-)

3i498u69fq9q84na.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy te sterydy co mam podane to będę musiała jeszcze powtarzać zabieg w razie czego czy już do porodu nie?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:
    Czarnulka mnie też w nocy zlapaly bole podbrzusza i teraz bruch mi też twardnieje.idę też dzisiaj na 2 zastrzyk ze sterydow.strasznie się boję,ze za chwilę urodze.jestem załamana:-( Boże miej nas w opiece.a czy powiedzieli Ci cos na temat tych boli?pewnie po usg wszysko sie okaze.
    Gabi trzymaj się oby to nic poważnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 19:23

gabi 7 lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka mi moja gin powiedziala,ze podaje się je jednorazowo i już nie powtarza.ja też już po drugiej dawce.
    A u Ciebie te bole podbrzusza już minęły?ja mam brać nospe Max 3×1 no i magnez też max 3×1. Magnez biorę już od samego początku ale mam nadzieję że ta nospa mi pomoże.w poniedz.wizyta i mam nadzieję,ze wyjdę z niej zadowolona. Wiesz już kiedy wypuszcza Cie do domu.trzymam kciuk,żeby jak najszybciej☺melduj co u Ciebie.

Ja po tych sterydach jestem bez sił. Moja gin powiedziała że tak może być bo w nich jest duża dawka glukozy i nawet badań się po nich nie robi bo wychodzą zakłamane a bardzo czest jest cukromocz.i ja faktycznie wczoraj i dzisiaj jestem słaba,oblewaja mnie poty no a pogoda też nie jest sprzyjającą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 19:29

czarnulka24 lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też raczej pozytywne reakcje na wieść o bliźniakach :) Ale i zdarzają się tacy, którzy zaraz podkreślają 500+. Hmm..a już sprawy sobie nie zdają, że wszystko trzeba kupić x2, a nie tak w rodzeństwie po latach - dzieci mogą mieć po sobie łóżeczko, wózek, ciuszki... Cóż, nie przetłumaczycie :)

Gabi - dużo pozytywnych myśli życzę:)
    A bodziaki musisz sprawdzać od tej 8:00, jak podali na stronie i rozchodzą się jak świeże bułeczki w 20 minut. Dziś załadowali dopiero o 9:30...Dlatego pisałam o cierpliwości ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 20:12

gabi 7 lubi tę wiadomość

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niektórych przypadkach się podaję drugi raz sterydy

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias wrote:
    Angela u mnie właśnie duża część gorąco gratuluje i się cieszy razem z nami - miałąm kilka takich reakcji..hmm..spaczonych :)

Nie ma czym sie przejmowac ;)
    Czy w miastach czy na wioskach ludzie gadali , gadaja i beda gadac , a zawsze zanajdzie sie ktos wscibski na potęgę ;)
    Luzzz dziewczyny ;)
    Dla mnie zdrowie moich maluszkow najwazniejsze , a opinie ludzi mam gleboko , szeroko gdzies ;) ( choc jeszcze zadnej negatywnej opinii nie slyszalam )
    Takze tym bardziej luz :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:
    Czarnulka mi moja gin powiedziala,ze podaje się je jednorazowo i już nie powtarza.ja też już po drugiej dawce.
    A u Ciebie te bole podbrzusza już minęły?ja mam brać nospe Max 3×1 no i magnez też max 3×1. Magnez biorę już od samego początku ale mam nadzieję że ta nospa mi pomoże.w poniedz.wizyta i mam nadzieję,ze wyjdę z niej zadowolona. Wiesz już kiedy wypuszcza Cie do domu.trzymam kciuk,żeby jak najszybciej☺melduj co u Ciebie.

Ja po tych sterydach jestem bez sił. Moja gin powiedziała że tak może być bo w nich jest duża dawka glukozy i nawet badań się po nich nie robi bo wychodzą zakłamane a bardzo czest jest cukromocz.i ja faktycznie wczoraj i dzisiaj jestem słaba,oblewaja mnie poty no a pogoda też nie jest sprzyjającą.

Hej. U mnie niestety bóle są prze okropne i jak na razie od środy nie ma poprawy. Dostaje magnez w kroplowce 6mg 2x dziennie 500 ml do tego 3x dziennie nospa i luteina 2x200mg .
    Nie wiem dokładnie kiedy wychodzę może na weekend albo w poniedzialek bo we wtorek mam wizytę w klinice wiec musze wyjść naj później w poniedziałek. .

Ja w ogóle jestem mega słaba po leżenu w szpitalu. . Zwłaszcza te kroplówki mnie osłabiają. .

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa priv

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałyście jakieś skutki uboczne pi sterydach? Mnie od dziś prze okropnie bolą piersi, trochę plecy, kości w biodrach i jakby coś w gardle, krtani

07.06.2019 synek

• roletka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg ja nie miałam, może kości bolą od łóżka a gardło łatwo załatwić nawet w upały a nawet szybciej bym powiedziała
    A miałaś już usg? Ktg ci robili czy te bóle to nie skorcze?

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Midwife1991 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 23 tygodniu :) cały czas was czytam choć mało się udzielam. Gratuluję pięknych bobasków po drugiej stronie brzucha!!! I mam pytanie: kiedy zaczęłyście kompletować wyprawkę i czy możecie polecić jakiś sklep z rzeczami dla maluszków, niedrogi sklep. Przeglądam oferty w internecie i dostaję oczopląsu od nadmiaru tych kocyków, rożków i becików. Wiem że często cena nie idzie w parze z jakością, ale może znacie jakiś sklep (niestety nie stać mnie na kocyki za ponad 100zł), gdzie można kupić coś wartościowego w rozsądnej cenie?

f2w3kw7ikr19qy1o.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka ja już Ci pisałam jak się czuję po sterydach.gardło mnie też bolało jak byłam w szpitalu ale to raczej od powietrza,bo w szpitalach jest zawsze mega suche.A biodra to myślę,tak jak roletka,ze to kwestia szpitalnego łóżka.ja jeszcze po pierwszym zastrzyku miałam mega wypieki na twarzy,gdzie ja nie mam nigdy.

Czarnulka trzymam się kochana.oby ten bol podnrzusza ustąpił i wszystko się unormowalo.

Ja dziewczyny zajadam śniadanko a męża zagonilam do mycia okna,bo ja się już od dłuższego czasu za takie prace domowe nie biorę?tylko prowadzę ROZKAZUJACY tryb zycia☺

czarnulka24, rodzynka66 lubią tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midwife ja np znalazłam kocyki minky 75x100(bo takie mi się podobają) + podusia -komplet do łóżeczka za 59 zł a komplety do wózka jeszcze tańsze.są dobrej jakości bo widziałam je na żywo i miałam w rękach.tam mają też rożki i cała masę innych rzeczy.byłam wczoraj u nich w sklepie ale część rzeczy będę zamawiać od nich ze strony bo tam mają dużo większy wybór. Jeśli jesteś ciekawa to podaję Co stronę :flaming24.com i tam klikasz oferta i przekierowuje Cię na ich ofertę na allegro.

3i498u69fq9q84na.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midwife ja poluję w lokalnych sklepach. Kocyki po 19zł kupiłam w English Home na wyprzedaży a pościele i inne kocyki np w kauflandzie.

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midfife,
    My kupiliśmy sporo rzeczy w ikei - oprócz łóżeczek, przewijaka, wanienki, też kocyki (20 zł), pościel (40 zł za komplet bez prześcieradła). Są też małe ręczniki, ręczniki z kapturem, poduszki, kołdry. Nie są w większości bajecznie kolorowe, ale dla maluszków to chyba nawet lepiej, jak mniej barwników.

Czarnulka,
    ja po sterydach nie mogłam spać w nocy, choć zazwyczaj nie mam z tym problemów. Chyba też po nich miałam jakąś strasznie silną zgagę. Trzymaj się tam! :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • Midwife1991 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za podpowiedzi :) sama najchętniej kupowałabym u siebie na miejscu, w lumpkach można też znaleźć mnóstwo fajnych rzeczy, ale niestety ciążę mam leżącą i wszyscy wszystko za mnie robią. Dlatego planuję zakupy przez internet żeby chociaż tym bliskich za bardzo nie obarczać. No i szkoda że Ikea nie ma jeszcze sklepu wysyłkowego na całą Polskę, bo do najbliższej mam ok. 260km... Myślicie że 23 tydzień to już czas żeby pomału zacząć kompletować wyprawkę? Boję się że później finansowo na raz się nie wyrobię.

f2w3kw7ikr19qy1o.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midwife ja też trochę rzeczy kupiłam w Ikea,dopóki jeszcze byłam bardziej na chodzie ☺też nie mam blisko,bo 100km. Potrzebuję jeszcze parę rzeczy z Ikea ale to juz raczej kogoś poproszę,bo boję się wypuścić w taką podróż A w samej Ikei też trzeba się trochę nachodzic.ja zaczęłam sobie powoli coś kupować koło 25 tyg.wcześniej jakoś się bałam z tym że ja mam sporo rzeczy po starszej corce.brakuje mi jeszcze jakiś drobnych rzeczy no i wózka ☺łóżeczko mam po corce,tylko chce żeby mąż mi je na białe przemalowal a potem dokupimy drugie,bo na takie maluszki to przez chwilę jedno starczy.

3i498u69fq9q84na.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi moje tez w jednym śpią i to w poprzek jedna obok drugiej :)

Angela*, gabi 7 lubią tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ