X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwyższony ALAT
Odpowiedz

Podwyższony ALAT

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ejsza Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy orientujecie się na ile groźny jest podwyższony ALAT w 30 tygodniu ciąży? Ponoć może to mieć związek ze swędzeniem ciała, ale mnie nic a nic nie swędzi.

Mój wynik ALAT: 80,6 IU/l, norma do 42.

Limerikowo lubi tę wiadomość

ejsza
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej to ciesz sie Ejsza, ze nie swedzi..jeszcze, ASPAT, bilurbina tez sa wazne, i to ich poziom oraz fosfatazy swiadczy o mozliwej choleostazie, czyli ze watroba nie radzi sobie z nadmiarem hormonow ciazowych
    sprawdz sobie czy wystepuje u Ciebie juz zazolcnie skory oraz spojowek
    mnie choleostaza dopadla po 32tyg i walczylam 5 dni, 2 noce nie spiac, ale za 2ga noca skojarzylam juz objawy bo swedzienie dokuczalo w nocy jakby czl mrowki oblazly i pojawialo sie na nocne godziny w miare jak cialo sie rozgrzewalo kolo 8 wieczor, mnie swedzial wpierw brzuch, potem rece i nogi, plecy,ramiona
    lek ktory tu pomaga to Proursan

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • ejsza Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jutro idę na powtórzenie ALAT i ASPAT i mocz, a w pt jeszcze ginia wysłała mnie do ogólnego z tymi wynikami.... a jaki miałaś ALAT? Wyższy od mojego czy niższy?

Dzięki za szczegółowe wyjaśniena:)

ejsza
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ