X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwyższony ALAT
Odpowiedz

Podwyższony ALAT

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ejsza Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy orientujecie się na ile groźny jest podwyższony ALAT w 30 tygodniu ciąży? Ponoć może to mieć związek ze swędzeniem ciała, ale mnie nic a nic nie swędzi.

Mój wynik ALAT: 80,6 IU/l, norma do 42.

Limerikowo lubi tę wiadomość

ejsza
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej to ciesz sie Ejsza, ze nie swedzi..jeszcze, ASPAT, bilurbina tez sa wazne, i to ich poziom oraz fosfatazy swiadczy o mozliwej choleostazie, czyli ze watroba nie radzi sobie z nadmiarem hormonow ciazowych
    sprawdz sobie czy wystepuje u Ciebie juz zazolcnie skory oraz spojowek
    mnie choleostaza dopadla po 32tyg i walczylam 5 dni, 2 noce nie spiac, ale za 2ga noca skojarzylam juz objawy bo swedzienie dokuczalo w nocy jakby czl mrowki oblazly i pojawialo sie na nocne godziny w miare jak cialo sie rozgrzewalo kolo 8 wieczor, mnie swedzial wpierw brzuch, potem rece i nogi, plecy,ramiona
    lek ktory tu pomaga to Proursan

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • ejsza Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jutro idę na powtórzenie ALAT i ASPAT i mocz, a w pt jeszcze ginia wysłała mnie do ogólnego z tymi wynikami.... a jaki miałaś ALAT? Wyższy od mojego czy niższy?

Dzięki za szczegółowe wyjaśniena:)

ejsza
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ