Pomyłka w ocenie płci.- Macie zdjęcia?
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez uwazam, że dobry specjalista + dobry sprzet i nie ma mowy o pomylce. Ja i moje kolezanki, ktore robily prenatalne u tego samego lekarza,wiedzialysmy w 12 tc jakiej plci sa nasze dzieci. Mnie powiedzial, że chlopiec, pokazal wyrostek plciowy, wytlumaczyl jak on to ocenia (po polozeniu bodajze, ze bardziej na ukos to jedna plac, bardziej lezaco to druga - cos takiego ;p). Kolejne usg mialam w 16 tc i bylo potwierdzenie na 200%.
Uwazam, ze jesli dziecko jest normalnie ulozone, a lekarz w 16-20 tc nie potrafi ocenic plci, to nalezy szukac innego. Bo jak w takim razie oceni te malenkie narządy?
-
fajnie byłoby zobaczyć zdjęcia z pomyłek. Np oto zdjęcie z potwierdzeniem dziewczynki, z np 18 tygodnia, a w 25 zdjęcie z potwierdzeniem chłopaka, gdzie okazało się że lekarz się mylił od jednej osoby. Na takie forum jeszcze nie dotarłam.
Usg połówkowe mam 14 czerwca dopiero ale może coś wcześniej zrobię. -
Jestem żywym dowodem na to, ze pomyłki się zdarzają. Miałam być Bartkiem, a tu psikus, jestem dziewczyną. Się dziwili wszyscy jak diabli Ale to było 27 lat temu
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
aria40 wrote:dziewczynka hahaha oczywiście kocham z całego serca ale nie dowierzam Ciągle czytam o pomyłkach i zastanawiam się jakie obrazuy usg są oczywiste a jakie mylące....
Kochana w mnie w drugiej ciazy w 23tc była śliczna dziewczynka Adrianna
A w 34tyg wyrósł jej siusiak i jest cudownym Michał Adrian
I usg robił jeden z najlepszych lekarzy - zycie -