X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Porada beta hcg
Odpowiedz

Porada beta hcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Madelwina Nowa

Wysłany: 7 lipca 2025, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie. Zrobiłam dzisiaj badanie beta hcg wynik to 22.57 czy spotkałyście się z tym że ciąża według norm w laboratorium zaczyna się dopiero od 50 mIU czy to może błąd źle postawiony przecinek? Jestem 2 dni przed miesiączką test apteczny z krwi pozytywny, pozytywne testy z moczu. Nie wiem czy udać się jutro do innego laboratorium i sprawdzić przyrost po 48 czy poczekać i pójść w środę do tego samego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2025, 19:53

• tęczynka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2025, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinno robić się badania w jednym laboratorium ze względu na normy i różny sprzęt.
    Apteczne testy z krwi nie są wiarygodne często pokazują ciążę mimo że jej nie ma sama tak miałam i dużo opinii na to wskazuje.
    Poczekaj do dnia miesiączki i powtórz test z moczu i jak będzie dodatni idź na betę.

Ssilvia lubi tę wiadomość

• Ana29 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2025, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak , zrobiłabym najpierw test z moczu w dniu miesiaczki i w razie pozytywu bete :)

age.png
  • Madelwina Nowa

Wysłany: 7 lipca 2025, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ślicznie za odpowiedź

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ