Potrzeba porady.
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie, piszę tu bo bardzo się niecierpliwie. Okres normalny miałam 20 listopada, 17 grudnia dostałam nastepny, ale było go o wiele mniej i był bezbolesny, ja od zawsze w 1 i 2 dzień okresu umieram z bólu a teraz nic. Byłam u lekarza 9 listopada, mówił ze podejrzewa ciąze ponieważ mam objawy. <ciągle śpie, co po chwilkę siusiam i ciagle i mokro> ale na podstawie badan teraz nie jest w stanie stwierdzic. Jesli to to tojakos 2-3 tydzien. ;c Powiedział ze mam przyjsc po nowym roku. <idę w piatek> Jestem bardzo ciekawa czy to ciąza... Ostatnio miewam dziwne bóle brzucha jak na okres a to nie możliwe bo kiedy miałam te bóle było ponad 2 tygodnie do okresu, bóle te były też wczoraj i kilka dni temu. Myślę ze jakoś w poniedziałek powinnam dostać okres. Teraz bolą mnie piersi i mam ciągle mokro.. a zawsze piersi mnie bolały 2-3 dni przed okresem i było sucho... jak myślicie kobietki, mam się oswajać z myślą o ciązy? Dodam ze okres mam zawsze do 28 dni, ale ostatnio jest 2-3 dni wczesniej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 19:30
-
nick nieaktualnypierwszym sygnałem, że kobieta jest w ciąży to brak okresu ( chociaż i sa kobiety, które maja miesiączkę jeszcze przez pewien czas mimo tego, że są w stanie błogosławionym) lub dwie kreski na teście ciążowym, ale faktycznie są wyjątki np.
a) test jest wadliwy
b) to bardzo młoda ciąża
Zrób sobie drugi test ciążowy z samego rana ( nie pij przed robieniem go żadnego płynu typu woda itp)
Zrób badanie krwi Beta HCG wówczas będziesz miała 100% pewność
Do puki nie masz potwierdzenia , że jesteś w ciąży lepiej się z nią nie oswajaj aby potem nie być rozczarowaną.
Trzymam kciuki aby się udało
ps. kobiety , które bardzo chcą mieć dziecko i się o nie starają często "wkręcają" sobie różne objawy i przypisują im ciążę... Często objawy ciążowe sa równiez podobne do tych zwiastujących nadejście miesiączki
zrób sobie drugi test ciążowy powinien już pokazać czy jest ciąża czy jej nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 19:48
kada24, Lanusia93, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo to dbaj o siebie bo nie wiadomo, możesz być w ciąży albo i nie Oby to pierwsze
co do tej owulacji jak miałaś 20 listopada okres i masz miesiączki regularne zazwyczaj tj. co 28 dni to owulacja przypadała by na ok. 5 listopada, w grudniu natomiast ok. 4 ( czas kiedy jest największa szansa na poczęcie)
Nie rozumiem za bardzo jednej rzeczy... bo napisałaś , że okres taki normalny miałaś 20 listopada ale u ginekologa byłaś 9 listopada?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 20:07
-
nick nieaktualny