X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pozycja do spania
Odpowiedz

Pozycja do spania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja śpię... na lewym, na prawym, a najwięcej na wznak z rękami na brzuchu hehe :))
    posiadam cebuchę, więc ona pozwala mi na wygodniejsze ułożenie się, często znajduje się jej część w okolicach ud, wtedy wygodniej mi się leży na plecach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 11:07

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • misiakowa Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ciąży w ogóle nie mogłam ani nie chciałam leżeć na brzuchu było mi nie wygodnie

misiakowa
  • beataa088 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spałam też zawsze na brzuchu. Teraz już na finiszu śpię najczęściej na boku lewym albo na wznak. Lekarz zabronił spać na prawym boku bo coś tam :P Nie pamiętam co konkretnie :) W sumie potem mówił coś na temat kręgosłupka dzidzi i że nie wolno spać na stronie gdzie się on znajduję, bądź odwrotnie.. :/ Nie mogę sobie tego przypomnieć jak to było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się już boję nocy, zaraz skończy się 2 trymestr, jak przetrzymać 3? Zawsze spałam na brzuchu, czytałam na brzuchu, odpoczywałam na brzuchu, palce drętwieją u rąk, budzę się i usiłuję poprawić im ukrwienie, obkładam się poduszkami, stara metoda, by mieć poduszkę między udami pomaga, zakładam nogi na poduszki ustawione po bokach; jeśli prześpię całą noc to wielkie szczęście.

• beataa088 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No będziesz musiała jakoś pokombinować, która pozycja jest dla Ciebie najwygodniejsza.Mi właśnie pomaga zakładanie nóg na poduszki, na kołdrę jak leżę na boku. :)

dojrzała lubi tę wiadomość

• mf Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas spałam na brzuchu, ale że zaczyna się zaokrąglać, to przestaje to być wygodna pozycja. Kładę się spać, wg wskazań na lewym boku, a budzę się na plecach. Wczoraj zamówiłam na allegro taką poduchę dla kobiet w ciąży i do karmienia - rogal 190cm, będę ją sobie podkładać za plecy, a końcówki pod głowę i między nogi, może to uniemożliwi przewracanie się na plecy, bo później mnie lędźwia bolą, a już raz w ciąży byłam na rehabilitacji kręgosłupa i teraz mimo codziennych ćwiczeń zdarza się gorszy dzień. Dam znać, czy poducha się sprawdza :)

dojrzała lubi tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawaj znak, bo są drogie; ja opracowałam system obkładania się twardymi poduszkami (od kanapy), na plecach nie leżę, bo się zaraz beka i boli kręgosłup, kupiłam za 40zł długa poduchę dla ciężarnych, ale jest prosta i albo robi za tradycyjną poduche lub za podkładkę na nogę lub plecy

• mf Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie umiałam odnaleźć wątku ;) mam poduszkę rogala, czyli zagiętą w połowie, bez niej teraz nie zasnę, bo mnie wszystko gniecie. Na początku to było jak wybawienie, a teraz jak się obudzę w nocy, to i tak czasami się wiercę na wszystkie strony - nie do końca mi ten lewy bok do spania odpowiada, ale cóż zrobić. Ważne, że przesypiam większość nocy, co wcześniej graniczyło z cudem :)

n59yjw4zk9ewdyby.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ