Pozycja do spania
-
WIADOMOŚĆ
-
ja śpię... na lewym, na prawym, a najwięcej na wznak z rękami na brzuchu hehe )
posiadam cebuchę, więc ona pozwala mi na wygodniejsze ułożenie się, często znajduje się jej część w okolicach ud, wtedy wygodniej mi się leży na plecachWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 11:07
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Ja spałam też zawsze na brzuchu. Teraz już na finiszu śpię najczęściej na boku lewym albo na wznak. Lekarz zabronił spać na prawym boku bo coś tam Nie pamiętam co konkretnie W sumie potem mówił coś na temat kręgosłupka dzidzi i że nie wolno spać na stronie gdzie się on znajduję, bądź odwrotnie.. Nie mogę sobie tego przypomnieć jak to było.
-
nick nieaktualnya ja się już boję nocy, zaraz skończy się 2 trymestr, jak przetrzymać 3? Zawsze spałam na brzuchu, czytałam na brzuchu, odpoczywałam na brzuchu, palce drętwieją u rąk, budzę się i usiłuję poprawić im ukrwienie, obkładam się poduszkami, stara metoda, by mieć poduszkę między udami pomaga, zakładam nogi na poduszki ustawione po bokach; jeśli prześpię całą noc to wielkie szczęście.
-
Ja cały czas spałam na brzuchu, ale że zaczyna się zaokrąglać, to przestaje to być wygodna pozycja. Kładę się spać, wg wskazań na lewym boku, a budzę się na plecach. Wczoraj zamówiłam na allegro taką poduchę dla kobiet w ciąży i do karmienia - rogal 190cm, będę ją sobie podkładać za plecy, a końcówki pod głowę i między nogi, może to uniemożliwi przewracanie się na plecy, bo później mnie lędźwia bolą, a już raz w ciąży byłam na rehabilitacji kręgosłupa i teraz mimo codziennych ćwiczeń zdarza się gorszy dzień. Dam znać, czy poducha się sprawdza
dojrzała lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydawaj znak, bo są drogie; ja opracowałam system obkładania się twardymi poduszkami (od kanapy), na plecach nie leżę, bo się zaraz beka i boli kręgosłup, kupiłam za 40zł długa poduchę dla ciężarnych, ale jest prosta i albo robi za tradycyjną poduche lub za podkładkę na nogę lub plecy
-
nie umiałam odnaleźć wątku mam poduszkę rogala, czyli zagiętą w połowie, bez niej teraz nie zasnę, bo mnie wszystko gniecie. Na początku to było jak wybawienie, a teraz jak się obudzę w nocy, to i tak czasami się wiercę na wszystkie strony - nie do końca mi ten lewy bok do spania odpowiada, ale cóż zrobić. Ważne, że przesypiam większość nocy, co wcześniej graniczyło z cudem
-