pozytywny test maj 2023 - termin styczeń 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
https://zapodaj.net/plik-9ER8PSWmqX
To ten nasz wózek😉 Tutaj akurat zamknęliśmy okienko w budzie, możecie zobaczyć o co mi chodzi.
Koleżanka musiała wieszać pieluszki/kocyki, bo w jej wózku chociaż rozłożyła wszystkie osłony, to i tak zawsze była 30cm szpara. A tu tylko po boczkach lekka wentylacja i przezroczyste okienko, że było widać małą cały czas.
Brzuch mam ogromny, a to dopiero 13tc. Kuzynka jest dwa tygodnie za mną i u niej nie widać nic. Ale to też jej pierwsza ciąża, więc brzuch pojawia się później.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 15:45
-
Aga ja nie mam w ogóle energi w te upały, a do tego przez nie mnie mdli 🙈 czekam tylko na wieczory aż zrobi się chłodniej i wychodzę z psem na spacer, trochę się rozruszać.
Możesz przypomnieć co to za model macie?
A czy do wszystkich fotelików można dokupić adaptery czy zaczepić na stelaż? Orientujecie się może w tym -
Aga wozek super. Zapisuje go fajnie ze trafiłaś na super lekarza to jest ważne, jak spotyka się na drodze kogoś do kogo się poczuło zaufanie. ja też na prenatalne trafiłam do dobrego, byłam bardzo zadowolona z wizyty. Gdyby cokolwiek złego się działo to napewno leciałabym do niego.
Mój na nfz to jednak niebo a ziemia, przynajmniej jeśli chodzi o "jakość" wizyty i jak się czułam. Ale tłumaczę sobie ze coś za coś, za 1 prenatalne usg + pappa + to bhcg płaciłam 500 zł. Teraz nawet nie pytałam ile będzie za połówkowe. A u Was jakie były ceny?
Wczoraj ratowałam się magnezem i nospą i chyba będę brała aspargin teraz cały czas 2x3 dziennie do wizyty, i jak coś się zacznie to nie będę czekać aż się rozkręci tylko biorę nospe i dzwonie do lekarza. No nie powiem trochę się przestraszyłam. Ze to może skurcze. Ale dzisiaj ok. No i na badaniach byłam w sumie 2 tygodnie temu i tydzien temu i było wszystko okej. -
Aga gratulacje może będzie u nas w grupie kolejny mały mężczyzna 😀😀 ja nie mam koncepcji na imię dla chłopca 🙈 dla dziewczynki miałam wybrane od dawna i tak myślałam, że damy - Wanda a tu chłopak wiec trzeba zmienić koncepcje ;p może będzie Ignas, Stasiu lub Heniu zaczynamy coś wybierać powoli 😀 ja chciałam Maksia lub Czarka ale mój mąż odrzucił 🙈
Jak tam Gosik po badaniach ??
-
Maltra ten wózek muuvo miała moja koleżanka i z dość szybko sprzedała bo nie była zadowolona ze spacerówki nie pamietam czemu ale z gondoli chyba tak. Musiałbyś go zobaczyć na żywo ja go gdzieś widziałam ale nie próbowałam ani składać ani nie patrzyłam jak się wpina gondola / spacerówka wiec nie wiem czy jest spoko.
Ja mam klime w domu wiec dla mnie upały znośne.
Zazdroszczę spacerów z psem ja nie dość, że mogę tylko kawałek chodzić to psa mam wielkiego, waży 34 kg wiec od początku lekarz mówił, że ja mam jej nie prowadzać na smyczy bo za duże ryzyko przy szarpnięciu wiec obowiązek psich spacerów spadł całkowicie na mojego męża 🙄 -
Powiem Wam że jestem bardzo zadowolona że zdecydowałam się na to USG u tej p. doktor. Po pierwsze test Panoramana i jej interpretacja wyniku: niska frakcja prawdopodobnie przez wysokie bmi 33 i heparynę, przerwa była 10h a podobno powinno sie odstawić na 24h ale nikt mnie nie uprzedził. Powiedziała że gdyby było za mało materiału to by nie zrobili testu a tak było wystarczająco.
Teraz USG połówkowe. Mała leżała tyłkiem do dołu ale miałam zalecenie zjeść coś słodkiego i ładnie się ruszała więc udało się wszystko ocenić. Ogólnie wszystkie pomiary dobrze, przepływy dobre, bardzo ładna kość nosowa w końcu się pokazała, fałk karkowy w normie, wg usg o dwa dni starsza Mała waży ok 330g więc w górnej granicy normy, podejrzewam że to przez insulinę ale zapytam jeszcze prowadzacego. Widziałam wszystkie rączki i stópki, jednej mam zdjęcie. Taka malutka stópka 2,83 cm aż się rozczuliłam. Do ponownej oceny mam przegrodę miedzykomórkową serduszka bo słabo było widać a tak poza tym ok.
Krwiak się zmniejszył, spłaszczył i przesunął na tylną ścianę macicy.
Co do ruchów to mam prawo jeszcze nie czuć bo łożyko jest wysoko na przedniej ścianie i ono tłumi uderzenia, ale lekarka nawet czuła pod sondą kopniaki😊 a no i szyjkę mi zmierzyła to że ładna jest 47mm i wszystko tam zamknięte. Ogniska w serduszku są ale teraz nazwała je struny ścięgniste ale że to nie jest żadna wada i nie zagraża dziecku.
Powiem Wam że mnie uspokoiło to USG, mogę spokojnie czekać na kolejne u prowadzącegoMaltra, AgaX, moni12, Myszk@, Odiodi lubią tę wiadomość
GosikJanosik
25.02.2012 👶 córcia mąż nr.1
2019 AMH 1,1 Cukrzyca typu 2
2021-2022 naturalne starania
08.2022 wizyta w Invimed Warszawa
09.2022 AMH 0,66 ze
09.2022 mąż nr 2 krypto
09-11.2022 redukcja wagi, HBA1c 5.8
11.2022 mąż morfo 0%
11.2022 AMH 0,72 decyzja o InVitro
02.23 Pierwsza procedura 2zarodki
Beta 9dpt 9,48
Beta 11dpt 20,30
Beta 13 dpt 16,80 spadek cb💔
03.2023 mąż mofrologia 8% po redukcji i zmniejszeniu IO 😊
HBA 81%
04.2023 Druga procedura
21.04.2023 transfer jedynego 3 dniowca
29.04.2023 8dpt beta 20,4
01.05.2023 10dpt beta 70,4
03.05.2023 12dpt beta 112,5
05.05.2023 14dpt beta 236,5
07.05.2023 16dpt beta 545,6
19.05.2023 28dpt 0,34mm ❤️
29.05.2023 7w5d CRL 1,62 bpm 170 ❤️
08.12.2023 Narodziny Magdalenki❤️
35+2 2850gr 51 cm
-
moni12 wrote:Maltra ten wózek muuvo miała moja koleżanka i z dość szybko sprzedała bo nie była zadowolona ze spacerówki nie pamietam czemu ale z gondoli chyba tak. Musiałbyś go zobaczyć na żywo ja go gdzieś widziałam ale nie próbowałam ani składać ani nie patrzyłam jak się wpina gondola / spacerówka wiec nie wiem czy jest spoko.
Ja mam klime w domu wiec dla mnie upały znośne.
Zazdroszczę spacerów z psem ja nie dość, że mogę tylko kawałek chodzić to psa mam wielkiego, waży 34 kg wiec od początku lekarz mówił, że ja mam jej nie prowadzać na smyczy bo za duże ryzyko przy szarpnięciu wiec obowiązek psich spacerów spadł całkowicie na mojego męża 🙄
Gosik cudownie że poszłaś, wszystko ok i się uspokoiłaś 😊 z tego co piszesz widać że bardzo szczegółowa lekarka 😊 -
Odiodi wrote:Aga wozek super. Zapisuje go fajnie ze trafiłaś na super lekarza to jest ważne, jak spotyka się na drodze kogoś do kogo się poczuło zaufanie. ja też na prenatalne trafiłam do dobrego, byłam bardzo zadowolona z wizyty. Gdyby cokolwiek złego się działo to napewno leciałabym do niego.
Mój na nfz to jednak niebo a ziemia, przynajmniej jeśli chodzi o "jakość" wizyty i jak się czułam. Ale tłumaczę sobie ze coś za coś, za 1 prenatalne usg + pappa + to bhcg płaciłam 500 zł. Teraz nawet nie pytałam ile będzie za połówkowe. A u Was jakie były ceny?
Wczoraj ratowałam się magnezem i nospą i chyba będę brała aspargin teraz cały czas 2x3 dziennie do wizyty, i jak coś się zacznie to nie będę czekać aż się rozkręci tylko biorę nospe i dzwonie do lekarza. No nie powiem trochę się przestraszyłam. Ze to może skurcze. Ale dzisiaj ok. No i na badaniach byłam w sumie 2 tygodnie temu i tydzien temu i było wszystko okej.
Nie dziwię się, że się przestraszyłaś, ja pewnie już dawno bym była na wizycie u lekarza. I tak masz stalowe nerwy😉
Najlepsze, że te prenatalne miałam na NFZ, bo dostałam skierowanie od mojej gin, do której też chodzę na fundusz.
Ten lekarz nie dość, że mega kompetentny, bo jest konsultantem wojewódzkim w tej specjalizacji, to jeszcze z dużą kulturą osobistą wobec pacjenta.
No byłam zachwycona😅
Wózek to Adamex Emilio.
Co jeszcze mogę dodać jako "ciocia dobra rada", to zastanówcie się nad czarnym kolorem wózka - mocniej się nagrzewa niż szary i niektóre szybko blakną. -
Gosik, no to same dobre wieści!!!❤️
W sumie wszystko, co Cię martwiło wyszło pozytywnie.
Dopiero co całe te maluchy miały 2cm, a tu już ich stopy są tej długości🙈 Zadziwia mnie jak to wszystko szybko się rozwija.
OdiOdi, a wiesz co mi przyszło jeszcze do głowy?
Może przez te upały brakuje Ci nie tylko magnezu ale i ogólnie elektrolitów i stąd takie silne skurcze? Ale w sumie w asparginianie jest magnez + potas. Może dosalaj sobie posiłki trochę większą ilością na ten gorący okres? -
Aga właśnie gratulacje chłopca !
Jutro skocze do apteki kupię elektrolity.
Gosik no I to się nazywa porządna wizyta. Wiem co czujesz bo jak już wiele razy wspominałam moje prenatalne 1 przynajmniej też przeszły dobrze i wszystko Nam lekarz pokazywał, tłumaczył i był szczegółowy. Cieszymy się z dobrych wieści ! Masakra, te stopki już mają 2 cm ?? Super 🥲🥲 -
Odiodi wrote:Aga właśnie gratulacje chłopca !
Jutro skocze do apteki kupię elektrolity.
Gosik no I to się nazywa porządna wizyta. Wiem co czujesz bo jak już wiele razy wspominałam moje prenatalne 1 przynajmniej też przeszły dobrze i wszystko Nam lekarz pokazywał, tłumaczył i był szczegółowy. Cieszymy się z dobrych wieści ! Masakra, te stopki już mają 2 cm ?? Super 🥲🥲
Kup sobie takie porządniejsze np. Orsalit. Te w tabletkach to dziadostwo.
Nie są super smaczne, ale przy silniej zrobią to co mają do zrobienia😉
Wypij sobie z jedną max dwie saszetki na dzień, nie musi być naraz, może być małymi porcjami.
Ty nie -
moni12 wrote:Ja właśnie zamówiłam sobie trochę ubranek na Vinted 😃
Znalazłam takie fajne konto dziewczyny co prowadzi instagram synka i ma super ciuszki i w takich kolorach stonowanych jakie lubię, a są praktycznie nowe wiec fajne okazje 😀😀
Będę Grażyną, ale co tam - podzielisz się na priv?🙏😅moni12 lubi tę wiadomość
-
Hej kobitki ❤️ jak tam u Was ja dziś zaczynam 21 tydzień. Połowa za mną 🙈 we wtorek mam wizytę u mojej dr a w środę II prenatalne troszku się stresuje czy wszystko będzie dobrze .
Gosik cieszę się ze wszystko ok na wizycie i się uspokoilas 💕
Ja czekam na męża bo zaraz przyjedzie ze świeżym chlebkiem i czekamy z Igusia na śniadanko 😍Odiodi lubi tę wiadomość
09.2022 początek I procedury stymulacja -> punkcja -> 7 jajeczek -> ostatecznie 3 zarodki -> po badaniu PGTA tylko 1 prawidłowy + 1 mozaika (można transferować zgoda prof embriolog).
I transfer 08.11.2022 blastka 4BB - beta 8dpt <0.1 😢😢😢😢
II transfer 29.12.2022 mozaika 4AA -
beta 8dpt <0.1
03.04.2023 początek II procedury
stymulacja->punkcja 15.04.2023-> 3 jajeczka->2 dojrzałe -> 1 zapłodnione
III transfer ET 3 dniowy 8A-
6 dpt ⏸️ beta 5.7, 7dpt- beta 14, 9dpt beta 57, 11dpt beta 179, 14dpt 587, 16dpt 1697, 21dpt 13135
23dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥰
28dpt 6mm + ❤️
28.12.2023 38+5 Michał 3850g/56cm
Apgar 10/10 💙💙
4.11.2024 wracamy po rodzeństwo ❤️
6.12.2024 Punkcja -> 4🥚 2 dojrzałe - 1 ❄️ 4BB
3.01.2025 KET 4BB - beta 10dpt <0.2 😪 -
Świeże pieczywo z piekarni, mniam.....😋
Ja dziś przed pracą zajechałam do naszej. Zaszalałam i wzięłam dwie jagodzianki, ciasteczka i rogaliki😅
Zaraz robię kawę i będę się raczyć.
*** nie wszystko naraz, żeby nie było, jest u mnie moja mama, więc musi wystarczyć do poniedziałku włącznie na 3 osoby😜 -
A jak Wasz apetyt dziewczyny? Ja mam wrażenie że mam 2 tryby, pełna po brzeg i w następnej sekundzie skręca mnie z głodu. Trochę mi to przeszkadza, ale co zjem to mam uczucie pełności tak od razu, nawet jak tylko skubnę. I praktycznie codziennie w obroty biorę espumisan eh. Ale jem normalnie, nabiał, pelnoziarniste pieczywo, owoce, warzyw trochę mniej, ale nadal coś, a ostatnio gorzej u mnie z wypróżnianiem, a jak u Was ma się ta sprawa, macie jakieś rady? Nadal biorę probiotyki, ale coraz gorzej się sprawują.
Moni jeśli to nie problem to podziel się z Nami, narazie będzie Nas tu 3 mamy chłopców to jakoś się podzielimy Ja narazie mam ciuszków zapewnione na pół roku 😅 Sama jak się dowiedziałam, że chlopak to przeglądałam olx i jedna babeczka miała fajną pakę wyprawki, typowo w rozmiarach 56 tak na 1 miesiąc, bardzo zadbane i ładne i zamówiłam w świetnej cenie. Zostanie mi tylko dokupienie kombinezonów cieplejszych na wyjście, kombinezonu zimowego i śpiworka, ale z tym poczekam, bo wczoraj oglądałam ten wozek espiro next up, który miał na wyposażeniu śpiwór, to jeszcze zobaczę na co się zdecyduje, bo czytalam ze te polskie marki wozkow czesto są bogato wyposażone. No ale hit to moja mama, jak ona sie dowiedziała, że chłopak to poszła i wykupiła pół sklepu w rozmiarach 62-74.
A co do wózka to Aga , dzięki za polecajke, mocno rozważam ten wozek, tylko muszę go zobaczyć na zywo. Podoba mi się strasznie ten britax romer 5z, ale już troche jest droższy. Natomiast jak porównuje espiro next up i ten Twój, to ten espiro jest 5 kg cięższy, i niby wnosić go nie muszę, ale jak dziecko będzie ważyć 15 kg to będzie trzeba pchać 30 kg samych gabarytów dziecka i wózka, to trochę jest.
Karolka ja tez nie mogę się doczekać połókowych, zobaczę synka na 4d. Trzymamy kciuki za pomyślną wizytę. Daj koniecznie znać po. -
Odi, Twój brzunio to maleństwo🤩
Jak stoisz, to jest jeszcze mniejszy? Muszę Wam podrzucić mój, bo nie uwierzycie, że w 14tc można mieć taką piłkę😅 Chociaż, wczoraj był naprawdę spory, a dziś rano po wstaniu już mniejszy. Ale ja zawsze tak miałam, że po posiłku wyrzucało mi brzuch, mimo, że mięśnie miałam dość mocne.
Kochana, jak dziecko będzie ważyło 15kg, to już dawno będzie samo biegał albo jeździło w skladanej spacerówce, które są lekkie.
Właśnie to jest minus spacerówek w zestawie z gondolą, że osobno jest siedzisko i osobno stelaż. Przez są ciężkie jak fix, zajmują dużo miejsca w bagażniku i beznadziejnie się składają. W zestawowej spacerówce córka jeździła dosłownie chwilę, a później przed wylotem na wakacje kupiliśmy właśnie taką składaną.