X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne pozytywny test maj 2023 - termin styczeń 2024
Odpowiedz

pozytywny test maj 2023 - termin styczeń 2024

Oceń ten wątek:
  • Odiodi Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj od rana skręcam sie z bólu. Wzięłam nospe i apap i pomagały tylko chwilowo. Strasznie boli mnie prawa strona podbrzusza, ciągnie się do pachwiny i mam parcie ciagle chodzić do toalety. Czy któraś z Was też tak miała? Czy tak boli rozciągająca się macica? Ile to może trwać. Od rana leze skręcona, płaczę i mam dosyć tego bólu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2023, 15:45

preg.png
  • Maltra Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odiodi wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj od rana skręcam sie z bólu. Wzięłam nospe i apap i pomagały tylko chwilowo. Strasznie boli mnie prawa strona podbrzusza, ciągnie się do pachwiny i mam parcie ciagle chodzić do toalety. Czy któraś z Was też tak miała? Czy tak boli rozciągająca się macica? Ile to może trwać. Od rana leze skręcona, płaczę i mam dosyć tego bólu.

Ja miałam podobnie tydzień temu we wtorek. Trzymało mnie od nocy do wieczora i nospa nie pomagała. Z tym, że lekarz mnie ostrzegał o bólach i nawet dziś na wizycie pytał, mnie uspokoił że tak może boleć. Jednak jeśli coś Cie niepokoi to może skonsultuj to ze swoim lekarzem, żebyś była spokojniejsza

age.png
  • moni12 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltra to mamy tak samo z lekami 😅 ale przekopałam fora różne wczoraj i dziś No i są takie sytuacje jak moja tzn bóle podbrzusza, częste plamienia i zalecają czasami antybiotyk i pomagało dziewczyną wiec wzięłam dziś rano pierwsza dawkę mam nadzieje, że to dobra decyzja 🙂

Ale super, że czułaś już ruchy, a który masz tydzień bo
    Nie pamietam ? Ja cały czas czekam żeby poczuć, czasami mam jakieś takie inne przelewanie w brzuchu ale nadal nie wiem czy to maluch czy jelita 🙈

Co do wózka to byłam jeszcze u siebie w mieście w pon. Zobaczyć i podobał mi się finalnie cybex priam i Roan . Wcześniej ogladalam tez pod uwagę venicci tinum i inglesina.
    Finalnie zdecydujemy się na cybex priam ale w wersji 2.0 bo 4.0 za dużo się nie różni, a cena kosmos dla mnie. Będę kupować albo używany na gwarancji albo w jakiejś promocji . Dziś właśnie znalazłam na promce to może zamówię :)
    Najbardziej wizualnie mi się podobał bo jest taki dość prosty, fajnie się składa, zwrotny i spacerówka taka sensowna mi się wydaje wiec może na 1,5 roku wystarczy bo później na pewno będę chciała lekką, małą spacerówkę. Czytałam tez, że nada się do lasu, a ja mieszkam przy samym lesie, ale tez w mieście wiec nie chce jakiegoś czołga typowo leśnego :p i wezmę z czarną ramą żeby nie był taki rzucający się w oczy jak te złote priamy bo to akurat nie w moim stylu 🙈

Werson lubi tę wiadomość

preg.png
  • moni12 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odiodi ja bym dzwoniła od razu do lekarza skonsultować jak już nawet po lekach nie puszcza ból. Może to po prostu ból od rozciągania się macicy, powięzi ale jak jest taki, ze aż płaczesz to lepiej to sprawdzić.

Jak tam po lekarzu Maltra ? ☺️

preg.png
  • Odiodi Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja byłam u lekarza awaryjnue już raz co skarżyłam się na bol po prawej stronie i twardy brzuch, ale zbadał mnie, szyjka ok, jajnik ok, dziecko ok. Tydzień temu zresztą miałam wizytę u swojego prowadzącego. Jedyne co mówią że wszystko wygląda ok i że jak boli to mam brać nospe. No tylko ta nospa to mi w ogóle nie pomaga. Jakie dawki wy bierzecie ? Pomaga Wam jedna tabletka 40mg? Czy doraźnie stosujecie więcej ? Dzisiaj cały dzień mam z głowy. Po prostu skręcam sie z bólu i w sumie mi też się wydaje że to ta rozciągająca się macica ale wierzyć mi się nie chce że aż tak to może boleć . Chyba że ja mam jakiś 0 próg bólu...to ja nie wiem jak ja poród przezyje :(

preg.png
  • moni12 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na wizycie w piątek i wczoraj przez te wtorkowe plamienia tez byłam i najwyżej będę bardzo częstą pacjentka trudno. Ale mój lekarz przez tel
    Mi mówi np. Proszę zastosować takie leki i leżeć jak będzie dalej bolec/plamić to popołudniu proszę zadzwonić i przyjedzie pani na wizytę. A jak był
    Na urlopie i dzwoniłam bo plamienia to kazał jechac ma sor lub do niego lekarza. Wiec nie przejmuj się :)
    Nie wiem jaki Ty masz kontakt ze swoim lekarzem czy możesz bez problemu zadzwonić i powiedzieć co się dzieje żeby już przez telefon ustalić czy wg niego trzeba zbadać od razu czy może zaleci jakieś leki czy tam coś innego.

preg.png
  • Odiodi Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wózki.

Ja się naoglądam chyba naprawdę sporo. Dużo mam obcykanych które mnie zainteresowały. Anex, bugaboo fox cub, cybex balios lux s, expander exeo, jedo bartatina, dada prams, thule, baby jogger, celleto, stokke, bebeto, riko - wybaczcie jeśli zrobiłam literówki, dosłownie pisze z pamięci.
    Na wiele z nich patrzyłam na olx bo taniej. Ja zdecydowałam że potrzebuję większe koła i w miarę dobrą amortyzację na moją wioskę, pomimo, że w lesie drogi są utrwardzone to jednak drogi w lesie, jakby nie było mi żal kasy to zdecydowałabym się na thule, ale to dlatego że lubię być aktywna i lubimy jeździć w góry więc by się tam przydał. Do tego przednie koła muszą mieć możliwość blokady jazdy na wprost, torba na dole może być zabudowana a może być koszykiem - co czasem się fajnie sprawdza jak ma się 2 dzieci z niewielką różnicą i starszy potrzebuje wsparcia to może się władować tam i chwilę być popchany. I fajnie jakby spacerówka miała 2 możliwości jazdy, widokiem do rodzica albo na świat :D

Na ten moment po przejrzeniu już masy wózków mam upatrzony Zokky OZZ, moim zdaniem bardzo ładny ten stelaż a'la różowe złoto. Padł wybór na niego bo kosztuje 1700 zł, estetycznie mi się podoba, obejrzałam na yt jego recenzje i ma dużo fajnych funkcjonalności na których mi zależało oraz łatwo się go składa. I chyba nie jest mega ciężki jak na takie uniwersalne wozki, bo 13kg. Wiadomo jak ktoś potrzebuje wnosić na któreś piętro to musi szukać pewnie czegoś dużo lżejszego. Jedyne co to wolałabym troszkę większe koła i pompowane, ale niektórzy mówią że żelowe to nawet lepiej.

Dajcie znać jakie Wam wózki przypadły do gustu, jeszcze dużo czasu to może zmienię zdanie.

preg.png
  • Odiodi Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, ja prowadzącego mam na nfz i nawet nie mam do niego numeru i chyba nawet możliwości żeby dostać, chyba tylko prywatnie mają jego pacjentki. Ostatecznie nie zdecydowałam się chodzić prywatnie póki nie ma problemów z ciążą bo nie chciałam wydawać 300 zł na wizyty co 3 tygodnie. Mogę oczywiście zadzwonić i umówić się prywatnie z czego juz korzystałam jak coś mnie niepokoiło. Oprócz tego na prenatalnych byłam u innego lekarza I teraz jadę na połówkowe, następnie 3 prenatalne I jeszcze planuje inne wizyty u tego lekarza, na pewno przed rozwiązaniem, bo zrobił na mnie dobre wrażenie I mu zaufałam.
    Ale no faktycznie brakuje mi tego co ma wiele z Was, czyli tego że można właśnie zawsze się skontaktować z lekarzem, zadzwonić napisać smsa, a nie szukać w panice informacji na google albo czekać na wizytę.

preg.png
  • moni12 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wózkami miałam tak, ze sporo modeli podobało mi się na zdjęciach w internecie, a na żywo zupełnie nie podobały mi się wizualnie albo były niewygodne w prowadzeni czy składaniu. Np espiro yoga na zdjęciach spoko, a na żywo dziwnie się go prowadziło i wizualnie tez mniej mi się podobał wiec fajnie zobaczyć na żywo. Ale wiele modeli ciężko dostać stacjonarnie wiec tu się robi problem :)
    Mi tez właśnie ten cybex balios lux się dobrze prowadził i brałam go pod uwagę i ten roan fajny był i wydawało się ze miał dobrą amortyzację możesz sobie zobaczyć. Pięknie wyglądał na czarnej ramie i bezowa tapicerka . Balios miał dla mnie minus, ze w spacerówce nie miał podnóżka ale nie wiem w sumie czy to aż taki problem bo nie mam doświadczenia ;p
    Znajomi maja ten venicci i byli kilka razy razy z maluchem w górach i mówili , ze niby im się sprawdził :D a widziałam ich sporo na Vinted używanych trochę
    wystawiają ludzie za pol ceny wiec spoko okazja.

ja tez uwielbiam góry z mężem ale No nie było to dla mnie wyznacznikiem teraz może przy spacerówce bardziej :)
    Thule wózki tez mi się bardzo podobają takie surowe ale maja w sobie to coś 😁
    Mąż już ogląda siodełka ma rower z tego Thule ale to chyba za 3 lata najszybciej xD
    Dla mnie kupno już teraz wózka jest przełamaniem moich lęków czy na pewno wszystko będzie dobrze, ale cieszę się, że on ma takie super pozytywne nastawienie dzięki temu ja tez bardziej żyje tu i teraz i tak się cieszę tą ciążą bardziej pomimo wszystkich dolegliwości.

Odiodi lubi tę wiadomość

preg.png
  • moni12 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odiodi wrote:
    Moni, ja prowadzącego mam na nfz i nawet nie mam do niego numeru i chyba nawet możliwości żeby dostać, chyba tylko prywatnie mają jego pacjentki. Ostatecznie nie zdecydowałam się chodzić prywatnie póki nie ma problemów z ciążą bo nie chciałam wydawać 300 zł na wizyty co 3 tygodnie. Mogę oczywiście zadzwonić i umówić się prywatnie z czego juz korzystałam jak coś mnie niepokoiło. Oprócz tego na prenatalnych byłam u innego lekarza I teraz jadę na połówkowe, następnie 3 prenatalne I jeszcze planuje inne wizyty u tego lekarza, na pewno przed rozwiązaniem, bo zrobił na mnie dobre wrażenie I mu zaufałam.
    Ale no faktycznie brakuje mi tego co ma wiele z Was, czyli tego że można właśnie zawsze się skontaktować z lekarzem, zadzwonić napisać smsa, a nie szukać w panice informacji na google albo czekać na wizytę.

Aha No to jak masz taką sytuacje to rzeczywiście w takich sytuacjach ciężko. Ale w sumie dziwne, że nawet jeśli na NFZ to nie dał numeru ja bym go poprosiła może Ci da bez problemu
    Ale jak ten brzuch nie puści to może jedz na sor tam Cię na pewno przyjmą i zbadają .

Ja powiem Wam, że teraz miałam tak dużo stresu przez ból podbrzusza i te plamienia i mi pomagał ten detektor tętna . Nauczyła się już jak szybko znaleźć tętno i z reguły zawsze mi się udaje w miarę sprawnie namierzyć i jedyne spokojniejsza jak słyszę, ze serduszko bije i jest poprawne tętno . Ale wiem, ze nie jest to zalecane przez lekarzy.

preg.png
  • Maltra Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni12 wrote:
    Maltra to mamy tak samo z lekami 😅 ale przekopałam fora różne wczoraj i dziś No i są takie sytuacje jak moja tzn bóle podbrzusza, częste plamienia i zalecają czasami antybiotyk i pomagało dziewczyną wiec wzięłam dziś rano pierwsza dawkę mam nadzieje, że to dobra decyzja 🙂

Ale super, że czułaś już ruchy, a który masz tydzień bo
    Nie pamietam ? Ja cały czas czekam żeby poczuć, czasami mam jakieś takie inne przelewanie w brzuchu ale nadal nie wiem czy to maluch czy jelita 🙈

Co do wózka to byłam jeszcze u siebie w mieście w pon. Zobaczyć i podobał mi się finalnie cybex priam i Roan . Wcześniej ogladalam tez pod uwagę venicci tinum i inglesina.
    Finalnie zdecydujemy się na cybex priam ale w wersji 2.0 bo 4.0 za dużo się nie różni, a cena kosmos dla mnie. Będę kupować albo używany na gwarancji albo w jakiejś promocji . Dziś właśnie znalazłam na promce to może zamówię :)
    Najbardziej wizualnie mi się podobał bo jest taki dość prosty, fajnie się składa, zwrotny i spacerówka taka sensowna mi się wydaje wiec może na 1,5 roku wystarczy bo później na pewno będę chciała lekką, małą spacerówkę. Czytałam tez, że nada się do lasu, a ja mieszkam przy samym lesie, ale tez w mieście wiec nie chce jakiegoś czołga typowo leśnego :p i wezmę z czarną ramą żeby nie był taki rzucający się w oczy jak te złote priamy bo to akurat nie w moim stylu 🙈

Lekarz na pewno by Ci krzywdy nie zrobił, a jak to ma pomóc to lepiej przemoc się i je wziąść, chociaż ja mam okropne wyrzuty sumienia po każdej tabletce 😅

Ja dzisiaj 18t 4 d. U lekarza ok, chociaż maluch się tak schował że lekarz nie mógł go dzis porządnie zmierzyć a co dopiero mówić o płci 😅 ale na 7 września zapisałam się na połówkowe to już na pewno wyszuka 😊

Jeśli chodzi o wózki to my dziś wjechaliśmy do bobowozki ale kurcze dla mnie to wszystko jedno i to samo 😅 dlatego jutro chce zacząć czytać o różnych polecanych opinie i pojechać konkretnie zobaczyć modele. Chcielibyśmy kupić od razu 3w1 i mieć wszystko z głowy.

Odiodi mi lekarz powiedział że do 3 tabletek na dobę mogę zabrać, ale jak po drugiej już nie przechodziło to nie faszerowalam się. Może spróbuj przeczekać do jutra może się uspokoi.

Ale ten wozek zokky piękny 😍 muszę go zabrać pod uwagę.

moni12 lubi tę wiadomość

age.png
  • Odiodi Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ten cybex priam super. Bardzo ładny. Będzie Wam się wygodnie jeździło:D

moni12 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odiodi ten wózek zokky wygląda fajnie i ma to okienko dla maluszka żeby na brzuszku mógł na świat patrzeć 😅 ja mam po starszych bebetto murano i zamierzam z niego korzystać na czas gondoli a potem jakaś inna spacerówka, bo niestety ale spacerówka z zestawu jest kiepska, z racji tego że u mnie była różnica wieku niecałe 2 lata kupiliśmy wózek "rok po roku" TFK i po prostu to jak dziecko siedziało w spacerówce tfk to po prostu niebo w porównaniu z bebetto

Odiodi lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Odiodi Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tfk też świetne 😍

preg.png
  • niezapominajka_30 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odiodi ja nigdy nie miałam takich boli ani w pierwszej ciąży ani teraz więc niestety nie doradze. Nigdy też nie miałam potrzeby brać nospy. Jedynie teraz czasem spina mi się brzuch ale biorę magnez 3 razy dziennie.
    Co do wózków my mamy Roan bloom po synku i jestem z niego zadowolona więc nie będziemy zmieniać. Mieszkam na wsi i jeździłam zarówno po polnych drogach i po asfalcie a zimą dawał radę nawet na rozpuszczającym się śniegu. Trochę ciężki ale ja nie muszę go nigdzie dźwigać a do bagażnika wkłada go mąż. Synek nadal lubi w nim jeździć i zastanawiam się jedynie jak rozwiązać sprawę starszaka jak maleństwo będzie jeździć w wózku bo na nóżkach nie chce chodzić na dalsze dystanse.

31 lat
    08.2018 - starania o pierwszy cud
    10.2021 - synek (ivf) <3
    05.2022 - poronienie
    09.2022 - starania o drugi cud

20.05.2023 - II ♥️ (bhcg 72)
    09.06.2023 - CRL 7,7mm bijące ♥️
    01.09.2023 - 250g zdrowej dziewczynki 💗
    29.09.2023 - 465g gwiazdeczki ⭐
    27.10.2023 - 940g słodkości 💜
    24.11.2023 - 1490g cukiereczka🍬
    22.12.2023 - 2100g wiercipietki
    12.01.2024 - 3070g cudu 😍
    i dalej czekamy...

age.png

preg.png
  • moni12 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie dziewczyny wózki po starszakach to ja tez bym nie zmieniała 😁
    Niezapominajka, a może jest z tej firmy co masz wózek taka dostawka dla starszego dziecka żeby mógł sobie na niej stanąć nie wiem jak to się nazywa.

Maltra moja koleżanka tez płeć poznała w 20 albo w 21 tyg bo mała ciagle się chowała 🙈

Ja tez dziś mam takie delikatne bóle od podbrzusza do pachwin ale nie takie żabym miała brać leki to chyba po prostu rozciągające się ciało 😅

Duże już macie brzuszki ? Takie, że każdy pozna ciąże ?
    Mi teraz znowu podrósł i mam całkiem spory, wiec nie da się już ukryć :p dobrze ze jest ciepło to sukienki są dla mnie idealnym rozwiązaniem nie muszę kupować letnich ubrań ciążowych czy tam w większych rozmiarach 😁

preg.png
  • gosikjanosik Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już widać, mimo że i tłuszczyku sporo to już nie da się pomylić :) ja mam wrażenie ze mi coraz wyżej idzie ten brzuch, już przed pępkiem wyczuwam twardsze miejsce.
    Za godzine mam to usg więc dam znać co i jak ale powiem że zaczęłam się lekko stresować.

GosikJanosik
    25.02.2012 👶 córcia mąż nr.1
    2019 AMH 1,1 Cukrzyca typu 2
    2021-2022 naturalne starania
    08.2022 wizyta w Invimed Warszawa
    09.2022 AMH 0,66 ze
    09.2022 mąż nr 2 krypto
    09-11.2022 redukcja wagi, HBA1c 5.8
    11.2022 mąż morfo 0%
    11.2022 AMH 0,72 decyzja o InVitro
    02.23 Pierwsza procedura 2zarodki
    Beta 9dpt 9,48
    Beta 11dpt 20,30
    Beta 13 dpt 16,80 spadek cb💔
    03.2023 mąż mofrologia 8% po redukcji i zmniejszeniu IO 😊
    HBA 81%
    04.2023 Druga procedura
    21.04.2023 transfer jedynego 3 dniowca
    29.04.2023 8dpt beta 20,4
    01.05.2023 10dpt beta 70,4
    03.05.2023 12dpt beta 112,5
    05.05.2023 14dpt beta 236,5
    07.05.2023 16dpt beta 545,6
    19.05.2023 28dpt 0,34mm ❤️
    29.05.2023 7w5d CRL 1,62 bpm 170 ❤️
    08.12.2023 Narodziny Magdalenki❤️
    35+2 2850gr 51 cm

age.png
  • Odiodi Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosik powodzenia, daj znać po wizycie.

Dziewczyny byłam w sklepie z wózkami i totalnie cofam ten zokky ozz, strasznie nieporeczny i mialam wrazenie ze taki sztywny i ciężki, nie wygodny. Z tego co mieli to spodobał mi się britax smile 3 i espiro husky, ale nie mieli dużo. Faktycznie Panie też otworzyły mi trochę oczy w zwiazku z zimową dzidzią, bo podobały mi się mniejsze, zgrabniejsze gondole, ale jak babeczka włożyła w taką mniejszą śpiwór zimowy, i pomyślałam że tam jeszcze będzie dziecko w kombinezonie i może jeszcze przykryte czymś to za dużo miejsca nie było, a jednak około 3 miesiące w zależności od pogody w takim spiwroku na cebulkę pojezdzi chyba, a jeszcze bedzie rosło.

Oglądając na internecie wózki zastanawiałam się czy te droższe są warte tej kasy, ale po tej wizycie w sklepie stwierdzam że tak. Moni miałaś absolutną rację, trzeba pojechać i zobaczyć na żywo. Jakbym zamówiłam ten zokky to chyba bym sobie w głowę strzeliła.

U mnie jeszcze nie widać mocno jak stoję, bardziej jak leze. Wstawię później zdjęcie:)
    Dzisiaj bol już przeszedł, jeśli coś się będzie działo podobnego to od razu dzwonie do lekarza. Bratowa mówiła mi, że ona do porodu nigdy nie miała w obu ciążach takiego bolu żeby ją skręcało.

preg.png
  • Maltra Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja będę wtedy w 21t 4 d więc już liczę że na prawdę pokaże co ma tam między nogami 😅
    Ja mam już całkiem spory, już nie da się tego ukryć, coraz mniej mam ciuchów w które się mieszczę ale chce uzupełnić garderobę już o jesienne ciuchy 😊

Gosik nie powiem nie stresuj się bo sama to robię przed każdą wizyta, ale daj znać po

Odiodi a dziś czujesz się lepiej ?
    Dobrze, że mówisz o tym wózku bo wykreślam go, spodobał mi sie muuvo quick 3.0 ale doczytałam w opiniach że nie ma dobrej amortyzacji. Miała któraś styczność?

Zamówiłam dziś wanienke, kosz na pampersy i pierdoły do pielęgnacji

age.png
  • AgaX Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😃,
    ale się tu dzieje🙈 Widzę, że zakupy pełną parą.

Faktycznie przy wózkach warto podjechać do salonu o zobaczyć na żywo, bo można się zdziwić, niestety negatywnie. Podobnie z fotelikiem - najlepiej mierzyć do auta i do dziecka.

Jak kupowaliśmy wózek córce, to zrezygnowaliśmy z zestawu 1+1, bo fotelik to był typowy antymandat.
    Wózek mieliśmy i nadal będziemy go używać - Adamex Emilio. Spodobał mi się jego wygląd i czarny stelaż. Na wertepy był idealny. To co mi się w nim podobało, to to, że miał całkowicie zamykany otwór budy, tak że podczas zimowych spacerów, kiedy wiał wiatr, to miała ochronę. Nie umiem tego opisać, musiałybyście poszukać na internecie zdjęcia.😜
    Wielkość go doli też była fajna, bo córka urodziła się w lipcu mając 58cm, a w gondoli jeździła przez całą zimę.
    Mi też było szkoda kasy na jakieś turbo wozy, bo wózek, jak byśmy o niego nie dbały, to mimo wszystko się niszczy😒

Byłam tydzień temu na prenatalnych - wszystko ok. Trafiłam na super lekarza, specjalistę od perinatologii, czyli leczenia takich maluszków jeszcze w brzuchu mamy. Wg niego, na 80% chłopczyk🙈🙈🙈🙈🙈

OdiOdi, ja aż takich bóli jak Ty również nie doświadczyłam, ale z tego co czytałam, to napierdzielało Cię naprawdę ostro🙁
    Mnie ostatnio ciągnęły nogi i pachwiny. Zaczęłam się trochę rozciągać + magnez + żel z kasztanowcem i puściło.

Od 1 września idę na L4 i bardzo z tego powodu się cieszę. Jest tu jakaś mamusia, która jeszcze pracuje?🙂

Jak dajecie radę w te upały?🥵
    Ja na szczęście do 16 jestem w pracy, więc najgorszy czas spędzam w chłodzie, ale i tak mam dość.

preg.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ