X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PROLAKTYNA
Odpowiedz

PROLAKTYNA

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Ja mialam.mdlosci od hmmm 7-8 tygodnia. Co prawda nie każdy przechodzi przez to tak samo. Ja bardzo cierpiałam i bardzo szybko zrzucilam 4 kilo.
    Dopiero teraz 19 grudnia wszystko minęło, zostały mdłości przy myciu zębów albo np jak biorę witaminki. (Chyba smak i zapach zbyt intensywny i odrzucający)

No to ja jestem wrażliwa na zapachy i wszystko mi sprawia niemiłe uczucie ale nie są to typowe mdłości - jeszcze ;)

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, jak przyjdą to będziesz miała ich dość :)
    W mojej rodzinie kobiety nie miały mdłości w ciazy, myślałam że i mnie to ominie.
    Jednak chyba skumulowaly się na mnie wszystkie ciążę :D

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Nie martw się, jak przyjdą to będziesz miała ich dość :)
    W mojej rodzinie kobiety nie miały mdłości w ciazy, myślałam że i mnie to ominie.
    Jednak chyba skumulowaly się na mnie wszystkie ciążę :D
    Moja koleżanka (jeszcze z podstawówki) jest w tym samym dniu ciąży co ja :) I ona wymiotuje jak kot. Ale za to brzuch w ogóle ją nie boli. A mnie boli ale nie wymiotuję :P

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy jeszcze od dnia owulacji. Ona mogła mieć tydzień przed Tobą i może być +1 tydzień wiec i mdłości juz ma :) mi wg dnia ostatniej @ powinnam być juz w około 16+1 ale owulacja była później. Suwaczek mam dostosowany teraz do wieku płodu a nie ostatniej @ :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Zależy jeszcze od dnia owulacji. Ona mogła mieć tydzień przed Tobą i może być +1 tydzień wiec i mdłości juz ma :) mi wg dnia ostatniej @ powinnam być juz w około 16+1 ale owulacja była później. Suwaczek mam dostosowany teraz do wieku płodu a nie ostatniej @ :)

Właśnie nie - owulacje miałyśmy w odstępie 1 dnia :-)

f2wll6d8iksjyby0.png
  • aga9009 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dość mocno podwyższoną prolaktynę, brałam 1 tabletkę bromergonu do 10 tc, lekarka mówiła że nie można wcześniej odstawić.

201607287452.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi kazał moją połówkę bromka dziennie do 22 tc brać

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ