PROLAKTYNA
-
WIADOMOŚĆ
-
A bralyscie leki?
Ja mialam przed ciaza na czczo przekroczona 2.5 raza. Na lekach sie unormowala. Bralam 1 tabletkę norprolacu. Teraz biore 1/4. Mam odstawic. Ale boje sie ze za wczesnie. Wszedzie trabia o opcji poronienia jak prolaktyna skoczy. A ta skacze w ciazy ale podobno kolo 12tc...Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
nowatorka wrote:Agsha jak bierzesz progesteron i 1/4 naprolaku to ja bym na twoim miejscu juz nie brala tego naprolaku a kontynuowala progesteron. Ja bralam pol bromka i od razu mi kazal lekarz odstawic
Ech.
A ja niestety zaufania do lekarzy już nie mam i staram się zaczerpnąć wiedzę od większej ilości specjalistów i osób doświadczonych....
A jaką miałaś prolaktynę na czczo przed ciążą? i przed lekiem?Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Ja też miałam przed ciązą podwyższoną prolaktyne. Gin powiedział że Bromergon mam brać do 12 tyg i później będziemy go odstawiać. Do tego biorę luttagen 2 razy dziennie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:22
Agsha lubi tę wiadomość
-
Ja mialam troche powyzej normy prolaktyne i moj endo mowil ze sa 2 szkoly: mozna odstawic od razu, ale bezpieczniej jest odstawiac stopniowo. Ja bralam dostinex, a jego sie bierze tylko raz w tygodniu i odstawilam gdzies ok 5 tygodnia, tylko ze jego dzialanie sie jeszcze dluzej utrzymuje.
-
sia wrote:Ja też miałam przed ciązą podwyższoną prolaktyne. Gin powiedział że Bromergon mam brać do 12 tyg i później będziemy go odstawiać. Do tego biorę luttagen 2 razy dziennie.
No więc właśnie. Chyba też bym tak wolała i tak już biorę z 1 tabletki zaledwie 1/4...Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
pigułka wrote:Ja mialam troche powyzej normy prolaktyne i moj endo mowil ze sa 2 szkoly: mozna odstawic od razu, ale bezpieczniej jest odstawiac stopniowo. Ja bralam dostinex, a jego sie bierze tylko raz w tygodniu i odstawilam gdzies ok 5 tygodnia, tylko ze jego dzialanie sie jeszcze dluzej utrzymuje.
Ano właśnie... kurcze blaszka... co osoba to szkoła. I która jest dobra?Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Hej. Ja miałam sporo podwyższona prolaktyne norma była do 25 a ja miałam 39.
Dostałam bromergon, bralam pół tabletki przez 2 cykle potem zaszłam w ciążę. Bralam wciąż pół tabletki przez tydzień czyli do 5 tygodnia, a potem ćwierć przez kolejny tydzień. W między czasie zaczęłam progresteron dopochwowo przez 3 tygodnie od 5 tyg do 8. Wszystko było dobrze, mdłości i nudności same się utrzymywały aż do 13 tygodnia, a wiadomo że w większości przypadku mdłości są wywołane wysokim progresteronem. Teraz jesteśmy w 16 tygodniu i dzidzia jest zdrowa jak bykAgsha lubi tę wiadomość
-
Czyli podobnie miałaś zalecone jak moja dr prowadząca ciążę sugerowała.....
Ja biorę duphaston 3x dziennie ale na razie (6tc) mdłości i wymiotów brak. Dopiero od dzisiaj kiepski apetyt..Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Ja mialam.mdlosci od hmmm 7-8 tygodnia. Co prawda nie każdy przechodzi przez to tak samo. Ja bardzo cierpiałam i bardzo szybko zrzucilam 4 kilo.
Dopiero teraz 19 grudnia wszystko minęło, zostały mdłości przy myciu zębów albo np jak biorę witaminki. (Chyba smak i zapach zbyt intensywny i odrzucający)