X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Proszę o pomoc!!!
Odpowiedz

Proszę o pomoc!!!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Załamana Debiutantka

Wysłany: 17 listopada 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki;)
    Mam taki problem już wam piszę staram się o dzidzię już 1,5 roku ale nie o tym chciałam zapytać a więc dostałam okres 13.11.13r. a miałam dostać 14.11.13r. ale to jeszcze nic od tamtego miesiąca mierze temp. i tak mój okres teraz trwał cztery dni a normalnie trwał 7 dni i co jeszcze zawsze bolał mnie brzuch tak że to koniec a teraz nic i jeszcze jedno w tamtym miesiącu przed okresem temp mi spadła na 36.5 a nawet mniej a teraz mam 36.9 nie wiem co o tym myśleć?? Jeszcze co kłuje mnie jajnik prawy nie wiem co mam myśleć ?? Doradźcie coś proszę

Załamana;(
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam do działu "temperatury,wykresy",w którym dziewczyny pomogą zinterpretować anomalie temperaturowo-objawowe.
    Jeżeli podejrzewasz,że możesz być w ciąży,zrób test w domu lub wykonaj test beta hcg z krwi w przychodni.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachęcam Cię również na przyszłość do formułowania tematu w taki sposób,aby było wiadomo o czym właściwie jest.To przede wszystkim pomoże Tobie,bo dzięki temu trafią do Ciebie osoby,które są w stanie pomóc w danej kwestii.

Lilka, pasia27, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,cóż,teraz widzę,że założyłaś ten sam temat w TRZECH działach,co jest niemądre,temat powinien być założony w tym dziale,którego dotyczy,ale rozumiem,że ta sytuacja tak Cię niepokoi,że chciałaś uzyskać informację jak najszybciej za wszelką cenę.Tak,jak już napisałam wcześniej-jeżeli podejrzewasz ciążę,sprawdź to.Tymczasem to,o czym napisałaś to nie są duże odchyły,a temperatura może być podwyższona z bardzo wielu powodów,nikt Cię na forum nie jest w stanie zdiagnozować.

• Załamana Debiutantka

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ci ;)
    Kochana jesteś tylko ty mi odp;)
    Dziękuję za radę;)
    Ale ja już świruję na temat tej ciąży;(

Załamana;(
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie świruj, tylko sprawdź, dziś jest poniedziałek, możesz bez skierowania przejść się do jakiejś kliniki, gdzie mają punkt pobrań i odpłatnie zrobić test beta hcg (koszt około 40zł), wynik będzie jutro.

Rozumiem, że dopuszczasz fakt, że jesteś w ciąży i boisz się, co może oznaczać to krwawienie (domyślam się, bo tak naprawdę nie zadałaś żadnego konkretnego pytania).

Jeżeli test beta hcg wypadnie pozytywnie, powtórz go za 2 dni. Prawidłowy przyrost to 66%. Jeżeli po dwóch dniach wartość obniży się, zamiast wzrosnąć, oznacza to, że nastąpiło wczesne poronienie, warto wtedy pójść do lekarza i sprawdzić, czy macica oczyściła się samoistnie.

Jeżeli test beta hcg wypadnie negatywnie, oznacza to, że nie jesteś w ciąży i miałaś po prostu okres nieco inny niż wszystkie, a temperatura jest podwyższona z innego powodu (pytanie jeszcze czy mierzysz ją regularnie, w tym samym miejscu i o stałej porze, tuż po przebudzeniu, bo jeśli zmierzyłaś ją w ciągu dnia, to nic dziwnego, że jest podwyższona).

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ