X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Relanium w ciąży..?
Odpowiedz

Relanium w ciąży..?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kika82 Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś z Was brała może Relanium w ciąży? Jestem w 36 tygodniu,dwa dni temu zmarł mój tata, jutro czekają mnie ciężkie chwile związane z pogrzebem i lekarz prowadzący ciążę zapisał mi relanium. Trochę boję się o maleństwo i skutki zażywania tego leku ale wiem że emocje które mnie czekają też są niekorzystne tym bardziej że moja szyjka ma tylko 1 cm długości i często twardnieje brzuch. Boję się przedwczesnego porodu. Czy któraś z Was miała kontakt z tym lekiem w ciąży?

2nn3yx8dat6jxlhf.png
  • gochu Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty, Kika. Relanium można brać w ciąży, ja brałam pod nadzorem lekarza przez długi czas, praktycznie od samego początku ze względu na skurcze i plamienia. Działa rozluźniająco/rozkurczowo, również na mięśnie macicy, także mam nadzieję pomoże Ci przetrwać ten ciężki czas.

• Kika82 Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gochu dziękuję za odpowiedź. Wzięłam jedną tabletkę 2mg, brzuszek jakby spokojniejszy.Ale samopoczucie fatalne. Oby tylko przeżyć jakoś jutrzejszy dzień, późnej będę starała się radzić sobie bez takich wspomagaczy. Pozdrawiam

2nn3yx8dat6jxlhf.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ