#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Joanne wrote:Dyzia ja też wolę rzadko nadawane imiona niż te popularne z czołówki😁
A jesli o chodzi o konflikt z partnerami o imię, ja to załatwiłam w ten sposób że zapytałam Starego czy daje dziecku imię czy nazwisko🤣
Ale moja propozycja imienia zaraz po zrobieniu testu ciążowego przypadła mu do gustu i już przy tej opcji zostaliśmy chociaz inne braliśmy pod uwagę. Dla kolejnej córki imiona wybrane mam od dawna. Tylko teraz musi się potwierdzić że to dziewczynka, oby siusiak jej nie wyrósł jak u Natalii 🙈
Powiem ci że wtedy kiedy miała być córka myślałam że chłopczyk 😁 wtedy byliśmy pewni córki tak na 80% a jak pokazał wstydniś co tam ma to ucieszyłam się że wszystko ok ale tak pomyślałam że już się przyzwyczaiłam że córka.
Za to narzeczony(budowlaniec) po wyjściu z gabinetu mówi z dumą nooo to teraz już na pewno kupujemy koparki 🤦🤣👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Mutacja MTHFR C677T hetero
Mutacja MTHFR A1298C hetero
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
7.09 wizyta
Luteina 2*2❌
Duphaston 3*1❌
Heparyna 1*1
Acard 1*1
Accofil 0.5 co 3 dni❌ -
U nas poszliśmy na mój kompromis 🤣🤣 ja wybieram np imię 1 syna a jeśli będzie kiedyś drugi to tatuś wybiera i tak samo z córeczkami miało być.coóreczka miała być Liwia ❤️ ale ze bocian przysłał jajeczka to będzie synek Krzyś 🩵
7.09 mam planowaną wizytę to zapytam czy zaś nie córka chociaż pani doktor mówiła że ona tu widzi 100% chłopca 😁👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
7.09 wizyta
Luteina 2*2❌
Duphaston 3*1❌
Heparyna 1*1
Acard 1*1
Accofil 0.5 co 3 dni❌ -
My już też mamy wybrane imię dla dziewczynki, najbardziej podoba nam się Rozalia 🥰Mąż na początku był sceptycznie nastawiony ale po kilku dniach stwierdził, że jednak mu się podoba najbardziej 🤣
Czy któraś z Was w 2 trymestrze dalej ma mdłości? Czy tylko ja jestem takim przypadkiem 🙈U mnie od pierwszego trymestru aż do teraz od rana do wieczora.Bergamotka94 lubi tę wiadomość
Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷
-
Mi wróciły pod koniec zeszłego tygodnia. Jeszcze się z muszlą nie witałam, ale mam wrażenie, że jest coraz gorzej.
Mam też okropne bóle głowy od kilku dni, to też tylko zaostrza mdłości. -
Nickki wrote:My już też mamy wybrane imię dla dziewczynki, najbardziej podoba nam się Rozalia 🥰Mąż na początku był sceptycznie nastawiony ale po kilku dniach stwierdził, że jednak mu się podoba najbardziej 🤣
Czy któraś z Was w 2 trymestrze dalej ma mdłości? Czy tylko ja jestem takim przypadkiem 🙈U mnie od pierwszego trymestru aż do teraz od rana do wieczora.
Mi się strasznie podoba Helena, przy pierwszej córce się zastanawialiśmy czy Maria czy Helena i została Maryśka.
W ogóle tragicznie idiotyczna sytuacja - jestem po IVF, badaliśmy zarodki, więc po potwierdzeniu serduszka pytałam lekarza czy może już podać płeć - musiałam trochę poczekać, bo papierkologia i w końcu wysłał mi sms-em info, że XY. A ja - ciążowy mózg i się cieszę, że druga dziewczynka, że tak jak wszyscy chcieliśmy będzie Helenka.... Nawet się na grupie styczniówek pochwaliłam 🤦♀️ I następnego dnia do mnie dotarło, że chyba tam nie powinno być tego "Y"... Popłakałam się z żalu, mąż pocieszył, że przecież "będziemy kochać jak swoje" i tak leci czas, a ja nadal tęsknie do swojej Helenki i nie mam weny na imię dla mojego Y. Krzysiek mi się podoba, Gabryś, Stasiek ale żadne szału nie zrobiło.
W ogóle nadal część osób myśli, że będę miała córkę, bo nie przyznałam się do swojej pomyłki. Jeszcze nigdy w życiu nie byłam tak roztrzepana, nawet jak na mnie to przesada 😅Joanne lubi tę wiadomość
Ona '87 -> AMH 5,87
On '85 -> niskie parametry nasienia
I stymulacja i I transfer = sukces -> 2021r ur. córka
starania o rodzeństwo:
3 transfery nieudane
histeroskopia - lekki stan zapalny -> wyleczony
szczepienia, poza tym immuno ok, kariotypy też
---
12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
24.02 transfer ❌
23.05 transfer - 6dpt: 37,10; 8dpt: 105; 11dpt: 448
---
-
Nickki wrote:My już też mamy wybrane imię dla dziewczynki, najbardziej podoba nam się Rozalia 🥰Mąż na początku był sceptycznie nastawiony ale po kilku dniach stwierdził, że jednak mu się podoba najbardziej 🤣
Czy któraś z Was w 2 trymestrze dalej ma mdłości? Czy tylko ja jestem takim przypadkiem 🙈U mnie od pierwszego trymestru aż do teraz od rana do wieczora.Nickki lubi tę wiadomość
👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
7.09 wizyta
Luteina 2*2❌
Duphaston 3*1❌
Heparyna 1*1
Acard 1*1
Accofil 0.5 co 3 dni❌ -
Ladybug wrote:Ja mam od czasu do czasu, a dokładniej średnio 5 razy w tygodniu, zawsze wieczorami i to nawet zdarzają się wymioty. Zaczęły mi się koło 10tyg, gdzie sądziłam, że widocznie mdłości mieć nie będę - taaa
Mi się strasznie podoba Helena, przy pierwszej córce się zastanawialiśmy czy Maria czy Helena i została Maryśka.
W ogóle tragicznie idiotyczna sytuacja - jestem po IVF, badaliśmy zarodki, więc po potwierdzeniu serduszka pytałam lekarza czy może już podać płeć - musiałam trochę poczekać, bo papierkologia i w końcu wysłał mi sms-em info, że XY. A ja - ciążowy mózg i się cieszę, że druga dziewczynka, że tak jak wszyscy chcieliśmy będzie Helenka.... Nawet się na grupie styczniówek pochwaliłam 🤦♀️ I następnego dnia do mnie dotarło, że chyba tam nie powinno być tego "Y"... Popłakałam się z żalu, mąż pocieszył, że przecież "będziemy kochać jak swoje" i tak leci czas, a ja nadal tęsknie do swojej Helenki i nie mam weny na imię dla mojego Y. Krzysiek mi się podoba, Gabryś, Stasiek ale żadne szału nie zrobiło.
W ogóle nadal część osób myśli, że będę miała córkę, bo nie przyznałam się do swojej pomyłki. Jeszcze nigdy w życiu nie byłam tak roztrzepana, nawet jak na mnie to przesada 😅
Po kurcze popłakałam się ze śmiechu 🤣🤣🤣🤣👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
7.09 wizyta
Luteina 2*2❌
Duphaston 3*1❌
Heparyna 1*1
Acard 1*1
Accofil 0.5 co 3 dni❌ -
Aaa ja teraz walne temat "zabobonów " 🤣
Dziewczyny które będą miały chłopców czy wy miałyście mdłości? 😆 czy zachcianki były bardziej na słone ?? I tak samo z dziewczynkami ? Czy męczyły was mdłości?? I faktycznie bardziej ciągnęło do słodkiego??
Bo ja tak oczywiście rozmawiam ze znajomymi co urodzily i akurat co do słone -slodkie nie sprawdzało się.. ale większość moich znajomych w przypadku chłopca faktycznie czuła się dobrze i nie miała mdłości, a przy dziewczynkach np moje siostry miały mdłości , znajome również. 😃
Ja osobiście pierwszy trymestr prócz zmęczenia nie miałam mdłości i tak jest do tej pory.
Moze jednak będzie synek ??
Ogolnie nie mogę się doczekać juz kiedy się dowiem 🤣 stąd moje analizy 😁kropka_aga lubi tę wiadomość
-
MroziaMM wrote:Aaa ja teraz walne temat "zabobonów " 🤣
Dziewczyny które będą miały chłopców czy wy miałyście mdłości? 😆 czy zachcianki były bardziej na słone ?? I tak samo z dziewczynkami ? Czy męczyły was mdłości?? I faktycznie bardziej ciągnęło do słodkiego??
Bo ja tak oczywiście rozmawiam ze znajomymi co urodzily i akurat co do słone -slodkie nie sprawdzało się.. ale większość moich znajomych w przypadku chłopca faktycznie czuła się dobrze i nie miała mdłości, a przy dziewczynkach np moje siostry miały mdłości , znajome również. 😃
Ja osobiście pierwszy trymestr prócz zmęczenia nie miałam mdłości i tak jest do tej pory.
Ogolnie nie mogę się doczekać juz kiedy się dowiem 🤣 stąd moje analizy 😁
Hej, wtrącam się
U nas chłopak - od 6 tyg. do ok. 11 miałam mdłości, ale bez wymiotów, wstręt do jedzenia, obrzydzenie do słodkiego (3 mc nie jadlam nic czekoladowego), za to ciągotki miałam do słonego i kwaśnegonormalnie jeść zaczęłam w 2 trymestrze, ale za słodkim nadal nie jestem zbytnio
mdłości jak ustąpiły tak nie powróciły do teraz.
MroziaMM lubi tę wiadomość
-
Ogolnie nie mogę się doczekać juz kiedy się dowiem 🤣 stąd moje analizy 😁MroziaMM lubi tę wiadomość
Ona '87 -> AMH 5,87
On '85 -> niskie parametry nasienia
I stymulacja i I transfer = sukces -> 2021r ur. córka
starania o rodzeństwo:
3 transfery nieudane
histeroskopia - lekki stan zapalny -> wyleczony
szczepienia, poza tym immuno ok, kariotypy też
---
12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
24.02 transfer ❌
23.05 transfer - 6dpt: 37,10; 8dpt: 105; 11dpt: 448
---
-
Może jednak będzie synek ??
Ogólnie nie mogę się doczekać już kiedy się dowiem 🤣 stąd moje analizy 😁Cera i włosy w obu ciążach super.
Więc albo jestem jakimś odstępstwem od tego zabobonu, albo dzidziulowi w brzuchu jeszcze coś wyrośnie👩 31 PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto
🧔 35 słaba morfologia, żylaki powrózka
03.2022 pierwsza procedura ❄️❄️❄️
04.2022 pierwszy transfer ❄️, udany!
01.2023 poród
04.2025 wracamy po rodzeństwo
22.04.2025 transfer ❄️, beta 10dpt <0,2 (Euthyrox 75, Acard 150, 3x Estrofem, 4x Progesteron besins, 2x Utrogestan
22.05.2025 transfer ❄️ (Acard 150, 3xEstrofem, 4x200mg Progesteron besins, 2x Utrogestan, Encorton) 8 dpt beta 41,7 11 dpt beta 196, 14dpt beta 1082, 29 dpt 8mm Eskimoska z ❤️, prenatalne - wszystko dobrze, dziewczynka! I zwiększone ryzyko preeklampsji...
-
Przy córce miała lekkie mdłości w pierwszym trymestrze, przy synu niepowstrzymane wymioty ciężarnych. Schudłam chyba z 5 kilo w miesiąc, cofało mi nawet wodę, ledwo uniknęłam świąt w szpitalu. Teraz jeszcze nie wiem co mam (przeczuwam chłopca), ale mdłości mam mocniejsze niż z córką i słabsze niż z synem. -
Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama w takim razie 😅
A co do zachcianek i przesądów to mówi się właśnie, że jak dziewczynka to bardziej ciągnie na słodkie. A mnie totalnie od początku odrzuciło od słodkiego. Jedynie co się sprawdza według przesądów to wysyp na twarzy i mdłości.Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷
-
To u mnie przy chłopaku, zero mdłości, z pryszczami się nie rozstaje od 4 miesięcy i nie ciągnie mnie super mocno do słodyczy tak jak to było przed ciążą.
Ja miałam wybrane imię dla dziewczynki, bo jakoś łatwiej było i gdyby była dziewczynka to Wanda.
Mamy chłopaka i intensywnie myślimy. Osobiście bardzo mi się Wiktor podoba, ale mężowi źle się kojarzy. Na ten moment jesteśmy zgodni przy Janie, ale jeszcze się nie przywiązujemy do imienia. -
Mdłości czasami mnie łapały ale zwykle jak długo nic nie jadłamraz zwymiotowałam po jajecznicy do dzisiaj nie jem 🫣 najbardziej mam ochotę na kwaśne. Ale fakt że mało słodyczy jej bardziej słono-kwaśne
A cera co jakiś czas mam pryszcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia, 12:51
👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
7.09 wizyta
Luteina 2*2❌
Duphaston 3*1❌
Heparyna 1*1
Acard 1*1
Accofil 0.5 co 3 dni❌ -
Czy któraś z Was w 2 trymestrze dalej ma mdłości? Czy tylko ja jestem takim przypadkiem 🙈U mnie od pierwszego trymestru aż do teraz od rana do wieczora.
Przepraszam, niechcący polubiłam. No ja niestety mam - nie jakieś straszne, w 1 trymestrze jednak były gorsze, ale miałam już 2 razy ostatnio spotkanie z muszlą 😵💫Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
17.06 - bije serduszko ❤️
28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
No i w tej ciąży jestem bardzo często zła i dużo łatwiej wyprowadzić mnie z równowagi 🫣
W ciąży z córką byłam radosna jak skowronek.
Dlatego mąż i przyjaciółka byli pewni, że tym razem będzie chłopak.
A tutaj niespodzianka, bo mimo, że teraz czuję się inaczej, to będzie druga dziewczynka 😊
Za to moja teściowa najlepsza!
Pyta ostatnio, czy już wiadomo czy chłopak czy dziewczynka, więc jej mówię, że dziewczynka. Na co ona z pełnym przekonaniem: “Nieeeee! Będzie chłopak!”. Ja się śmieję i pytam dlaczego tak myśli. A ona na to: “Bo dobrze wyglądasz. W poprzedniej ciąży okropnie pobrzydłaś.” 😳😅😂 Hahahaha
Żeby nie było, to ona nie mówi tego złośliwie, tylko często najpierw mówi, a potem myśli 😅
Potraktowałam to jako komplement, że teraz dobrze wyglądam 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia, 13:03
-
Co do imion, to u nas dla dziewczynki mieliśmy od kilku lat wybrane imię Zosia (po naszych dwóch babciach). Jak się dowiedziałam, że teraz to imię jest w top, to miałam trochę wątpliwości. No ale najprawdopodobniej nie będziemy musieli się tym martwić, bo będzie chłopiec. A dla chłopca jeszcze nic nie mamy wybrane, ja chcę poczekać do momentu, jak już będzie 100% pewności.