SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • dinozaurowa Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2025, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatrzechaniołków wrote:
    Ja sie zastanawiam nad Kopernikiem albo Rydygierem. 2x rodziłam w Żeromskim i było całkiem ok.
    Połówkowe robię tam gdzie wszystkie prenatalne będę robić, czyli w Hi-gen a Ty ?

Też będę rodzić w Krakowie i też się zastanawiam nad Kopernikiem 😃👋 i też robię połówkowe w Hi-genie. Myślałam jeszcze o Siemieradzkim, ale wszystkie koleżanki które tam rodziły w ostatnim czasie odradzają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2025, 08:24

Mamatrzechaniołków lubi tę wiadomość

👩🏼 + 🧔🏻 + 💙

6.06 ⏸️
    11.06 pęcherzyk + pierścień żółtkowy
    2.07 ❤️ 150/1min
    30.07 💙 5 centymetrowy rozrabiaka
    ...
    14.02.2026 🙈🙉🙊

preg.png
  • zorilla94 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2025, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anek86 wrote:
    Hejka :)

Ja dziś byłam na zwykłej kontroli na NFZ wszystko w porządku termin porodu mam na 19.02.2026

13.10.2025 mam połówkowe :)

A czy któraś rodzi w Krakowie ?

Hej, ja rodzę na Kopernika :)

dinozaurowa, Mamatrzechaniołków lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    9 cykl starań, 1 cykl stymulowany - udało się 🍀

Maj 2025 - Clostilbegyt + Estrofem
    11.06 ⏸️
    12.06 beta 882 mln/ml
    prog 59.80 ng/ml
    16.06 beta 4073 mln/ml
    20.06 beta 17047 mln/ml
    26.06 mamy dwa 💕
    10.07 1.89 cm & 2.07 cm szczęścia 💕
    18.07 Krwiak 🩸2.89 cm szczęścia 🩷🩷
    8.08 prenatalne - zdrowe Misie dwa 🥹 6.4 cm i 6.7 cm 🩵🩷
    21.08 8.86 cm i 8.97 cm - mamy parkę 🩷🩵
    15.09 synek 233 g, córeczka 226 g 🩷🩵
    24.09 połówkowe - wszystko ok 🍀 synek 318 g, córeczka 287 g 🩷🩵
    3.11 synek 788g, córeczka 798 g 🩷🩵
    24.11 synek 1305 g, córeczka 1265g

preg.png
  • Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2025, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezowata wrote:
    Super, że już czujesz kopniaki, ja jeszcze czekam i już się nie mogę doczekać 🙈

Ja jestem z Warszawy i najprawdopodobniej wybiorę Południowy (znajoma rodziła tam dwa razy i była zadowolona), a na pewno tam jestem zapisana na szkołę rodzenia, żeby samemu się też zapoznać ze szpitalem. Jeszcze rozważam poród na Madalińskiego, tam z kolei inna znajoma też rodziła i chwaliła. Do obu szpitali mam jakieś 10 minut samochodem, więc ze względu na raczej dobre opinie i odległość, to innych szpitali nie brałam pod uwagę.

Ja mam lekarza z Karowej i rozważam właśnie Karowa i Żelazna. Jak juz sie zdecyduje zachęcona pozytywnymi opiniami to zaraz trafiam na negatywna i znowu jestem w punkcie wyjścia :(

preg.png
  • zorilla94 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2025, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Zorilla94
    Nickki
    Trzymamy kciuki i czekamy na wieści 💟💟💟
    Przepraszam za opóźnienie! Połówkowe w porządku. Oba dzieciaczki zdrowe, płeć kolejny raz potwierdzona, zdrowe serduszka 🩷🩵 chłopak waży już 318 g a dziewczynka 287 g i wiek mają określany na 20+0 wiec są sporo starsze 😅
    Wczoraj poczułam też pierwszego kopa od córki! Łożysko z tyłu więc nastawiałam się że będzie szybciej. W ogóle ładnie glowkowo lezy :) nie to co książę - poprzecznie i z łożyskiem z przodu, nawet jak mnie kopie to nie czuję 😂

assialbnn, Nickki, Lenka88, MroziaMM, Bezowata, dinozaurowa, Irashka, mmonika_, Ola8999, Papillon, Mamatrzechaniołków, Giosiek lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    9 cykl starań, 1 cykl stymulowany - udało się 🍀

Maj 2025 - Clostilbegyt + Estrofem
    11.06 ⏸️
    12.06 beta 882 mln/ml
    prog 59.80 ng/ml
    16.06 beta 4073 mln/ml
    20.06 beta 17047 mln/ml
    26.06 mamy dwa 💕
    10.07 1.89 cm & 2.07 cm szczęścia 💕
    18.07 Krwiak 🩸2.89 cm szczęścia 🩷🩷
    8.08 prenatalne - zdrowe Misie dwa 🥹 6.4 cm i 6.7 cm 🩵🩷
    21.08 8.86 cm i 8.97 cm - mamy parkę 🩷🩵
    15.09 synek 233 g, córeczka 226 g 🩷🩵
    24.09 połówkowe - wszystko ok 🍀 synek 318 g, córeczka 287 g 🩷🩵
    3.11 synek 788g, córeczka 798 g 🩷🩵
    24.11 synek 1305 g, córeczka 1265g

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 25 września 2025, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorilla94 wrote:
    Przepraszam za opóźnienie! Połówkowe w porządku. Oba dzieciaczki zdrowe, płeć kolejny raz potwierdzona, zdrowe serduszka 🩷🩵 chłopak waży już 318 g a dziewczynka 287 g i wiek mają określany na 20+0 wiec są sporo starsze 😅
    Wczoraj poczułam też pierwszego kopa od córki! Łożysko z tyłu więc nastawiałam się że będzie szybciej. W ogóle ładnie glowkowo lezy :) nie to co książę - poprzecznie i z łożyskiem z przodu, nawet jak mnie kopie to nie czuję 😂
    Super wiadomość ❤️❤️
    Ciężko sobie wyobrazić odczucia mając w brzuszku dwa bobaski 🙈 i faktycznie dość duże już są mimo że muszą się wszystkim dzielić 😜
    Ah Ci mężczyźni, mój też mieszka w jakieś dziwnej pozie 🤣 głowę napewno na u dołu mojego brzucha ale nie wiem czy leży nogami do góry czy w bok 🤣 chociaż bardziej podejrzewam że leży jakoś po chińsku bo machanie nogami czuję raz w boku raz bliżej pępka 🙂 w każdym razie napewno upodobał sobie odbijanie się od mojego pęcherza 😆

zorilla94 lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Anek86 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2025, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam nad Kopernikiem albo Rydygierem. 2x rodziłam w Żeromskim i było całkiem ok.
    Połówkowe robię tam gdzie wszystkie prenatalne będę robić, czyli w Hi-gen a Ty ?

Ja będę rodzić w Rydygiera bo tam mąż będzie mógł być przy cesarce :) a połówkowe będę robic na Rozrywki bo tam skierował mnie mój lekarz na NFZ ale dodatkowo ciąże prowadzę prywatnie u pani dr która pracuje w rydygiera na patologii ciąży i jest perinatologiem i też robi prenatalne więc na każdej wizycie i tak wszystko sprawdza :)

• Joanne Autorytet

Wysłany: 25 września 2025, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po połówkowych. Wszystko dobrze. Płeć potwierdzona- jest "pipija" jak to mówi moja córka 😅 Imię wybrane już zaraz po tym jak wybrałam imię dla poprzedniej córki (a bylo to w dniu zrobienia testu ciążowego🥰). Drugie imię, tak jak pierwsza córka, dostanie po ważnej dla mnie kobiecie. Ale do dnia porodu owiane tajemnicą😉

19+0 275g🩷 a, i potwierdziło się, łożysko mam na przedniej stronie, dlatego tych ruchów nie czuję choć od ok 3 dni czuję że coś w brzuszku się dzieje.

assialbnn, Bezowata, Ola8999, Nickki, Papillon, Cyprysek , MroziaMM, Mamatrzechaniołków, Irashka, Zosia667, Julixxx lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 25 września 2025, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A żeby nie było tak słodko i kolorowo oraz żeby pakowanie na wyjazd do polski nie szło zgodnie z planem, wczoraj wieczorem spadłam ze schodów. Zaliczyłam około 9 stopni. Pośliznęła mi się noga i zjechałam na tyłku i plecach. Leżałam pod schodami i ryczałam bo nie mogłam się ruszyć, mówiłam córce zeby przyniosła mi telefon bo Starego w domu nie bylo, ale przyszła się przytuliła, potem rozwyła i musiałam wstać. Ach, ciąża przy drugim dziecku to coś pięknego 🙈

age.png

preg.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 25 września 2025, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    A żeby nie było tak słodko i kolorowo oraz żeby pakowanie na wyjazd do polski nie szło zgodnie z planem, wczoraj wieczorem spadłam ze schodów. Zaliczyłam około 9 stopni. Pośliznęła mi się noga i zjechałam na tyłku i plecach. Leżałam pod schodami i ryczałam bo nie mogłam się ruszyć, mówiłam córce zeby przyniosła mi telefon bo Starego w domu nie bylo, ale przyszła się przytuliła, potem rozwyła i musiałam wstać. Ach, ciąża przy drugim dziecku to coś pięknego 🙈
    Przerąbane, najważniejsze, że nic się nie stało.

Też ostatnio miałam taką małą przygodę, bo przecięłam sobie rano dość głęboko palca. Krew sika, maż już w pracy, ja dzieci szykuję do przedszkola, a tu tyle krwi. Od razu mi się słabo zrobiło, bo ja swojej krwi widzieć nie powinnam XD Na szczęscie moja córka już ma prawie 6 lat, więc stałam z ręką pod kranem, lałam zimną wode na ranę, a ona mi przyniosła opatrunki. Musiałam co prawda chwilę usiąść na podłodze, bo już traciłam przytomność, więc syn oczywiście się zestresował, córka trochę też. Dumna z siebie byłam, że udało mi się na spokojnie podejść do sprawy i cały czas do nich gadałam i ich uspokajałam, ze tylko troszkę mi się w głowie zakręciło, posiedzę chwilkę i już jedziemy. I tak sobie siedzieliśmy we trójkę na podłodze w kuchni :P Przy dzieciach to człowiek w sobie takie pokłady siły w różnych sytuacjach potrafi znaleźć, że sam się zadziwia.

grzanewino lubi tę wiadomość

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

preg.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 25 września 2025, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Przerąbane, najważniejsze, że nic się nie stało.

Przy dzieciach to człowiek w sobie takie pokłady siły w różnych sytuacjach potrafi znaleźć, że sam się zadziwia.

To prawda 💪

age.png

preg.png
  • Mamatrzechaniołków Ekspertka

Wysłany: 25 września 2025, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dinozaurowa wrote:
    Też będę rodzić w Krakowie i też się zastanawiam nad Kopernikiem 😃👋 i też robię połówkowe w Hi-genie. Myślałam jeszcze o Siemieradzkim, ale wszystkie koleżanki które tam rodziły w ostatnim czasie odradzają.
    O to ciekawe. Też przez chwilę myślałam o Siemiradzkim. Czemu odradzają?

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 25 września 2025, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Bardzo współczuję upadku! Jak się dziś czujesz? Dobrze, że nic sobie nie złamałaś, ale pewnie strasznie się potłukłaś.
    Pamiętam jak schodziłam po schodach z córeczką na rękach. Miała wtedy kilka tygodni. Też się poślizgnęłam i zjechałam w dół. Przez tę krótką chwilę myślałam jedynie o córce. Żeby tylko nic się jej nie stało. Też zjechałam na tyłku i cieszyłam się, że nie upadłam do przodu, bo to mogłoby skończyć się dla niej tragicznie.
    Od tamtej pory schodząc po schodach zawsze używam barierki 🫣

age.png

preg.png
  • dinozaurowa Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2025, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ciekawe. Też przez chwilę myślałam o Siemiradzkim. Czemu odradzają?

Że anastezjologowie beznadziejni, nie potrafią podać ZZO, a szpital się tym bardzo reklamuje, trzymają długo sn nawet jak nie ma postępu, a potem rzucają cię na głęboką wodę po prostu zostawiając ci noworodka i radź se. Taka opinia od 2 kobiet rodzących tam w przeciągu ostatnich 2 lat

👩🏼 + 🧔🏻 + 💙

6.06 ⏸️
    11.06 pęcherzyk + pierścień żółtkowy
    2.07 ❤️ 150/1min
    30.07 💙 5 centymetrowy rozrabiaka
    ...
    14.02.2026 🙈🙉🙊

preg.png
  • RenATa Debiutantka

Wysłany: 26 września 2025, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny !
    A macie teraz dziwne sny? Nie mówię o tych xxx:) Ale tych związanych z porodem i opieką nad dzieckiem:) Ja mam ich sporo, ze np. urodziłam szybciej i potem zastanawiałam się, jak to dziecko wsadzić tam z powrotem, bo przecież to jeszcze nie pora. Albo, że karmiłam sokiem brzoskwiniowym zamiast mlekiem… a dziś, że nie przyniosłam dziecka z samochodu🙈😱 niektóre są naprawdę piękne, ale niektóre scary….

• Dzyzia Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RenATa wrote:
    Hej Dziewczyny !
    A macie teraz dziwne sny? Nie mówię o tych xxx:) Ale tych związanych z porodem i opieką nad dzieckiem:) Ja mam ich sporo, ze np. urodziłam szybciej i potem zastanawiałam się, jak to dziecko wsadzić tam z powrotem, bo przecież to jeszcze nie pora. Albo, że karmiłam sokiem brzoskwiniowym zamiast mlekiem… a dziś, że nie przyniosłam dziecka z samochodu🙈😱 niektóre są naprawdę piękne, ale niektóre scary….

O opiece nad dzieckiem nie, ale ostatnio śniło mi sie, że ktoś mnie prowadził przez narkotykową melinę na spotkanie z jakimś szefem i okazało się, że ten szef to Lord Voldemort, który siedział w dziurawym fotelu ubrany w dżinsy rurki i bordową bluzę z kapturem i dłubał słonecznik do brudnego słoika 🤨 Tak mnie ten widok zdziwił, że aż się obudziłam.

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

preg.png

Wysłany: 26 września 2025, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrzucam info jakby któraś chciala podgonić z wyprawką. Od dzisiaj do 29.09 chyba są promki na kilku stronach:
    1. H&m ma -20% z kodem stylowe20
    2. La millou ma -25% z kodem jesien25
    3. Amumu ma -20% z kodem styl25
    4. Doctor nap ma kod jesien2025
    5. W alabie jest -25% z kodem stylowezakupy2025

RenATa, Bezowata, mmonika_, Zosia667 lubią tę wiadomość

• RenATa Debiutantka

Wysłany: 26 września 2025, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    O opiece nad dzieckiem nie, ale ostatnio śniło mi sie, że ktoś mnie prowadził przez narkotykową melinę na spotkanie z jakimś szefem i okazało się, że ten szef to Lord Voldemort, który siedział w dziurawym fotelu ubrany w dżinsy rurki i bordową bluzę z kapturem i dłubał słonecznik do brudnego słoika 🤨 Tak mnie ten widok zdziwił, że aż się obudziłam.
    Fajna sceneria i detale 😂

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 26 września 2025, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wreszcie miałam wizytę po 7 tygodniach 😄 i wyszłam z niej w tak ciężkim szoku jak w dniu kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży 😄
    Otóż pani doktor zapytała mnie czy chcę poznać płeć, no i jak mi powiedziała, że to chłopak to normalnie zamurowało mnie jak pewnego pięknego dnia czerwcowego 😂
    Poza tym wszystko okej, serce mocno bije, szyjka OK, łożysko w idealnym miejscu, jajka zmierzone 😄 i następna wizyta za kolejne 7 tygodni, ale w między czasie mam drugie prenatalne, więc jakoś może doczekam 😄

Bezowata, Mamatrzechaniołków, Nickki, MroziaMM, mmonika_, Joanne, assialbnn, Giosiek, Frida91, Papillon lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Bezowata Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2025, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Dziś wreszcie miałam wizytę po 7 tygodniach 😄 i wyszłam z niej w tak ciężkim szoku jak w dniu kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży 😄
    Otóż pani doktor zapytała mnie czy chcę poznać płeć, no i jak mi powiedziała, że to chłopak to normalnie zamurowało mnie jak pewnego pięknego dnia czerwcowego 😂
    Poza tym wszystko okej, serce mocno bije, szyjka OK, łożysko w idealnym miejscu, jajka zmierzone 😄 i następna wizyta za kolejne 7 tygodni, ale w między czasie mam drugie prenatalne, więc jakoś może doczekam 😄

Gratulacje, super wieści 🥰 Podziwiam, że wytrzymujesz 7 tygodni, ja ledwo 4 daję radę 🫣

preg.png

Wysłany: 26 września 2025, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj miałam wizyte. Bobas 240g, znowu pokazal co ma między nogami więc drugi raz utwierdziłam sie ze chłopiec.

Nickki, grzanewino, MroziaMM, RenATa, Bezowata, Joanne, assialbnn, Giosiek, Natalia13245 lubią tę wiadomość

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ