#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamatrzechaniołków wrote:Ja sie zastanawiam nad Kopernikiem albo Rydygierem. 2x rodziłam w Żeromskim i było całkiem ok.
Połówkowe robię tam gdzie wszystkie prenatalne będę robić, czyli w Hi-gen a Ty ?
Też będę rodzić w Krakowie i też się zastanawiam nad Kopernikiem 😃👋 i też robię połówkowe w Hi-genie. Myślałam jeszcze o Siemieradzkim, ale wszystkie koleżanki które tam rodziły w ostatnim czasie odradzają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2025, 08:24
Mamatrzechaniołków lubi tę wiadomość
-
Anek86 wrote:Hejka

Ja dziś byłam na zwykłej kontroli na NFZ wszystko w porządku termin porodu mam na 19.02.2026
13.10.2025 mam połówkowe
A czy któraś rodzi w Krakowie ?
Hej, ja rodzę na Kopernika
dinozaurowa, Mamatrzechaniołków lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧔🏼♂️30
9 cykl starań, 1 cykl stymulowany - udało się 🍀
Maj 2025 - Clostilbegyt + Estrofem
11.06 ⏸️
12.06 beta 882 mln/ml
prog 59.80 ng/ml
16.06 beta 4073 mln/ml
20.06 beta 17047 mln/ml
26.06 mamy dwa 💕
10.07 1.89 cm & 2.07 cm szczęścia 💕
18.07 Krwiak 🩸2.89 cm szczęścia 🩷🩷
8.08 prenatalne - zdrowe Misie dwa 🥹 6.4 cm i 6.7 cm 🩵🩷
21.08 8.86 cm i 8.97 cm - mamy parkę 🩷🩵
15.09 synek 233 g, córeczka 226 g 🩷🩵
24.09 połówkowe - wszystko ok 🍀 synek 318 g, córeczka 287 g 🩷🩵
3.11 synek 788g, córeczka 798 g 🩷🩵
24.11 synek 1305 g, córeczka 1265g

-
Bezowata wrote:Super, że już czujesz kopniaki, ja jeszcze czekam i już się nie mogę doczekać 🙈
Ja jestem z Warszawy i najprawdopodobniej wybiorę Południowy (znajoma rodziła tam dwa razy i była zadowolona), a na pewno tam jestem zapisana na szkołę rodzenia, żeby samemu się też zapoznać ze szpitalem. Jeszcze rozważam poród na Madalińskiego, tam z kolei inna znajoma też rodziła i chwaliła. Do obu szpitali mam jakieś 10 minut samochodem, więc ze względu na raczej dobre opinie i odległość, to innych szpitali nie brałam pod uwagę.
Ja mam lekarza z Karowej i rozważam właśnie Karowa i Żelazna. Jak juz sie zdecyduje zachęcona pozytywnymi opiniami to zaraz trafiam na negatywna i znowu jestem w punkcie wyjścia
-
Przepraszam za opóźnienie! Połówkowe w porządku. Oba dzieciaczki zdrowe, płeć kolejny raz potwierdzona, zdrowe serduszka 🩷🩵 chłopak waży już 318 g a dziewczynka 287 g i wiek mają określany na 20+0 wiec są sporo starsze 😅assialbnn wrote:Zorilla94
Nickki
Trzymamy kciuki i czekamy na wieści 💟💟💟
Wczoraj poczułam też pierwszego kopa od córki! Łożysko z tyłu więc nastawiałam się że będzie szybciej. W ogóle ładnie glowkowo lezy
nie to co książę - poprzecznie i z łożyskiem z przodu, nawet jak mnie kopie to nie czuję 😂
assialbnn, Nickki, Lenka88, MroziaMM, Bezowata, dinozaurowa, Irashka, mmonika_, Ola8999, Papillon, Mamatrzechaniołków, Giosiek lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧔🏼♂️30
9 cykl starań, 1 cykl stymulowany - udało się 🍀
Maj 2025 - Clostilbegyt + Estrofem
11.06 ⏸️
12.06 beta 882 mln/ml
prog 59.80 ng/ml
16.06 beta 4073 mln/ml
20.06 beta 17047 mln/ml
26.06 mamy dwa 💕
10.07 1.89 cm & 2.07 cm szczęścia 💕
18.07 Krwiak 🩸2.89 cm szczęścia 🩷🩷
8.08 prenatalne - zdrowe Misie dwa 🥹 6.4 cm i 6.7 cm 🩵🩷
21.08 8.86 cm i 8.97 cm - mamy parkę 🩷🩵
15.09 synek 233 g, córeczka 226 g 🩷🩵
24.09 połówkowe - wszystko ok 🍀 synek 318 g, córeczka 287 g 🩷🩵
3.11 synek 788g, córeczka 798 g 🩷🩵
24.11 synek 1305 g, córeczka 1265g

-
Super wiadomość ❤️❤️zorilla94 wrote:Przepraszam za opóźnienie! Połówkowe w porządku. Oba dzieciaczki zdrowe, płeć kolejny raz potwierdzona, zdrowe serduszka 🩷🩵 chłopak waży już 318 g a dziewczynka 287 g i wiek mają określany na 20+0 wiec są sporo starsze 😅
Wczoraj poczułam też pierwszego kopa od córki! Łożysko z tyłu więc nastawiałam się że będzie szybciej. W ogóle ładnie glowkowo lezy
nie to co książę - poprzecznie i z łożyskiem z przodu, nawet jak mnie kopie to nie czuję 😂
Ciężko sobie wyobrazić odczucia mając w brzuszku dwa bobaski 🙈 i faktycznie dość duże już są mimo że muszą się wszystkim dzielić 😜
Ah Ci mężczyźni, mój też mieszka w jakieś dziwnej pozie 🤣 głowę napewno na u dołu mojego brzucha ale nie wiem czy leży nogami do góry czy w bok 🤣 chociaż bardziej podejrzewam że leży jakoś po chińsku bo machanie nogami czuję raz w boku raz bliżej pępka 🙂 w każdym razie napewno upodobał sobie odbijanie się od mojego pęcherza 😆
zorilla94 lubi tę wiadomość
-
Mamatrzechaniołków wrote:Ja sie zastanawiam nad Kopernikiem albo Rydygierem. 2x rodziłam w Żeromskim i było całkiem ok.
Połówkowe robię tam gdzie wszystkie prenatalne będę robić, czyli w Hi-gen a Ty ?
Ja będę rodzić w Rydygiera bo tam mąż będzie mógł być przy cesarce
a połówkowe będę robic na Rozrywki bo tam skierował mnie mój lekarz na NFZ ale dodatkowo ciąże prowadzę prywatnie u pani dr która pracuje w rydygiera na patologii ciąży i jest perinatologiem i też robi prenatalne więc na każdej wizycie i tak wszystko sprawdza
-
Jestem po połówkowych. Wszystko dobrze. Płeć potwierdzona- jest "pipija" jak to mówi moja córka 😅 Imię wybrane już zaraz po tym jak wybrałam imię dla poprzedniej córki (a bylo to w dniu zrobienia testu ciążowego🥰). Drugie imię, tak jak pierwsza córka, dostanie po ważnej dla mnie kobiecie. Ale do dnia porodu owiane tajemnicą😉
19+0 275g🩷 a, i potwierdziło się, łożysko mam na przedniej stronie, dlatego tych ruchów nie czuję choć od ok 3 dni czuję że coś w brzuszku się dzieje.
assialbnn, Bezowata, Ola8999, Nickki, Papillon, Cyprysek , MroziaMM, Mamatrzechaniołków, Irashka, Zosia667, Julixxx lubią tę wiadomość
-
A żeby nie było tak słodko i kolorowo oraz żeby pakowanie na wyjazd do polski nie szło zgodnie z planem, wczoraj wieczorem spadłam ze schodów. Zaliczyłam około 9 stopni. Pośliznęła mi się noga i zjechałam na tyłku i plecach. Leżałam pod schodami i ryczałam bo nie mogłam się ruszyć, mówiłam córce zeby przyniosła mi telefon bo Starego w domu nie bylo, ale przyszła się przytuliła, potem rozwyła i musiałam wstać. Ach, ciąża przy drugim dziecku to coś pięknego 🙈
-
Przerąbane, najważniejsze, że nic się nie stało.Joanne wrote:A żeby nie było tak słodko i kolorowo oraz żeby pakowanie na wyjazd do polski nie szło zgodnie z planem, wczoraj wieczorem spadłam ze schodów. Zaliczyłam około 9 stopni. Pośliznęła mi się noga i zjechałam na tyłku i plecach. Leżałam pod schodami i ryczałam bo nie mogłam się ruszyć, mówiłam córce zeby przyniosła mi telefon bo Starego w domu nie bylo, ale przyszła się przytuliła, potem rozwyła i musiałam wstać. Ach, ciąża przy drugim dziecku to coś pięknego 🙈
Też ostatnio miałam taką małą przygodę, bo przecięłam sobie rano dość głęboko palca. Krew sika, maż już w pracy, ja dzieci szykuję do przedszkola, a tu tyle krwi. Od razu mi się słabo zrobiło, bo ja swojej krwi widzieć nie powinnam
Na szczęscie moja córka już ma prawie 6 lat, więc stałam z ręką pod kranem, lałam zimną wode na ranę, a ona mi przyniosła opatrunki. Musiałam co prawda chwilę usiąść na podłodze, bo już traciłam przytomność, więc syn oczywiście się zestresował, córka trochę też. Dumna z siebie byłam, że udało mi się na spokojnie podejść do sprawy i cały czas do nich gadałam i ich uspokajałam, ze tylko troszkę mi się w głowie zakręciło, posiedzę chwilkę i już jedziemy. I tak sobie siedzieliśmy we trójkę na podłodze w kuchni
Przy dzieciach to człowiek w sobie takie pokłady siły w różnych sytuacjach potrafi znaleźć, że sam się zadziwia.
grzanewino lubi tę wiadomość
-
O to ciekawe. Też przez chwilę myślałam o Siemiradzkim. Czemu odradzają?dinozaurowa wrote:Też będę rodzić w Krakowie i też się zastanawiam nad Kopernikiem 😃👋 i też robię połówkowe w Hi-genie. Myślałam jeszcze o Siemieradzkim, ale wszystkie koleżanki które tam rodziły w ostatnim czasie odradzają.
-
Bardzo współczuję upadku! Jak się dziś czujesz? Dobrze, że nic sobie nie złamałaś, ale pewnie strasznie się potłukłaś.Joanne wrote:A żeby nie było tak słodko i kolorowo oraz żeby pakowanie na wyjazd do polski nie szło zgodnie z planem, wczoraj wieczorem spadłam ze schodów. Zaliczyłam około 9 stopni. Pośliznęła mi się noga i zjechałam na tyłku i plecach. Leżałam pod schodami i ryczałam bo nie mogłam się ruszyć, mówiłam córce zeby przyniosła mi telefon bo Starego w domu nie bylo, ale przyszła się przytuliła, potem rozwyła i musiałam wstać. Ach, ciąża przy drugim dziecku to coś pięknego 🙈
Pamiętam jak schodziłam po schodach z córeczką na rękach. Miała wtedy kilka tygodni. Też się poślizgnęłam i zjechałam w dół. Przez tę krótką chwilę myślałam jedynie o córce. Żeby tylko nic się jej nie stało. Też zjechałam na tyłku i cieszyłam się, że nie upadłam do przodu, bo to mogłoby skończyć się dla niej tragicznie.
Od tamtej pory schodząc po schodach zawsze używam barierki 🫣 -
Mamatrzechaniołków wrote:O to ciekawe. Też przez chwilę myślałam o Siemiradzkim. Czemu odradzają?
Że anastezjologowie beznadziejni, nie potrafią podać ZZO, a szpital się tym bardzo reklamuje, trzymają długo sn nawet jak nie ma postępu, a potem rzucają cię na głęboką wodę po prostu zostawiając ci noworodka i radź se. Taka opinia od 2 kobiet rodzących tam w przeciągu ostatnich 2 lat
-
Hej Dziewczyny !
A macie teraz dziwne sny? Nie mówię o tych xxx:) Ale tych związanych z porodem i opieką nad dzieckiem:) Ja mam ich sporo, ze np. urodziłam szybciej i potem zastanawiałam się, jak to dziecko wsadzić tam z powrotem, bo przecież to jeszcze nie pora. Albo, że karmiłam sokiem brzoskwiniowym zamiast mlekiem… a dziś, że nie przyniosłam dziecka z samochodu🙈😱 niektóre są naprawdę piękne, ale niektóre scary…. -
RenATa wrote:Hej Dziewczyny !
A macie teraz dziwne sny? Nie mówię o tych xxx:) Ale tych związanych z porodem i opieką nad dzieckiem:) Ja mam ich sporo, ze np. urodziłam szybciej i potem zastanawiałam się, jak to dziecko wsadzić tam z powrotem, bo przecież to jeszcze nie pora. Albo, że karmiłam sokiem brzoskwiniowym zamiast mlekiem… a dziś, że nie przyniosłam dziecka z samochodu🙈😱 niektóre są naprawdę piękne, ale niektóre scary….
O opiece nad dzieckiem nie, ale ostatnio śniło mi sie, że ktoś mnie prowadził przez narkotykową melinę na spotkanie z jakimś szefem i okazało się, że ten szef to Lord Voldemort, który siedział w dziurawym fotelu ubrany w dżinsy rurki i bordową bluzę z kapturem i dłubał słonecznik do brudnego słoika 🤨 Tak mnie ten widok zdziwił, że aż się obudziłam. -
Dziewczyny wrzucam info jakby któraś chciala podgonić z wyprawką. Od dzisiaj do 29.09 chyba są promki na kilku stronach:
1. H&m ma -20% z kodem stylowe20
2. La millou ma -25% z kodem jesien25
3. Amumu ma -20% z kodem styl25
4. Doctor nap ma kod jesien2025
5. W alabie jest -25% z kodem stylowezakupy2025
RenATa, Bezowata, mmonika_, Zosia667 lubią tę wiadomość
-
Fajna sceneria i detale 😂Dzyzia wrote:O opiece nad dzieckiem nie, ale ostatnio śniło mi sie, że ktoś mnie prowadził przez narkotykową melinę na spotkanie z jakimś szefem i okazało się, że ten szef to Lord Voldemort, który siedział w dziurawym fotelu ubrany w dżinsy rurki i bordową bluzę z kapturem i dłubał słonecznik do brudnego słoika 🤨 Tak mnie ten widok zdziwił, że aż się obudziłam.
-
Dziś wreszcie miałam wizytę po 7 tygodniach 😄 i wyszłam z niej w tak ciężkim szoku jak w dniu kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży 😄
Otóż pani doktor zapytała mnie czy chcę poznać płeć, no i jak mi powiedziała, że to chłopak to normalnie zamurowało mnie jak pewnego pięknego dnia czerwcowego 😂
Poza tym wszystko okej, serce mocno bije, szyjka OK, łożysko w idealnym miejscu, jajka zmierzone 😄 i następna wizyta za kolejne 7 tygodni, ale w między czasie mam drugie prenatalne, więc jakoś może doczekam 😄
Bezowata, Mamatrzechaniołków, Nickki, MroziaMM, mmonika_, Joanne, assialbnn, Giosiek, Frida91, Papillon lubią tę wiadomość
-
grzanewino wrote:Dziś wreszcie miałam wizytę po 7 tygodniach 😄 i wyszłam z niej w tak ciężkim szoku jak w dniu kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży 😄
Otóż pani doktor zapytała mnie czy chcę poznać płeć, no i jak mi powiedziała, że to chłopak to normalnie zamurowało mnie jak pewnego pięknego dnia czerwcowego 😂
Poza tym wszystko okej, serce mocno bije, szyjka OK, łożysko w idealnym miejscu, jajka zmierzone 😄 i następna wizyta za kolejne 7 tygodni, ale w między czasie mam drugie prenatalne, więc jakoś może doczekam 😄
Gratulacje, super wieści 🥰 Podziwiam, że wytrzymujesz 7 tygodni, ja ledwo 4 daję radę 🫣
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH