X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 27 września, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Dziś wreszcie miałam wizytę po 7 tygodniach 😄 i wyszłam z niej w tak ciężkim szoku jak w dniu kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży 😄
    Otóż pani doktor zapytała mnie czy chcę poznać płeć, no i jak mi powiedziała, że to chłopak to normalnie zamurowało mnie jak pewnego pięknego dnia czerwcowego 😂
    Poza tym wszystko okej, serce mocno bije, szyjka OK, łożysko w idealnym miejscu, jajka zmierzone 😄 i następna wizyta za kolejne 7 tygodni, ale w między czasie mam drugie prenatalne, więc jakoś może doczekam 😄
    Gratuluje 🩵

grzanewino lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 27 września, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten piękny dzień 😍
    Rozpływam się, jestem zakochana 🥰
    Jesteśmy po usg połówkowych, wszystko jest dobrze 😊 Nasz synek waży 432g 😍🩵
    Przedstawiam Wam najważniejszego mężczyznę w moim życiu 🩵🩵🩵⬇️⬇️⬇️

Screenshot-20250927-121758-Gallery.jpg

Natalia13245, RenATa, Cyprysek , Joanne, Nickki, Mamatrzechaniołków, jo_ana, Bezowata, mmonika_, Ola8999, MroziaMM, Julixxx, Kokosik, kasialinkaa, kropka_aga, Zosia667, Papillon lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Cyprysek Ekspertka

Wysłany: 27 września, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam na dniach otwartych szpitala i w ogóle jestem w szoku bo w wyprawce od szpitala i miasta dostaje aie teraz rożek i poduszke do karmienia :D 4 lata temu dostalam takie standardowe pudełko :D

Mamatrzechaniołków, grzanewino lubią tę wiadomość

♀️ 36 lat
    ♂️ 39 lat

✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
    ✅️ 2020 -> laparo+ histero
    ✅️ 2020 -> ⏸️
    ✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
    ✅️ 2025 -> ⏸️
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 27 września, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś z okazji mega promocji na pieluchy zrobiłam zapas w Biedronce 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 17:13

age.png

preg.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 27 września, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Dzień dobry w ten piękny dzień 😍
    Rozpływam się, jestem zakochana 🥰
    Jesteśmy po usg połówkowych, wszystko jest dobrze 😊 Nasz synek waży 432g 😍🩵
    Przedstawiam Wam najważniejszego mężczyznę w moim życiu 🩵🩵🩵⬇️⬇️⬇️

Screenshot-20250927-121758-Gallery.jpg
    Wspaniale, że wszystko z synkiem w porządku 😊
    Super, że lekarzowi udało się tak pięknie uchwycić twarz twojego skarbu ☺️

assialbnn lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 27 września, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Dziewczyny dziś z okazji mega promocji na pieluchy zrobiłam zapas w Biedronce 😄
    Ja na początku kupowałam córce różne pieluszki różnych marek, żeby sprawdzić, które sprawdzą się nam najlepiej i czy któreś jej nie uczulą lub nie będą powodować odparzeń.
    Teraz planuję zacząć od marki, która najlepiej sprawdziła się u córki, ale nie będę robiła dużych zapasów, bo młodszej mogą akurat nie odpowiadać.
    Na szczęście co chwilę są jakieś promki 😊

age.png

preg.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 27 września, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek wrote:
    A ja byłam na dniach otwartych szpitala i w ogóle jestem w szoku bo w wyprawce od szpitala i miasta dostaje aie teraz rożek i poduszke do karmienia :D 4 lata temu dostalam takie standardowe pudełko :D
    Ale wypas! Słyszałam, że od miasta Warszawa dostaje się wyprawkę w postaci kosza Mojżesza, body i jeszcze jakichś rzeczy. Nie wiedziałam, że w innych miastach można też takie fajne bajery dostać. W dodatku już w szpitalu 😊

age.png

preg.png
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: 28 września, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej 😊
    A mnie naszło na jakieś zmartwienia bo zwracam uwagę od jakiegos czasu, że waga mi stoi w miejscu.. ostatnia wizyte miałam 11.09 i tak naprawdę prawie wcale nie przytyłam. Ruchy czuje dość rzadko.. jestem w 20 tyg 4 dzień. Mam nadzieję, że wszystko dobrze.. prenatalne w czwartek.

• Cyprysek Ekspertka

Wysłany: 28 września, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę we wtorek (od ostatniej wizyty u mojej Pano Doktor minie równo 4 tyh) I też od tego czasu przytyłam tylko 1kg. Ogólnie w ciąży z córką na tym etapie byłam + 7kg a teraz jestem na etapie + 3 kg. Myślę,ze nie masz co sie martwić. W tamtym tygodniu też miałam schizy,ze mały mało się rusza (wcześniej miał tako bardziej aktywny czas) a teraz czuję już każdą jego zmianę pozycji. Może to leniuszek :)

MroziaMM lubi tę wiadomość

♀️ 36 lat
    ♂️ 39 lat

✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
    ✅️ 2020 -> laparo+ histero
    ✅️ 2020 -> ⏸️
    ✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
    ✅️ 2025 -> ⏸️
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 28 września, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    Heej 😊
    A mnie naszło na jakieś zmartwienia bo zwracam uwagę od jakiegos czasu, że waga mi stoi w miejscu.. ostatnia wizyte miałam 11.09 i tak naprawdę prawie wcale nie przytyłam. Ruchy czuje dość rzadko.. jestem w 20 tyg 4 dzień. Mam nadzieję, że wszystko dobrze.. prenatalne w czwartek.

Ja jeszcze nic nie przytyłam w ciazy, to raczej nie jest żaden wyznacznik. Lekarka mi mowila ze nawet do 30 tc jak nie przytyje to nic złego sie nie dzieje.

MroziaMM, dinozaurowa lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    7dpt - beta 47,5, prog 13,10
    9dpt - beta 147, prog 26,70
    11dpt- beta 362, prog 18,60
    14dpt- beta 1346, prog 26,10
    23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️
    29dpt - CRL 0,91 ASP: 165/min ❤️
    28.06 - 2,23 cm człowieczka ❤️🤞🍀
    NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️
    30.07 - prenatalne, 6,5 cm zdrowego dzidziusia ❤️
    2.09 - 217 gram szczęścia ❤️
    17.09 - połówkowe, 331 gram milosci 🥰
    preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 28 września, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    Heej 😊
    Nie martw się tym 😊 ja w pierwszej ciąży do 20tc schudłam 5kg, po 20tc zaczęłam powoli przybierać na wadze 😊 dopóki dziecko rośnie I lekarz nie widzi powodu do zmartwień to nie ma sensu się zadręczać 🙂

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Anek86 Koleżanka

Wysłany: 28 września, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja jestem w 19+3 na razie in plus nie całe 3 kg za to ruchów jeszcze w ogóle nie czuję :( z info od gin wiem że łożysko mam na przedniej ścianie najbliższą wizytę to mam połówkowe 13 października

assialbnn lubi tę wiadomość

• mmonika_ Ekspertka

Wysłany: 28 września, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile nas jest, to tyle historii. Na początku ciąży schudłam kilogram, później wróciłam do swojej wagi. Lekarz miesiąc temu na wizycie zwrócił mi uwagę, że właśnie mało przytyłam, chyba Maluch ze mnie wyciągał 😂 Dzisiaj mam 21+3 a ogólnie 3,5 kg na plusie 🫣 Apetyt dopisuje, ale może też istotny jest fakt, że jeszcze pracuję. I codziennie robimy 3-4 km spaceru.
    Ruchy dziecka to kwestia chyba indywidualna. Mój Maluch dokazuje z rana przy herbatce, później po obiedzie a najbardziej w nocy 😂 jak powiedziałam przyjaciółce, że czuję ruchy dość intensywne, to była w szoku, bo ona nosiła pod sercem chyba za spokojne dziecko. Ale luz, teraz uroczy 2 latek dokazuje ino roz 😂
    Byłam na wizycie w tamtym tygodniu u prowadzącego. Dostałam tylko skierowanie na krew, mocz i obciążenie glukozą. Trochę czułam się niezaopiekowana, bo sprawdził mi szyjkę (3,8 cm), widziałam Małego główkę i rączkę. Nie mierzył Go ani nic, bo stwierdził że za tydzień prenatalne, to bez sensu.
    We wtorek jedziemy na prenatalne. Chyba zaczynam się denerwować 🫣

Joanne lubi tę wiadomość

👩🏻 33. 👨🏻 37.

Pierwsza ciąża w 2024 💔😢

01.06.2025 ⏸️
    12.06.2025 aż 0,29 cm 🍓
    03.07.2025 Okruch ma 2,26 cm 😍
    15.07.2025 Maleństwo 3,80 cm 😍
    29.07.2025 na 95% Synek 🩵 aż 6,43 cm. Niskie ryzyka 🙏🏻
    26.08.2025 Synek rośnie jak na drożdżach 🩵

#rodzęw2026 🎈

preg.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 28 września, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak sie ważyłam to mialam chyba 4 kg na plusie ale teraz moze byc wiecej bo przez 3 dni zjadłam 8 kinder bueno🙈 nigdy wiecej tego nie kupię 🙈 ruchy czuję tylko sporadycznie i to takie co są głęboko w brzuszku. Łożysko na przedniej ścianie (+ fałd😬) naprawdę je amortyzuje.

age.png

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 29 września, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Ja ostatnio jak sie ważyłam to mialam chyba 4 kg na plusie ale teraz moze byc wiecej bo przez 3 dni zjadłam 8 kinder bueno🙈 nigdy wiecej tego nie kupię 🙈 ruchy czuję tylko sporadycznie i to takie co są głęboko w brzuszku. Łożysko na przedniej ścianie (+ fałd😬) naprawdę je amortyzuje.
    Wiem o czym mówisz bo i mój osobisty brzuch + łożysko na przedniej ścianie uniemożliwiają obserwacje i odczuwanie ruchów z zewnątrz 😆 mały rusza się z coraz większą siłą więc zapewne to kwestia czasu jak reszta rodziny będzie mogła zachwycać się tym cudem 🥰 najbardziej aktywny jest z rana (wstaje razem z tatą do pracy) 😂😂

Joanne lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 29 września, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    Heej 😊

U mnie też waga stoi w miejscu,ale brzuszek powoli rośnie. U mnie takie +1-1.5 kg
    Ruchów nie czuje
    Pani dr uspokoiła, że jeszce wszytsko przede mną

Starania od 10/2024

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025

10cs Cud 😍
    24.06 beta 410 | prog 25,40
    26.06 beta 1217
    02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
    03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
    17.07 1,2cm ❤️
    12.08 5,19cm 😍
    20.08 6,49cm 😍🩵
    09.09 10,7cm ♂️
    07.10 12,9cm, 290g
    15.10 360g

preg.png
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: 29 września, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to coś się pomyliło prenatalne mam jutro 🤭
    Wiec jutro juz bede wiedziała co z moim Bobaskiem i na pewno będę już spokojniejsza 🥰

RenATa, assialbnn lubią tę wiadomość

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 29 września, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czuję już od jakiegoś czasu. Od 3 tygodni nie mam już wątpliwości, że to one, a od jakiegoś tygodnia córka już tak mocno się wierci, że aż dziwię się, że nie czuć i nie widać tych ruchów od zewnątrz 😅
    Z tym, że to moja kolejna ciąża i tym razem mam łożysko na tylnej ścianie.
    W poprzedniej ciąży miałam na przedniej i pierwsze delikatne ruchy poczułam dopiero w okolicach 21 tc.
    Jutro mam wizytę u mojego gina. Pierwszy raz miałam tak długą przerwę między USG (4 tygodnie), ale dzięki detektorowi tętna i ruchom córki jakoś się nie stresowałam 😊
    Dopiero jutro dostanę skierowanie na usg połówkowe i jestem ciekawe, na kiedy wyznacza mi termin. Ostatnio miałam bodajże w 22+3 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września, 22:36

MroziaMM, assialbnn lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Bezowata Koleżanka

Wysłany: 30 września, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam około 3,5 kg, z czego chyba w ostatnich dwóch tygodniach jakieś 2 🫣 Brzuszek chyba powoli zaczyna się pojawiać, w obcisłych ubraniach już widać, że coś tam odstaje. Ruchów nie jestem pewna, czuję czasem, że w środku coś się dzieje, ale czy to są ruchy, to nie wiem 🤷‍♀️
    Wczoraj w końcu się zebrałam i zamówiłam kilka ciążowych ubrań, bo ostatnimi czasy chodzę wszędzie jak jakiś dres, a teraz już nawet dresy czy legginsy mnie zaczynają uciskać, szczególnie wieczorem.

Jak u Was z objawami? Ja czekałam na odzyskanie sił w drugim trymestrze, a dostałam jeszcze większe zmęczenie i senność, w nocy się wybudzam na jakieś 1,5-2h, a potem pół dnia muszę odsypiać i chyba z tego zmęczenia ciągle boli mnie głowa 😴 jutro wracam do pracy z urlopu i nie wiem, jak dam radę, myślę nad przejściem na L4 trochę szybciej niż planowałam (miałam wytrzymać do listopada).

Powodzenia na dzisiejszych wizytach, mam nadzieję, że zamkniemy wrzesień samymi dobrymi wieściami 🥰

preg.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 30 września, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na dzień dzisiejszy 1,5 kg na plusie. Brzucha już nie ukryję, chociaż niektórzy są zaskoczeni, gdy im mówię o ciąży. Ale to dlatego, że noszę luźną górę i nie rzuca się w oczy.
    Porównywałam jego wielkość ze zdjęciami z poprzedniej ciąży i wtedy taki rozmiar miał w okolicach 23-24 tc. Mięśnie brzucha już nie te, co kiedyś 😅
    Właśnie czekam na wizytę. Ciekawe, że tak jak między wizytami jestem spokojna, to przed gabinetem zawsze łapie mnie stres 🫣

age.png

preg.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ