#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Bezowata wrote:Ja przytyłam około 3,5 kg, z czego chyba w ostatnich dwóch tygodniach jakieś 2 🫣 Brzuszek chyba powoli zaczyna się pojawiać, w obcisłych ubraniach już widać, że coś tam odstaje. Ruchów nie jestem pewna, czuję czasem, że w środku coś się dzieje, ale czy to są ruchy, to nie wiem 🤷♀️
Wczoraj w końcu się zebrałam i zamówiłam kilka ciążowych ubrań, bo ostatnimi czasy chodzę wszędzie jak jakiś dres, a teraz już nawet dresy czy legginsy mnie zaczynają uciskać, szczególnie wieczorem.
Jak u Was z objawami? Ja czekałam na odzyskanie sił w drugim trymestrze, a dostałam jeszcze większe zmęczenie i senność, w nocy się wybudzam na jakieś 1,5-2h, a potem pół dnia muszę odsypiać i chyba z tego zmęczenia ciągle boli mnie głowa 😴 jutro wracam do pracy z urlopu i nie wiem, jak dam radę, myślę nad przejściem na L4 trochę szybciej niż planowałam (miałam wytrzymać do listopada).
Powodzenia na dzisiejszych wizytach, mam nadzieję, że zamkniemy wrzesień samymi dobrymi wieściami 🥰
Ja nigdy nie mam problemów trawiennych, więc jedyne co się tam rusza, to moja dzidzia 😉
Co do objawów, to czuję się całkowicie normalnie. Zupełnie jak przed ciążą. A może nawet lepiej, bo z powodu cukrzycy jestem na diecie i czuję, że ograniczenie węglowodanów mi pomogło.
Jedyne co się zmieniło, to zmęczenie. Po całym dniu pracy i później opieki nad córkę, jestem wyczerpana wieczorem. Od paru miesięcy zaczęłam chodzić spać o tej samej porze, co córka i to bardzo ułatwiło mi funkcjonowanie 😊 -
Hej . Długo się nie odzywałam ale to tylko przez stres po amniopunkcji na bieżąco czytałam wasze posty i gratulacje wszystkim wspaniałych wieści. Ja się chce dziś z wami podzielić wynikami mojej amniopunkcji wynik 46XX a miałam duże ryzyko z badań prenatalnych jeśli chodzi o zespół Downa jak widać tylko mnie postraszyli. Będzie zdrowa dziewczynka 🩷. Następne badania połówkowe mam 9.10.
Dzyzia, dinozaurowa, Nickki, Giosiek, Frida91, Papillon, Ola8999, Bezowata, Julixxx, Cyprysek , mmonika_, Emfanka, MroziaMM, Joanne, jo_ana, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
Moja waga stoi w miejscu, ale zdecydowanie widać zarysowany brzuszek i mimo że to moja 1 ciąża to ruchy czuję od mniej więcej 15 tygodnia. Łożysko na tylnej ścianie.
Co do objawów to czuję się okropnie. Może to wspaniałe samopoczucie 2 trymestru jeszcze się nie rozkręciło. Ciągle chce mi się spać, ale w nocy nie mogę spać, mam mgłę mózgową, czuję się strasznie głupia i powolna, wciąż sporadycznie wymiotuję, do tego doszedł ból pleców, a nigdy nie bolały mnie plecy. Powoli wycofuję się z pracy bo już nie daję rady -
dinozaurowa, Dzyzia, Frida91, Papillon, Ola8999, Bezowata, Julixxx, Nickki, Irashka, Emfanka, MroziaMM, assialbnn, Joanne, jo_ana, Zosia667, Mamatrzechaniołków, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
Izabela35 wrote:Hej . Długo się nie odzywałam ale to tylko przez stres po amniopunkcji na bieżąco czytałam wasze posty i gratulacje wszystkim wspaniałych wieści. Ja się chce dziś z wami podzielić wynikami mojej amniopunkcji wynik 46XX a miałam duże ryzyko z badań prenatalnych jeśli chodzi o zespół Downa jak widać tylko mnie postraszyli. Będzie zdrowa dziewczynka 🩷. Następne badania połówkowe mam 9.10.
-
Izabela, Giosiek cudowne wieści gratulacje ♥️
Co do objawów ja nadal bezobjawowa. I kurcze trochę się martwię że nie czuje jeszcze żadnych ruchów a mam łożysko z tyłu..
Co do kilogramów najpierw mi spadło 1kg, później wróciło a teraz w miesiąc przybyło 3kg 😶Giosiek lubi tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
starania od 06.2023
AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
7.05 IUI ❌
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
18.08 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
9.10 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
TP 23/27.02.2026
-
url=https://zapodaj.net/plik-OSWrAW3vTC]
https://zapodaj.net/plik-OSWrAW3vTC[/url]
288g chłopaOla8999, Giosiek, Nickki, mmonika_, Irashka, Bezowata, MroziaMM, assialbnn, Joanne, jo_ana, Mamatrzechaniołków, Niki2803, Zosia667 lubią tę wiadomość
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
My po drugich badaniach prenatalnych. Wszystko prawidłowo 🩵 Potwierdzony Synek 🩵
Jeszcze czekamy na opis badań, mają wysłać na e-mail.
Uff kamień z serca, bo przyznam, że trochę się denerwowaliśmy.Irashka, Bezowata, Cyprysek , MroziaMM, Nickki, assialbnn, Giosiek, Joanne, Ola8999, jo_ana, Zosia667, Mamatrzechaniołków, Niki2803, Julixxx, dinozaurowa lubią tę wiadomość
-
Ja też już po wizycie, generalnie wszystko dobrze, tylko malucha doktor nie mierzył, powiedział, że na połówkowych to się robi 🥲 Nie wiem w sumie, ile czasu zajmuje takie mierzenie? Z tego, co widziałam, to do niego są wizyty co 15 minut umawiane, a dziś i tak siedziałam dłużej, więc może on nie chce przedłużać wizyt. Chociaż trochę by mnie to uspokoiło, jakbym jednak wiedziała, czy prawidłowo rośnie. Szyjka 4cm. Synek nam ładnie pomachał 🩷 Kolejna wizyta u niego 4.11, w międzyczasie połówkowe w innym miejscu, a pewnie jeszcze się wybiorę na dodatkową wizytę po L4 😊
MroziaMM, Nickki, Giosiek, Joanne, Ola8999, jo_ana, Zosia667, Cyprysek , Niki2803, Julixxx lubią tę wiadomość
-
Hej 💕
U nas tez wszystko dobrze.. juz sie nie martwię,że waga stoi w miejscu bo maluszek 11.09 ważył 220g a dzisiaj już 403g. 😊 Ciagle się zasłania nam. Dal dzisiaj się ładnie pomierzyć bo sprawie poszło. Według usg 4 dni do przodu. Data porodu bez zmian 11.02. Łożysko w dnie macicy i aktualnie w momencie badania ułożony główkowo.
Gratuluję udanych wizyt i podsyłam foteczke 😊
edytuj fotkeNickki, assialbnn, Giosiek, Bezowata, Joanne, Ola8999, jo_ana, Zosia667, Cyprysek , Niki2803, Julixxx lubią tę wiadomość
-
Gratuluje udanych wizyt ❤️❤️❤️
Piękne zdjęcia 😍😍🥰
Ciesze się że wszystkie macie dobre wieści 😊
Izabela35 wspaniała wiadomość ‼️🎉🎉❤️
Co do wagi to byłam wczoraj na wizycie i stawałam na wagę z duszą na ramieniu bo byłam przekonana że kg poszybowały w górę z racji że ostatnio mam dużo większy apetyt i więcej jem, ale ku mojemu zaskoczeniu waga stoi w miejscu 🤷♀️ czyli na chwilę ocena moja waga od początku ciąży jest większa o aż 1kg 😆
Giosiek, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj dzień dobrych wieści na wątku 🥰 super dziewczyny, że wszystko w porządku u Waszych maluszków 🫶🏻
MroziaMM, Giosiek lubią tę wiadomość
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕
-
Izabela35 wrote:Hej . Długo się nie odzywałam ale to tylko przez stres po amniopunkcji na bieżąco czytałam wasze posty i gratulacje wszystkim wspaniałych wieści. Ja się chce dziś z wami podzielić wynikami mojej amniopunkcji wynik 46XX a miałam duże ryzyko z badań prenatalnych jeśli chodzi o zespół Downa jak widać tylko mnie postraszyli. Będzie zdrowa dziewczynka 🩷. Następne badania połówkowe mam 9.10.
Wyobrażam sobie, jak wielki kamień spadł Wam z serca 😊
Bardzo się cieszę, że oczekujecie zdrowej dziewczynki 🩷 -
Sporo nas wczoraj miało wizyty 😊
Tak się ciekawie złożyło, że moja była jedyną dziewczynką wśród bandy chłopaków 😉
Cyprysek, mmonika_, Bezowata, MroziaMM, wspaniałe wieści dziewczyny!
Ogromnie się cieszę, że z Waszymi chłopakami wszystko w porządku i że macie takie piękne fotki z USG 😊
Mój gin próbował zrobić zdjęcie 3G, ale córka akurat ssała kciuka i nie było widać na zdjęciu twarzy 🙃
MroziaMM, Bezowata, Cyprysek lubią tę wiadomość
-
Zapomniałam Wam jeszcze wczoraj napisać, że moje łożysko się podniosło 🥳 Na prenatalnych całkowicie zasłaniało szyjkę macicy, a teraz jest już 3,5 cm nad szyjką 😊
Bardzo mnie to ucieszyło. Wiem, że część z Was też miała tak ulokowane łożysko i miała przykaz oszczędnego trybu życia (plus zakaz współżycia ☹️). Pytałam o to mojego lekarza i powiedział, że na tym etapie ciąży to normalne i że najprawdopodobniej podniesie się z czasem. Dodał, że skoro nic się nie dzieje i nie mam krwawień czy boli, to nie muszę. Także żyłam normalnie i cieszę się, że nie muszę teraz tego zmieniać 😊 Jestem bardzo aktywną osobą i wiem, że źle zniosłabym całodniowe siedzenie na kanapie.MroziaMM, Bezowata, Nickki, assialbnn, Frida91 lubią tę wiadomość
-
Super wiadomości dziewczyny. Cieszę się, że na wizytach wszystko dobrze. Oby tak dalej ❤️
Ja przytyłam 5 kg, ale mój ginekolog twierdzi ze mogę nawet 20kg byleby Dzidzia sie dobrze rozwijała 🤷♀️MroziaMM, Bezowata, Giosiek, assialbnn lubią tę wiadomość
-
Co do tycia w ciąży, to wiem, że są widełka dla różnych wartości BMI. W skrócie, to im mniej waży mama przed ciążą, tym więcej powinna przytyć.
Moim osobistym zdaniem, to ile przytyje mama nie jest aż tak bardzo istotne. Ważne jest to co jemy i czy dostarczamy maluszkom wszystkich niezbędnych składników odżywczych.
W poprzedniej ciąży przytyłam 6-7 kg. Według zaleceń tyle powinny przytyć kobiety otyłe, a ja jestem szczupła. Z tym, że bardzo dbałam o to co jem (głównie przez cukrzycę ciążową) i przez całą ciążę dziecko rosło i rozwijało się prawidłowo. Córka urodziła się ważąc prawie 3,5 kg.MroziaMM, Bezowata lubią tę wiadomość
-
Gratulacje wczorajszych szczęśliwych wizyt 🥰🥰
Giosiek super, że łożysko się podniosło 😊 Czytając to wierzę, że i u mnie jeszcze się podniesie.
Ja od początku ciąży przytyłam 3,5kg, moje BMI tak na prawdę było w dolnej granicy więc zobaczymy jak będzie dalej.Giosiek, MroziaMM lubią tę wiadomość
Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷
-
Cieszę się z Waszych wizyt:) u mnie z małą ok po organscreening, waży jakieś 450g. Ja też rosnę, hehe ( ponad 4 kg, a startowałam z nadwagą). Tu w Austrii badanie na cukrzycę robią koło 25 tyg dopiero, zobaczymy:) jem zdrowo, choć nie ukrywam, deserki lub ciasta jakoś chętniej robię
Giosiek, Bezowata, MroziaMM lubią tę wiadomość