#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak przyzwyczaisz od początku to prześpi Apokalipsę. Przynajmniej moje tak miały, ale my nigdy nie zachowywaliśmy się wokół nich cicho, jak spali. Do tej pory tak mają, że jak już zasną, to nie ma człowieka.Bezowata wrote:My mamy małe mieszkanko, więc za dużo opcji nie ma. Mieliśmy wstawić dostawkę do sypialni, ale uznaliśmy, że wygodniej będzie przenieść się do salonu ze spaniem, tam będzie dostawka i mamy komodę, gdzie będzie przewijak i rzeczy maluszka. A w sypialni mamy malutko miejsca, jeszcze zazwyczaj tam stoi suszarka z praniem, więc w ogóle ciasno, a nie wyobrażam sobie biegać w nocy z sypialni do salonu na przewijanie itp. No a budowa domu w trakcie, może jak się będziemy przeprowadzać to akurat już się uda do własnego pokoiku.
Tak się zastanawiam tylko, jak takie małe dzieciątko znosi jakieś hałasy? Salon mamy z kuchnią i nie wiem, jak włączymy czajnik czy ekspres, to czy cokolwiek głośniejszego, to się obudzi? Bo słyszałam, że niby malutkim dzieciom takie rzeczy nie przeszkadzają i śpią sobie spokojnie. W razie czego no to będziemy jeździć z dostawką do sypialni, ale raczej chciałabym młodego przyzwyczajać do normalnego życia.
Bezowata, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
Myślę ze to zalezy też od tego ile osób jest w domu i jak żyją. Jesli w domu jest pies, caly dzien gra telewizor itd to wiadomo ze dziecko jest przyzwyczajone do odgłosów. Ja bylam z dzieckiem cały czas sama, w domu cisza bo nawet nie mamy telewizora, i rzeczywiście czasami wybudzała się z byle powodu.
-
Dziewczyny na insulinie - jakie bierzecie dawki bo ja już mam dość. Mam wrażenie że ta insulina nic nie działa. Zaczęłam od 2j do posiłku, dzisiaj 4 i dalej cukier 1h po 180 🤬
W ogóle wczoraj i dziś takie mam nastawienie że 🙂↕️ wszyscy mówią jak to z dziećmi przerąbane a chłopcy to już w ogóle. Odechciewa się wszystkiego. Zaczynam wątpić czy sobie poradzę z czymkolwiek.♀️'89 ♂️'87
starania od 06.2023
AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
7.05 IUI ❌
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
18.08 12+4 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
9.10 20+0 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
3.11 23+4 620g 🌶️
TP 23/27.02.2026

-
Ja byłam wczoraj na nocnej IP. Dostałam bolesnych skurczy i się wystraszyłam i stwierdziłam że jadę, lepiej raz za dużo niż raz za mało. Mega dobrze mnie zbadali, 2 h tam byłam, zrobili mi KTG ale na szczęście poród się nie zaczynał. Szyjka długa i zamknięta. Skurcze mogą być bolesne już u mnie bo dzieci uciskają mi na jelito grube końcowy odcinek i przy każdym skurczu przepowiadającym mam uczucie jakbym miała zaparcia
ciężko bo skurcze mam mega częste ale no muszę wytrzymać
👱🏻♀️30
🧔🏼♂️30
9 cykl starań, 1 cykl stymulowany - udało się 🍀
Maj 2025 - Clostilbegyt + Estrofem
11.06 ⏸️
12.06 beta 882 mln/ml
prog 59.80 ng/ml
16.06 beta 4073 mln/ml
20.06 beta 17047 mln/ml
26.06 mamy dwa 💕
10.07 1.89 cm & 2.07 cm szczęścia 💕
18.07 Krwiak 🩸2.89 cm szczęścia 🩷🩷
8.08 prenatalne - zdrowe Misie dwa 🥹 6.4 cm i 6.7 cm 🩵🩷
21.08 8.86 cm i 8.97 cm - mamy parkę 🩷🩵
15.09 synek 233 g, córeczka 226 g 🩷🩵
24.09 połówkowe - wszystko ok 🍀 synek 318 g, córeczka 287 g 🩷🩵
3.11 synek 788g, córeczka 798 g 🩷🩵

-
My będziemy mieli dostawkę w sypialni a przewijak i wszystkie bobasowe rzeczy w trzecim pokoju który jest obecnie takim trochę niewiadomo czym, bo zostały tam tony naszych książek i dokumentów ale kupiliśmy spontanicznie mieszkanie które się buduje więc przez rok pomieszkamy tak jak jest a później wykończymy się na tip top

Zrezygnowaliśmy natomiast na tym etapie z kupowania łóżeczka, bo maluszek i tak będzie spał z nami w sypialni w dostawce więc z łóżeczka pewnie byśmy w ogóle nie korzystali
Ola8999 lubi tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75, Wit. D, Prenatal Duo
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
17.06 - bije serduszko ❤️
28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
15.09 - połówkowe, 306 g chłopczyka 🩵
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Mój syn od początku był i do tej pory jest 100 razy łatwiejszy w obsłudze niż córka 🤷 To nie zależy od płci. A z dziećmi nie jest przerąbane, trzeba się tylko zaadaptować. Sporo zależy od Twojego charakteru. Będzie dużo zmian w Twoim życiu, ale przecież nie na gorsze. Tylko inne 🙂Ola8999 wrote:Dziewczyny na insulinie - jakie bierzecie dawki bo ja już mam dość. Mam wrażenie że ta insulina nic nie działa. Zaczęłam od 2j do posiłku, dzisiaj 4 i dalej cukier 1h po 180 🤬
W ogóle wczoraj i dziś takie mam nastawienie że 🙂↕️ wszyscy mówią jak to z dziećmi przerąbane a chłopcy to już w ogóle. Odechciewa się wszystkiego. Zaczynam wątpić czy sobie poradzę z czymkolwiek.
Ola8999, Joanne, Bezowata lubią tę wiadomość
-
No to faktycznie dużo Ci wybiło. A po czym to było?Ola8999 wrote:Dziewczyny na insulinie - jakie bierzecie dawki bo ja już mam dość. Mam wrażenie że ta insulina nic nie działa. Zaczęłam od 2j do posiłku, dzisiaj 4 i dalej cukier 1h po 180 🤬
Ja obecnie biorę 4 jednostki i nie zdarza mi się, żeby mi cukier przekraczał normę. Zdarza się jednak, że utrzymuje się wysoko (100-120) przez bardzo długo (np 4 godziny). Ale to po ziemniakach lub makaronie, czyli rzeczach, których mój organizm obecnie nie toleruje 🫣
Zachowujesz odstęp od zastrzyku i posiłku?
Bierzesz insulinę w brzuch? Ja kiedyś z rozpędu wzięłam w udo (z przyzwyczajenia, bo tak biorę nocną) i faktycznie mi wybiło. Tłumaczyłam sobie to tym, że podawana w udo wolniej działa i widocznie wtedy nie zdążyła. -
Współczuję tego stresu. Dobrze, że Cię przebadali i wszystko w porządku.zorilla94 wrote:Ja byłam wczoraj na nocnej IP. Dostałam bolesnych skurczy i się wystraszyłam i stwierdziłam że jadę, lepiej raz za dużo niż raz za mało. Mega dobrze mnie zbadali, 2 h tam byłam, zrobili mi KTG ale na szczęście poród się nie zaczynał. Szyjka długa i zamknięta. Skurcze mogą być bolesne już u mnie bo dzieci uciskają mi na jelito grube końcowy odcinek i przy każdym skurczu przepowiadającym mam uczucie jakbym miała zaparcia
ciężko bo skurcze mam mega częste ale no muszę wytrzymać 
Nie miałam nigdy tych skurczy przepowiadających (ani w tej ciąży, ani w poprzedniej), także niestety nic nie doradzę. Można brać na to magnez czy coś? Mówili coś w szpitalu? -
U nas była dostawka w sypialni i jeżdżące łóżeczko. Planowałam, że córka będzie w nim spała w ciągu dnia, a ja będę w tym czasie robiła swoje w kuchni lub sypialni z nią obok.
Życie zweryfikowało te plany, bo córka była nieodkładana i spała jedynie na mnie 🙃
Także ani jeżdżące łóżeczko, ani dostawka nie były zbytnio używane 🤷♀️
Mam nadzieję, że teraz się może przydadzą, ale nie robię wielkich planów. Życie i dziecko pokaże, jak to będzie 😊 -
Zorilla współczuję

Giosiek kanapki z makrela z puszki, pomidorki i awokado. A przed marchewka. Tylko chleb był chyba zwykły, ale dietetyczka mówiła że można jeść kazdy. Biorę w ramie. Przed śniadaniem 15 min. Inne posiłki bezpośrednio. Chociaż może kawę zaczęłam pić wcześniej ale nigdy mi kawa nie wybijała 🙄
Wróciłam ze spaceru i przychodzi mi alert z sensora że cukier 143. Z powietrza, nic nie jadłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 16:41
♀️'89 ♂️'87
starania od 06.2023
AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
7.05 IUI ❌
18.08 12+4 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
3.11 23+4 620g 🌶️
TP 23/27.02.2026

-
Giosiek wrote:Współczuję tego stresu. Dobrze, że Cię przebadali i wszystko w porządku.
Nie miałam nigdy tych skurczy przepowiadających (ani w tej ciąży, ani w poprzedniej), także niestety nic nie doradzę. Można brać na to magnez czy coś? Mówili coś w szpitalu?
Tak, mam brać 6 tabletek magnezu dziennie… ale czy to pomoże? Do tej pory brałam 4 dziennie i nic to nie pomogło👱🏻♀️30
🧔🏼♂️30
11.06 ⏸️
12.06 beta 882 mln/ml
prog 59.80 ng/ml
16.06 beta 4073 mln/ml
20.06 beta 17047 mln/ml
26.06 mamy dwa 💕

-
My robimy pokój dla małej oddzielny i tam będą wszystkie rzeczy dla niej. W sypialni będzie tylko dostawka na pierwsze 3 miesiące, na więcej nie mam miejsca niestety, a później planuje przenieść małą do pokoju, ale zobaczymy jak to będzie.
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕

-
Hej
Ja dziś wylądowałam na IP byłam na szkole rodzenia i zapytałam położnej o to moje twardnienie brzucha powiedziała że jak przez tydzień brałam nospe i magnez i nie ustały to lepiej to skontrolować.
Pojechałam zrobiono mi KTG + USG i zostałam w szpitalu bo mimo że wyniki super to lekarka stwierdzila że lepiej żebym została i miała wlew z magnezu -
Anek86 wrote:Hej
Ja dziś wylądowałam na IP byłam na szkole rodzenia i zapytałam położnej o to moje twardnienie brzucha powiedziała że jak przez tydzień brałam nospe i magnez i nie ustały to lepiej to skontrolować.
Pojechałam zrobiono mi KTG + USG i zostałam w szpitalu bo mimo że wyniki super to lekarka stwierdzila że lepiej żebym została i miała wlew z magnezu
O widzisz a mnie wypuścili. Skurcze mam nadal
👱🏻♀️30
🧔🏼♂️30
11.06 ⏸️
12.06 beta 882 mln/ml
prog 59.80 ng/ml
16.06 beta 4073 mln/ml
20.06 beta 17047 mln/ml
26.06 mamy dwa 💕

-
My organizujemy wszystko w sypialni, we wnęce na przyszłą szafę, a w pokoiku graciarnia póki coOla8999 wrote:Dziewczyny taka zagwozdka mnie naszła, macie osobny pokoik dla dziecka z wszystkimi rzeczami ubranka przewijak itd a w sypialni tylko dostawka do spania czy robicie kącik w sypialni ze wszystkim ? Co lepsze?
Byłam wczoraj na USG i niby czytałam że tejpy nie przeszkadzają ale to nieprawda - przeszkadzają. Coś tam doktor zobaczył ale ciężko.
Starania od 10/2024
Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
10cs Cud 😍
24.06 beta 410 | prog 25,40
26.06 beta 1217
02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
17.07 1,2cm ❤️
12.08 5,19cm 😍
20.08 6,49cm 😍🩵
09.09 10,7cm ♂️
07.10 12,9cm, 290g
15.10 360g
04.11 600g

-
Ola8999 wrote:Giosiek kanapki z makrela z puszki, pomidorki i awokado. A przed marchewka. Tylko chleb był chyba zwykły, ale dietetyczka mówiła że można jeść kazdy. Biorę w ramie. Przed śniadaniem 15 min. Inne posiłki bezpośrednio. Chociaż może kawę zaczęłam pić wcześniej ale nigdy mi kawa nie wybijała 🙄
Wróciłam ze spaceru i przychodzi mi alert z sensora że cukier 143. Z powietrza, nic nie jadłam.
Osobiście podejrzewałabym chleb. Ja jem jedynie pełnoziarnisty (głównie żytni), który sama piekę i jestem pewna składu i mam po nim cukier pod 140. Zależy też ile go zjem, bo nie mogę przesadzać z ilością. Nie wiem jak zareagowałabym na zwykły chleb, bo nie próbowałam, ale raczej podniósł by mi glukozę ponad normę.
A ten alert po spacerze, to ile był po posiłku? Niektóre rzeczy podnoszą cukier szybciej, a niektóre później niż po godzinie. Na przykład, w sobotę byłam u teściowej i skusiłam się na 5 sztuk pierogów z mięsem (nie jadłam ich ponad 4 miesiące, odkąd dowiedziałam się o cukrzycy ciążowej). Cieszyłam się, że po godzinie wynik tylko 120, ale niestety nie zaczął wtedy spadać, tylko rósł dalej i maksymalną wartość (koło 140) osiągnął chyba po 2 godzinach, a spadł dopiero po 4. Także wiem, że mąka pszenna nie dla mnie ☹️
A sprawdzałaś jaki masz wynik za pomocą glukometru? Pokrywał się z sensorem? Czasem te sensory potrafią pokazywać wyniki z dupy, zwłaszcza w pierwszej dobie po założeniu. -
Współczuję nocy w szpitalu, ale oby ten wlew z magnezu pomógł i szybko wypuścili Cię do domu 🙂Anek86 wrote:Hej
Pojechałam zrobiono mi KTG + USG i zostałam w szpitalu bo mimo że wyniki super to lekarka stwierdzila że lepiej żebym została i miała wlew z magnezu -
Giosiek wrote:Współczuję nocy w szpitalu, ale oby ten wlew z magnezu pomógł i szybko wypuścili Cię do domu 🙂
Na razie twardnienie brzucha mam czekam teraz na wizytę lekarza zobaczymy co powie . Dostałam full śniadanie.. 1 Bułka + serek topiony 1 trójkącik i kawałek masła
-
Co tu się dzieje 😅 ja też w nocy jeździłam na sor bo przestraszyłam się, że mam wlasnie taki twardy brzuch a przecież wybudziłam się w nocy więc nie robiłam nic i to mnie tak nakręciło.. dodatkowo czułam jak się tak napina i to podczas leżenia, zmiany pozycji czy wstawania. Piłam duzo wody ale po godzinie dalej był twardy więc pojechałam na sor.
Na sorze nie było nikogo, z recepcji gosc bez dyskusji posadził mnie na wózek 😅 zawiózł na oddział. Położna była miła, ginekolog niby tez nie był jakiś zly ale widać, że zaspani i może trochę odczułam, że oni już wiedzieli, że to nic takiego. Ale to moja pierwsza ciaza i po prostu chyba spanikowałam. Sprawdził szyjkę i wszystko z nia jak najbardziej ok- długa i zamknięta, powiedział, że jeszcze taki ten brzuch twardy nie jest no ale zlecił mi tylko nospe. Wiec chyba więcej paniki ale ja jestem spokojniejsza. A dlaczego tak jest czy może ja wyolbrzymiam w sumie nic konkretnego nie usłyszałam oprócz tego, że macica to mięsień i może się spinać. Trochę mało delikatny ten ginekolog ale ogólnie nie było tak źle. Dobrze, że wszystko w porządku ale mam takie wyrzuty sumienia nie wiem po co, że nic się nie działo a ja spanikowałam. Ale cóż tu nie chodzi juz o mnie tylko o tego mojego Bobaska w brzuszku..
-
Wróciłam ze spaceru jakieś 3h po posiłku. Po 1h było te 180. W sumie może to dopiero spadało 🤔 Dzień wcześniej wieczorem sensor pokazal 1h po kolacji 140 a po kolejnym pol godziny 200 i wywalił błąd 😶 zmierzyłam glukometrem i 170. Wczoraj po obiedzie 1h po 100 a 2h po 140 (makaron) Ta insulina chyba opóźnia a później nagle jest wyrzut. Wcześniej po takim makaronie było 120 i spadało.Giosiek wrote:A ten alert po spacerze, to ile był po posiłku?
A sprawdzałaś jaki masz wynik za pomocą glukometru? Pokrywał się z sensorem? Czasem te sensory potrafią pokazywać wyniki z dupy, zwłaszcza w pierwszej dobie po założeniu.
Anek86 współczuję pobytu w szpitalu , oby cię szybko wypuścili, a śniadanie lux faktycznie 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 10:28
♀️'89 ♂️'87
starania od 06.2023
7.05 IUI ❌
Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
3.11 23+4 620g 🌶️
TP 23/27.02.2026