X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • Irashka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Zgadzam się w 100 %
    Ja córce najpierw kupiłam wypasiony i taki niby fajny wózek, ale co się okazało zupełnie nie dał rady "w terenie" . Kilka razy odpadło kółko, a jak ułamał się uchwyt, w sensie rączka, to wywaliłem go i wypatrzyłam szybko jakiś używany za stówę i od razu po niego pojechaliśmy i mam go do dziś i nie zamierzam absolutnie wymieniać go na "nowszy model" 😎

Rzadko ostatnio bywam, nawet nie nadrabiam z czytaniem, bo kurczę ledwo ogarniamy ostatnio rzeczywistość 🥺 Krzywą cukrowa też robiłam dopiero wczoraj,( niby w ostatnim dniu według wskazań) bo tyle się dzieje, że prawie zapominam o ciąży 🤦 Gdyby nie zgaga, to całkiem bym pewnie zapomniała 🤦
    Mamy tyle nieprzyjemnych zdarzeń, że spać nie mogę w nocy 🥺
    Co do imienia, to ja mam wybrane, tacie niebardzo się podoba, ale po ostatnich wydarzeniach jemu jest chyba póki co wszystko jedno 🥺
    Nigdy wcześniej nie wiedziałam, że tyle nieszczęść może spaść na kogoś w tym samym czasie....
    Och, źle się to czyta. Wspieram Cię całym sercem. Doskonale wiem ile nieszczęść na raz może spaść na człowieka. Dla mnie był taki 2024. Pamiętaj po każdym deszczu wychodzi słońce. 🫂

grzanewino lubi tę wiadomość

👩🏻32 👨🏻34

27.05.2025 ⏸️
    25.06.2025 1,46 cm ♥️
    09.07.2025 szczęście ma 2,8 cm ♥️
    15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
    29.07.2025 badania prenatalne 6,5 cm zdrowo rozwijającego się szczęścia ♥️🍀
    14.08.2025 piękny chłopak 👦🏻
    03.09.2025 140g chłopaka 🥝
    29.09.2025 badania prenatalne (połówkowe) 487g zdrowego chłopaka
    29.10.2025 890g
    27.11.2025 prenatalne (III trymestr)

preg.png
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzane wino jak masz ochotę to wygadaj się tutaj. A jak nie to i tak życzę bys jak najszybciej wyszła z kłopotów 🤞

♀️'89 ♂️'87
    starania od 06.2023
    AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
    7.05 IUI ❌
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
    8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
    18.08 12+4 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
    9.10 20+0 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
    3.11 23+4 620g 🌶️
    TP 23/27.02.2026

preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wózek kupiliśmy nowy. Nie mam nic do używek ale wzięłabym używany tylko jakbym miała po kimś z rodziny czy znajomym. Tyle razy się już nacielam na jakieś używane rzeczy np.na vinted że po prostu się boję, że okaże się że jest w złym stanie i i tak będę musiała kupić kolejny. Ale też nie widzę sensu wydawać nie wiadomo jak dużo na wózek, zwłaszcza że po dwójce dzieci wiem, że używaliśmy go tak naprawdę 1,5 roku, okazjonalnie do 2 lat max. Więc nie wiem po co w tak krótkim czasie jeszcze wymieniać kolejną spacerówkę itd. Ale my mieszkamy pod miastem i z chodzącym dzieckiem przeważnie na spacery już chodziłam za rączkę a na miasto to i tak samochodem. Może jakbym mieszkała w dużym mieście, musiała na piechotę robić zakupy z dzieckiem czy jeździć komunikacją miejską to faktycznie warto mieć lekką i wygodną spacerówkę. Ale tak to też aż tak się nie skupiam na tym temacie 🙂
    Ja prenatalne mam 4 grudnia. W ogóle jutro już zaczynam 3 trymestr, ale ten czas leci 😃 Co do wyprawki to dziś już praktycznie dopięłam ją na ostatni guzik, zrobiłam ostatnie zamówienia. Jedynie pieluchy mi jeszcze zostały ale to już przy okazji jakichś zakupów domowych wezmę 😊

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja twardnienie brzucha mam już od miesiąca czasami parę razy dziennie, a czasami kilkanaście razy dziennie, najczęściej w momencie zmiany pozycji to następuje i jest to dokładnie takie uczucie jak opisała Milka czuję dosłownie jak macica twardnieje aż brzuch się uwypukla na kilka sekund i później odpuszcza. Rozmawiałam już 2 razy z położna która uspokajała mnie, że puki temu twardnieniu nie towarzyszą żadne bóle brzucha/pleców, nie są regularne co kilka minut i ustępują po zmianie pozycji lub odpoczynku to nie ma się czym martwić, macica zaczyna się ćwiczyć i przygotowywać do porodu dlatego mogą się one pojawiać. Należy dużo pić wody i przyjmować magnez, nawet do 400 mg na dzień a nawet i do 600 w przypadkach większego zapotrzebowania.

Co do wózka to my kupiliśmy nowy, ja mam zamiar korzystać ze spacerówki w zestawie z gondolą, więc na pewno pojeżdżę tym wózkiem ze 2 lata minimum. Może i te spacerówki z zestawów i są większe/cięższe ale są też na pewno wygodniejsze dla dzieci, siedzisko ma więcej miejsca więc dziecko czuje się bardziej komfortowo niż w tych mniejszych spacerówkach, zdecydowanie lepiej się je też prowadzi z uwagi na większe koła, w tych lekkich spacerówkach koła są zwykle małe, żeby zmniejszyć wagę i gabaryty wózka przez co nie w każdym terenie się on sprawdzi jest fajny na wyjazd czy lot samolotem bo zajmuje mało miejsca, ale na codzień jednak pozostaje przy większej spacerówce.

Któraś z Was zastanawia się nad łupina od cybex ale zapomniałam która 🫣 polecam Ci cloud G, również rozkłada się do pozycji leżącej a jest lżejsza od cloud T o stałego też się na nią zdecydowałam mimo że początkowo chciałam T.

Co do cukrów ja dzisiaj miałam mega stresując sytuację wstałam jakaś późno i dopiero o 10 zaczęłam szykować śniadanie, tak mnie odcięło, że myślała że zejdę się przewrócę i nikt mnie nie znajdzie bo byłam sama w domu, na szczęście zdążyłam zadzwonić do męża który przyjechał do domu zdążyłam coś szybko zjeść i poczułam się lepiej, ale serio już miałam wizję końca przed oczami tak mi się słabo zrobiło, że ledwo stałam na nogach 😰 przerażające doświadczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:06

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
    12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
    19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕

preg.png
‹‹ 198 199 200 201 202
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ