#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Wspaniale, że z sercem synka wszystko w porządku 😊Ola8999 wrote:Asia u mnie prenatalne 19.12
Na krztusiec planuje iść w 28tc, rsv w 32tc ale jeszcze nie dzwoniłam do przychodni. Położna zachęcała też na grypę i covid ale chyba się nie decyduje.
Byłam dziś na echo serca ♥️ wszystko w porządku u małego 😊 potem byłam u diabetologa i niestety wjeżdża insulina bo 10% czasu mam przekroczony cukier pow.140. 🙄
Witaj w insulinowym klubie 🙃
Masz tylko na noc czy też do posiłków?
Ola8999 lubi tę wiadomość
-
🤣Giosiek wrote:Wspaniale, że z sercem synka wszystko w porządku 😊
Witaj w insulinowym klubie 🙃
Masz tylko na noc czy też do posiłków?
Narazie mam tylko do posiłków 3x2j.
Ale jak przez kilka dni będę przekraczac na czczo to mam też włączyć nocna 2j.
Co do imion ja do brzucha mówię Kajtek 😊 Kajetan podoba mi się, ale w grę wchodzi też Aleksander a mężowi podoba się Mieszko 😉♀️'89 ♂️'87
starania od 06.2023
AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
7.05 IUI ❌
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
18.08 12+4 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
9.10 20+0 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
3.11 23+4 620g 🌶️
TP 23/27.02.2026

-
Jan to było moje imię ❤️ ale tata powiedział, że po jego trupie i wybrał Szymon a żebym nic nie miala do gadania to przekonał naszą córkę 😂😂 wszyscy już wiedzą,ze bedzie Szymon
Irashka, Ola8999, Nickki lubią tę wiadomość
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Mój mąż też proponował mi Szymona, ale u mnie nie ma z kim się zmówić, żeby przegłosować, więc na razie wygrywa siła hormonów 😂 Mieszko mnie bardzo przekonuje, też mi się podoba.
Ola ja się wzbraniam rękoma i nogami, żeby nie brać insuliny, ale niestety po wynikach widzę, że coraz ciężej jest mi utrzymać cukier na czczo w normie. Cały czas liczę, że się jakoś prześlizgnie na samej diecie. Zobaczymy co mi diabetolog powie za tydzień na wizycie, bo te ostatnie trzy tygodnie takie mniej stabilne cukrowo były.
Ola8999 lubi tę wiadomość
👩🏻32 👨🏻34
27.05.2025 ⏸️
25.06.2025 1,46 cm ♥️
09.07.2025 szczęście ma 2,8 cm ♥️
15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
29.07.2025 badania prenatalne 6,5 cm zdrowo rozwijającego się szczęścia ♥️🍀
14.08.2025 piękny chłopak 👦🏻
03.09.2025 140g chłopaka 🥝
29.09.2025 badania prenatalne (połówkowe) 487g zdrowego chłopaka
29.10.2025 890g
27.11.2025 prenatalne (III trymestr)

-
Anek86 wrote:Dziewczyny pomóżcie
Wczoraj byłam na wizycie wszystko ok szyjka 32 mm Hania waży prawie 1 kg natomiast od wczoraj wieczora i dziś cały dzień mam napinający się brzuch tak co 20 min i trwa to Ok 30 sek czytałam ze to mogą być skurcze Braxtona ale sama nie wiem czy z taką częstotliwością ?
Jestem bardzo drobna bo mam tylko 150 cm wzrostu i ważę teraz w 26 tc 47 kg
Nie wiem czy pędzić na sor czy odpuścić jutro jeszcze będę dzwonić do mojego lekarza ale może wy macie jakieś doświadczenia powiem ze to moja 1 ciąża i ja mam je zerowe
Jak się sprawy mają? Ja mam napinający sie brzuch ale nieregularne i bez skurczy. Były jakieś ale kilka razy do tego czasu. Brałaś nospę? Jest odradzana ale w podbramkowych sytuacjach gdy ten brzuch bardzo mnie bolal to brałam. -
assialbnn wrote:Dziewczyny dodałam Grudzień na pierwszej stronie 🙂 napiscie mi daty wizyt usg III trymestru to wpisze ❤️
Dodatkowo osoby, które mają w kalendarzu na Luty wpisane "❤️" proszę o zgłoszenie obecności, w przeciwnym razie usunę z kalendarza 🙂
Miłego dnia ❣️
U mnie ostatnie prenatalne 29.12 😉
assialbnn lubi tę wiadomość
Starania od 10/2024
Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
10cs Cud 😍
24.06 beta 410 | prog 25,40
26.06 beta 1217
02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
17.07 1,2cm ❤️
12.08 5,19cm 😍
20.08 6,49cm 😍🩵
09.09 10,7cm ♂️
07.10 12,9cm, 290g
15.10 360g
04.11 600g

-
Joanne wrote:Jak się sprawy mają? Ja mam napinający sie brzuch ale nieregularne i bez skurczy. Były jakieś ale kilka razy do tego czasu. Brałaś nospę? Jest odradzana ale w podbramkowych sytuacjach gdy ten brzuch bardzo mnie bolal to brałam.
Jutro jak się będą utrzymywać to dzwonię do lekarza żeby powiedział co mam robić
Moje napinania są w pasie na wysokości pępka ale bez bólu o bez skurczu to takie napięcie jakby ktoś mi „nadmuchał” brzuch
Czuję ruchy małej a w dodatku mam w domu detektor i on pokazuje akcje serca około 140 tak jak wczoraj u lekarza więc podejrzewam ze to te skurcze Braxtona -
assialbnn wrote:Dziewczyny dodałam Grudzień na pierwszej stronie 🙂 napiscie mi daty wizyt usg III trymestru to wpisze ❤️
Dodatkowo osoby, które mają w kalendarzu na Luty wpisane "❤️" proszę o zgłoszenie obecności, w przeciwnym razie usunę z kalendarza 🙂
Miłego dnia ❣️
III prenatalne mam na 10.12.2025 a termin porodu na 19.02.2026 -
U nas z imieniem podobne dylematy.
Najpierw miał być Wiktor (tzn. Wiktoria), a teraz że jednak każdy Wiktor to coś z nim nie tak i odpada.
I tak się kręcimy w kółko, że może Kuba, albo Karol, Szymon, Piotruś.
A roboczo się śmiejemy że Rysio Ryszard.Starania od 10/2024
10cs Cud 😍
26.06 beta 1217
17.07 1,2cm ❤️
12.08 5,19cm 😍
20.08 6,49cm 😍🩵
09.09 10,7cm ♂️
07.10 12,9cm, 290g
15.10 360g
04.11 600g

-
My dziś oglądaliśmy wózki.
Jeśli macie jakieś opinie to chętnie poczytam:
1. Cybex Balios - super się prowadzi, ale gondola taka biedna, zero wentylacji i buda taka krótka i kosz otwarty w porównaniu do innych. Natomiast cała ta baza się super składa i można fajnie sobie na kółeczkach prowadzić nie dźwigając i nie niszcząc rączki, a rączka fajna gruba i dobrze leży w dłoniach.
2. Esporo yoga - wydawał się już fajny, wentylacje, fajne dodatki ale wtedy pojeździliśmy kolejnym:
3. Muuvo one i five - wszystko jak joga ale fajnie się prowadził jak balios, łatwo wypiąć gondole i złożyć, fajne dodatki, i chyba spoko amortyzacja , w jednym nawet takie sprężynki
I ostatni na który chłop się upały bo ktoś mu polecił
4. Xlander cruiser 2.0 - podobno najlepszy z tych powyżej, ma być w sklepie w przyszłym tygodniu do obejrzenia.
Fotelik chce rozkładany do pozycji leżącej - proponuje tylko Cybexa tutaj
Jeśli macie jakieś doświadczenia to chętnie poczytam zanim coś wybierzemyStarania od 10/2024
10cs Cud 😍
26.06 beta 1217
17.07 1,2cm ❤️
12.08 5,19cm 😍
20.08 6,49cm 😍🩵
09.09 10,7cm ♂️
07.10 12,9cm, 290g
15.10 360g
04.11 600g

-
Mi zaczął się tak brzuch spinać jakoś miesiąc temu. Lekarz kazał już zwolnić, wywalił mnie na zwolnienie lekarskie. Dodatkowo magnez 3 razy dziennie, w ostateczności mówił o nospie, ale ani razu nie wzięłam jeszcze. Zauważyłam za to, że te skurcze najczęściej występują jak się nachodzę czy coś porobię, albo jak Mały za bardzo szaleje, no i oczywiście jak się denerwuję/ stresuję. Jak zaczyna mi się spinać brzuch to staram się położyć na boczku. Polecam pić dużo wody i ćwiczyć oddychanie przeponą, mi pomaga 🙂Anek86 wrote:Jutro jak się będą utrzymywać to dzwonię do lekarza żeby powiedział co mam robić
Moje napinania są w pasie na wysokości pępka ale bez bólu o bez skurczu to takie napięcie jakby ktoś mi „nadmuchał” brzuch
Czuję ruchy małej a w dodatku mam w domu detektor i on pokazuje akcje serca około 140 tak jak wczoraj u lekarza więc podejrzewam ze to te skurcze Braxtona
Takie skurcze to podobno normalna sprawa, o ile po odpoczynku czy zmianie pozycji ustępują.
Dla własnego spokoju zadzwoń jutro do lekarza 😚
Joanne lubi tę wiadomość
-
Odnośnie Cybexa to też mi się wydawał ubogi w wyposażeniu. Prawdopodobnie lato przejeździcie w gondoli, wentylacja chyba ważna sprawa. W sumie nawet go nie testowaliśmy za bardzo, bo nawet nie brałam go pod uwagę.Zosia667 wrote:My dziś oglądaliśmy wózki.
Jeśli macie jakieś opinie to chętnie poczytam:
1. Cybex Balios - super się prowadzi, ale gondola taka biedna, zero wentylacji i buda taka krótka i kosz otwarty w porównaniu do innych. Natomiast cała ta baza się super składa i można fajnie sobie na kółeczkach prowadzić nie dźwigając i nie niszcząc rączki, a rączka fajna gruba i dobrze leży w dłoniach.
2. Esporo yoga - wydawał się już fajny, wentylacje, fajne dodatki ale wtedy pojeździliśmy kolejnym:
3. Muuvo one i five - wszystko jak joga ale fajnie się prowadził jak balios, łatwo wypiąć gondole i złożyć, fajne dodatki, i chyba spoko amortyzacja , w jednym nawet takie sprężynki
I ostatni na który chłop się upały bo ktoś mu polecił
4. Xlander cruiser 2.0 - podobno najlepszy z tych powyżej, ma być w sklepie w przyszłym tygodniu do obejrzenia.
Fotelik chce rozkładany do pozycji leżącej - proponuje tylko Cybexa tutaj
Jeśli macie jakieś doświadczenia to chętnie poczytam zanim coś wybierzemy
Co do Espiro to nie mam zdania. Znajoma ma i ogólnie zadowolona jest.
Muuvo One to był mój pierwszy wybór, ale rozczarował mnie ten wózek. Przy obciążeniu wózka ciężko go podbić, na przykład pod krawężnik jakbyś podjeżdżała. Ale też jestem niską osobą, a to podobno ważne (to samo miał Venicci Upline 2). Dodatkowo wydawało mi się, że One bardzo się chybotał. Na plus dużo dodatków. Za to model Five zrobił wow. Na grupach widzę, że sporo osób go wybiera. Fajny, stabilny wózek.
Co do Xlander się nie wypowiem, ale wygląda fajnie 😄
My ostatecznie wybraliśmy Venicci Claro, odbieramy na początku stycznia 🩵 Jest lekki, fajnie się składa i jest kompaktowy. Cena też spoko i dodatki w komplecie. Sprawdził się jak jeździłam trochę. A reszta wyjdzie „w praniu” 😄
Zosia667 lubi tę wiadomość
-
Ja mam teraz dylemat jeśli chodzi o wózki, bo wszyscy znajomi doradzają i sporo opinii w internecie czytałam, że tak naprawdę przez te kilka miesięcy używa się gondoli, a potem i tak wszyscy wymieniają wózki na nowe spacerówki, bo te z tych „zestawów” 2w1 są ponoć ciężkie i lepiej kupić po prostu jakąś używaną gondolę. Więc się teraz zastanawiam, czy jest sens przepłacać 🤔 Z drugiej strony mam takie myśli, że no pierwsze dziecko i chciałabym mu kupić nowy i porządny wózek 😅 Dzisiaj też idziemy robić jakieś rozeznanie 🥰
A Wy nastawiacie się na używanie tych spacerówek? Macie jakieś porównanie jeśli chodzi o tą spacerówkę 2w1 a taką zwykłą spacerówkę? -
Ja takie twardnienia brzucha odczuwam jak mam bardziej aktywny dzień, dłużej jestem na nogach albo mam jakiś stresujący dzień. A bierzesz magnez?Anek86 wrote:Jutro jak się będą utrzymywać to dzwonię do lekarza żeby powiedział co mam robić
Czuję ruchy małej a w dodatku mam w domu detektor i on pokazuje akcje serca około 140 tak jak wczoraj u lekarza więc podejrzewam ze to te skurcze BraxtonaAmh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷

-
Co do imienia, nam od początku podobało się imię Rozalia i Maja ale ostatecznie z mężem zdecydowaliśmy się na Rozalkę. 😊
assialbnn, Bezowata, Irashka, Ola8999, Frida91 lubią tę wiadomość
Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Starania od 2022 roku.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
23dpt serduszko 🩷

-
Ja w przyszłym tygodniu idę się zaszczepić na krztusiec a w połowie grudnia na RSV.Cyprysek wrote:Ja III mam 19.12

Pytanie do dziewczyn, które szczepią się na RSV i krztusiec, orientowalyscie sie juz w temacie?
Ja dzwonilam do mojej przychodni POZ i u mnie wyglada to tak
27-36 tydz krztusiec
32 tydz RSV
I min 3 tygodnie odstępu i pierwsze RSV
Czy u Was jest tak samo?Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Starania od 2022 roku.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
23dpt serduszko 🩷

-
Co do wózka to 10 lat temu nie było aż takiego wielkiego wyboru jeśli chodzi o ładny zgrabny zwrotny i lekki wózek. Mieliśmy wózek 2w1, córka jeździła w gondoli 5 miesięcy później przesiadła się w spacerówkę i o zgrozo było strasznie 😱 spacerówka z zestawu wyglądała średnio, była wielka, całość ciężka, trzeba było ściągać siedzisko aby złożyć stelaż więc szybko sprzedaliśmy 2w1 i kupiliśmy sama spacerówkę 🙂 Obecnie szukałam coś aby kupić sama gondole ale jeśli chodzi o nową to raczej graniczy z cudem bo wszystko sprzedawane w zestawie albo spacerówka ze stelazem z możliwością dokupienia gondoli oddzielnie, a do używanego jakoś średnio jestem przekonana bo ludzie wypychają wózki za wszelką cenę a później okazuje się że jego stan techniczny pozostawia wiele do życzenia...Bezowata wrote:Ja mam teraz dylemat jeśli chodzi o wózki, bo wszyscy znajomi doradzają i sporo opinii w internecie czytałam, że tak naprawdę przez te kilka miesięcy używa się gondoli, a potem i tak wszyscy wymieniają wózki na nowe spacerówki, bo te z tych „zestawów” 2w1 są ponoć ciężkie i lepiej kupić po prostu jakąś używaną gondolę. Więc się teraz zastanawiam, czy jest sens przepłacać 🤔 Z drugiej strony mam takie myśli, że no pierwsze dziecko i chciałabym mu kupić nowy i porządny wózek 😅 Dzisiaj też idziemy robić jakieś rozeznanie 🥰
A Wy nastawiacie się na używanie tych spacerówek? Macie jakieś porównanie jeśli chodzi o tą spacerówkę 2w1 a taką zwykłą spacerówkę? -
Nasz synek prawdopodobnie będzie Mikołajem 🩵
Imię dla chłopca było nam ciężko wybrać 🙈
Oni chcieli Leon, ja Mikołaj 😅 ale wszyscy zaczęli pytać "Jak Mikołaj?" "Jak się czujecie z Mikołajem" I chyba mój wspaniały zaakceptował wkoncu ten wybór 🙈😊 ale do dnia porodu jeszcze trochę nam zostało także finalnie wszystko może się zmienić 😁
Nickki, Bezowata, Irashka, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
My kupiliśmy córce cybex balios i jestem zadowolona. Nie wiem czy polecam, bo nie mam doświadczenia z innymi wózkami. Córka jest z początku stycznia, całe lato przejeździła w gondoli i ta wentylacja, która jest w budce była wystarczająca. Jedyne co mi przeszkadzało, to ta budka dość szybko się kończyła i nie zawsze osłaniała córkę przed słońcem. Musiałam wtedy wspomagać się pieluszką, by zacienić wnętrze wózka. Ale widziałam dużo takich osłoniętych bobasków bez różnicy, w jakim wózku jechały.
Często czytam na forum, że spacerówek z zestawów nikt nie używa, a ja akurat używam jej cały czas. Nie kupowałam osobnej spacerówki, bo jestem zadowolona z tej co mam. To prawda, że po złożeniu zajmuje więcej miejsca w bagażniku niż np spacerówka typu parasolka, ale rzadko ją wozimy, więc nie stanowi to dla nas problemu.
Gdy pojawi się bobo, to będziemy potrzebowali stelaża do gondoli i wtedy kupimy starszej córce spacerówkę (o ile jeszcze będzie chciała jeździć). Wtedy dopiero będę mogła się wypowiedzieć, czy inne spacerówki są faktycznie takie lepsze niż ta z zestawu 2w1 😅
Dodam tylko, że koleżanka kupiła fajną kompaktową spacerówkę (joolz), by móc ją zabierać do samolotu i mówi, że jeśli chodzi o wygodę i komfort prowadzenia, to nie ma porównania z cybexem (ma priama).
Bezowata lubi tę wiadomość
-
Nickki wrote:Ja takie twardnienia brzucha odczuwam jak mam bardziej aktywny dzień, dłużej jestem na nogach albo mam jakiś stresujący dzień. A bierzesz magnez?
Nie biorę magnezu ani nospy dziś jeszcze poobserwuję tak do 12 a potem w razie w zadzwonię do lekarza ruchy malutkiej czuję i nawet czasami widzę jak mi się brzuch rusza jak mam to napięcie brzucha to nic mnie nie boli i gdyby nie fakt ze położę rękę na brzuchu i wtedy czuje ze jest napięty to nawet tego nie zauważyłabym.Poza tym on się napina jak np wstaje i chodzę nawet po domu ale jak leżę to czasem się napnie a czasem w ogóle np przez godzinę ale to napięcie trwa ok 30 sek do max 1 min