#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam też za Ciebie kciuki! Ja troche tez żyje z tygodnia na tydzień tą ciążą. I też juz padło od lekarza pytanie o formę porodu (mam za sobą cc i sn) i szpital. Mam mu dać odpowiedź na następnej wizycie. Ja w związku z moimi lękami byłam ostatnio u psychiatry, samo chodzenie do psychologa niestety nie pomagaMilka85 wrote:Termin porodu 21 luty. Akurat końcówka sesji egzaminacyjnej i kilka dni przed obroną 🙈
Mamatrzechaniołków, pomijając brak czasu, mam z wyprawką dokładnie tak jak Ty. To przykre, że wcześniejsze doświadczenia odbierają radość z ciąży. Bardzo trudno zapanować nad tym w głowie. Mnie lekarz już miesiąc temu zapytał, w którym szpitalu planuje rodzić, a ja spojrzałam na niego jak na wariata. Nadal skupiam się jedynie na tym żeby odhaczyć każdy kolejny dzień. Wszystkiego dobrego dla Was i oby przygotowania do powitania maluszka przestały być stresem 🙂
marzę o tym żeby był już luty
-
U mnie 3 prenatalne wypadają 8.12assialbnn wrote:Dziewczyny dodałam Grudzień na pierwszej stronie 🙂 napiscie mi daty wizyt usg III trymestru to wpisze ❤️
Dodatkowo osoby, które mają w kalendarzu na Luty wpisane "❤️" proszę o zgłoszenie obecności, w przeciwnym razie usunę z kalendarza 🙂
Miłego dnia ❣️
assialbnn lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, śliczne te Wasze brzuszki. Ja swojego póki co nie fotografuję, chyba że siniaki po heparynie 😛 mój to wygląda mało ciążowo, bardziej jakby obrósł tłuszczem, no i jest sporo mniejszy od Waszych.
W ogóle robiłam wczoraj krzywą cukrową i trochę się martwię, bo glukoza na czczo wyszła poniżej normy, a po wypiciu glukozy niewiele wzrosła. Miała któraś z Was tak? Naczytałam się o hipoglikemii w ciąży i trochę się martwię.
Na czczo - 70 (norma 74-99)
Po 1h - 81
Po 2h - 78
jo_ana, Ola8999, assialbnn lubią tę wiadomość
🏃🏻♀️ 35
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne, owulacje potwierdzone
Badania w 3 d.c. i 9 d.p.o 🆗
Cytologia - NILM 🆗
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
🏋🏼 36
Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
15 cs - 0 ⏸️
01-03.2025 3 x IUI ❌
04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
1️⃣FET 13.06 (EB2) 6dpt ⏸️ bHCG 7dpt 76,4 ➡️ 10dpt 402 ➡️ 12 dpt 1518 ➡️ 16 dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt 46 825 ➡️ 25dpt 84 153
09.07 CRL 6,9mm i ♥️
18.07 CRL 1,31cm
23.07 CRL 1,95cm
31.07 CRL 2,95cm
18-19. 08 prenatalne & NIFTY PRO - niskie ryzyka, bedzie 💙

-
assialbnn wrote:Dziewczyny dodałam Grudzień na pierwszej stronie 🙂 napiscie mi daty wizyt usg III trymestru to wpisze ❤️
Dodatkowo osoby, które mają w kalendarzu na Luty wpisane "❤️" proszę o zgłoszenie obecności, w przeciwnym razie usunę z kalendarza 🙂
Miłego dnia ❣️
U mnie 2.12 zwykła wizyta i 19.12 USG III trymestru
i jeszcze bym prosiła o zmianę terminu porodu na 21.02
-
Monika a jak się czujesz pod wieczór? My wczoraj świętowaliśmy wejście w trzeci trymestr, ale od kilku dni pod koniec dnia nie mam już miejsca na żołądek 😂 strasznie mnie pobolewa i zastanawiam się czy to już nie pora jedzenia częściej mniejszych porcji 😂 w ogóle sobie myślę, że ten mój syn taki super aktywny teraz jest, ma swoje pory a jak przyjdzie mi do badań prenatalnych to pewnie będzie grzeczny jak Aniołek i znowu na raty będziemy je robić, bo się cały zasłoni i przytuli 😂mmonika_ wrote:Wizytę u lekarza prowadzącego mamy 25 listopada 🩵 mamy się mierzyć i sprawdzać wszystko.
Od dzisiaj oficjalnie zaczęliśmy III trymestr. Kiedy to zleciało… 🥹
Synek dokazuje coraz intensywniej, czasami aż podskoczę. Ma chyba jeszcze troszkę miejsca, bo zmienia ułożenie. Raz kopniaki dostaje w żebra, a czasami czuję Go po obu stronach brzuszka. To moja pierwsza ciąża, dlatego dla mnie to takie ekscytujące 🤭 Może mam troszkę mniej energii, brzuszek ciągnie, no i trochę ciężej mi się oddycha. Ten czas tak zapiernicza, że łapie się na stresie, że nie zdążmy wszystkiego ogarnąć. Za to mój mąż ma totalny luz 😂 Ale robi wszystko jak poproszę czy rozkazuję. W następnym tygodniu kończymy remont nowej sypialni, gdzie będzie też Maluszek. Zacznę już zamawiać resztę, kurierzy znienawidzą moje 4 piętro 😂👩🏻32 👨🏻34
27.05.2025 ⏸️
25.06.2025 1,46 cm ♥️
09.07.2025 szczęście ma 2,8 cm ♥️
15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
29.07.2025 badania prenatalne 6,5 cm zdrowo rozwijającego się szczęścia ♥️🍀
14.08.2025 piękny chłopak 👦🏻
03.09.2025 140g chłopaka 🥝
29.09.2025 badania prenatalne (połówkowe) 487g zdrowego chłopaka
29.10.2025 890g
27.11.2025 prenatalne (III trymestr)

-
Jutro mam wizytę usg a 3 prenatalne 4.12 😊assialbnn wrote:Dziewczyny dodałam Grudzień na pierwszej stronie 🙂 napiscie mi daty wizyt usg III trymestru to wpisze ❤️
Miłego dnia ❣️Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷

-
No coś Ty śliczny masz brzuszek 😍
Joanne rób koniecznie, ja właśnie wczoraj się zmotywowałam jak dostałam olśnienia, że nie mam ani jednego zdjęcia, które mogłabym wstawić do albumu, same jakieś na szybko w piżamie i dresach 🫣Dziewczyny róbcie zdjęcia, ten czas tak szybko ucieka, że nim się obejrzycie będzie po wszystkim. Ostatnio przeglądałam album ze zdjęciami starszej córki i okazało się, że nie mam ani jednego zdjęcia z ciąży z nią 😞 wszystko trzymałam na laptopie, który umarł śmiercią naturalną, a teraz żałuję, że nie zatrzymałam tych chwil na „papierze”.
Bezowata, Joanne, Ola8999 lubią tę wiadomość
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕

-
Powiem Ci, że to zależy od dnia i w sumie nocki, bo różnie sypiam. Często budzę się w okolicy 5-6 i przez godzinę siedzę na telefonie, później zasypiam i takie 1,5 godziny dosypiam. A tak poza tym to wieczorem zazwyczaj sporo leżę. Dozuję sobie ruchu 😂 I fakt, wieczorem żołądek jakby ściśnięty a jelita bardziej leniwe 😂 Do tego stopnia, że w ogóle nie odczuwam głodu. Rzeczywiście czas zmienić dietę, najlepiej na płynną 😂 Ostatnio płatki kukurydziane na mleku wchodzą ino roz!Irashka wrote:Monika a jak się czujesz pod wieczór? My wczoraj świętowaliśmy wejście w trzeci trymestr, ale od kilku dni pod koniec dnia nie mam już miejsca na żołądek 😂 strasznie mnie pobolewa i zastanawiam się czy to już nie pora jedzenia częściej mniejszych porcji 😂 w ogóle sobie myślę, że ten mój syn taki super aktywny teraz jest, ma swoje pory a jak przyjdzie mi do badań prenatalnych to pewnie będzie grzeczny jak Aniołek i znowu na raty będziemy je robić, bo się cały zasłoni i przytuli 😂
Nasz Mały też ma swoje pory, w nocy i do południa luz. Armagedon zaczyna się po obiedzie i zdarza mu się właśnie nad ranem. A nad badaniami prenatalnymi dalej się zastanawiam.. Lekarz prowadzący mówi, że nie widzi potrzeby, poprzednie badania też wychodziły dobrze. Ah, ciągłe zamartwianie i zastanawianie 🫣 -
Ja III mam 19.12

Pytanie do dziewczyn, które szczepią się na RSV i krztusiec, orientowalyscie sie juz w temacie?
Ja dzwonilam do mojej przychodni POZ i u mnie wyglada to tak
27-36 tydz krztusiec
32 tydz RSV
I min 3 tygodnie odstępu i pierwsze RSV
Czy u Was jest tak samo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada, 13:34
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Monika powiem Ci, że mój prowadzący na NFZ też jakoś luźno podchodzi do wszystkiego i nie naciska na badania prenatalne w trzecim trymestrze. Zdecydowaliśmy się na nie jedynie dla mojej spokojnej głowy, zdjęcia (które może uda się zrobić 🤞🏻) i dla spojrzenia innego lekarza. Trzecie prenatalne będzie robił nam inny lekarz nie mój prowadzący, bo jakoś czasami mi jego podejście nie odpowiada. U mnie mały ma rozruch z rana jak się obudzę to przeciąga się razem ze mną 😂 później 13-14, 17-19 i na wieczór w łóżku jak mąż dotyka brzucha. Wtedy mały chyba wie, że to tata a nie mama, bo inaczej brzuch jest miziany 😂 Mi ostatnio wrócił jeszcze apetyt jak z pierwszego trymestru, na śniadanie mogłambym wciągając 4 kanapki, ale płatki z mlekiem na wieczór też są wspaniałą rzeczą 😀
Cyprysek ja dzisiaj dzwoniłam i mi pielęgniarki powiedziały tak, krztusiec nie później niż 36 tydzień ciąży, ale już od 27. Na krztusiec mają szczepionkę, więc mogę z marszu iść. Odstęp między krztuścem a RSV nie krótszy niż 2 tygodnie. Na RSV muszę wziąć receptę i z wykupioną szczepionką przyjść do POZ. Nic nie wspomniała o tym, że RSV ma być pierwszy.
Dziewczyny macie już powybierane imiona dla maluchów? U nas chyba będzie Janek
Ola8999 lubi tę wiadomość
👩🏻32 👨🏻34
27.05.2025 ⏸️
25.06.2025 1,46 cm ♥️
29.10.2025 890g

-
Irashka wrote:Monika powiem Ci, że mój prowadzący na NFZ też jakoś luźno podchodzi do wszystkiego i nie naciska na badania prenatalne w trzecim trymestrze. Zdecydowaliśmy się na nie jedynie dla mojej spokojnej głowy, zdjęcia (które może uda się zrobić 🤞🏻) i dla spojrzenia innego lekarza. Trzecie prenatalne będzie robił nam inny lekarz nie mój prowadzący, bo jakoś czasami mi jego podejście nie odpowiada. U mnie mały ma rozruch z rana jak się obudzę to przeciąga się razem ze mną 😂 później 13-14, 17-19 i na wieczór w łóżku jak mąż dotyka brzucha. Wtedy mały chyba wie, że to tata a nie mama, bo inaczej brzuch jest miziany 😂 Mi ostatnio wrócił jeszcze apetyt jak z pierwszego trymestru, na śniadanie mogłambym wciągając 4 kanapki, ale płatki z mlekiem na wieczór też są wspaniałą rzeczą 😀
Cyprysek ja dzisiaj dzwoniłam i mi pielęgniarki powiedziały tak, krztusiec nie później niż 36 tydzień ciąży, ale już od 27. Na krztusiec mają szczepionkę, więc mogę z marszu iść. Odstęp między krztuścem a RSV nie krótszy niż 2 tygodnie. Na RSV muszę wziąć receptę i z wykupioną szczepionką przyjść do POZ. Nic nie wspomniała o tym, że RSV ma być pierwszy.
Dziewczyny macie już powybierane imiona dla maluchów? U nas chyba będzie Janek
Ja się jeszcze nie orientowałam w szczepieniach ale chyba właśnie pora zacząć. 🫣 Na pewno nie szczepie się na covid i grypę. Ale krztusiec i rsv zrobię
Ja nie mam 3 prenatalnych moja pani ginekolog mówi że bez sensu jak ona mi je zrobi jako zwykła wizytę zresztą co wizytę mam wszystko sprawdzane
czuje się zaopiekowania dobrze ❤️ zresztą lekarz z prenatalnych był strasznym bucem 🫣
Imię mam wybrane na długo przed tym zanim poznałam tatusia dziecka 🫣 od zawsze podobało mi się Krzyś i będzie Krzyś , ❤️
👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Mutacja MTHFR C677T hetero
Mutacja MTHFR A1298C hetero
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
7.09 - chłopczyk 188g❤️
21.09- 244g ❤️
3.10 - połówkowe 344g wszystko bardzo dobrze ❤️
18.10-532g monitorujemy prawą nerkę maluszka
09.11 860 gram 🩵
30.11 wizyta
Luteina 2×2❌ od 29.09 luteina 2×2
Duphaston 3×1❌. Powrót od 26.08❌
Heparyna 1×1
Acard 1×1
Accofil 0.5 co 3 dni❌
Magnez 3×1 -
Natalia jakbym miała takie wizyty jak Ty to też pewnie odpuściłabym prenatalne 😀 Zazdroszczę takich luksusowych wizyt. U mnie prenatalne to jedyna szansa na zobaczenie syna na monitorze 😂 Tak jak Ty odpuszczam COVID i grypę. Chyba w przyszłym tygodniu wybiorę się na szczepienie.
Krzyś super imię ☺️👩🏻32 👨🏻34
27.05.2025 ⏸️
25.06.2025 1,46 cm ♥️
29.10.2025 890g

-
Irashka wrote:Natalia jakbym miała takie wizyty jak Ty to też pewnie odpuściłabym prenatalne 😀 Zazdroszczę takich luksusowych wizyt. U mnie prenatalne to jedyna szansa na zobaczenie syna na monitorze 😂 Tak jak Ty odpuszczam COVID i grypę. Chyba w przyszłym tygodniu wybiorę się na szczepienie.
Krzyś super imię ☺️
Powiem ci że nawet jak trafiałam na wizytę dodatkową (krwawienia) zawsze miałam pokazywanego synka pani doktor pokazuje narzeczonemu gdzie ma stać żeby dobrze mu było zobaczyć synka ❤️
A na prenatalnych ojciec dziecka nie wchodził 💔 bo cytuje mają dalej covidowe zalecenia 🤦 i tylko bardziej byłam przerażona. A tutaj dostaje wydruk co wizytę(zwykle co 2 tygodnie mam) i wszystko tam jest rozpisane
nawet cenowo mamy zniżkę bo często jesteśmy 😁
👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Mutacja MTHFR C677T hetero
Mutacja MTHFR A1298C hetero
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
7.09 - chłopczyk 188g❤️
21.09- 244g ❤️
3.10 - połówkowe 344g wszystko bardzo dobrze ❤️
18.10-532g monitorujemy prawą nerkę maluszka
09.11 860 gram 🩵
30.11 wizyta
Luteina 2×2❌ od 29.09 luteina 2×2
Duphaston 3×1❌. Powrót od 26.08❌
Heparyna 1×1
Acard 1×1
Accofil 0.5 co 3 dni❌
Magnez 3×1 -
Oh Kochana czy pierwsza czy kolejna ciąża to wiem z własnego doświadczenia że ruchy dziecka są za każdym razem mega ekscytujące ❤️ to jest coś za czym tęskniłam 10 lat od ostatniej ciąży, obecnie delektuje się każdym ruchem i kopniakiem nawet tym bolesnym 🤣😍 ja czuję się już jak kapibara 😂 podniesienie się z łóżka czy przekrecenie już nie przychodzi tak łatwo 🙈 Czas leci bardzo szybko, z wyprawka też muszę zacząć działać szybciej bo zapewne już "jutro" będzie Luty 😊mmonika_ wrote:Wizytę u lekarza prowadzącego mamy 25 listopada 🩵 mamy się mierzyć i sprawdzać wszystko.
Od dzisiaj oficjalnie zaczęliśmy III trymestr. Kiedy to zleciało… 🥹
Synek dokazuje coraz intensywniej, czasami aż podskoczę. Ma chyba jeszcze troszkę miejsca, bo zmienia ułożenie. Raz kopniaki dostaje w żebra, a czasami czuję Go po obu stronach brzuszka. To moja pierwsza ciąża, dlatego dla mnie to takie ekscytujące 🤭 Może mam troszkę mniej energii, brzuszek ciągnie, no i trochę ciężej mi się oddycha. Ten czas tak zapiernicza, że łapie się na stresie, że nie zdążmy wszystkiego ogarnąć. Za to mój mąż ma totalny luz 😂 Ale robi wszystko jak poproszę czy rozkazuję. W następnym tygodniu kończymy remont nowej sypialni, gdzie będzie też Maluszek. Zacznę już zamawiać resztę, kurierzy znienawidzą moje 4 piętro 😂 -
Asia u mnie prenatalne 19.12
Na krztusiec planuje iść w 28tc, rsv w 32tc ale jeszcze nie dzwoniłam do przychodni. Położna zachęcała też na grypę i covid ale chyba się nie decyduje.
Byłam dziś na echo serca ♥️ wszystko w porządku u małego 😊 potem byłam u diabetologa i niestety wjeżdża insulina bo 10% czasu mam przekroczony cukier pow.140. 🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada, 16:47
mmonika_, Irashka lubią tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
starania od 06.2023
AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
7.05 IUI ❌
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
18.08 12+4 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
9.10 20+0 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
3.11 23+4 620g 🌶️
TP 23/27.02.2026

-
Na 19 grudnia szykuje się armia 🤣Ola8999 wrote:Asia u mnie prenatalne 19.12
Na krztusiec planuje iść w 28tc, rsv w 32tc ale jeszcze nie dzwoniłam do przychodni. Położna zachęcała też na grypę i covid ale chyba się nie decyduje.
Byłam dziś na echo serca ♥️ wszystko w porządku u małego 😊 potem byłam u diabetologa i niestety wjeżdża insulina bo 10% czasu mam przekroczony cukier pow.140. 🙄
-
I właśnie ten upływający czas spędza mi sen z powiek 😂 Za miesiąc święta, więc kilka tygodni wyjęte z życiorysu będą. A jeszcze zapowiedziałam, że Wigilię w tym roku robimy u nas 😳🫣😂assialbnn wrote:Oh Kochana czy pierwsza czy kolejna ciąża to wiem z własnego doświadczenia że ruchy dziecka są za każdym razem mega ekscytujące ❤️ to jest coś za czym tęskniłam 10 lat od ostatniej ciąży, obecnie delektuje się każdym ruchem i kopniakiem nawet tym bolesnym 🤣😍 ja czuję się już jak kapibara 😂 podniesienie się z łóżka czy przekrecenie już nie przychodzi tak łatwo 🙈 Czas leci bardzo szybko, z wyprawka też muszę zacząć działać szybciej bo zapewne już "jutro" będzie Luty 😊
Też czuję się coraz „cięższa”, aczkolwiek próbuje się zważyć od kilku dni i zapominam 😂 Z przekręcaniem w nocy luz, ale gorzej znaleźć wygodną pozycję.
Sprawę prenatalnych muszę omówić jeszcze z Mężem, chociażby dla własnej spokojnej głowy 🤔
Co do szczepień to też odpuszczam Covid i grypę. Na krztusiec szczepionkę będę miała po 20 listopada (okolice 30 tygodnia), już zamówiona. RSV dopiero od 32 tygodnia, z tego co wiem to jest na receptę, bo krztusiec zamawiany jest przez sanepid. Musi być minimum 2 tygodnie odstępu między szczepieniami. I też kwestia tego, żeby nasz organizm zdążył wytworzyć przeciwciała i przekazać je Maluszkowi.
Pod serduchem noszę Małego Franciszka, mój Franko 🩵 Imię wybrał Mąż. I po pewnym czasie stwierdziliśmy, że inaczej nie może mieć na imię. W propozycjach padł jeszcze Wiktor, Hubert, Oskar i Teodor.
Natalia13245, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pomóżcie
Wczoraj byłam na wizycie wszystko ok szyjka 32 mm Hania waży prawie 1 kg natomiast od wczoraj wieczora i dziś cały dzień mam napinający się brzuch tak co 20 min i trwa to Ok 30 sek czytałam ze to mogą być skurcze Braxtona ale sama nie wiem czy z taką częstotliwością ?
Jestem bardzo drobna bo mam tylko 150 cm wzrostu i ważę teraz w 26 tc 47 kg
Nie wiem czy pędzić na sor czy odpuścić jutro jeszcze będę dzwonić do mojego lekarza ale może wy macie jakieś doświadczenia powiem ze to moja 1 ciąża i ja mam je zerowe -
U nas najprawdopodobniej będzie Nikodem. Dawno temu mąż zaproponował takie imię i nawet mi się spodobało, więc miało być to. Potem jak się dowiedzieliśmy, że jest w top10, to stwierdziliśmy, że odpuszczamy. Ale ostatnio temat wrócił, bo z innymi imionami nie możemy się dogadać, ja mówiłam do brzuszka jednym imieniem, mąż innym 😅😅 no i w sumie mąż mnie przekonał, czemu my mamy zrezygnować, skoro sobie takie wymarzyliśmy. Także Nikoś it is 🩵
Natalia13245, Ola8999, mmonika_, assialbnn, Nickki lubią tę wiadomość