#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Milka,jestem z grudniówek i twoje maleństwo nie będzie skrajnym wcześniakiem,takie są do 31 TC,u ciebie już jest wyższa ciąża.Sama urodziłam w 33+6 bliźniaczki z czego jedna miała 1275 gram( druga 1800), była nie całe 3 tygodnie w inkubatorze,a potem już z zwykłym "łóżeczku",oby dwie dziewczyny oddychały same,czasami miały tylko włączony tlen aby się lepiej oddychało.Przed świętami wróciłyśmy do domu.Malutka od początku ładnie rośnie i przybiera na wadze,teraz ma 2600 i wszystko ok.Wiem,że się boisz bo przechodziłam to samo,wcześniaki to wojownicy,mocno trzymam kciuki za twoje maleństwo ✊Milka85 wrote:U nas coraz gorzej 😞 Wczoraj wieczorem wróciły skurcze i bóle podbrzusza i nic na nie nie pomaga. W tej sytuacji zdecydowali się odstawić to, co podają na podtrzymanie, bo to mocno obciąża mój organizm i mam już złe wyniki i duszności. Lekarze mówią, że już nic więcej nie da się zrobić. Pozostaje czekać na to co się wydarzy 😞 Jestem przerażona jak poradzi sobie tak skrajny wcześniak z wagą niewiele ponad 1 kg. No i jak ja sobie poradzę 😞
Ola8999, Milka85, Bergamotka94, assialbnn lubią tę wiadomość
26.05.2025 Dwa ❤️❤️
05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
13.08.2025-gin -wszystko ok, szyjka 3,5
26.08.2025-poradnia w szpitalu 🩷586gram 🩷595gram
29.08.2025-Echo serduszek- serduszka jak dzwony
13.10.2025-3 prenatalne 🩷1469 g 🩷1263 g wszystko ok 😃
7.11.2025 33+6 tc Witajcie na świecie moje malutkie 😍

-
Fotelik to przede wszystkim trzeba dobrać w sklepie, żeby pasował do auta. My mamy maxi cosi coral bo taki pasował nam i do naszego samochodu. Nie kupowałabym używanego, nie masz gwarancji czy nie jest po wypadkowy albo stary a takie już sie nie nadają do użytku.Ola8999 wrote:Ja planuję wziąć butelkę lovi mammafeel. Wyparze w domu, a położna mówiła na szkole rodzenia ze nawet nie trzeba wyparzac tylko myć, a wyparzac tylko rzeczy z laktatora 🤔 smoczek też wezmę jeden wyparzony.
Ja nie wiem jeszcze w którym szpitalu będę rodzić bo dalej nie wiem czy muszę w 3stopniu czy nie (cukrzyca) w jednym nie trzeba podkładów na łóżko a w drugim 5szt więc tyle spakowałam. Podkładów/podpasek mają napisane 20szt, spakowałam 30- 10 Belli, 10 prostokątów Canpol i 10 nocnych ze skrzydełkami Canpol. Nie wiem co się sprawdzi jak coś to w domu mam więcej.
Laktatora narazie nie kupowałam, w obu szpitalach są w razie czego. Ale jak kupię swój to przemyśle jeszcze czy zabierac. To samo kolektor, jakoś mi się nie wydaje żebym w szpitalu używała.
Z musowych rzeczy to jeszcze majtki siateczkowe. A z dodatkowych rzeczy spakowałam też wkładki laktacyjne z 10sztuk bo nie wiem ile tego 🫣 nakładki, kompresy i maść na sutki, piankę i wkłady chłodzące na 🍑 no i podstawowa kosmetyczka wiadomo.
Dla dziecka w jednym szpitalu chca paczkę pampersów i 2 paczki chusteczek a w drugim nic. Ale wezmę chyba jeszcze jakieś tetrowe żeby zapach do domu kotom przynieść 😅
A powiedzcie co do fotelików czy wszystkie postawiły na cybexa ? Czy polecacie jeszcze co innego? I czy jest sens w ogóle szukać używanego czy strach ?
I co to za woreczki do sterylizacji w mikrofali, jakieś specjalne czy zwykłe strunowe ? 🙂 Edit doczytałam fajna rzecz musze kupić 🙃
Ola8999 lubi tę wiadomość
-
My mamy cybex aton 5 po córce (ale on będzie jako awaryjny) a od siostry dostalam tego cybexa rozkładanego na prostą z tą obrotową bazą i on będzie tym głównym:)♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Fotelik mamy avionaut pixel 2.0 po starszaku na bazie, bardzo fajnie sie sprawował, jest mega lekki, łatwo sie wpina i wypina. Później, jak młody skończył rok, na tą samą bazę dokupilismy kolejny fotelik avionauta.
Fotelik tylko nowy, akurat na tym bym nie oszczędzała - nie mamy pewności, czy używany jest faktycznie bezwypadkowy, bezkolizyjny nawet. Chyba, ze od kogos bliskiego i tą pewność mamy 🙂 no i przede wszystkim pasujący do samochodu, czasami kanapy mają dziwne nachylenie i dziecko w danym foteliku prawie siedzi, zamiast leżeć.
👩 31 PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto
🧔 35 słaba morfologia, żylaki powrózka
03.2022 pierwsza procedura ❄️❄️❄️
04.2022 pierwszy transfer ❄️, udany!
01.2023 poród
04.2025 wracamy po rodzeństwo
22.04.2025 transfer ❄️, beta 10dpt <0,2 (Euthyrox 75, Acard 150, 3x Estrofem, 4x Progesteron besins, 2x Utrogestan
22.05.2025 transfer ❄️ (Acard 150, 3xEstrofem, 4x200mg Progesteron besins, 2x Utrogestan, Encorton) 8 dpt beta 41,7 11 dpt beta 196, 14dpt beta 1082, 29 dpt 8mm Eskimoska z ❤️
04.02.2026 witaj na świecie 🩷 -
Niee, nie rozkłada się.Joanne wrote:On nie ma opcji rozkładania, prawda? Też się nad nim zastanawiamy ale wlasnie nie widzę zeby się rozkładał a na tym nam zalezy.👩 31 PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto
🧔 35 słaba morfologia, żylaki powrózka
03.2022 pierwsza procedura ❄️❄️❄️
04.2022 pierwszy transfer ❄️, udany!
01.2023 poród
04.2025 wracamy po rodzeństwo
22.04.2025 transfer ❄️, beta 10dpt <0,2 (Euthyrox 75, Acard 150, 3x Estrofem, 4x Progesteron besins, 2x Utrogestan
22.05.2025 transfer ❄️ (Acard 150, 3xEstrofem, 4x200mg Progesteron besins, 2x Utrogestan, Encorton) 8 dpt beta 41,7 11 dpt beta 196, 14dpt beta 1082, 29 dpt 8mm Eskimoska z ❤️
04.02.2026 witaj na świecie 🩷 -
Ja kupiłam tego cybexa rozkładanego, używanego na gwarancji jeszcze ponad rok. Fotelik następny kupimy nowy.
Do szpitala planuje spakować się "delikatnie" bo mamy blisko do szpitala więc naszykuje na jednej półce rzeczy które ewentualnie trzeba będzie mi dowieźć żeby łatwo było znaleźć memu towarzyszowi życia 😀 Postaram się upchać w jedną walizkę kabinowa 🙂 w moim szpitalu rzeczy typu pampersy, podkłady, podpaski zapewnia szpital ale planuje wziąć trochę swoich. Rzeczy do wyjścia naszykuje w domu w jedną reklamówkę dla siebie i dla małego żeby w dzień wypisuje mi dostarczyli 🙂
-
To pozostając w temacie pakowania do szpitala mam pytanie. Jeżeli już kiedyś rozmawiałyśmy na ten temat to sorry 😂❤️ W co planujecie ubrać swoje Maluchy na wyjście ze szpitala?
Mam dylemat, bo wzięłam się za pranie ciuszków i kurde nie wiem, czy czegoś nie będę musiała dokupić.
Bergamotka94 lubi tę wiadomość
-
Ja tematu ubierania za bardzo nie ogarniam 😅 mam zapisane że na wyjście body + pajacyk + kombinezon i na to otulacz do fotelika ? Tylko ja mam taki z jukki niezbyt gruby więc chyba jeszcze kocyk ? A czytałam też żeby nie dawać kombinezonu tylko ciepły śpiworek póki dziecko małe bo jest problem z wyregulowaniem pasów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 18:03
-
mmonika_ wrote:To pozostając w temacie pakowania do szpitala mam pytanie. Jeżeli już kiedyś rozmawiałyśmy na ten temat to sorry 😂❤️ W co planujecie ubrać swoje Maluchy na wyjście ze szpitala?
Mam dylemat, bo wzięłam się za pranie ciuszków i kurde nie wiem, czy czegoś nie będę musiała dokupić.
Ja też mam ten problem… zaczęłam dziś pakować rzeczy do woreczków strunowych i mam wrażenie że mam chyba za mało ubranek w rozmiarze 56 🙈 Do tego kompletnie nie wiem w co ubrać bobasa na wyjście… mam cienki kombinezon - taki polarowy z HM beżowy (dość popularny) bo chyba taki jest dobry do fotelika ale czy body + pajac + ten kombinezon i otulacz wystarcza? Nie mam zielonego pojęcia 🙈 -
Też mam taki polarowy misiowy kombinezon i taki wydaje mi się ok plus otulacz, tylko mi ten otulacz się za cienki wydaje, na stronie też pisze że jest taki bardziej wiosenno-jesienny. Dlatego myślę o grubym śpiworku lub otulacz+kocyk. Śpiworek mam od znajomych ale w sumie nie wiem czy to do wózka czy do fotelika bo to chyba też różnica 🫣🫣 Mam też kombinezon taki wiecie zimowy gruby i one do fotelika chyba nie za bardzo.
Ja mam ubranka na 56 i 62 różnych firm i tak się wielkościowo różnią że to wszystko wyjdzie w praniu tak naprawdę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 18:07
-
Ja na wyjście planuje bodziaka + dresik + kombinezon Engel
Joanne cybex cloud G się rozkłada i jest lżejszy od T o 0,5 kg jeśli rozważasz cybexa.
Joanne lubi tę wiadomość
-
Ja na wyjście planuję body + pajacyk + kombinezon merino, a w razie co też kocyk merino do przykrycia.
A będziecie ubierać w bodziaki z długim czy krótkim rękawem? Niby wszędzie piszą, że w szpitalach gorąco, ale ja już sama nie wiem 🤷♀️ I zakładacie spodenki pod pajace? -
Ola8999 wrote:Też mam taki polarowy misiowy kombinezon i taki wydaje mi się ok plus otulacz, tylko mi ten otulacz się za cienki wydaje, na stronie też pisze że jest taki bardziej wiosenno-jesienny. Dlatego myślę o grubym śpiworku lub otulacz+kocyk. Śpiworek mam od znajomych ale w sumie nie wiem czy to do wózka czy do fotelika bo to chyba też różnica 🫣🫣 Mam też kombinezon taki wiecie zimowy gruby i one do fotelika chyba nie za bardzo.
Śpiworki do fotelika mają takie specjalnie otworki, przez które przekłada się pasy 🙂 super sprawa
Kurczę dziewczyny, rzadko się odzywam, ale czasami podczytuję ostatnią stronę, bo u nas jak zaczęło się dziać w październiku, tak nie widać końca złych dni🤦.
Ale jak dziś weszłam i widzę, że Wy się już pakujecie, to chyba muszę i ja coś zacząć w końcu konkretnie ogarniać 😄
Z ciekawszych rzeczy, to 5 dni temu skończyłam 40 lat 😄 robiliśmy małe przyjęcie połączone z baby shower i dostałam trochę ubranek, kocyki, skarpeteczki, teraz wszystko poprać, poukładać, pomyśleć co spakować do szpitala i w sumie będę gotowa 😄
A kontrole przez całą ciążę mam co 6 tygodni, więc lekarka jakąś pewna, że wszystko jest okej i to mi się udziela ☺️
Nie mam tylko czapeczki dla juniora , muszę dokupić jakąś, no i tyle chyba, więc nie szaleję z zakupami bardzo 😄
Bergamotka94 lubi tę wiadomość
Dorotka 17/04/2018 💗
Radzio 17/02/2026 💙 -
Też mamy kombinezon z wełny merino z kapturkiem, jest możliwość odwinięcia go na rączki i stopki. Do fotelika mamy otulacz zimowy z colorstories. Myślałam właśnie, żeby wziąć body, spodenki i skarpetki. Do tego ten kombinezon i czapeczka (bawełniana bądź zimowa, której nie mogę dorwać jeszcze 😂). Może sweterek na te bodziaki? Albo jakiś pajacyk? Boję się, że za mało warstw zaplanowałam 🫣
Wiadomo, że to w sumie tylko na przetransportowanie dzidziusia, my mamy akurat około 10 minut autem. -
Ja dostałam taki kombinezon:
https://www.smyk.com/p/cool-club-kombinezon-przejsciowy-dziewczecy-z-kapturem-ocieplany-bezowy-iCCCG3101985/i7963657?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=%5BPLA%5D%20-%20C1%3AUbrania%20dla%20dzieci&utm_content=PLA%7CAdG%7CC1%3AUbrania&gad_source=1&gad_campaignid=13788505628&gbraid=0AAAAADyi034KpnM2vvIJ1n4UHCpTDZExG&gclid=Cj0KCQiA9t3KBhCQARIsAJOcR7x3FosJwJBeAVYlK6ABFJRoYbScIrlFj3jGFiP_Zed7tpr3uTiAMykaArp7EALw_wcB
I zastanawiam się czy będzie dobry na wyjście ze szpitala. Co myślicie?Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷

-
No tyle jest kombinacji że głowa mała 😅
Grzanewino no to ja mam właśnie taki śpiworek z dziurkami 🙃 wszystkiego najlepszego 🎂 ja mam mieć baby shower za tydzień.
Nickki myślę że taki kombinezon plus otulacz będzie ok.
grzanewino, Nickki lubią tę wiadomość
-
Grzanewino, spóźnione wszystkiego najlepszego 🙂😘
Odnośnie BabyShower to miałam aż dwa 😂 Oba niespodzianki 🩵 Też dostaliśmy trochę prezentów, ale akurat takie, które się nie powieliły z tym co już kupiliśmy.
Na wyjścia ze szpitala uszykuję w razie w sweterek i pajacyk. Zobaczymy też jaka pogoda będzie. Dwa albo trzy lata temu 1 stycznia byliśmy na rowerach, bo było blisko 14 stopni u nas 😂😂 -
Ja mam taki komplecik body z długim rękawem do tego półspiochy ze stópkami i czapeczką i kombinezon taki mis ze smyka (ma kapturek i zakrywanie raczki) I otulacz do fotelika. Ogólnie mamy 25 min drogi więc nie chce nic cieplejszego ubierać. Do szpitala zabieram tez kocyk ewentualnie nim opatule jeszcze pod otulaczem jakby jakieś mrozy miały byc. Poza tym u nas jest możliwość podjechania autem pod samo wejscie wiec jak coś poczekam na męża az podjedzie

Do szpitala zabieram body tylko z długim rękawem
mam kupione tylko 3 szt z krótkim i to z myślą do ubrania pod bluzę
maluszki lubią ciepło. Corka urodziła sie w czerwcu i były mega upały (położne kazały nam rozbierać dzieci do pampersa i wystawiać do słonka żeby bilirubina ladnie schodziła) to moja mała nie umiala wtedy zasnąć bo było jej zimno dopiero jak miała body i galotki to odplywała w błogi sen
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️