#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
To fakt, co marka to rozmiary różne. W Smyku, Kappahl czy C&A w miarę te rozmiary mi się zgadzają, ale H&M to loteria 😂 Kupiłam sweterek na wyjście ze szpitala (56) to jakiś taki wielki.. Z Pepco czy Sinsay nic nie mam jak na razie 🤔
Pieluszki mamy z Pampersa i z Huggies Extra Care, ale to po paczce. Ktoś mi powiedział, żeby testować te tańsze na początku i jak się sprawdzą to dopiero dokupić. Dlatego muszę kupić paczkę Dady jeszcze 😄 Jak się sprawdzi to będziemy używać Dady na co dzień, a te „lepsze” na jakieś spacery czy coś.
Zamówiłam łóżeczko! Będzie dzisiaj chyba 😍 na początku stycznia musimy jeszcze jechać odebrać wózek i dokupić nosidełko z bazą. Do wyprawki aptecznej muszę domówić kilka rzeczy i spakować torbę do szpitala. Mój Synek dalej nie ma cieplejszej czapki 😂
W weekend biorę się za pranie 🫣 Kupiłam serię z Bobini. I jeszcze mnie poniosło to skorzystałam z wyprzedaży na Colorstories 😂
RenATa, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co do pieluszek też uważajcie kupiłam najmniejsze Bamboolove Pieluszki Jednorazowe Rozmiar Xs i są tak wielkie dlatego skorzystałam z promki w biedrze i kupiłam 4 paczki tych złotych nr 1
Ja już dawno prałam i prasowałam tzn jak byłam w 25 tygodniu
teraz piorę i prasuję na bieżąco tzn to jest parę ubrane lub kocyk
Muszę kupić parę sztuk bodziaków w rozmiarze 50
-
Też musze zamówić łóżeczko, myślałam że upoluje używane z szufladą bo jednak się przyda dodatkowe miejsce na prześcieradła kocyki itd ale nic nie mogę trafić, są tylko białe a biały mi nie pasuje 🤔🤣
A do prania dodajecie płyn do płukania? -
Ja piorę w kapsułkach lovela
ona są do koloru i do białego i od razu z płynem
I tak pewnie do końca 1 r.z i tym sposobem mam już 3 kosze na pranie w pralni 😂😂😂
Ola8999 lubi tę wiadomość
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
O widzę że nie tylko ja mam rozkmine co do rozmiarów 😂 Ja mam chyba malutko ubrań (po 8 sztuk bodziaków w rozmiarze 56 i 62), ale nasłuchałam się już wszystkich wariantów co do rozmiarów - od tego żeby kupić jakieś rzeczy w rozmiarze 50, po teksty że nie opłaca się kupować 56 bo praktycznie od razu jest 62. Ale jak patrzę na 62 w HM to wydaje mi się ogromne i sobie nie wyobrażam jakoś zakładania rozmiaru 62 na razie na bobaska.
-
My wczoraj byliśmy na wizycie. Synek waży 2300 g (+/- 300 g). Dalej główka większa niż nóżki, ale na szczęście rośnie symetrycznie i nóżki nadrobiły ładnie. Także głowa uspokojona 🩵 Lekarz mówił, że może być po prostu malutki, dlatego chyba dokupię kilka rzeczy w rozmiarze 50..
Mieliśmy pierwsze KTG, ale wszystko dobrze. Położna powiedziała, że grzeczny chłopczyk i mamy tak do Niego mówić, żeby się oswajał z tym, że jest grzeczny 😂😍
Powiedziałam o innym śluzie itp. to zrobił mi badanie na pH. Wody się nie sączą, ale dostałam receptę na nystatynę 🤷♀️ Szyjki nie mierzył. Za dwa tygodnie kolejna wizyta 🙂
Bezowata, Ola8999, Nickki lubią tę wiadomość
-
Łóżeczko kupiłam (u nas w sumie tylko pasuje białe) z osłoniętą szufladą, wyjmowanymi szczebelkami i jeszcze funkcją tapczanika za 750 zł na boboexpert. Model Tomi 22. Ale też widziałam w fajnych cenach na Sklepie Julia, kolorystyka też różna. Na łóżeczko będę miała nakładkę i przewijak Leander (mini).Ola8999 wrote:Też musze zamówić łóżeczko, myślałam że upoluje używane z szufladą bo jednak się przyda dodatkowe miejsce na prześcieradła kocyki itd ale nic nie mogę trafić, są tylko białe a biały mi nie pasuje 🤔🤣
A do prania dodajecie płyn do płukania?
Kupiłam właśnie płyn do prania i płyn do płukania. Zobaczymy co z tego będzie 😄
-
Ola8999 wrote:Też musze zamówić łóżeczko, myślałam że upoluje używane z szufladą bo jednak się przyda dodatkowe miejsce na prześcieradła kocyki itd ale nic nie mogę trafić, są tylko białe a biały mi nie pasuje 🤔🤣
Jeżeli chodzi o łóżeczka to ja całe meble mam z tej strony i jestem zachwycona
https://www.pokoj-dla-dziecka.pl/pl/28-lozeczka-niemowlece. I są w różnych kolorach 
-
Ola8999 wrote:Też musze zamówić łóżeczko, myślałam że upoluje używane z szufladą bo jednak się przyda dodatkowe miejsce na prześcieradła kocyki itd ale nic nie mogę trafić, są tylko białe a biały mi nie pasuje 🤔🤣
Ja zamówiłam ze sklepu Julia białe z szufladą (model Ola), ale mają w różnych kolorach i widziałam raczej dobre opinie
Jeszcze się zastanawiamy, czy je zatrzymać, bo mamy też drugie, które było za złotówkę dołączone do monitora oddechu, tylko ono się wydaje takie prostsze i bez tej szuflady. Ale prawdopodobnie to z Julii zostawimy, a to z baby sense sprzedamy.
Ja do prania używam płynu Lovela i już nie dodaję płynu do płukania.
-
My zdjęliśmy jeden bok z łóżeczka, dosunelismy nim do naszego łóżka, materacyk dosunęłam do naszego łóżka i na razie wyglada to dosc obiecująco.MroziaMM wrote:A będziecie kupować dostawki ??? Ja na start myślałam tylko o dostawce do sypialni a łóżeczko planowałam kupic troszkę później
Przy starszym mieliśmy typową dostawkę z lionelo, ale jakos nie bylam zadowolona - trzeszczało to, wystarczyło na niecałe pol roku, zamykania i tak nie używaliśmy👩 31 PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto
🧔 35 słaba morfologia, żylaki powrózka
03.2022 pierwsza procedura ❄️❄️❄️
04.2022 pierwszy transfer ❄️, udany!
01.2023 poród
04.2025 wracamy po rodzeństwo
22.04.2025 transfer ❄️, beta 10dpt <0,2 (Euthyrox 75, Acard 150, 3x Estrofem, 4x Progesteron besins, 2x Utrogestan
22.05.2025 transfer ❄️ (Acard 150, 3xEstrofem, 4x200mg Progesteron besins, 2x Utrogestan, Encorton) 8 dpt beta 41,7 11 dpt beta 196, 14dpt beta 1082, 29 dpt 8mm Eskimoska z ❤️
04.02.2026 witaj na świecie 🩷 -
mmonika_ wrote:Łóżeczko kupiłam (u nas w sumie tylko pasuje białe) z osłoniętą szufladą, wyjmowanymi szczebelkami i jeszcze funkcją tapczanika za 750 zł na boboexpert. Model Tomi 22. Ale też widziałam w fajnych cenach na Sklepie Julia, kolorystyka też różna. Na łóżeczko będę miała nakładkę i przewijak Leander (mini).
Kupiłam właśnie płyn do prania i płyn do płukania. Zobaczymy co z tego będzie 😄
Też mam nakładkę na łóżeczko i przewijak leander, ale w tym normalnym rozmiarze 😃 a czy taka nakładka może być cały czas nałożona na łóżeczko? Bo niby tych warkoczy i innych pierdół nie powinno się wsadzać do łóżeczka, a zastanawiam się czy taka nakładka od góry jakoś będzie przeszkadzała. -
Bezowata wrote:Też mam nakładkę na łóżeczko i przewijak leander, ale w tym normalnym rozmiarze 😃 a czy taka nakładka może być cały czas nałożona na łóżeczko? Bo niby tych warkoczy i innych pierdół nie powinno się wsadzać do łóżeczka, a zastanawiam się czy taka nakładka od góry jakoś będzie przeszkadzała.
Miałam nakładkę przy pierwszej córce, sprawdziła się do puki córka nie zaczęła wstawać w łóżeczku, później niestety trzeba było ją zdjąć. Puki dziecko leżące i jest pewność że nie wstanie to można mieć cały czas nakładkę założoną.
Ja mam dostawkę już kupiona, zamierzam korzystać przez pierwsze 3 miesiące.
Co do rozmiarów koleżanka urodziła miesiąc temu, mały ważył prawie 3600 a rozmiar 56 miał co zdjęcie które mi wysyłała podwinięte czy to rękawy czy nogawki 🫣🤣 więc z tym 62 to nie byłabym taka pewna, że zaraz już będzie się z niego korzystać, ja przewiduje 62 na 2/3 miesiąc życia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2025, 17:32
Bezowata, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wszystkiego najlepszego na ten Nowy WYJĄTKOWY Rok 🥰🎆🎉🎊Dużo zdrowia, spokoju, szczęśliwych rozwiązań, samych szczęśliwych chwil ❤️❤️
Giosiek, Ola8999, Julixxx lubią tę wiadomość
Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷

-
Cudownego Nowego Roku!
Niech ten 2026 pok przyniesie Wam mnóstwo sukcesów, inspiracji i pięknych momentów spędzonych z rodziną i przyjaciółmi.
Niech bedzie to czas pelen uśmiechu, zdrowia i spełnienia marzen
Ania i Bogus
Giosiek, Ola8999, Julixxx lubią tę wiadomość
-
Nie tylko w płynie do prania lovela.Ola8999 wrote:Też musze zamówić łóżeczko, myślałam że upoluje używane z szufladą bo jednak się przyda dodatkowe miejsce na prześcieradła kocyki itd ale nic nie mogę trafić, są tylko białe a biały mi nie pasuje 🤔🤣
-
To na pewno będzie wyjątkowy rok. Zdrowia, spokoju i spełnienia marzeń dla Was i Waszych najbliższych 😘
Giosiek, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
Ja mam Chicco baby hug i planuje tego używać na początek. Ale chcę już mieć normalne łóżeczko kupione na później a może w ciągu dnia też by tam spał 🤔MroziaMM wrote:A będziecie kupować dostawki ??? Ja na start myślałam tylko o dostawce do sypialni a łóżeczko planowałam kupic troszkę później
Bezowata, właśnie coś w stylu modelu Ola mi się podoba
Dziękuję i również życzę wszystkim przyszlym mamom Szczęśliwego Nowego Roku 🥳 i spokojnego 😅 -
U nas coraz gorzej 😞 Wczoraj wieczorem wróciły skurcze i bóle podbrzusza i nic na nie nie pomaga. W tej sytuacji zdecydowali się odstawić to, co podają na podtrzymanie, bo to mocno obciąża mój organizm i mam już złe wyniki i duszności. Lekarze mówią, że już nic więcej nie da się zrobić. Pozostaje czekać na to co się wydarzy 😞 Jestem przerażona jak poradzi sobie tak skrajny wcześniak z wagą niewiele ponad 1 kg. No i jak ja sobie poradzę 😞

01.2018 rozpoczęcie starań
I procedura IVF Salve Medica Łódź
hiperstymulacja
🍍 transfer 12.2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
🍍 transfer 05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
🍍 transfer 06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
II procedura IVF Invicta Gdynia
brak transferu
III procedura Bocian Łódź
hiperstymulacja
🍍 transfer 12.2024, blastka 4AA - nieudany 😢
🍍 transfer 06.2025, blastka 4AB - CIĄŻA 🩷
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx-brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10, komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS-brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endo, problemy ze wzrostem endo.