SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • mmonika_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, co marka to rozmiary różne. W Smyku, Kappahl czy C&A w miarę te rozmiary mi się zgadzają, ale H&M to loteria 😂 Kupiłam sweterek na wyjście ze szpitala (56) to jakiś taki wielki.. Z Pepco czy Sinsay nic nie mam jak na razie 🤔
    Pieluszki mamy z Pampersa i z Huggies Extra Care, ale to po paczce. Ktoś mi powiedział, żeby testować te tańsze na początku i jak się sprawdzą to dopiero dokupić. Dlatego muszę kupić paczkę Dady jeszcze 😄 Jak się sprawdzi to będziemy używać Dady na co dzień, a te „lepsze” na jakieś spacery czy coś.
    Zamówiłam łóżeczko! Będzie dzisiaj chyba 😍 na początku stycznia musimy jeszcze jechać odebrać wózek i dokupić nosidełko z bazą. Do wyprawki aptecznej muszę domówić kilka rzeczy i spakować torbę do szpitala. Mój Synek dalej nie ma cieplejszej czapki 😂
    W weekend biorę się za pranie 🫣 Kupiłam serię z Bobini. I jeszcze mnie poniosło to skorzystałam z wyprzedaży na Colorstories 😂

RenATa, Ola8999 lubią tę wiadomość

👩🏻 33. 👨🏻 37.

Pierwsza ciąża w 2024 💔😢

01.06.2025 ⏸️
    12.06.2025 aż 0,29 cm 🍓
    03.07.2025 Okruch ma 2,26 cm 😍
    15.07.2025 Maleństwo 3,80 cm 😍
    29.07.2025 na 95% Synek 🩵 aż 6,43 cm. Niskie ryzyka 🙏🏻
    26.08.2025 Synek rośnie jak na drożdżach 🩵

#rodzęw2026 🎈

preg.png
  • Anek86 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do pieluszek też uważajcie kupiłam najmniejsze Bamboolove Pieluszki Jednorazowe Rozmiar Xs i są tak wielkie dlatego skorzystałam z promki w biedrze i kupiłam 4 paczki tych złotych nr 1

Ja już dawno prałam i prasowałam tzn jak byłam w 25 tygodniu :) teraz piorę i prasuję na bieżąco tzn to jest parę ubrane lub kocyk

Muszę kupić parę sztuk bodziaków w rozmiarze 50

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też musze zamówić łóżeczko, myślałam że upoluje używane z szufladą bo jednak się przyda dodatkowe miejsce na prześcieradła kocyki itd ale nic nie mogę trafić, są tylko białe a biały mi nie pasuje 🤔🤣
    A do prania dodajecie płyn do płukania?

♀️'89 ♂️'87
    starania od 06.2023
    AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
    7.05 IUI ❌
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
    8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
    18.08 12+4 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
    9.10 20+0 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
    19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
    29.12 rośniemy 1964g 😍
    TP 27.02.2026

preg.png
  • Cyprysek Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę w kapsułkach lovela :) ona są do koloru i do białego i od razu z płynem :) I tak pewnie do końca 1 r.z i tym sposobem mam już 3 kosze na pranie w pralni 😂😂😂

♀️ 36 lat
    ♂️ 39 lat

✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
    ✅️ 2020 -> laparo+ histero
    ✅️ 2020 -> ⏸️
    ✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
    ✅️ 2025 -> ⏸️
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę że nie tylko ja mam rozkmine co do rozmiarów 😂 Ja mam chyba malutko ubrań (po 8 sztuk bodziaków w rozmiarze 56 i 62), ale nasłuchałam się już wszystkich wariantów co do rozmiarów - od tego żeby kupić jakieś rzeczy w rozmiarze 50, po teksty że nie opłaca się kupować 56 bo praktycznie od razu jest 62. Ale jak patrzę na 62 w HM to wydaje mi się ogromne i sobie nie wyobrażam jakoś zakładania rozmiaru 62 na razie na bobaska.

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75, Wit. D, Prenatal Duo

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
    17.06 - bije serduszko ❤️
    28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
    15.09 - połówkowe, 306 g chłopczyka 🩵
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
‹‹ 229 230 231 232 233
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ