SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • Bezowata Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek wrote:
    Ja od wczoraj puściłam 4 pralki 🙈 I chyba jestem na półmetku. Teraz to wszystko wyprasować. Ostatecznie domówilam jeszcze 5ciopak body w rozmiarze 50 z hm bo skoro młody ma być drobny to 2 szt to zdecydowanie za mało 🙈 u nas też wszystko na mojej głowie ale nie narzekam bo mąż bardzo duzo mi pomaga przy starszej córce:).

U mnie w sumie wyjdą 4 pralki ubranek (z podziałem na kolory), ale potem jeszcze te wszystkie rożki, ręczniczki, pieluszki, śpiworki itd, więc też trochę tego dojdzie. U mnie na szczęście prasować będzie mąż, ogólnie na codzień raczej już nie prasujemy ubrań, a ja to w ogóle się prawie nie dotykam do żelazka 😅 Teraz tylko na ten pierwszy raz wyprasujemy. A póki co szykuję tylko ubranka 56 i 62, a większe potem będziemy już na bieżąco dostosowywać, jak mały będzie rósł. Z 50 mam chyba tylko 3 bodziaki i jedne spodenki, choć podejrzewam, że mogą się nie przydać.

preg.png
  • Bezowata Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi, to u mnie już +15 kg i naprawdę nie wiem, gdzie to się podziało, brzuszek wydaje mi się normalny jak na ten etap, cycki mi trochę urosły, ale też bez przesady, trochę poszło w uda.. Raczej zakładałam taki maksymalny wzrost wagi w całej ciąży, a tu jeszcze ponad 1,5 miesiąca xD

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny pobyt w szpitalu wysysa życie i energię 🙄 naprawdę współczuję tym, które nie mają szans na szybkie opuszczenie tego miejsca ... Jestem wykończona, nie wyspana i odczuwam wszystkie negatywne emocje 😑
    Wyniki bardzo dobre, ciśnienie się unormowało 🙂 więc "Co ja robię tu uuuuu ?" Tak śmiechem żartem żeby całkiem nie zawriowac 😅
    Włączyli mi jeszcze 1xdziennie na wieczór Clexane. Nienawidzę igieł więc nawet nie wiecie jaki to dla mnie koszmar 🤢
    Pisząc ta wiadomość właśnie dostałam informację że IDE DZIS DO DOMU 🎉🎉🎉🎊🎊🎊‼️‼️Odrazu czuje się lepiej 😀

Giosiek, Bezowata, Nickki, mmonika_ lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Cyprysek Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja praktycznie nie mam 62 🙈 3 body i 2 pary spodni 😂😂😂 ale 3/4 wyprawki mam z hm a oni jednak maja większą tą rozmiarówkę. Poza tym moja córka dłużej korzystała z legginsów (widocznie też miala krótsze nóżki) I dokupywałam głównie bodziaki :) ja sie tak wlasnie zastanawiałam czy 62 to juz nie wejdziemy w bardziej letnie rzeczy :) zresztą teraz miec tylko 💶💶💶 a ciuchy będą za 2 dni.

Czekam na moją wizytę w luxmedzie i kurde u położnej wyszło mi ciśnienie 139/89 🙄🙄🙄

♀️ 36 lat
    ♂️ 39 lat

✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
    ✅️ 2020 -> laparo+ histero
    ✅️ 2020 -> ⏸️
    ✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
    ✅️ 2025 -> ⏸️
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Oj dziewczyny pobyt w szpitalu wysysa życie i energię 🙄 naprawdę współczuję tym, które nie mają szans na szybkie opuszczenie tego miejsca ... Jestem wykończona, nie wyspana i odczuwam wszystkie negatywne emocje 😑
    Wyniki bardzo dobre, ciśnienie się unormowało 🙂 więc "Co ja robię tu uuuuu ?" Tak śmiechem żartem żeby całkiem nie zawriowac 😅
    Włączyli mi jeszcze 1xdziennie na wieczór Clexane. Nienawidzę igieł więc nawet nie wiecie jaki to dla mnie koszmar 🤢
    Pisząc ta wiadomość właśnie dostałam informację że IDE DZIS DO DOMU 🎉🎉🎉🎊🎊🎊‼️‼️Odrazu czuje się lepiej 😀
    Wspaniała wiadomość, że wychodzisz!!! 🥳
    Pobyt w szpitalu potrafi być deprymujący. Zwłaszcza, gdy w domu czeka dziecko.
    Bardzo współczuję wszystkim, którzy muszą być w szpitalu, leżeć w domu czy mają inne ciążowe dolegliwości.
    Ja już w niedzielę miałam dość siedzenia w domu i cieszyłam się, że w poniedziałek wracam do pracy.
    Po prawie tygodniu praktycznie leżenia na kanapie lub siedzenia na macie (podczas zabawy z córką) czułam się gorzej fizycznie niż pracując.

Też nienawidzę zastrzyków. Ogólnie igieł. Przy pobieraniu krwi odwracam głowę, bo nie mogę na to patrzeć. Jednak do wszystkiego można się przyzwyczaić. To już moja kolejna ciąża z Clexane (cała ciąża + połóg 🫣), także musiałam pokonać swój opór. Teraz jest już ciężko naciągnąć skórę na brzuchu, także robię zastrzyki w boczki. Ważne też, żeby robić zastrzyk naprawdę powoli i pęcherzyk powietrza wpuszczać na samym końcu. Dzięki temu uniknie się siniaków 🙃

age.png

preg.png
‹‹ 228 229 230 231 232
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ