#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Cyprysek wrote:Ja od wczoraj puściłam 4 pralki 🙈 I chyba jestem na półmetku. Teraz to wszystko wyprasować. Ostatecznie domówilam jeszcze 5ciopak body w rozmiarze 50 z hm bo skoro młody ma być drobny to 2 szt to zdecydowanie za mało 🙈 u nas też wszystko na mojej głowie ale nie narzekam bo mąż bardzo duzo mi pomaga przy starszej córce:).
U mnie w sumie wyjdą 4 pralki ubranek (z podziałem na kolory), ale potem jeszcze te wszystkie rożki, ręczniczki, pieluszki, śpiworki itd, więc też trochę tego dojdzie. U mnie na szczęście prasować będzie mąż, ogólnie na codzień raczej już nie prasujemy ubrań, a ja to w ogóle się prawie nie dotykam do żelazka 😅 Teraz tylko na ten pierwszy raz wyprasujemy. A póki co szykuję tylko ubranka 56 i 62, a większe potem będziemy już na bieżąco dostosowywać, jak mały będzie rósł. Z 50 mam chyba tylko 3 bodziaki i jedne spodenki, choć podejrzewam, że mogą się nie przydać. -
Co do wagi, to u mnie już +15 kg i naprawdę nie wiem, gdzie to się podziało, brzuszek wydaje mi się normalny jak na ten etap, cycki mi trochę urosły, ale też bez przesady, trochę poszło w uda.. Raczej zakładałam taki maksymalny wzrost wagi w całej ciąży, a tu jeszcze ponad 1,5 miesiąca xD
-
Oj dziewczyny pobyt w szpitalu wysysa życie i energię 🙄 naprawdę współczuję tym, które nie mają szans na szybkie opuszczenie tego miejsca ... Jestem wykończona, nie wyspana i odczuwam wszystkie negatywne emocje 😑
Wyniki bardzo dobre, ciśnienie się unormowało 🙂 więc "Co ja robię tu uuuuu ?" Tak śmiechem żartem żeby całkiem nie zawriowac 😅
Włączyli mi jeszcze 1xdziennie na wieczór Clexane. Nienawidzę igieł więc nawet nie wiecie jaki to dla mnie koszmar 🤢
Pisząc ta wiadomość właśnie dostałam informację że IDE DZIS DO DOMU 🎉🎉🎉🎊🎊🎊‼️‼️Odrazu czuje się lepiej 😀
Giosiek, Bezowata, Nickki, mmonika_ lubią tę wiadomość
-
Ja praktycznie nie mam 62 🙈 3 body i 2 pary spodni 😂😂😂 ale 3/4 wyprawki mam z hm a oni jednak maja większą tą rozmiarówkę. Poza tym moja córka dłużej korzystała z legginsów (widocznie też miala krótsze nóżki) I dokupywałam głównie bodziaki
ja sie tak wlasnie zastanawiałam czy 62 to juz nie wejdziemy w bardziej letnie rzeczy
zresztą teraz miec tylko 💶💶💶 a ciuchy będą za 2 dni.
Czekam na moją wizytę w luxmedzie i kurde u położnej wyszło mi ciśnienie 139/89 🙄🙄🙄♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Wspaniała wiadomość, że wychodzisz!!! 🥳assialbnn wrote:Oj dziewczyny pobyt w szpitalu wysysa życie i energię 🙄 naprawdę współczuję tym, które nie mają szans na szybkie opuszczenie tego miejsca ... Jestem wykończona, nie wyspana i odczuwam wszystkie negatywne emocje 😑
Wyniki bardzo dobre, ciśnienie się unormowało 🙂 więc "Co ja robię tu uuuuu ?" Tak śmiechem żartem żeby całkiem nie zawriowac 😅
Włączyli mi jeszcze 1xdziennie na wieczór Clexane. Nienawidzę igieł więc nawet nie wiecie jaki to dla mnie koszmar 🤢
Pisząc ta wiadomość właśnie dostałam informację że IDE DZIS DO DOMU 🎉🎉🎉🎊🎊🎊‼️‼️Odrazu czuje się lepiej 😀
Pobyt w szpitalu potrafi być deprymujący. Zwłaszcza, gdy w domu czeka dziecko.
Bardzo współczuję wszystkim, którzy muszą być w szpitalu, leżeć w domu czy mają inne ciążowe dolegliwości.
Ja już w niedzielę miałam dość siedzenia w domu i cieszyłam się, że w poniedziałek wracam do pracy.
Po prawie tygodniu praktycznie leżenia na kanapie lub siedzenia na macie (podczas zabawy z córką) czułam się gorzej fizycznie niż pracując.
Też nienawidzę zastrzyków. Ogólnie igieł. Przy pobieraniu krwi odwracam głowę, bo nie mogę na to patrzeć. Jednak do wszystkiego można się przyzwyczaić. To już moja kolejna ciąża z Clexane (cała ciąża + połóg 🫣), także musiałam pokonać swój opór. Teraz jest już ciężko naciągnąć skórę na brzuchu, także robię zastrzyki w boczki. Ważne też, żeby robić zastrzyk naprawdę powoli i pęcherzyk powietrza wpuszczać na samym końcu. Dzięki temu uniknie się siniaków 🙃
-
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH