#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Położna ze szkoły rodzenia do której chodzę też odradzała poduszkę kurę.jo_ana wrote:A ja czytałam opinie o tych poduszkach kurach i nie są polecane, zapewniają słabe podparcie i są zwyczajnie małe. Ładna jako dodatek dekoracyjny, do karmienia może się nie sprawdzić. Lepiej postawić na grubsza i twardszą poduszkę, właśnie typu poofi.Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷

-
Też szukam fotela, ale uszak jest bardzo szeroki a ja mam dosłownie 65cm między komodą a ścianą.Starania od 10/2024
Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
10cs Cud 😍
24.06 beta 410 | prog 25,40
26.06 beta 1217
02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
17.07 1,2cm ❤️
12.08 5,19cm 😍
20.08 6,49cm 😍🩵
09.09 10,7cm ♂️
07.10 12,9cm, 290g
15.10 360g
04.11 600g
16.12 1400g

-
Też czytałam różne opinie o kurze, wyjdzie w praniu 🙂 Najwyżej na szybkiego będę zamawiała inną, a ta zostanie jako ozdoba albo się sprzeda. Jak przyszła to właśnie wydała mi się ciut mała..
Ogólnie to opadam z sił. Pranie wyschło, ale ciężko mi się wziąć za prasowanie. Jeszcze jedna pralka w ogóle przede mną. Łóżeczko dalej w kartonie, torby dalej nie spakowałam. Brakuje mi kilku rzeczy do wyprawki aptecznej. Nie wiem czy zamawiać laktator w ogóle. Myślałam na początku może o manualnym nie za miliony, jakby się nie przydał to nie szkoda.
Także tak 😞 -
Ja przy pierwszej ciazy napaliłam sie na fotel uszak żeby właśnie mi służył do karmienia i szczerze było mi w nim mega niewygodnie 😂😂😂 poduszkę miałam z Motulinki i też mi się nie sprawdziła 🙈 więc teraz uszak stoi w przedpokoju a poduszki do karmienia nie zamawiałam ale w szpitalu gdzie będę rodzić dostaje sie w wyprawce
Ola8999 lubi tę wiadomość
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Mmonika znam ten ból , też się nie mogę wziąć za prasowanie, a do wyprania mam jeszcze kocyki prześcieradła itp. Torba luźno przygotowana ale nie zamknięta. I do tego upatrzone łóżeczko wyprzedane 🥴
Laktatorem manualnym położna mówiła że można się zajechać i nie poleca.
Jutro mam znowu kontrolę szyjki i jakieś wymazy u gin, już się stresuje 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 21:40
♀️'89 ♂️'87
starania od 06.2023
AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
7.05 IUI ❌
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
18.08 12+4 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
9.10 20+0 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
29.12 rośniemy 1964g 😍
TP 27.02.2026

-
Łączę się w bólu niemocy i braku chęci 🫣mmonika_ wrote:Też czytałam różne opinie o kurze, wyjdzie w praniu 🙂 Najwyżej na szybkiego będę zamawiała inną, a ta zostanie jako ozdoba albo się sprzeda. Jak przyszła to właśnie wydała mi się ciut mała..
Ogólnie to opadam z sił. Pranie wyschło, ale ciężko mi się wziąć za prasowanie. Jeszcze jedna pralka w ogóle przede mną. Łóżeczko dalej w kartonie, torby dalej nie spakowałam. Brakuje mi kilku rzeczy do wyprawki aptecznej. Nie wiem czy zamawiać laktator w ogóle. Myślałam na początku może o manualnym nie za miliony, jakby się nie przydał to nie szkoda.
Także tak 😞
O ile wszystko poprane i wyprasowane to pakowanie walizki jest daleko przede mną 😑 totalnie nie wiem co do niej spakować, co jest potrzebne od razu, co mogą mi dowieźć gdy okaże się potrzebne, a czego wogole nie pakować ... Co sprawować na porodówkę a co na oddział ... Miałam to zrobić dziś ale ostatecznie odpuściłam 🙄 zamówiłam jeszcze kuferek na walizkę aby spakować do niego oddzielnie albo rzeczy dla chłopczyka albo rzeczy na porodówkę i koniec końców nie wiem co w nim będzie 😅
Łóżeczka nie rozkładam narazie, zostawię to tatusiowi na czas kiedy będę w szpitalu, naszykuje mu prześcieradło pościel i niech się bawi 🙂
Jestem mega leniwa ostatnio i na nic nie mam siły, więc wicie gniazda chyba jeszcze mnie nie dopadło 🤣
Ola8999, Bergamotka94 lubią tę wiadomość
-
Mam cichą nadzieję, że moja mama stanie trochę przy desce do prasowania 🫣 Te rzeczy, które zamierzam wziąć do szpitala wrzuciłam na jedną półkę. Skompletuję resztę to w tym tygodniu obiecuję, że nas spakuję 😂 Jeszcze po wózek i fotelik musimy jechać na dniach.Ola8999 wrote:Mmonika znam ten ból , też się nie mogę wziąć za prasowanie, a do wyprania mam jeszcze kocyki prześcieradła itp. Torba luźno przygotowana ale nie zamknięta. I do tego upatrzone łóżeczko wyprzedane 🥴
Laktatorem manualnym położna mówiła że można się zajechać i nie poleca.
Jutro mam znowu kontrolę szyjki i jakieś wymazy u gin, już się stresuje 🙄
Dobrze, że piszesz o tym laktatorze. Do nas położna ma przyjść w środę to zagadam w tym temacie.
Na ostatniej wizycie lekarz mi sprawdzał czy wody się nie sączą, nic przyjemnego.. Za to szyjki mi nie mierzył. Teraz też każda wizyta u lekarza mnie bardziej stresuje.
-
Ogólnie jestem osobą, która zostawia coś do zrobienia na ostatnią chwilę. W życiu przed ciążą zupełnie się z tym pogodziłam. Ale teraz dokładnego terminu nie znam, także zaraz zacznie mnie to nieogarnięcie stresować 🫣assialbnn wrote:Łączę się w bólu niemocy i braku chęci 🫣
O ile wszystko poprane i wyprasowane to pakowanie walizki jest daleko przede mną 😑 totalnie nie wiem co do niej spakować, co jest potrzebne od razu, co mogą mi dowieźć gdy okaże się potrzebne, a czego wogole nie pakować ... Co sprawować na porodówkę a co na oddział ... Miałam to zrobić dziś ale ostatecznie odpuściłam 🙄 zamówiłam jeszcze kuferek na walizkę aby spakować do niego oddzielnie albo rzeczy dla chłopczyka albo rzeczy na porodówkę i koniec końców nie wiem co w nim będzie 😅
Łóżeczka nie rozkładam narazie, zostawię to tatusiowi na czas kiedy będę w szpitalu, naszykuje mu prześcieradło pościel i niech się bawi 🙂
Jestem mega leniwa ostatnio i na nic nie mam siły, więc wicie gniazda chyba jeszcze mnie nie dopadło 🤣
Odnośnie tego co w co pakować to pogadam właśnie w środę z położną. U nas w szpitalu nie wymagają na przykład rzeczy dla dzidziusia (jednie pampersy, maść do dupki i chusteczki nawilżane). Jak coś to będą mi dowozić 🙂
My łóżeczko rozłożymy jak ogarnę komodę już z rzeczami. Muszę mieć kontrolę 😂
Też się właśnie rozleniwiałam, ale też coraz częściej bolą mnie pachwiny czy kręgosłup, więc więcej gniję na kanapie. Codziennie staram się zaliczyć jakiś spacer. Aktywności do obiadu, bo później Mały zaczyna wygibasy, brzuch mi się bardziej spina i jeszcze układ pokarmowy ciąży 😂
-
Moge zapytac jak sie sprawdza czy wody sie sacza u lekarza?mmonika_ wrote:Mam cichą nadzieję, że moja mama stanie trochę przy desce do prasowania 🫣 Te rzeczy, które zamierzam wziąć do szpitala wrzuciłam na jedną półkę. Skompletuję resztę to w tym tygodniu obiecuję, że nas spakuję 😂 Jeszcze po wózek i fotelik musimy jechać na dniach.
Dobrze, że piszesz o tym laktatorze. Do nas położna ma przyjść w środę to zagadam w tym temacie.
Na ostatniej wizycie lekarz mi sprawdzał czy wody się nie sączą, nic przyjemnego.. Za to szyjki mi nie mierzył. Teraz też każda wizyta u lekarza mnie bardziej stresuje.🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
25.05.25 - ⏸️
NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️

-
Hejka

Co do pakowania to każdy szpital ma listę co jest niezbędne a czo daje szpital i ja nas pakowałam na tej zasadzie
Co do laktatora to kupiłam na 1 pierś taki elektryczny z canpola
https://allegro.pl/oferta/canpol-babies-przenosny-laktator-elektryczny-powerpump-wyjatkowo-cichy-17341060956
Co do fotela mam ten
https://allegro.pl/oferta/fotel-uszak-moss-plus-klasyczny-bujany-2w1-welurowy-wymienne-nogi-homla-15450713506
Ja też mimo że będę mieć cesarkę to też zrobiłam plan porodu
Rozumiem że wam się nic nie chce ja jestem w 32 tygodniu i 4 dniu z racji tego żeby dotrzymać do 36 tygodnia to mam reżim domowo kanapowy na szczęście wszystko poprałam i popracowałam jak byłam w 25 tygodniu trochę na przekór mężowi a teraz mówi że dobrze bo tak to by musiał robić wszystko on
-
Ja na szczęście mam już wszystko porobione, cieszę się że zrobiłam to na koniec grudnia, więc już nie mam stresu, że z czymś nie zdążę, zostało spakowanie torby, ale to dosłownie kilka rzeczy bo u nas wszystko higieniczne zapewnia szpital i wychodzi się do domu po kilku godzinach.
Mnie noce dojeżdżają, już druga czy trzecią noc budzą mnie skurcze i twardy brzuch, ciężko się nawet przekręcić na drugą stronę 😵💫 w środę mam wizyty w końcu zobaczę co tam u mojej małej gwiazdy, bo mam jakieś poczucie, że się przekręciła i leży głową w górze, jeszcze tego by nam trzeba było 🙄Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕
27+0 1180 g 🐻
29+5 1763 g 🐷, wielowodzie + cukrzyca

-
Przy pomocy wziernika ginekologicznego (ała!) lekarz pobrał wymaz z szyjki i „zanurzył” testowy pasek pH. Wyszło niskie pH i nie podobały mu się upławy to dostałam nystatynę. Można samemu kupić testy wykrywające wypływanie wód płodowych, ale cena kosmos 🤬 Znalazłam też takie papierki lakmusowe co u lekarza widziałam 😄Minia000 wrote:Moge zapytac jak sie sprawdza czy wody sie sacza u lekarza?
-
U mnie w szpitalu jeśli chodzi o rzeczy dla noworodka (ubranka, pampersy, chusteczki) zapewnia szpital, tak samo produkty dla mamy typu podkłady, podpaski itp, ale wolę mieć też swoje na wszelki wypadek, zwłaszcza pampersy i chusteczki aby od początku używac jednej firmy i nie zmieniać po powrocie do domu. Ubranka jak rodziłam córkę wyglądały średnio te szpitalne więc weźmiemy też swoje 🙂mmonika_ wrote:Ogólnie jestem osobą, która zostawia coś do zrobienia na ostatnią chwilę. W życiu przed ciążą zupełnie się z tym pogodziłam. Ale teraz dokładnego terminu nie znam, także zaraz zacznie mnie to nieogarnięcie stresować 🫣
Odnośnie tego co w co pakować to pogadam właśnie w środę z położną. U nas w szpitalu nie wymagają na przykład rzeczy dla dzidziusia (jednie pampersy, maść do dupki i chusteczki nawilżane). Jak coś to będą mi dowozić 🙂
My łóżeczko rozłożymy jak ogarnę komodę już z rzeczami. Muszę mieć kontrolę 😂
Też się właśnie rozleniwiałam, ale też coraz częściej bolą mnie pachwiny czy kręgosłup, więc więcej gniję na kanapie. Codziennie staram się zaliczyć jakiś spacer. Aktywności do obiadu, bo później Mały zaczyna wygibasy, brzuch mi się bardziej spina i jeszcze układ pokarmowy ciąży 😂
Mam dziś w domu chłopa więc wyciągnę go w końcu żeby obejrzeć wózki 🙂
Tak dużo rzeczy do ogarnięcia a tak mało czasu 🫣 -
I właśnie przez te sprawy do ogarnięcia nie spałam dzisiaj od 5:20 😂😂assialbnn wrote:U mnie w szpitalu jeśli chodzi o rzeczy dla noworodka (ubranka, pampersy, chusteczki) zapewnia szpital, tak samo produkty dla mamy typu podkłady, podpaski itp, ale wolę mieć też swoje na wszelki wypadek, zwłaszcza pampersy i chusteczki aby od początku używac jednej firmy i nie zmieniać po powrocie do domu. Ubranka jak rodziłam córkę wyglądały średnio te szpitalne więc weźmiemy też swoje 🙂
Mam dziś w domu chłopa więc wyciągnę go w końcu żeby obejrzeć wózki 🙂
Tak dużo rzeczy do ogarnięcia a tak mało czasu 🫣 -
Heej.
My po wizycie, wszystko u nas dobrze, szyjka jest na szczęście bez zmian a obawiałam się trochę po tych przeprowadzkach jak to wygląda.. wczoraj w nocy tez cos mi brzuch się napinał.
Z takich mniej fajnych informacji to bobas dupskiem do wyjścia i nie wiadomo czy nie będę miała cesarki bo chłopaczek dość spory rośnie.. stwierdziła, że już może mieć około 2.5 kg i jak tak będzie zasuwac to nie wykluczone, że będzie cesarka. Domyślałam się, że niektóre z Was bardzo pragną aby dziecko było większe a ja w drugą stronę lęk mam trochę przed cesarka chociaz nic nie jest jeszcze przesadzone..
Kolejna wizyta 26.01 to myślę, że już może coś się określi.
Wymaz GBS pobrany ale dzisiaj nie zawiozłam do diagnostyki dopiero w środę mogę zawieźć.
W środę zaczynamy 35 tydzien ale czas leci..
Szykuje się też na cesarkę w takim razie w pakowaniu.. ajajaj nie wiem czego ona mnie tak przeraża. -
MroziaMM, mój też pupa w dół, choć u mnie trochę wcześniejszy etap. Ale też przeraża mnie wizja cesarki, chyba najbardziej dlatego, że trzeba długo czekać by wrócić do biegania 🤪 ale tak na serio, z innych powodów też bym jej nie chciała. Trzeba wierzyć, że jeszcze się obrócą, jednak ponad 95% pod koniec leży główkowo.
MroziaMM lubi tę wiadomość
🏃🏻♀️ 35
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne, owulacje potwierdzone
Badania w 3 d.c. i 9 d.p.o 🆗
Cytologia - NILM 🆗
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
🏋🏼 36
Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
15 cs - 0 ⏸️
01-03.2025 3 x IUI ❌
04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
1️⃣FET 13.06 (EB2) 6dpt ⏸️ bHCG 7dpt 76,4 ➡️ 10dpt 402 ➡️ 12 dpt 1518 ➡️ 16 dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt 46 825 ➡️ 25dpt 84 153
09.07 CRL 6,9mm i ♥️
18.07 CRL 1,31cm
23.07 CRL 1,95cm
31.07 CRL 2,95cm
18-19. 08 prenatalne & NIFTY PRO - niskie ryzyka, bedzie 💙

-
Też czuję mocne ruchy pod żebrem i koło pępka, ale nawet się nie łudzę, że to nóżki bo ja to jestem w stanie jego głowę wymacać - mój brzuch z jednej strony to wystająca gula, a z drugiej pusto 😀 poza tym to właściwie mogą być nóżki, mój ostatnio na usg leżał przez chwilę tak, że przy twarzy miał i rączki i obie stopy! Odwróciłby się głową w dół to miałby wygodniej, ale się uparł…🏃🏻♀️ 35
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne, owulacje potwierdzone
Badania w 3 d.c. i 9 d.p.o 🆗
Cytologia - NILM 🆗
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
🏋🏼 36
Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
15 cs - 0 ⏸️
01-03.2025 3 x IUI ❌
04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
1️⃣FET 13.06 (EB2) 6dpt ⏸️ bHCG 7dpt 76,4 ➡️ 10dpt 402 ➡️ 12 dpt 1518 ➡️ 16 dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt 46 825 ➡️ 25dpt 84 153
09.07 CRL 6,9mm i ♥️
18.07 CRL 1,31cm
23.07 CRL 1,95cm
31.07 CRL 2,95cm
18-19. 08 prenatalne & NIFTY PRO - niskie ryzyka, bedzie 💙

-
Runnerka ja też często mam kule po prawej stronie brzucha a ułożony jest główka w dół. Myśle że to pupka 🙃
Dziś byłam na kontrolnych wymazach przez skracająca się szyjkę i podwyższone crp, szyjka stabilna 2cm a crp z morfologia powtarzam w piątek. Ja właściwie przez cały okres jesienno - zimowy mam lekkie przeziębienie przez zatoki więc to może to. Miałam nawet operacje 3 lata temu na zatoki i nic to nie dało bo do czasu operacji już się same oczyściły 🫣 a USG mi robiła 3 razy bo mały miał trochę za wysokie tętno, na szczęście się obniżyło oby nic to nie znaczyło.♀️'89 ♂️'87
starania od 06.2023
AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
7.05 IUI ❌
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
18.08 12+4 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
9.10 20+0 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
29.12 rośniemy 1964g 😍
TP 27.02.2026

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH