#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosia667 wrote:To ja mam dziś dzień mega tragiczny.
Obudziłam się na maxa głodna a jednocześnie było mi niedobrze. I tak jest do tej pory.
Dostałam też wyniki moczu i mam:
Podwyższone pH 7,5 (norma 5-7)
Ketony 5 (norma 0-5) więc już panikuje że górna granica
A do tego jeszcze dość liczne bakterie.
Jutro wyjeżdżamy, we wtorek dopiero mam teleporadę i troszkę mnie to zestresowało.
Zosia, na spokojnie ❤️ PH mam takie samo, w diagnostyce to jest w normie i położna i lekarz uznali że okej. Wyszły mi leukocyty, lekarz od razu kazał robić posiew i założył ze później antybiotyk, a posiew wyszedł ujemny i jestem bez antybiotykuoczywiście muszę za 2 tygodnie na wizytę mieć znowu badanie moczu ogólne, ale na swoim przykładzie wiem że czasem złe podmycie już wpływa na wynik.
Zosia667 lubi tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
17.06 - bije serduszko ❤️
28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
zorilla94 wrote:Cześć Dziewczyny, ja właśnie wracam z izby przyjęć, bo obudziłam się w nocy z silnym plamieniem. Z dzieciakami wszystko w porządku, niestety zrobił się krwiak 41 mm x 12 mm ale dostałam receptę na Duphaston i Utrogestan i mam nadzieję że się wchłonie…troszkę się wystraszyłam ale wiem że krwiaki się przecież zdarzają..
Zorilla, mogę się tylko domyślać ile najadłaś się strachu… ale najważniejsze że z dzidziusiami wszystko okej ❤️ a krwiak się wchłonie, tylko na to trzeba czasu - u mnie wchłonął sie po 5 tygodniach od jego wykryciazorilla94 lubi tę wiadomość
Ona 30
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Jednorożec89 wrote:Dzisiaj pierwszy raz odkąd dowiedziałam się o ciąży były przytulasy. Potwornie się zatarłam tak że aż kropelkę krwi zobaczyłam na papierze. Wpadam wlanie w panike
-
U mnie w mojej dziurze jest tak że jak się idzie na IP to trzeba trzy dni zostać na oddziale więc coś musi być coś bardzo niepokojącego żebym zdecydowała się iść
-
https://ibb.co/9mmvysTY
Po wizycie rośniemy mamy 3.44 cm
Dzisiaj powinno być 9+6 a mamy 10+2 wszystko super
Następna wizyta 2.08Jednorożec89, Gradiola, Ola8999, Julixxx, MroziaMM, Melka96, Papillon, Irashka, Nickki, Giosiek, Bergamotka94, Cyprysek , Zosia667 lubią tę wiadomość
👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Mutacja MTHFR C677T hetero
Mutacja MTHFR A1298C hetero
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
7.09 wizyta
3.10 -połówkowe
Luteina 2*2❌
Duphaston 3*1❌
Heparyna 1*1
Acard 1*1
Accofil 0.5 co 3 dni❌ -
Jednorożec89, assialbnn, mmonika_, Julixxx, MroziaMM, Papillon, Irashka, Nickki, Giosiek, Bergamotka94 lubią tę wiadomość
👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
7.09 wizyta
3.10 -połówkowe
Luteina 2*2❌
Duphaston 3*1❌
Heparyna 1*1
Acard 1*1
Accofil 0.5 co 3 dni❌ -
Natalia13245 lubi tę wiadomość
-
assialbnn wrote:Gratuluję pięknego dzidziusia ❤️
Dziękuję ❤️ prawie się popłakałam jak serduszko znowu słyszeliśmy ❤️ tak się bałam 🫣MroziaMM lubi tę wiadomość
👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
7.09 wizyta
3.10 -połówkowe
Luteina 2*2❌
Duphaston 3*1❌
Heparyna 1*1
Acard 1*1
Accofil 0.5 co 3 dni❌ -
Cześć dziewczyny! Dopiero doszukałam się wątku, prześledziłam Wasze wcześniejsze rozmowy. Jesteście niesamowite... tyle pięknych historii. Gratulacje dla Was wszystkich i miło Was poznać!❤️❤️❤️
U mnie obecnie 11+4, termin porodu 04.02.2026, mimo małych trudności ciąża rozwija się dobrze. Ze względu na krwawienie w 7 tygodniu, zdecydowałam się przejść na zwolnienie lekarskie. Jak się później okazało całkiem słusznie, bo przez ciągłe mdłości, wymioty i zmęczenie nie dałabym rady pracować. Było mi o tyle łatwiej, że w pracy wiedzieli, że staram się o ciąże, panuje super atmosfera więc nikt nie miał z tym problemu.
Czekam na wizytę u diabetologa, cukier na czczo wyszedł mi w badaniach 94 i 92, ginekolog uznała, że warto to sprawdzać na bieżąco.
Dodatkowo jeszcze mam niedoczynność tarczycy i hashimoto, w przyszłym tygodniu też wizyta
Badania prenatalne 30.07. i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.Mamatrzechaniołków, Melka96, mmonika_, Nickki, Ola8999, MroziaMM, Natalia13245, Giosiek, Bergamotka94, Cyprysek lubią tę wiadomość
👩 32
15.10 ⏸️
29.12 💔 10tc
29.05- ⏸️
09.06- beta 10 250 mUI/ml
18.06- 0.4cm z bijącym serduszkiem ❤️
25.06.- krwawienie, 1,20 cm z bijącym serduszkiem
16.07.- 4,1cm, widoczne rączki i nóżki ❤️
od 20.05- duphaston 2x1
od 25.06.- duphaston 3x1
Letrox 25mg, niedoczynność tarczycy i hashimoto
30.07.- badania prenatalne
13.08.- kolejne usg
-
Chyba podejdę dzisiaj na usg po wczorszych przytulasach mam różowy śluz, już dostaje zawały i mam najgorsze scenariusze. Dzwonie do mojego giną. Jak nie to pójdę gdziekolwiek
-
Jednorożec89 wrote:Chyba podejdę dzisiaj na usg po wczorszych przytulasach mam różowy śluz, już dostaje zawały i mam najgorsze scenariusze. Dzwonie do mojego giną. Jak nie to pójdę gdziekolwiek
Tak jak dziewczyny pisały, plamienia są powszechne. Wszystko tam jest teraz bardzo ukrwione i wrażliwe. Ja jakiś czas temu zapodałam sobie Cyclogest w ciągu dnia. Nie miałam możliwości, by na chwilę usiąść czy się położyć i czułam podczas chodzenia, jak mi się wysuwa. Oczywiście wylądował w majtkach 🙄
Włożyłam go więc z powrotem z pewną dozą niecierpliwości i agresji 🫣 Po jakimś czasie byłam w toalecie, a tam wkładka zalana krwią. To nie były zabarwione resztki cyclogestu czy jakieś drobne brązowe plamienia (które zdarzają się np po USG), tylko żywa krew. Też się trochę w pierwszej chwili wystraszyłam, ale zracjonalizowałam to sobie tym, że to krwawienie z szyjki, którą musiałam uszkodzić. Dzidziuś znajduje się w macicy, szyjka ma jakieś 4 cm, także nie było opcji, by go uszkodzić. Byłam tydzień później na USG i faktycznie Bobo miał się wyśmienicie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 07:45
-
Macie rację. Dałam sobie na wstrzymanie. Wizytę mam jutro rano. Wytrzymam tyle, teraz jest już czysto więc raczej nic złego się nie dzieje a w razie coś mam IP
-
Jednorożec89 wrote:Macie rację. Dałam sobie na wstrzymanie. Wizytę mam jutro rano. Wytrzymam tyle, teraz jest już czysto więc raczej nic złego się nie dzieje a w razie coś mam IP
Dziewczyny ja zaczynam świrować przed prenatalnymi 🥺🙄 myślę też ciągle czy wszystko z Ktosiem wporzadku... jak ja bym chciała już zacząć czuć jego ruchy by móc wkoncu odetchnąć i cieszyć się tą ciążą 🥺🤞❤️ -
Ja mam atak paniki przed jutrzejszą wizytą, czy szkrab się pokaże i będzie serduszko
Jak bedzie ok to ustawie w końcu suwaczek i robię wycieczkę do Rossmann po kosmetyki na rozstępy. Polecam smarować się od samego początkuWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 09:25
-
assialbnn wrote:Różowe plamienie oznacza że to śluz zabarwiony kropleka krwi 🙂 pękło jakieś naczynko na szyjce podczas stosunku i nie masz czym się martwić ❤️
Dziewczyny ja zaczynam świrować przed prenatalnymi 🥺🙄 myślę też ciągle czy wszystko z Ktosiem wporzadku... jak ja bym chciała już zacząć czuć jego ruchy by móc wkoncu odetchnąć i cieszyć się tą ciążą 🥺🤞❤️
Ja ostatnio wpadłam w jakieś analizowanie objawów. Stresuje mnie ten pierwszy trymestr bardzo -
assialbnn wrote:Różowe plamienie oznacza że to śluz zabarwiony kropleka krwi 🙂 pękło jakieś naczynko na szyjce podczas stosunku i nie masz czym się martwić ❤️
Dziewczyny ja zaczynam świrować przed prenatalnymi 🥺🙄 myślę też ciągle czy wszystko z Ktosiem wporzadku... jak ja bym chciała już zacząć czuć jego ruchy by móc wkoncu odetchnąć i cieszyć się tą ciążą 🥺🤞❤️
Ja mam to samo. Idę jutro na pappe z krwi a już od tygodnia chyba myślę o tych prenatalnych czy wszystko będzie dobrze… 🥹🫠Ona 30
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Mamatrzechaniołków wrote:Kiedy masz prenatalne ?
Ja ostatnio wpadłam w jakieś analizowanie objawów. Stresuje mnie ten pierwszy trymestr bardzo
Chyba naprawdę odetchniemy dopiero jak nasze bobasy postanowią przypominać o sobie kopniakami 🙈 uwielbiałam to uczucie chociaż niekiedy było bardzo bolesne 😅 ale tak bardzo wyczekuje tego magicznego momentu ❤️Bergamotka94, Mamatrzechaniołków lubią tę wiadomość
-
Jak ja Was doskonale rozumiem z tym stresem przed badaniami prenatalnymi. W pierwszej ciąży też byłam cała w stresie. Robiłam przed nimi podstawowe badania nipt (trisomia 13, 18 i 21, bo są za darmo w Niemczech po 35 rż) i wiedziałam, że dzidzia nie ma żadnej z tych chorób, ale i tak stres był okropny.
W drugiej ciąży byłam już spokojniejsza. Teraz też póki co się nie stresuję. A to dzięki temu, że w tej procedurze zbadaliśmy zarodki, także wiem, że ryzyko jest minimalne.
Możliwość zbadania dziecka jeszcze przed implantacją, to chyba jedyny pozytyw ivf w porównaniu z ciążą naturalną 🙃assialbnn lubi tę wiadomość
-
Bergamotka94 wrote:Ja mam to samo. Idę jutro na pappe z krwi a już od tygodnia chyba myślę o tych prenatalnych czy wszystko będzie dobrze… 🥹🫠