Samopoczucie psychiczne na początku ciąży.
-
WIADOMOŚĆ
-
Magnes wrote:Mam tak samo. Strasznie pragnęłam drugiego dziecka, a teraz ogarnia mnie niesamowity lęk. I chociaż u mnie to dopiero początek i tak na prawdę nie wiadomo jak to się skończy to cały czas mam w głowie myśli, czy to faktycznie był dobry "pomysł" 😩
-
Dopisuję się do wątku 🫣
Też zdarza mi się pomyśleć że to nie był dobry pomysł, pomimo, że ciąża bardzo wyczekana i morze łez wylałam zanim zobaczyłam te dwie kreski na teście. Zwłaszcza łapie mnie mała depresja jak sobie uświadomię, że to już będzie inne życie, skończą się częste wyjścia ze znajomymi, podróże już nie będą takie same. Nawet ostatnio rozmawiałam z mężem i rzuciłam mu pomysł żeby na wiosnę gdzieś lecieć, pobawić się, a on zapytał „a co z dzieckiem?” To mu odpowiedziałam, że rodzice się zaopiekują 😅
W głębi serca wiem, że nie będę umiała maluszka zostawić.
Także ciesze się, że wątek powstał, bo bałam się, że tylko ja mam takie złe myśli 🤣
Alicja ❤️ lubi tę wiadomość
👰♀️29 🤵32
Starania od 2021
Z pomocą medyczną od 2024 👩⚕️
07.04 sonoHSG
3x IUI ❌
Miesiąc przerwy
04.06 ⏸️ 😍
05.06 Hcg 3355 mlU/ml, prog 29
07.06 Hcg 6259 mlU/ml
18.06 Crl 0,86 cm
25.06 Crl 1,54 cm 🥰 8w
💊pueria, duphaston -
Lillka wrote:Dopisuję się do wątku 🫣
Też zdarza mi się pomyśleć że to nie był dobry pomysł, pomimo, że ciąża bardzo wyczekana i morze łez wylałam zanim zobaczyłam te dwie kreski na teście. Zwłaszcza łapie mnie mała depresja jak sobie uświadomię, że to już będzie inne życie, skończą się częste wyjścia ze znajomymi, podróże już nie będą takie same. Nawet ostatnio rozmawiałam z mężem i rzuciłam mu pomysł żeby na wiosnę gdzieś lecieć, pobawić się, a on zapytał „a co z dzieckiem?” To mu odpowiedziałam, że rodzice się zaopiekują 😅
W głębi serca wiem, że nie będę umiała maluszka zostawić.
Także ciesze się, że wątek powstał, bo bałam się, że tylko ja mam takie złe myśli 🤣 -
Bardzo pomógł mi ten wątek. Jestem na początku drogi, 6 tydzień, ciąża chciana. Ale zaskoczyło mnie, że to już. Dodatkowo mam pełno obaw, czy na pewno się uda, czy lada moment tego nie stracę. Za każdym razem jak idę do toalety to patrzę, czy na majtkach nie pojawiła się krew. Na zmianę czuję radość i strach. Wiem, że to hormony, ale pocieszające, że nie tylko ja tak mam.
-
Hermionka wrote:Bardzo pomógł mi ten wątek. Jestem na początku drogi, 6 tydzień, ciąża chciana. Ale zaskoczyło mnie, że to już. Dodatkowo mam pełno obaw, czy na pewno się uda, czy lada moment tego nie stracę. Za każdym razem jak idę do toalety to patrzę, czy na majtkach nie pojawiła się krew. Na zmianę czuję radość i strach. Wiem, że to hormony, ale pocieszające, że nie tylko ja tak mam.
-
Alicja ❤️ wrote:Dokładnie czułam to samo co Ty, ale na pocieszenie Ci powiem, że wczoraj pierwszy raz usłyszałam serduszko swojego maleństwa i zobaczyłam na USG jak się porusza i większość obaw o „moje dotychczasowe życie” odeszła na boczny plan. Na pewno nie jest to tak, że te obawy zniknął w 100%, myślę że będą z nami do końca ciąży, ale chyba im dalej tym będzie więcej szczęścia. Myślę że wbrew pozorom, każda z nas ma wiele podobnych obaw i myśli, a jedna z nich jest obawa o mówieniu o swoich uczuciach. ❤️
Bardzo Ci dziękuję, za to co napisałaś. O wiele raźniej jest mając świadomość, że moje emocje nie są złe i inni też tak majątrzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie 💜
-