X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Samopoczucie psychiczne na początku ciąży.
Odpowiedz

Samopoczucie psychiczne na początku ciąży.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Kate95 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnes wrote:
    Mam tak samo. Strasznie pragnęłam drugiego dziecka, a teraz ogarnia mnie niesamowity lęk. I chociaż u mnie to dopiero początek i tak na prawdę nie wiadomo jak to się skończy to cały czas mam w głowie myśli, czy to faktycznie był dobry "pomysł" 😩
    Ja nie wiem czy nie poproszę psychologa o pomoc.Ciąża chciana,wyczekana sama radość.Nachodzą mnie nawet myśli,że jestem egoistką,że się zdecydowałam na dziecko skoro coś że mną nie tak bo w pierwszej ciąży miałam problemy tu będzie tak samo i narażam tylko niewinne istoty.

preg.png. age.png
  • Lillka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisuję się do wątku 🫣
    Też zdarza mi się pomyśleć że to nie był dobry pomysł, pomimo, że ciąża bardzo wyczekana i morze łez wylałam zanim zobaczyłam te dwie kreski na teście. Zwłaszcza łapie mnie mała depresja jak sobie uświadomię, że to już będzie inne życie, skończą się częste wyjścia ze znajomymi, podróże już nie będą takie same. Nawet ostatnio rozmawiałam z mężem i rzuciłam mu pomysł żeby na wiosnę gdzieś lecieć, pobawić się, a on zapytał „a co z dzieckiem?” To mu odpowiedziałam, że rodzice się zaopiekują 😅
    W głębi serca wiem, że nie będę umiała maluszka zostawić.
    Także ciesze się, że wątek powstał, bo bałam się, że tylko ja mam takie złe myśli 🤣

Alicja ❤️ lubi tę wiadomość

👰‍♀️29 🤵32

Starania od 2021
    Z pomocą medyczną od 2024 👩‍⚕️
    07.04 sonoHSG
    3x IUI ❌

Miesiąc przerwy
    04.06 ⏸️ 😍
    05.06 Hcg 3355 mlU/ml, prog 29
    07.06 Hcg 6259 mlU/ml

18.06 Crl 0,86 cm
    25.06 Crl 1,54 cm 🥰 8w

💊pueria, duphaston
  • Kate95 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillka wrote:
    Dopisuję się do wątku 🫣
    Też zdarza mi się pomyśleć że to nie był dobry pomysł, pomimo, że ciąża bardzo wyczekana i morze łez wylałam zanim zobaczyłam te dwie kreski na teście. Zwłaszcza łapie mnie mała depresja jak sobie uświadomię, że to już będzie inne życie, skończą się częste wyjścia ze znajomymi, podróże już nie będą takie same. Nawet ostatnio rozmawiałam z mężem i rzuciłam mu pomysł żeby na wiosnę gdzieś lecieć, pobawić się, a on zapytał „a co z dzieckiem?” To mu odpowiedziałam, że rodzice się zaopiekują 😅
    W głębi serca wiem, że nie będę umiała maluszka zostawić.
    Także ciesze się, że wątek powstał, bo bałam się, że tylko ja mam takie złe myśli 🤣
    U mnie to druga ciąża więc takich obaw nie mam🫣Największa moja obawa to,że urodzą się chore,chociaż i tak po badaniach prenatalnych dużo się uspokoiłam .

preg.png. age.png
  • Hermionka Debiutantka

Wysłany: 10 lipca, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo pomógł mi ten wątek. Jestem na początku drogi, 6 tydzień, ciąża chciana. Ale zaskoczyło mnie, że to już. Dodatkowo mam pełno obaw, czy na pewno się uda, czy lada moment tego nie stracę. Za każdym razem jak idę do toalety to patrzę, czy na majtkach nie pojawiła się krew. Na zmianę czuję radość i strach. Wiem, że to hormony, ale pocieszające, że nie tylko ja tak mam.

• Alicja ❤️ Debiutantka

Wysłany: 10 lipca, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka wrote:
    Bardzo pomógł mi ten wątek. Jestem na początku drogi, 6 tydzień, ciąża chciana. Ale zaskoczyło mnie, że to już. Dodatkowo mam pełno obaw, czy na pewno się uda, czy lada moment tego nie stracę. Za każdym razem jak idę do toalety to patrzę, czy na majtkach nie pojawiła się krew. Na zmianę czuję radość i strach. Wiem, że to hormony, ale pocieszające, że nie tylko ja tak mam.
    Dokładnie czułam to samo co Ty, ale na pocieszenie Ci powiem, że wczoraj pierwszy raz usłyszałam serduszko swojego maleństwa i zobaczyłam na USG jak się porusza i większość obaw o „moje dotychczasowe życie” odeszła na boczny plan. Na pewno nie jest to tak, że te obawy zniknął w 100%, myślę że będą z nami do końca ciąży, ale chyba im dalej tym będzie więcej szczęścia. Myślę że wbrew pozorom, każda z nas ma wiele podobnych obaw i myśli, a jedna z nich jest obawa o mówieniu o swoich uczuciach. ❤️

• Hermionka Debiutantka

Wysłany: 11 lipca, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ❤️ wrote:
    Dokładnie czułam to samo co Ty, ale na pocieszenie Ci powiem, że wczoraj pierwszy raz usłyszałam serduszko swojego maleństwa i zobaczyłam na USG jak się porusza i większość obaw o „moje dotychczasowe życie” odeszła na boczny plan. Na pewno nie jest to tak, że te obawy zniknął w 100%, myślę że będą z nami do końca ciąży, ale chyba im dalej tym będzie więcej szczęścia. Myślę że wbrew pozorom, każda z nas ma wiele podobnych obaw i myśli, a jedna z nich jest obawa o mówieniu o swoich uczuciach. ❤️

Bardzo Ci dziękuję, za to co napisałaś. O wiele raźniej jest mając świadomość, że moje emocje nie są złe i inni też tak mają :) trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie 💜

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ