Seks we wczesnej ciazy.
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam. Chcialabym dowiedziec sie jak to naprawde z tym jest? Gdy zrobilyscie test i wyszedl pozytywny wspolzylyscie czy z roznych przyczyn (obaw, strachu, badz z polecenia lekarza) zaprzestalyscie przytulanek z partnerem? Jestem dopiero we wczesnej ciazy (5tc) a Moj Mezczyzna jeczy mi od kilku dni, ze chcialby sie poprzytulac, ze jest tyle par ktore nie wiedza ze ciaza jest a wspolzyja i nic sie nie dzieje. To moja pierwsza ciaza, wizyty u lekarza jeszcze nie bylo (poki co czeka mnie w piatek druga beta). Moze powiecie jak to bylo u Was?
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 16:39
-
To chyba u każdego indywidualnie:) Ja osobiście słyszałam, że w tych pierwszych tyg dopóki się dzidzia nie zagnieździ to zeby nie współżyć, a później jak nie ma przeciwwskazań to jak najbardziej:) ale to różnie ja np w 1 trymestrze zupełnie straciłam ochote ( przed ciażą to codziennie prawie i to nie ze względu na dzidzi) a teraz II trymestr i powoli libio wraca ale troche się boję chociaż wiem, że to głupie;) rób co czujesz nic na siłe:)
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPodsumowałabym to tak (bo wiadomo lepiej dmuchać na zimne):
- na początku ciąży (do około 3-4 miesiąca), dopóki nie wykształtuje się w pełni łożysko, seks ostrożny i delikatny
- pod koniec ciąży seks nawet wskazany - nasienie ma jakieś tam właściwości które 'prowokują' poród
- zalecane pozycje od tyłu (sprawdzone w praktyce - wygodniejsze ze względu na brzuszek)
- twój organizm prawdę Ci powie - jeśli ciąża rozwija się prawidłowo i nie ma przeciwskazań a Wy macie ochotę to nie ma co się na siłę powstrzymywać. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja w 3 poprzednich ciążach na początku odczuwałam ból "w czasie", późnej się za każdym razem okazywało, że jest ciąża ale niestety dość szybko się kończyły
teraz miałam od początku leki i było ok ale w chyba 8 tyg. się znalazł krwiak i od początku marca szlaban
za to w pierwszej ciąży, wszystko było ok i mogliśmy szaleć przez calutką ciążę -
nick nieaktualnyJa jestem w 6 tygodniu, w pierwszej ciąży, jeszcze przed wizytą u lekarki. Póki co stawiam na wstrzemięźliwość, do czasu wizyty. Zapytam wówczas lekarkę czy są jakieś przeciwwskazania. Tak dla spokoju. Nie chciałabym przed chwilową przyjemność zrobić krzywdę maluchowi, to w końcu samiutki początek...
Czytałam, że jeśli lekarz nie zabroni, można się kochać przez cała ciążę, tyle że oczywiście troszkę ostrożniej -
agatee jeśli dobrze się czujesz i masz ochotę to czemu nie Na pewno nic na siłę.
My jesteśmy po przytulankach. Pieszczoty piersi narobiły mi ochoty i dalej to już poszło Było spokojnie i delikatnie Żadnego plamienia nie ma, więc jest ok
Najlepiej wsłuchać się w swój organizm -
ania, zdecydowanie masz racje jedno serducho mamy juz za soba ale nie bylo najprzyjemniejsze, w srodku jakbym byla totalnie wysuszona Pomoglismy sobie zelem C+ ale po stosunku i tak czulam w srodku nieprzyjemne uczucie, jakby pieczenie od tego calego tarcia
-
W pierwszej ciąży po stosunku miałam plamienie, a potem skończyło się jak się skończyło. Teraz mam zakaz "figli" od lekarza. Nawet jak by lekarz nie zakaz to i tak bym nie zaryzykowała. A z przytulaniem sobie radzimy, po prostu bez penetracji.Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Witam!
Nam lekarz zabronił współżyć do 10 tygodnia. Później powiedział,że nie ma przeciwskazań tylko należy stosować odpowiednie pozycje;). Jak byłam ostatnio u gina to mi powiedział, ze od 16 czy 20 tyg (teraz nie pamiętam dokładnie) to mamy stosować prezerwatywy podczas stosunku bo niby sperma żle na cos w tym okresie wpływa tylko nie wiem dokładnie na co. trzeba podkreślić, że mój lekarz lubi dmuchać na zimne:)
Natomiast znajomym inny lekarz nic na ten temat nie mówił.Kasieńka89 -
nick nieaktualny