X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • remilo1989 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arenda 🫶🏽 wrote:
    Dziewczyny, jak tylko wrocilam z wizyty zjadłam drożdżówkę i zaraz po tym zaczelo mocno boleć mnie podbrzusze, ale wzięłam sobie kąpiel, paracetamol i jak poszłam pod syna do przedszkola to już całkiem całkiem przeszło, jak wróciłam do domu poszłam na drzemkę i obudziłam się z silniejszym bólem brzucha, ale całego brzucha 😭 nie czuję żeby bolała mnie macica, ale cały brzuch jest tak tkliwy, boli jak dotykam, jak robię siku, jak kicham, nawet jak mi się odbija to czuję jakby rozrywało mi coś w środku 🥺 dzisiaj na wizycie było wszystko w porządku.. jak leżę to jest dobrze, ale jak wstaje to nie mogę się wyprostować, nie wiem czy to jelita czy co.. największy ból jest w środku brzucha gdzieś pod mostkiem.
    Ja tak mam zazwyczaj wieczorem... Weź jeszcze nospe i Espumisan jak masz

• Luna_ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santal3 wrote:
    No to idziemy na prenatalne w ten sam dzień:)

Super 😊 U mnie wtedy będzie 12+4, a u Ciebie?

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza
    ❌️Adenomioza
    ✅️Jajowody drożne
    ✅️Tarczyca
    ✅️AMH 6.34

🧑36.
    ✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)

💔01.2024 biochem. 5 tc
    💔09.2024 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)
    30.01.25 prenatalne, niskie ryzyka, dziewczynka🩷
    ⏳️26.03.25 połówkowe

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Melduję się po usg prenatalnym (wreszcie!) z usg wszystko cacy! Maleństwo ma 6,4cm, kość nosowa widoczna, przeziernosc karkowa 1mm 🙏

Co do płci to lekarka powiedziała stanowczo (taki disclaimer 😂) że za wcześnie żeby określać ALE wygląda na dziewczynkę 😂🤞🤞🤞

Piękne było to usg - długie i dokładne, maluszek był bardzo ruchliwy i lekarka długo miała problem ze zmierzeniem przeziernosci karkowej do tego stopnia że musiałam wyjść napić się jeszcze więcej wody i wrócić po 10 min i wtedy było już pięknie widać.

Reszta też jak na razie na swoim miejscu 🙏 widzieliśmy mózg, kręgosłup, pępowinę, rączki, nóżki, serduszko itd no cudo 💛💛💛

Krew na papp-a i NIPT spuszona. Wyniki papp-a za 3-5 dni a NIPT niestety aż za 2 tyg :( no ale cóż... Poczekamy co zrobić. Jestem triche zawiedziona za tak długo bo w ciąży z Mayą krew na NIPT miałam wysyłaną stąd do Niemiec a wynik mialam po niecałym tyg. Tym razem robią badania tutaj na meisjcu więc myślałam że przyspieszy to proces a nie wydłuży

Dzisiaj mam jeszcze jedną wizytę, tym razem u mojej lekarki tak że zaraz wracam do szpitala :P

Santal3, Dziewiarka, Mała.mi 93, Roxanne, smoothie, Sunday_92, Maggy_88, Zielona2024, Nowa9224, onalola, Agu_94, dzikaplaża, migotka_, Luna_, Patka123, Lia., adu, Platynova55, Iskierka_, Sreberko, Bbbuuu, anakonda, Domi94 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • Santal3 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_ wrote:
    Super 😊 U mnie wtedy będzie 12+4, a u Ciebie?
    12+3 😁

Luna_ lubi tę wiadomość

30.11 ⏸️
  • Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lala91 wrote:
    Mojej koleżance wyszło jej na usg przed prenatalnymi obrzęk, na prenalatnych mnóstwo wad genetycznych była załamana. Po amniopunkcji okazało się że dziecko zdrowe, teraz ma zdrowa córkę. Trzymam kciuki w poniedziałek 🤞

Ja mam w czwartek 1 prenatalne i tak się boję że spać nie mogę... nie udzielam się za bardzo bo tak mnie mecz wymioty że to jaka tragedia, leki nie pomagają.
    Chciałabym być tak nieświadoma wszystkiego jak w 1 ciazy to był piękny czas..

Też mam w czwartek prenatalne. A na którą masz ? Ja na 14.

Iskierka_ lubi tę wiadomość

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
    beta 264,82 mlU/ml
    Beta 686,99 mlU/ml
    Beta 1856,30 mlU/ml
    06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
    08.12
    Tsh 1,981 ulu/ml
    Beta 6018,33 🩷🥹
    Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
    preg.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Dzień dobry!

Melduję się po usg prenatalnym (wreszcie!) z usg wszystko cacy! Maleństwo ma 6,4cm, kość nosowa widoczna, przeziernosc karkowa 1mm 🙏

Co do płci to lekarka powiedziała stanowczo (taki disclaimer 😂) że za wcześnie żeby określać ALE wygląda na dziewczynkę 😂🤞🤞🤞

Piękne było to usg - długie i dokładne, maluszek był bardzo ruchliwy i lekarka długo miała problem ze zmierzeniem przeziernosci karkowej do tego stopnia że musiałam wyjść napić się jeszcze więcej wody i wrócić po 10 min i wtedy było już pięknie widać.

Reszta też jak na razie na swoim miejscu 🙏 widzieliśmy mózg, kręgosłup, pępowinę, rączki, nóżki, serduszko itd no cudo 💛💛💛

Krew na papp-a i NIPT spuszona. Wyniki papp-a za 3-5 dni a NIPT niestety aż za 2 tyg :( no ale cóż... Poczekamy co zrobić. Jestem triche zawiedziona za tak długo bo w ciąży z Mayą krew na NIPT miałam wysyłaną stąd do Niemiec a wynik mialam po niecałym tyg. Tym razem robią badania tutaj na meisjcu więc myślałam że przyspieszy to proces a nie wydłuży

Dzisiaj mam jeszcze jedną wizytę, tym razem u mojej lekarki tak że zaraz wracam do szpitala :P

Cudownie ♥️
    ja pewnie będę 2 tyg czekała na pappę 🙈

Sunday kciuki za wizytę i za wszystkie dzisiaj bo niestety nie pamiętam po kolei ale czekam na wieści ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 08:20

Sunday_92, Wojcinka lubią tę wiadomość

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • Ahossik91 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero 28 stycznia, to będzie 12+4 :) może płeć będzie widać. Oby wszystko było u nas wszystkich ok :)

preg.png

age.png

age.png
  • Luna_ Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Dzień dobry!

Gratuluję! Cudowne wiadomości 😍 najważniejsze, że wszystko dobrze wygląda 😊

Wojcinka lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza
    ❌️Adenomioza
    ✅️Jajowody drożne
    ✅️Tarczyca
    ✅️AMH 6.34

🧑36.
    ✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)

💔01.2024 biochem. 5 tc
    💔09.2024 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)
    30.01.25 prenatalne, niskie ryzyka, dziewczynka🩷
    ⏳️26.03.25 połówkowe

preg.png
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Dzień dobry!

Pięknie 😍
    Ja się dowiedziałam że mój wynik sanco dostanę też dopiero za dwa tygodnie, bo musi trafić najpierw do lekarza a potem oni mi wyślą, a lekarz będzie na urlopie i dodatkowo całe centrum medyczne do którego chodzę jest zamknięte przez najbliższe kilka dni. Trochę mnie to zirytowało bo gdybym wiedziała to zrobiłabym te badania gdzieś indziej, bo chciałam mieć wynik jeszcze przed wynikiem pappy która będzie w przyszłym tygodniu 🙄 nie ukrywam że jednym z powodów wyboru tego testu był właśnie krotki czas oczekiwania..

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • Iskierka_ Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała.mi 93 wrote:
    Też mam w czwartek prenatalne. A na którą masz ? Ja na 14.

Ja o 13;20 :)
    Czwartek to będzie ważny dzien :))

Mała.mi 93 lubi tę wiadomość

• Sreberko Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tych wizyt. Czekam niecierpliwie do wtorku i jak tylko doktor powie, że jest wszystko dobrze to też umawiam prenatalne.

👱🏻‍♀️ 34 🧑 35
    01.2017 Antosia ❤️ 39+4
    06.2018 Zosia ❤️ 34+2

Starania o 3 szczęście
    04.2024 wyjęcie spirali
    07.2024 💔cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
    11.2024💔 cb 5tc 😢

17.12.2024 ⏸️❤️
    21.12.2024 beta 912 ❤️
    23.12.2024 beta 1927 ❤️
    10.01.2025 jest ❤️ 0,84 cm Cudu ❤️
    21.01.2025 2 cm Wojownika ❤️
    11.02.2025 test Pappa
    18.02.2025 kontrola
    19.02.2025 USG prenatalne

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Cudownie ♥️
    ja pewnie będę 2 tyg czekała na pappę 🙈

Sunday kciuki za wizytę i za wszystkie dzisiaj bo niestety nie pamiętam po kolei ale czekam na wieści ✊
    Lekarka teraz a wizycie powiedziała mi że wyniki papp-a powinny być już jutro, ale tutaj szpitale mają dziwna politykę i jak jest coś nie tak to dzwonią a jak wszystko jest ok to nie dzwonią 🥴

Mnie to oczywiście nie zadowala tak że zadzwonię tam w poniedzialek upewnić się ze są wyniki i jak będą to pojadę żeby mi je wydrukowali, bo ja jednak wszystkie wyniki badań trzymam w swoim segregatorze ciążowym.

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pamięć smoothie ❤️
    Ja dzisiaj od rana zaliczyłam 🤮 chyba ze stresu.
    Ale na wizycie wszystko ok, fhr 171, bobas się ruszał, z om 10+6, z USG 10+3 dzisiaj.
    Udało się fote na dzień babci zrobić ;)
    IMG-20250117-110100.jpg
    Krew na NIFTY pobrana, 06.02. prenatalne;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 11:43

smoothie, Zielona2024, Iskierka_, onalola, Dziewiarka, dzikaplaża, Sreberko, anakonda, Luna_, Domi94, Mała.mi 93, Lia., Britta, Roxanne lubią tę wiadomość

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 02.2021
    👩92'🧔90'
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Pięknie 😍
    Ja się dowiedziałam że mój wynik sanco dostanę też dopiero za dwa tygodnie, bo musi trafić najpierw do lekarza a potem oni mi wyślą, a lekarz będzie na urlopie i dodatkowo całe centrum medyczne do którego chodzę jest zamknięte przez najbliższe kilka dni. Trochę mnie to zirytowało bo gdybym wiedziała to zrobiłabym te badania gdzieś indziej, bo chciałam mieć wynik jeszcze przed wynikiem pappy która będzie w przyszłym tygodniu 🙄 nie ukrywam że jednym z powodów wyboru tego testu był właśnie krotki czas oczekiwania..
    O kurcze to mega słabo rzeczywiście :/

Nie rozumiem za bardzo czemu wynik ma trafić wcześniej do lekarza... Ja wynik w poprzedniej ciąży dostał prosto na maila... Ale teraz też mi lekarka powiedziała (robiłam inne badanie nipt i w innym szpitalu niż w poprzedniej ciąży) że ich polityka jest taka że oni dzwoniła i "omawiają" wynik z pacjentka. Co tu omawiac 🥴 wynik nipt jest bardzo prostu to odczytania 🤦‍♀️

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    Zazdroszczę Wam tych wizyt. Czekam niecierpliwie do wtorku i jak tylko doktor powie, że jest wszystko dobrze to też umawiam prenatalne.
    Niezmiennie trzymam kciuki! 🤞💛

Iskierka_, Sreberko lubią tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Ale na wizycie wszystko ok, fhr 171, bobas się ruszał, z om 10+6, z USG 10+3 dzisiaj.
    IMG-20250117-110100.jpg

Cudna fota ♥️ To widzę miałaś wielkie wyjście jak ja 🤮😆
    Najważniejsze, że wszystko super!

Meldujcie dziewczyny jak Wam wrócą wyniki nifty, sama jestem ciekawa ile to teraz trwa 🧐

Sunday_92 lubi tę wiadomość

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • Iskierka_ Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    IMG-20250117-110100.jpg

Chyba jednak wybrałam złego ginekologa, bo ani razu nie zaproponowała usg 3d.
    Zazdroszczę pięknego zdjęcia 🩷

• smoothie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Lekarka teraz a wizycie powiedziała mi że wyniki papp-a powinny być już jutro, ale tutaj szpitale mają dziwna politykę i jak jest coś nie tak to dzwonią a jak wszystko jest ok to nie dzwonią 🥴

Mnie to oczywiście nie zadowala tak że zadzwonię tam w poniedzialek upewnić się ze są wyniki i jak będą to pojadę żeby mi je wydrukowali, bo ja jednak wszystkie wyniki badań trzymam w swoim segregatorze ciążowym.

U nas jeszcze to potrafią zwykłym listem wysłać 🫣 zaznaczę, że odbiorę osobiście ale termin słaaaby.

Platynowa ale bym się wkurzyła 🫣masakra. Oby zleciało równie szybko!

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Umówiłam się dzisiaj na prenatalne. Będzie 10 lutego, a pappa 5 lutego. Wtedy na 10 będzie już wynik i opis dostanę całości od razu na USG. Umówiłam się na NFZ. Nie będę robiła nipt. W pierwszej ciąży nie robiłam i teraz też poczekam na prenatalne.

Iskierka_, Luna_, Domi94 lubią tę wiadomość

zi13gov36gutrlme.png
  • Iskierka_ Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    O kurcze to mega słabo rzeczywiście :/

Nie rozumiem za bardzo czemu wynik ma trafić wcześniej do lekarza... Ja wynik w poprzedniej ciąży dostał prosto na maila... Ale teraz też mi lekarka powiedziała (robiłam inne badanie nipt i w innym szpitalu niż w poprzedniej ciąży) że ich polityka jest taka że oni dzwoniła i "omawiają" wynik z pacjentka. Co tu omawiac 🥴 wynik nipt jest bardzo prostu to odczytania 🤦‍♀️

U mnie w prywatnej przychodni, ale która zleca pappe na nfz dokładnie ta sama polityka, nie chcieli nawet trzy dni wcześniej krwi pobrać na badania. Dwie minty wcześniej ginekolog na wizycie mówiła, ze nie powinno byc problemów.
    Niestety Pani na rejestracji nawet nie chciała słyszeć o tym słyszeć.
    Wkurzyłam sie tylko, ale udało mi sie znaleźć miejsce gdzie krew pobiorą we wtorek a usg w czwartek i już powinny byc wynik.

‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ