X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lala91 wrote:
    Haha super dzięki wiedzę sporo których nie oglądałam, ja generalnie mam szeroki zakres jeśli chodzi o gatunek. Kryminały, o policjantach ale i plotkara,pamiętniki wampirów, PLL w sumie wszystko co jest dobre 🙈 chociaż najbardziej kocham ksiazki i tutaj też większość gatunków 😅

To ja tak samo 🙌🏻 teraz chce coś mega spokojnego obejrzeć bo nie wiem czy też tak macie, ale ja mam koszmary senne, wyobraźnia nieograniczona w ciąży 🤭

Britta lubi tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i tak zerkam na listę bo padła propozycja o imionach, możemy to zostawić na później-chyba,że ktoś sobie życzy to wpiszę :)
    Natomiast mamy sporo osób nieaktywnych które nie odzywały się już np. 2 miesiące albo 1,5msc. Nie mam na razie czasu żeby zerknąć ale może też to jakoś wstępnie uporządkować na dole z adnotacją brak wiadomości? gdzieś w innym miesiącu widziałam "zaginione".
    Każda z nas podaje informacji o płci, terminie itp. także gdy ktoś się pojawi to zostanie dopisany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 19:47

dzikaplaża, Sunday_92, anakonda, Luna_, Wojcinka lubią tę wiadomość

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Ja już po - wszystko super na USG, 7.5cm człowieka :) bobas nadgonil i z om 13+5, a z USG 13+4, więc oficjalny termin to 09.08. @smoothie, prośba o zmianę na pierwszej stronie:)
    Krew na PlGF pobrana, w przyszłym tygodniu będą wyniki i lekarz ma dzwonić w kwestii ryzyka preeklampsji jak dojdzie ten wynik PlGF.

Dostałam glukometr, mam umówić diabetologa albo zgłosić do poradni przy szpitalu na Polnej.

No i jakoze zaraz drugi trymestr to włączamy utrogestan w celu zapobiegania niewydolności szyjki.

Po dzisiejszym doświadczeniu prenatalnych na Polnej- pewnie próbowałabym się tam umówić do poradni. Ja byłam bardzo mile zaskoczona, tylko 30 min opóźnienia, wszyscy mili. Nie spodziewałam się tak dobrego badania w tym szpitalu. 😅

'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 IVF MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
    Euthyrox 75, Acard 150
    1.12 ⏸️ naturalny cud
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
    28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
    6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
    17.02 9,5 cm Bobasa 💖
    10.03 200 g Dziewczynki 🌸
    15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
    preg.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santal3 wrote:
    U mnie niestety na teście wyszła grypa typu A. Zaluję, ze sie nie zaczepiłam wcześniej :( i bardzo się martwię. W tym tyg zaczęłam 2 trymestr…. Miałam się już spokojnie cieszyć, a leże pod kocem, totalnie bez sił. Czy ktoraś z Was już to przechodziła wcześniej w ciązy?

A jak się czujesz ogólnie? I jakie masz objawy? Na początku infekcji ważne jest chyba żeby przyjąć leki-chociaż pewnie zależy to od lekarza :>
    Wczoraj pisałam Ci o płukaniu gardła i dzisiaj wstałam z bólem i sama płuczę. Oby pomogło!
    Nie martw się na zapas ❤️

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • Britta Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, dziewczyny, jak się miewacie? Ja od końcówki 3 miesiąca mam straszne wymioty i bez xonvea nie potrafię funkcjonować. Miało być lepiej w 2 trymestrze, a jest zdecydowanie gorzej... 🤮 Po tych tabletkach strasznie dużo śpię.
    Brzuszek trochę już urósł, ale w zimowych ciuchach i ciepłych swetrach nikt się nie domyśliłby 😉
    My mamy już wybrane imię - Dominik albo Dominika, ale nie znamy jeszcze płci. Na prenatalnych nikt nawet nie zagaił tematu, a nam nie przyszło do głowy, żeby się spytać 👀

Dziewiarka, smoothie, dzikaplaża, Sunday_92, anakonda, Zielona2024, Domi94 lubią tę wiadomość

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ 🎉🫄

age.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • Santal3 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    A jak się czujesz ogólnie? I jakie masz objawy? Na początku infekcji ważne jest chyba żeby przyjąć leki-chociaż pewnie zależy to od lekarza :>
    Wczoraj pisałam Ci o płukaniu gardła i dzisiaj wstałam z bólem i sama płuczę. Oby pomogło!
    Nie martw się na zapas ❤️
    Dziękuję za wsparcie. To moja pierwsza ciąża. Czuję siè źle. Cały dzień miałam 37,5 a teraz podskoczyło do 38,1. Wziełam paracetamol, piję herbatę i leżę pod kocem. Mam nadzieję, że rano będzie lepiej. Jak mi nie przejdzie za 2 dni to lekarz zaproponował lek przeciwwirusowy na receptę. Oby u Ciebie skończyło się na gardle! choróbska są najgorsze - w ciąży jeszcze bardziej, dochodzi strach o bejbika :(

smoothie lubi tę wiadomość

preg.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santal3 wrote:
    Dziękuję za wsparcie. To moja pierwsza ciąża. Czuję siè źle. Cały dzień miałam 37,5 a teraz podskoczyło do 38,1. Wziełam paracetamol, piję herbatę i leżę pod kocem. Mam nadzieję, że rano będzie lepiej. Jak mi nie przejdzie za 2 dni to lekarz zaproponował lek przeciwwirusowy na receptę. Oby u Ciebie skończyło się na gardle! choróbska są najgorsze - w ciąży jeszcze bardziej, dochodzi strach o bejbika :(

Wieczorem temperatura zwykle jest wyższa, mam nadzieję, że paracetamol Ci pomoże i spokojnie prześpisz noc ♥️

Santal3 lubi tę wiadomość

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta wrote:
    Dobry wieczór, dziewczyny, jak się miewacie? Ja od końcówki 3 miesiąca mam straszne wymioty i bez xonvea nie potrafię funkcjonować. Miało być lepiej w 2 trymestrze, a jest zdecydowanie gorzej... 🤮 Po tych tabletkach strasznie dużo śpię.
    Brzuszek trochę już urósł, ale w zimowych ciuchach i ciepłych swetrach nikt się nie domyśliłby 😉
    My mamy już wybrane imię - Dominik albo Dominika, ale nie znamy jeszcze płci. Na prenatalnych nikt nawet nie zagaił tematu, a nam nie przyszło do głowy, żeby się spytać 👀

O kurcze współczuję, w końcu muszą odpuścić 🙄
    A kiedy następna wizyta? może maluch się ujawni ;)

Britta lubi tę wiadomość

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • Kim99 Znajoma

Wysłany: 6 lutego, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta wrote:

Mi na mdłości bardzo pomogło częste jedzenie małych porcji plus picie ciepłej wody z wyciśniętym sokiem z cytrynki, nie wiem czy pomoże, ale zauważyłam że mdłości pojawiają się u mnie jak miałam za długie przerwy w jedzeniu.
    Na początku ciężko było się przełamać do jedzenia jak tak zamulało, ale powoli powoli i teraz funkcjonuję odpukać już bez mdłości.

Britta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @smoothie, świetny pomysł z przeczyszczeniem listy w kwestii osób, które długo się nie udzielają, chciałam to nawet zaproponować, ale wiem, że to dużo roboty, bo lista długa.

@Dziewiarka, fajnie, że masz dobre doświadczenia z Polnej, ja w sumie nie miałam styczności z tym szpitalem, może jutro tam zadzwonię i zapytam co i jak, podobno wystarczy mieć wynik ogtt i kartę ciąży.

@Britta, fajne imiona, jako Dominika, stwierdzam, że dobrze się z tym imieniem funkcjonuje, bo jest dość międzynarodowe, umiarkowanie popularne, ja w sumie zawsze lubiłam, że byłam jedyną Dominiką w klasie :)

Dziewiarka, smoothie, Britta, Domi94 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta wrote:
    Piękne imię 🥰 ja mam na imię Dominika

Britta lubi tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda87 wrote:
    Silos, ale Fallouta jeszcze bardziej kocham :D
    Podłącze się do tematu o serio Silos - po obejrzeniu pierwszego sezonu tak nie mogłam się doczekać kolejnego że przeczytałam wszystkie książki 😂 polecam haha

magda87 lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    10/06 [33+3] - 1970g - serduszko i przyrosty do dalszej obserwacji
    25/06 - kolejna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta wrote:
    Piękne imiona 💛

Bardzo współczuję tych mdłości/wymiotow... Mam nadzieję że szybko ci minie 🙏 u mnie na szczęście mdłości ustąpiły kolo 14tc, tak że tobie też życzę żeby to była już końcówka!

Britta lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    10/06 [33+3] - 1970g - serduszko i przyrosty do dalszej obserwacji
    25/06 - kolejna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry .
    U mnie z rana znowu 🤮, czasami mam wrażenie że one nigdy nie przejdą . Nam mija dzisiaj 10 rocznica kiedy straciliśmy pierwszego aniołka byłam wtedy w 13tc . Wczoraj wieczorem słuchaliśmy serduszka małego i to chyba daje mi nadzieję że tym razem będzie dobrze .
    Czy ktoś dzisiaj wizytuje ?

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Ahossik91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz na seriale nie mam bardzo czasu, straszne pochłaniacze czasu, ale polecam apkę do czytania książek. Przeczytałam w poprzednim roku 130 szt jak kładłam spać dzieci, synek lubi jak posiedzę z nim aż zaśnie - siedzę sobie wtedy i czytam. Bardzo polecam :)
    Chyba przeszły mi mdłości tfu tfu, od paru dni bardzo dobrze się czuję. 2 trymestr może w końcu przeszły.

preg.png

age.png

age.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahossik, zgadzam się co do książek, ja ostatnie 4 lata nie oglądałam żadnego serialu bo czytałam 100-160 książek rocznie 😅 Zrwzygnowalam ostatnio z legimi bo mnie zirytowało to ich doliczanie dodatkowych opłat, korzystasz może z empika?

Anakonda, na pewno to dobrze świadczy! Teraz będzie pięknie 🍀

anakonda lubi tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Dzień dobry .
    U mnie z rana znowu 🤮, czasami mam wrażenie że one nigdy nie przejdą . Nam mija dzisiaj 10 rocznica kiedy straciliśmy pierwszego aniołka byłam wtedy w 13tc . Wczoraj wieczorem słuchaliśmy serduszka małego i to chyba daje mi nadzieję że tym razem będzie dobrze .
    Czy ktoś dzisiaj wizytuje ?
    Anakonda, siły na czas tych trudnych wspomnień 🫂
    Wiadomo, nikt nie zna przyszłości, więc nie powiem, że na pewno będzie dobrze, ale pamiętaj, że statystycznie po dobrym USG prenatalnym, ryzyko poronienia jest najniższe w całej ciąży: "Kolejnym przełomowym momentem jest moment po badaniu USG pomiędzy 11.-13. tygodniem – uważa się, że jeżeli nie rozpoznamy w tym badaniu odchyleń od normy lub wad, to ryzyko poronienia staje się najniższe w całej ciąży i wynosi ok. 1%."
    https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/poronienie/poronienie-przyczyny-statystyki-postepowanie/

Ja po mierzeniu cukru, cukier na czczo 87 😂

anakonda, Kim99 lubią tę wiadomość

• Ahossik91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Ahossik, zgadzam się co do książek, ja ostatnie 4 lata nie oglądałam żadnego serialu bo czytałam 100-160 książek rocznie 😅 Zrwzygnowalam ostatnio z legimi bo mnie zirytowało to ich doliczanie dodatkowych opłat, korzystasz może z empika?

Anakonda, na pewno to dobrze świadczy! Teraz będzie pięknie 🍀

Z Empika korzystałam, plus Galatea (ale tam to lekkie romansidła w wiekszości :D)

Ja w z ciekawości zmierzyłam na czczo mam cukier 75 glukometrem. W tamtej ciąży rano mimo cukrzycy poposiłkowej zdarzał mi się 60-65 co też nie dobrze. Teraz na razie jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 08:35

preg.png

age.png

age.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kocham seriale bo to coś zupełnie innego niż książka, to również forma relaksu razem, uwielbiam wskoczyć z Mężem pod kocyk i oglądać♥️ Książki razem nie poczytamy he he.
    Czasu mało to fakt, zwłaszcza jak ma się nieśpiące dziecko w nocy 😵‍💫😵‍💫
    Po zabiegu też oddam się w ręce serialu i być może książki żeby czas nie był wypełniony natrętnymi myślami.
    Głowa mnie boli więc chyba zatoki się odezwały :/

U mnie cukry ostatnio super rano 86, a nic nie zmieniłam. Nie bede analizować, niech tak zostanie po prostu :p

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kiepskie cukry powyżej 92.. dziś dwa łyki kawy i 115 ale nie liczę tego bo napiłam się tej kawy.
    Codziennie zapisuje wyniki i pokażę na wizycie bo trochę mnie to nie pokoi jednak.

‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ