🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Lala91 wrote:Haha super dzięki wiedzę sporo których nie oglądałam, ja generalnie mam szeroki zakres jeśli chodzi o gatunek. Kryminały, o policjantach ale i plotkara,pamiętniki wampirów, PLL w sumie wszystko co jest dobre 🙈 chociaż najbardziej kocham ksiazki i tutaj też większość gatunków 😅
To ja tak samo 🙌🏻 teraz chce coś mega spokojnego obejrzeć bo nie wiem czy też tak macie, ale ja mam koszmary senne, wyobraźnia nieograniczona w ciąży 🤭Britta lubi tę wiadomość
-
Aha i tak zerkam na listę bo padła propozycja o imionach, możemy to zostawić na później-chyba,że ktoś sobie życzy to wpiszę
Natomiast mamy sporo osób nieaktywnych które nie odzywały się już np. 2 miesiące albo 1,5msc. Nie mam na razie czasu żeby zerknąć ale może też to jakoś wstępnie uporządkować na dole z adnotacją brak wiadomości? gdzieś w innym miesiącu widziałam "zaginione".
Każda z nas podaje informacji o płci, terminie itp. także gdy ktoś się pojawi to zostanie dopisany.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 19:47
dzikaplaża, Sunday_92, anakonda, Luna_, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Sunday_92 wrote:Ja już po - wszystko super na USG, 7.5cm człowieka
bobas nadgonil i z om 13+5, a z USG 13+4, więc oficjalny termin to 09.08. @smoothie, prośba o zmianę na pierwszej stronie:)
Krew na PlGF pobrana, w przyszłym tygodniu będą wyniki i lekarz ma dzwonić w kwestii ryzyka preeklampsji jak dojdzie ten wynik PlGF.
Dostałam glukometr, mam umówić diabetologa albo zgłosić do poradni przy szpitalu na Polnej.
No i jakoze zaraz drugi trymestr to włączamy utrogestan w celu zapobiegania niewydolności szyjki.
Po dzisiejszym doświadczeniu prenatalnych na Polnej- pewnie próbowałabym się tam umówić do poradni. Ja byłam bardzo mile zaskoczona, tylko 30 min opóźnienia, wszyscy mili. Nie spodziewałam się tak dobrego badania w tym szpitalu. 😅'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 IVF MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
11.10 start drugiej stymulacji
26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
Euthyrox 75, Acard 150
1.12 ⏸️ naturalny cud
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
-
Santal3 wrote:U mnie niestety na teście wyszła grypa typu A. Zaluję, ze sie nie zaczepiłam wcześniej
i bardzo się martwię. W tym tyg zaczęłam 2 trymestr…. Miałam się już spokojnie cieszyć, a leże pod kocem, totalnie bez sił. Czy ktoraś z Was już to przechodziła wcześniej w ciązy?
A jak się czujesz ogólnie? I jakie masz objawy? Na początku infekcji ważne jest chyba żeby przyjąć leki-chociaż pewnie zależy to od lekarza :>
Wczoraj pisałam Ci o płukaniu gardła i dzisiaj wstałam z bólem i sama płuczę. Oby pomogło!
Nie martw się na zapas ❤️ -
Dobry wieczór, dziewczyny, jak się miewacie? Ja od końcówki 3 miesiąca mam straszne wymioty i bez xonvea nie potrafię funkcjonować. Miało być lepiej w 2 trymestrze, a jest zdecydowanie gorzej... 🤮 Po tych tabletkach strasznie dużo śpię.
Brzuszek trochę już urósł, ale w zimowych ciuchach i ciepłych swetrach nikt się nie domyśliłby 😉
My mamy już wybrane imię - Dominik albo Dominika, ale nie znamy jeszcze płci. Na prenatalnych nikt nawet nie zagaił tematu, a nam nie przyszło do głowy, żeby się spytać 👀Dziewiarka, smoothie, dzikaplaża, Sunday_92, anakonda, Zielona2024, Domi94 lubią tę wiadomość
-
smoothie wrote:A jak się czujesz ogólnie? I jakie masz objawy? Na początku infekcji ważne jest chyba żeby przyjąć leki-chociaż pewnie zależy to od lekarza :>
Wczoraj pisałam Ci o płukaniu gardła i dzisiaj wstałam z bólem i sama płuczę. Oby pomogło!
Nie martw się na zapas ❤️smoothie lubi tę wiadomość
-
Santal3 wrote:Dziękuję za wsparcie. To moja pierwsza ciąża. Czuję siè źle. Cały dzień miałam 37,5 a teraz podskoczyło do 38,1. Wziełam paracetamol, piję herbatę i leżę pod kocem. Mam nadzieję, że rano będzie lepiej. Jak mi nie przejdzie za 2 dni to lekarz zaproponował lek przeciwwirusowy na receptę. Oby u Ciebie skończyło się na gardle! choróbska są najgorsze - w ciąży jeszcze bardziej, dochodzi strach o bejbika
Wieczorem temperatura zwykle jest wyższa, mam nadzieję, że paracetamol Ci pomoże i spokojnie prześpisz noc ♥️Santal3 lubi tę wiadomość
-
Britta wrote:Dobry wieczór, dziewczyny, jak się miewacie? Ja od końcówki 3 miesiąca mam straszne wymioty i bez xonvea nie potrafię funkcjonować. Miało być lepiej w 2 trymestrze, a jest zdecydowanie gorzej... 🤮 Po tych tabletkach strasznie dużo śpię.
Brzuszek trochę już urósł, ale w zimowych ciuchach i ciepłych swetrach nikt się nie domyśliłby 😉
My mamy już wybrane imię - Dominik albo Dominika, ale nie znamy jeszcze płci. Na prenatalnych nikt nawet nie zagaił tematu, a nam nie przyszło do głowy, żeby się spytać 👀
O kurcze współczuję, w końcu muszą odpuścić 🙄
A kiedy następna wizyta? może maluch się ujawniBritta lubi tę wiadomość
-
Britta wrote:Dobry wieczór, dziewczyny, jak się miewacie? Ja od końcówki 3 miesiąca mam straszne wymioty i bez xonvea nie potrafię funkcjonować. Miało być lepiej w 2 trymestrze, a jest zdecydowanie gorzej... 🤮 Po tych tabletkach strasznie dużo śpię.
My mamy już wybrane imię - Dominik albo Dominika, ale nie znamy jeszcze płci. Na prenatalnych nikt nawet nie zagaił tematu, a nam nie przyszło do głowy, żeby się spytać 👀
Mi na mdłości bardzo pomogło częste jedzenie małych porcji plus picie ciepłej wody z wyciśniętym sokiem z cytrynki, nie wiem czy pomoże, ale zauważyłam że mdłości pojawiają się u mnie jak miałam za długie przerwy w jedzeniu.
Na początku ciężko było się przełamać do jedzenia jak tak zamulało, ale powoli powoli i teraz funkcjonuję odpukać już bez mdłości.
Britta lubi tę wiadomość
-
@smoothie, świetny pomysł z przeczyszczeniem listy w kwestii osób, które długo się nie udzielają, chciałam to nawet zaproponować, ale wiem, że to dużo roboty, bo lista długa.
@Dziewiarka, fajnie, że masz dobre doświadczenia z Polnej, ja w sumie nie miałam styczności z tym szpitalem, może jutro tam zadzwonię i zapytam co i jak, podobno wystarczy mieć wynik ogtt i kartę ciąży.
@Britta, fajne imiona, jako Dominika, stwierdzam, że dobrze się z tym imieniem funkcjonuje, bo jest dość międzynarodowe, umiarkowanie popularne, ja w sumie zawsze lubiłam, że byłam jedyną Dominiką w klasieDziewiarka, smoothie, Britta, Domi94 lubią tę wiadomość
-
My mamy już wybrane imię - Dominik albo Dominika, ale nie znamy jeszcze płci. Na prenatalnych nikt nawet nie zagaił tematu, a nam nie przyszło do głowy, żeby się spytać 👀Britta lubi tę wiadomość
-
magda87 wrote:Silos, ale Fallouta jeszcze bardziej kocham
magda87 lubi tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
06/03 - 315g Szczęścia 🩷 151 bpm
02/04 - następna wizyta 🤞
17/03 - połówkowe 🤞
-
Bardzo współczuję tych mdłości/wymiotow... Mam nadzieję że szybko ci minie 🙏 u mnie na szczęście mdłości ustąpiły kolo 14tc, tak że tobie też życzę żeby to była już końcówka!Britta lubi tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
06/03 - 315g Szczęścia 🩷 151 bpm
02/04 - następna wizyta 🤞
17/03 - połówkowe 🤞
-
Dzień dobry .
U mnie z rana znowu 🤮, czasami mam wrażenie że one nigdy nie przejdą . Nam mija dzisiaj 10 rocznica kiedy straciliśmy pierwszego aniołka byłam wtedy w 13tc . Wczoraj wieczorem słuchaliśmy serduszka małego i to chyba daje mi nadzieję że tym razem będzie dobrze .
Czy ktoś dzisiaj wizytuje ?
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Ja teraz na seriale nie mam bardzo czasu, straszne pochłaniacze czasu, ale polecam apkę do czytania książek. Przeczytałam w poprzednim roku 130 szt jak kładłam spać dzieci, synek lubi jak posiedzę z nim aż zaśnie - siedzę sobie wtedy i czytam. Bardzo polecam
Chyba przeszły mi mdłości tfu tfu, od paru dni bardzo dobrze się czuję. 2 trymestr może w końcu przeszły. -
Ahossik, zgadzam się co do książek, ja ostatnie 4 lata nie oglądałam żadnego serialu bo czytałam 100-160 książek rocznie 😅 Zrwzygnowalam ostatnio z legimi bo mnie zirytowało to ich doliczanie dodatkowych opłat, korzystasz może z empika?
Anakonda, na pewno to dobrze świadczy! Teraz będzie pięknie 🍀anakonda lubi tę wiadomość
-
anakonda wrote:Dzień dobry .
U mnie z rana znowu 🤮, czasami mam wrażenie że one nigdy nie przejdą . Nam mija dzisiaj 10 rocznica kiedy straciliśmy pierwszego aniołka byłam wtedy w 13tc . Wczoraj wieczorem słuchaliśmy serduszka małego i to chyba daje mi nadzieję że tym razem będzie dobrze .
Czy ktoś dzisiaj wizytuje ?
Wiadomo, nikt nie zna przyszłości, więc nie powiem, że na pewno będzie dobrze, ale pamiętaj, że statystycznie po dobrym USG prenatalnym, ryzyko poronienia jest najniższe w całej ciąży: "Kolejnym przełomowym momentem jest moment po badaniu USG pomiędzy 11.-13. tygodniem – uważa się, że jeżeli nie rozpoznamy w tym badaniu odchyleń od normy lub wad, to ryzyko poronienia staje się najniższe w całej ciąży i wynosi ok. 1%."
https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/poronienie/poronienie-przyczyny-statystyki-postepowanie/
Ja po mierzeniu cukru, cukier na czczo 87 😂anakonda, Kim99 lubią tę wiadomość
-
adu wrote:Ahossik, zgadzam się co do książek, ja ostatnie 4 lata nie oglądałam żadnego serialu bo czytałam 100-160 książek rocznie 😅 Zrwzygnowalam ostatnio z legimi bo mnie zirytowało to ich doliczanie dodatkowych opłat, korzystasz może z empika?
Anakonda, na pewno to dobrze świadczy! Teraz będzie pięknie 🍀
Z Empika korzystałam, plus Galatea (ale tam to lekkie romansidła w wiekszości)
Ja w z ciekawości zmierzyłam na czczo mam cukier 75 glukometrem. W tamtej ciąży rano mimo cukrzycy poposiłkowej zdarzał mi się 60-65 co też nie dobrze. Teraz na razie jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 08:35
-
A ja kocham seriale bo to coś zupełnie innego niż książka, to również forma relaksu razem, uwielbiam wskoczyć z Mężem pod kocyk i oglądać♥️ Książki razem nie poczytamy he he.
Czasu mało to fakt, zwłaszcza jak ma się nieśpiące dziecko w nocy 😵💫😵💫
Po zabiegu też oddam się w ręce serialu i być może książki żeby czas nie był wypełniony natrętnymi myślami.
Głowa mnie boli więc chyba zatoki się odezwały
U mnie cukry ostatnio super rano 86, a nic nie zmieniłam. Nie bede analizować, niech tak zostanie po prostu :p