🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
anakonda wrote:Pulsowanie nie ale mam kłucia . Moja dr mówiła że to normalne o ile to nie jest ból tępy.
Pulsowanie minęło jak się najadłam 🤭 a te kłucia ile u Ciebie trwają? Bo u mnie nawet cały dzień, z tym że to krótkotrwałe i sporadyczne, co jakiś czas -
Dziewiarka wrote:W Poznaniu dr Izabela Kulińska-Niedziela 😉 Niestety wskazań typu objawy może nie być, a potem niedowidzenie, brak widzenia przestrzennego i rzeczy nie do naprawienia. Za dużo takich przypadków zaniedbań widzę, gdzie nagle w wieku 7 lat się coś okazuje.
ale i tak bez wskazań z młodszym niż 1.5roczne dziecko bym chyba nie zaryzykowała, teraz to już bym z synem poszła, bo dużo można mu wytłumaczyć, ale taki przedział 6-12 miesięcy to dziecko już mega ruchliwe, boi się, a niewiele rozumie. Ogólnie mam wrażenie, że z wizytami u lekarza było ok tak do pół roku, 6-12 ciężko, a teraz jest znowu ok, pani doktor go zawsze jakaś naklejką itp. Przekupi, nawet po szczepieniu jej piątkę przybije. Ale again, dzieci są mega różne, mówię, na przykładzie mojego egzemplarza wyłączenie
-
Dziewiarka wrote:W teorii na tylnej ścianie wcześniej czuć, ale myślę, że to bardzo indywidualne. Ja generalnie jestem wyczulona na sygnały z ciała plus Młoda w poniedziałek mierzyła 15+1, gdzie było 14+3. Od 10+4 na każdej wizycie jest większa niż ta pierwotna data.
No to ładnie rośnie panienka 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 14:38
Dziewiarka lubi tę wiadomość
-
Sunday_92 wrote:Dzięki, zapisze sobie polecenie na przyszłość, bo wtedy ciężko mi było kogoś poszukać
ale i tak bez wskazań z młodszym niż 1.5roczne dziecko bym chyba nie zaryzykowała, teraz to już bym z synem poszła, bo dużo można mu wytłumaczyć, ale taki przedział 6-12 miesięcy to dziecko już mega ruchliwe, boi się, a niewiele rozumie. Ogólnie mam wrażenie, że z wizytami u lekarza było ok tak do pół roku, 6-12 ciężko, a teraz jest znowu ok, pani doktor go zawsze jakaś naklejką itp. Przekupi, nawet po szczepieniu jej piątkę przybije. Ale again, dzieci są mega różne, mówię, na przykładzie mojego egzemplarza wyłączenie
Oki, jeszcze te 1,5 roku jak pójdziesz na wizytę nie będzie za późno, by ewentualnie odpowiednio działać. Ale niestety wiele osób w ogóle nie myśli o sprawdzeniu wzroku dziecka aż do czasu pójścia do szkoły, a wtedy już za późno. Tak samo zez może u dziecka pojawiać się tylko do 3 miesiąca życia. Po tym czasie jest już to patologia układu wzroku i należy natychmiast działać. A wciąż pokutuje przekonanie, że do 3 roku życia to nie ma co się przejmować. ☹️Sunday_92 lubi tę wiadomość
'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 IVF MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
11.10 start drugiej stymulacji
26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
Euthyrox 75, Acard 150
1.12 ⏸️ naturalny cud
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
-
Dziewiarka wrote:Oki, jeszcze te 1,5 roku jak pójdziesz na wizytę nie będzie za późno, by ewentualnie odpowiednio działać. Ale niestety wiele osób w ogóle nie myśli o sprawdzeniu wzroku dziecka aż do czasu pójścia do szkoły, a wtedy już za późno. Tak samo zez może u dziecka pojawiać się tylko do 3 miesiąca życia. Po tym czasie jest już to patologia układu wzroku i należy natychmiast działać. A wciąż pokutuje przekonanie, że do 3 roku życia to nie ma co się przejmować. ☹️
-
Smerfetkaa wrote:Pulsowanie minęło jak się najadłam 🤭 a te kłucia ile u Ciebie trwają? Bo u mnie nawet cały dzień, z tym że to krótkotrwałe i sporadyczne, co jakiś czasStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Sunday_92 wrote:Fakt, myślę, że dużo osób nie myśli o okuliście dla malucha. Powiem całkiem szczerze, że chyba też bym nie pomyślała, nas skierowała pediatra (i w sumie warto mieć dobrego pediatre żeby właśnie uświadamiał i kierował, lepiej jedno skierowanie za dużo niż za mało). U syna zez nie wyszedł, tylko taki układ oka ze zmarszczkami, z resztą teraz już mu się buzia zmieniła i na pewno nikt zeza by nie podejrzewał, ale tak do roczku, czasem tak to u niego wyglądało. Ale jak trzeba sprawdzić to wiadomo trzeba, ale warto zrobić lepszy research niż ja, biorąc pierwszego okulistę dziecięcego z dostępnym terminem 🙈
Tak, czasem jest to pozorne przez właśnie zmarszczkę nakątną u dzieciaczka. Ja to się śmieję, że ze mną Młoda lekko mieć nie będzie, pierwsza wizyta z okazji ukończonych 6 msc życia 😅Sunday_92 lubi tę wiadomość
'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
18.02 ⏸️ naturalnie
👼 Miłosz trisomia 22
11.09 IVF MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
Euthyrox 75, Acard 150
1.12 ⏸️ naturalny cud
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
-
Lia, gratuluję zdrowego chłopczyka 😍🩵
Dobrze, że piszecie, żeby sprawdzić wzrok, bo ja chyba bym sama na to nie wpadła, chyba że lekarz by mnie pokierował.
Ja mam uczucie zapalenia pęcherza, w tym tygodniu 2 razy testowałam mocz i nic nie wyszło, chyba będę musiała się dopytać o to dokładniej mojej lekarki na wtorkowej wizycie 😊. Latam do toalety co chwilę i okazuje się, że wcale nie muszę 🙈Dziewiarka, Lia. lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023 🫶
👱♀️34.
❌️Endometrioza ❌️Adenomioza ✅️Jajowody drożne ✅️Tarczyca ✅️AMH 6.34
🧑36.
✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)
💔01.2024 biochem. 5 tc
💔09.2024 biochem. 5 tc
⏸️28.11.24
16.12.24 jest ❤️ (6+1)
30.01.25 I prenatalne,niskie ryzyka,dziewczynka🩷
🩺 25.03.25
⏳️26.03.25 II prenatalne
-
Dziewiarka wrote:Lia cudnie! Gratulacje! 🥳
To ja jako optometrysta będę upierdliwa- a gdzie wizyta u okulisty? Pamiętajcie wzrok jest bardzo ważny, a dziecko nie powie, że źle widzi. Nawet jak widzi najmniejsze okruchy nie oznacza, że nie ma wady wzroku. 1 wizyta okulistyczna powinna odbyć się około 6 miesiąca życia.
Smerfetko- na przedniej ścianie, ale to były ewidentne puknięcia, dziś u fizjoterapeuty leżąc na brzuchu na kozetce też je poczułam (w poczekalni zjadłam krówkę 🙈). Te puknięcia są jakby do środka brzucha.
U mnie syn ok. Troche zezował ale przeszlo-jego oczy są ok na razie. Corka za to czyta od zerowki ogrom ksiazek(jakies 300 stron dziennie bo lubi, w 2 klasie łykała w dwa dni 700 stronowego pottera, z resztą super sie uczy naprawde duzo czyta) Miała od 2 klasy -0.5 , potem za rok juz -1.5:(. Kupilismy okulary jakieś za prawie 2000 z soczewką przeciwko rozwojowi wady w sierpniu. Mamy w marcu isc sprawdzic efekt bo leczenie atropiną nic nie dawało i corka zle tolerowała. Mamy dobrą okulistkę, prywatnie chodzimy. Chcialabym zeby jej sie wada zatrzymała. Ma średnią ocen 5.6...same 6 z matmy polskiego historii biologii geografii angielskiego...chce isc na lekarza. Chcialabym zeby wzrok jej nie przeszkodził i wszystko zrobie zeby jej pomóc. Obiecalismy z mezem ze jak wada sie zatrzyma to zrobimy laserowo koło 20stki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 16:20
-
Ahossik91 wrote:U mnie syn ok. Troche zezował ale przeszlo-jego oczy są ok na razie. Corka za to czyta od zerowki ogrom ksiazek(jakies 300 stron dziennie bo lubi, w 2 klasie łykała w dwa dni 700 stronowego pottera, z resztą super sie uczy naprawde duzo czyta) Miała od 2 klasy -0.5 , potem za rok juz -1.5:(. Kupilismy okulary jakieś za prawie 2000 z soczewką przyciwko rozwojowi wady w sierpniu. Mamy w marcu isc sprawdzic efekt bo leczenie atropiną nic nie dawało i corka zle tolerowała. Mamy dobrą okulistkę, prywatnie chodzimy. Chcialabym zeby jej sie wada zatrzymała. Ma średnią ocen 5.6...same 6 z matmy polskiego historii biologii geografii angielskiego...chce isc na lekarza. Chcialabym zeby wzrok jej nie przeszkodził i wszystko zrobie zeby jej pomóc. Obiecalismy z mezem ze jak wada sie zatrzyma to zrobimy laserowo koło 20stki.
Laser problemu nie rozwiąże. Ja bym dodatkowo skonsultowała ją z optometrystą właśnie. Macie Miyosmart? Te mają największą skuteczność. Wizyty co 6 miesięcy? Jak chcesz to na priv Ci polecę specjalistyczny gabinet i optometrystkę.'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
18.02 ⏸️ naturalnie
👼 Miłosz trisomia 22
11.09 IVF MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
Euthyrox 75, Acard 150
1.12 ⏸️ naturalny cud
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
-
Ja mam dobrą pediatrę. Dzieki niej dzieci nie dostają w ciemno antybiotyku. Zawsze pobiera wymaz , robi test crp albo daje skierowanie na morfologie. Jak widzi ze glębszy problem to skierowanie do szpitala albo do specjalisty. Tym sposobem mja córka w zyciu brała 3x antybiotyk. 2 razy oskrzela wyleczylam inhalacjami:) a synek 4 razy brał ale u niego częściej wychodziło crp i ob w góre i osluchowo brzydko. Raz mieli zapalenie płuc to brali obydwoje. Raz syn ostre zapalenie zatok ze byslismy w szpitalu. Migdaly obydwoje mieli prywatnie wyciete takie terminy w naszych szpitalach, corka miala jeszcze w gratisie drenaż uszu. Cóż dzieci
-
Dziękuję, dziewczyny. Jejku, jak się cieszę! A tak mnie ta doktor nastraszyła trisomiami, kilka dni przepłakałam.. Nasz wojownik 🩵
Smerfetka, przeczuwałam od początku, że to będzie chłopiec. Mąż tak powiedział, a później pokrywało się ze wszystkimi teoriami 😃
Kupiłam dziś symbolicznie pierwszego bodziaka w niebieskie zwierzątka, ale było ciężko coś wybrać, bo 90% ubrań w sklepach jest zimowych 🙈 I dostałam od ekspedientki piękny box wyprawkowy - śliniaczek, smoczek nuka, karty do zdjęć, miseczkę, duże opakowanie chusteczek pampersa i pełnowymiarowy szampon. Ale czad! Sklep BabyOne😊
Mamy chłopców, czy wychowanie synka to wyzwanie? Macie jakieś porównanie do dziewczynek? 😃Dziewiarka, Maggy_88, Zielona2024, Sunday_92, Domi94 lubią tę wiadomość
⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7dpt ⏸️, beta 32 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
03.01: 1,7 cm misia z rączkami i nóżkami 🐻
16.01: 3,08 cm ruszającej się kruszynki 🩷
30.01: 5,53 cm dziecka 🌈
06.02: I prenatalne + NIPT, 7,3 cm zdrowego chłopca 🩵
-
Ja mam synka i teraz ponoć spodziewamy się dziewczynki, takżd porownanie będę miała dopiero za kilka lat. Napewno, wszystko zależy od dziecka, nie od płci, ale moje doświadczenie jest takie, że chłopcy to takie kochane rumcajsy 😅 mam chrześnicę i ona jest tak urocza, że po prostu można by ją schrupać, oczywiście, żeby nie było swoje też potrafi pokazać 😅 ale u mnie w rodzinie narazie się pokrywa pewien stereotyp, że dziewczynki są takie delikatne, spokojniejsze, chłopcy to takie małe, wiecznie biegające i psococące smoki 😅 Ciekawa jaka będzie moja panienka. Ja sama byłam chłopczycą, także niczego od niej nie wymagam, bo pamiętam ile z z moją mamą się nawalczyłam, bo ciągle chciałyśmy czegoś innego dla mnie 🫠🫠
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 20:36
Ahossik91, Lia. lubią tę wiadomość
-
anakonda wrote:Dlatego właśnie napisałam że jak wyjdzie to nikt nie wiem . Pewnie sama bym pękła . Choć wiem że my przeniesiemy się do pokoju małego więc myślę że będzie łatwiej mu z tym później jak rodzice się wyniosą a on zostanie na swoim . Bynajmniej tak sobie myślę . Mając 15 lat opiekowałam się z siostrą na zmianę bratem młodszym bo mama wróciła do pracy więc w wakacje miałyśmy „dyżury . I wiem że młody miał swoje godziny i swoje rytuały i jak się coś zmieniło był nie do wytrzymania . Wiadomo przy chorobie też będzie to inaczej wyglądać . Ja jestem konsekwentna ale mój mąż to nie . Nawet w kwestii wychowania psów , czasami im pobłażał a zaś wychodziło szydło z worka . A bo chora to pozwólmy jej a to po zabiegu . Swoją drogą ciekawe jak pies zareaguje na dzidzię bo w sumie z takim bobasem czy nawet 5 latkiem nie miał do czynienia . Na tą chwilę jak zasypia to kładzie mi głowę blisko brzucha , albo próbuje się na niego położyć . Jak to było u was ?
Mam psa 2,5 roku "słodkie puchate shih tzu", syn 5 lat... pies ma charakter, jest uparty, zazdrosny, jak się przytulany to włazi w środek. Bywa złośliwy i wredny.. nie lubi kąpieli. Za każdym razem jak go wykapie mam nasikane na kanapę lub dywan. Przekupuje go parówkami po i ostatnie 2 kąpiele się udało. A jest kapany raz w tygodniu 😅 Z synem najlepsi przyjaciele teraz... wcześniej wojna o zabawki.. pies mu zabierał i gryzł.. Syn zabierał jemu.. zazdrość. Zdarzyło się że syn go kopnął bądź uderzył sam miał wtedy 2.5 roku jak go wzięliśmy.. tłumaczyłam i tłumaczyłam.. Teraz kochają się, śpią razem przytuleni w łóżku, świata poza sobą nie widzą.
Leży na brzuchu.. w sumie po jego zachowaniu skapnelam się aby zrobić test.. nie odstępował mnie na krok bardziej niż zwykle.
Na pewno mąż że szpitala przywiezie mu tetrowke z zapachem małej aby poznał jej zapach. A potem zobaczymy.. on z natury raczej lubi dzieci, zawsze się cieszy jak jakieś widzi. -
Dziewiarka wrote:Lia cudnie! Gratulacje! 🥳
To ja jako optometrysta będę upierdliwa- a gdzie wizyta u okulisty? Pamiętajcie wzrok jest bardzo ważny, a dziecko nie powie, że źle widzi. Nawet jak widzi najmniejsze okruchy nie oznacza, że nie ma wady wzroku. 1 wizyta okulistyczna powinna odbyć się około 6 miesiąca życia.
Smerfetko- na przedniej ścianie, ale to były ewidentne puknięcia, dziś u fizjoterapeuty leżąc na brzuchu na kozetce też je poczułam (w poczekalni zjadłam krówkę 🙈). Te puknięcia są jakby do środka brzucha.
Jeny ja tak źle trafiłam poszłam przed 1 rokiem życia właśnie.. I lekarz mówi wszystko ok nie ma wady zez się unormuje. Rok później inny lekarz zdiagnowal dość spora wade u syna astygmatyzm i do tego chorobę zezowa.. szykujemy się na operacje. -
Lala91 wrote:Jeny ja tak źle trafiłam poszłam przed 1 rokiem życia właśnie.. I lekarz mówi wszystko ok nie ma wady zez się unormuje. Rok później inny lekarz zdiagnowal dość spora wade u syna astygmatyzm i do tego chorobę zezowa.. szykujemy się na operacje.
Po zabiegu warto wdrożyć terapię widzenia, przed zresztą też. Skąd jestem, może podpowiem?'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
18.02 ⏸️ naturalnie
👼 Miłosz trisomia 22
11.09 IVF MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
Euthyrox 75, Acard 150
1.12 ⏸️ naturalny cud
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
-
Cześć! Daję znać, że jestem po wizycie. Wszystko dobrze. Okruszek pomierzony, ma ok. 90 g. Na prenatalnych lekarz mówił, że może chłopczyk, dzisiaj że może dziewczynka 😅 Minus taki, że niestety mam grzybicę i muszę ją wyleczyć.
@Smoothie wpisz mi proszę termin porodu na 23.08.
Dziewczyny czytam Was regularnie, ale tyle tematów omawiacie, że nie nadążam.
Odnośnie wagi to mnie na razie przybyło 1,5 kg.
Przewijak mieliśmy na komodę i bardzo sobie chwalę takie rozwiązanie. Niestety teraz trochę musimy zmienić ustawienie i będzie przewijak na łóżeczku+ szafeczka na rzeczy podręczne.
Co do spania to nie wierzę w opcję - będziemy hałasować to się dziecko przyzwyczai. Niektóre dzieci się nie przyzwyczają i trzeba po prostu chodzić na paluszkach albo się nie ruszać, żeby przetrwać chwilę w spokoju 😁 Moja córka bardzo źle spała. Game changerem był żłobek. Poszła jako roczniak i nagle zaczęła przesypiać nawet 1,5 godz, a nie 30 min.
Używaliśmy trochę szumu fal i suszarki na YT, trochę okapu, ale to na początku. Jak ząbkowała to spała na moim brzuchu. Teraz zastanowię się nad szumisiem.
Jeśli chodzi o lekarzy to zaliczyliśmy fizjo, osteopata, bo asymetria i napięcie wzmożone. Alergolog, bo alergie pokarmowe i azs. Z resztą cy czas jesteśmy pod opieką szpitala w Lodzi. Otolaryngologa, bo 3 migdał i to też generuje problemy ze snem. U okulisty byliśmy przed roczkiem i to było jedno z najgorszych 3 godz w moim życiu. Potem byliśmy jeszcze raz po roku. No i teraz na początku lutego. Niestety coś jest na rzeczy i od jutra czeka nas zapuszczanie kropli codziennie i wizyta we wtorek.
dzikaplaża, Santal3, Lia., Zielona2024, anakonda, Domi94 lubią tę wiadomość
-
Dziewiarka wrote:Laser problemu nie rozwiąże. Ja bym dodatkowo skonsultowała ją z optometrystą właśnie. Macie Miyosmart? Te mają największą skuteczność. Wizyty co 6 miesięcy? Jak chcesz to na priv Ci polecę specjalistyczny gabinet i optometrystkę.
-
Maggy_88 wrote:Cześć! Daję znać, że jestem po wizycie. Wszystko dobrze. Okruszek pomierzony, ma ok. 90 g. Na prenatalnych lekarz mówił, że może chłopczyk, dzisiaj że może dziewczynka 😅 Minus taki, że niestety mam grzybicę i muszę ją wyleczyć.
@Smoothie wpisz mi proszę termin porodu na 23.08.
Dziewczyny czytam Was regularnie, ale tyle tematów omawiacie, że nie nadążam.
Odnośnie wagi to mnie na razie przybyło 1,5 kg.
Przewijak mieliśmy na komodę i bardzo sobie chwalę takie rozwiązanie. Niestety teraz trochę musimy zmienić ustawienie i będzie przewijak na łóżeczku+ szafeczka na rzeczy podręczne.
Co do spania to nie wierzę w opcję - będziemy hałasować to się dziecko przyzwyczai. Niektóre dzieci się nie przyzwyczają i trzeba po prostu chodzić na paluszkach albo się nie ruszać, żeby przetrwać chwilę w spokoju 😁 Moja córka bardzo źle spała. Game changerem był żłobek. Poszła jako roczniak i nagle zaczęła przesypiać nawet 1,5 godz, a nie 30 min.
Używaliśmy trochę szumu fal i suszarki na YT, trochę okapu, ale to na początku. Jak ząbkowała to spała na moim brzuchu. Teraz zastanowię się nad szumisiem.
Jeśli chodzi o lekarzy to zaliczyliśmy fizjo, osteopata, bo asymetria i napięcie wzmożone. Alergolog, bo alergie pokarmowe i azs. Z resztą cy czas jesteśmy pod opieką szpitala w Lodzi. Otolaryngologa, bo 3 migdał i to też generuje problemy ze snem. U okulisty byliśmy przed roczkiem i to było jedno z najgorszych 3 godz w moim życiu. Potem byliśmy jeszcze raz po roku. No i teraz na początku lutego. Niestety coś jest na rzeczy i od jutra czeka nas zapuszczanie kropli codziennie i wizyta we wtorek.
Kiedys pisalam o roznicy w wychowaniu chlopca i dziewczynki. Jesli chodzi o moje to córka stonowana spokojna a syn łobuziakowaty i charakternyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 22:37
-
@Ahossik będziemy wycinać. Termin mamy na styczeń 2025. Teraz ma 3 lata, więc liczę że jak podrośnie to będzie łatwiej wyciąć. Mi niestety za dzieciaka 2 razy odrósł.
Co do dziewczynek to moja córka przebije chyba niejednego chłopaka. Wiecznie jej się spieszy, zapędy kaskaderskie. Wszystko sama i po swojemu. Ale lubi błyskotki i to chyba po babci. Na pewno nie po mnie 😅
Temperament + wychowanie + geny to daje taką indywidualną istotkę, że ja bym nawet nie próbowała się zastanawiać nad takimi stereotypami, że dziewczynki to zazwyczaj są takie, a chłopcy to tacy.Lia., Ahossik91, Sunday_92 lubią tę wiadomość