X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Właśnie teraz też planuje bobo odkładać do łóżeczka, bo przy dwójce nie widzę innej opcji.
    Syn pierwsze trzy miesiące był odkładany, bo bałam się sids. Słabo zasypiał, nosiliśmy, bujalismy, no ale był odkładany. Potem się rozchorował, ciężki zum z zagrożeniem urosepsy i ja pękłam emocjonalnie. Jak wyszliśmy ze szpitala powiedziałam, że chce go mieć zawsze blisko i tak trafił do naszego łóżka i drzemki kontaktowe. Śpi z nami do dziś, długo zasypiał przy muzyce, ale jednocześnie przy piersi, tak naprawdę do 1.5roku. Później się często na tą pierś budzil, ale był w miarę samoobsługowy. Teraz się przytulamy i zasypia przy Taylor, potem szumiś i w miarę śpi, chociaż miewa lepsze i gorsze noce, teraz ząbkuje, więc... No ale śpi z nami, kupiliśmy mu łóżko podłogowe w stylu montessori i trzeba go będzie przenieść do siebie wiosną.
    Dlatego właśnie napisałam że jak wyjdzie to nikt nie wiem . Pewnie sama bym pękła . Choć wiem że my przeniesiemy się do pokoju małego więc myślę że będzie łatwiej mu z tym później jak rodzice się wyniosą a on zostanie na swoim . Bynajmniej tak sobie myślę . Mając 15 lat opiekowałam się z siostrą na zmianę bratem młodszym bo mama wróciła do pracy więc w wakacje miałyśmy „dyżury . I wiem że młody miał swoje godziny i swoje rytuały i jak się coś zmieniło był nie do wytrzymania . Wiadomo przy chorobie też będzie to inaczej wyglądać . Ja jestem konsekwentna ale mój mąż to nie . Nawet w kwestii wychowania psów , czasami im pobłażał a zaś wychodziło szydło z worka . A bo chora to pozwólmy jej a to po zabiegu . Swoją drogą ciekawe jak pies zareaguje na dzidzię bo w sumie z takim bobasem czy nawet 5 latkiem nie miał do czynienia . Na tą chwilę jak zasypia to kładzie mi głowę blisko brzucha , albo próbuje się na niego położyć . Jak to było u was ?

Ahossik91 lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • adu Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka, doskonale napisane: u dzieci nic nie trwa wiecznie. 😅 Dlatego jak moja córka wstawała przez tydzień w tym roku koło 8 to wcale się nie chciałam przyzwyczajać, bo wiedziałam, że to tylko jakaś piękna pomyłka 🥲🤣
    Ona od początku była tym dzieckiem, które było w tych niższych widełkach potrzeb snu. W ogóle wszystkie te rzeczy, związane z oknami aktywności, ilością snu potrzebnego bardzo nam się przydawały i pokazywały, że no faktycznie tak może być w danym wieku. Ja lubię profil cienwiatru o śnie na instagramie :)

Sunday_92 lubi tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, moja domena macierzyństwa: to wszystko pewien etap który minie 🙈

adu lubi tę wiadomość

• Luna_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania to ja Wam mogę powiedzieć taką ciekawostkę jak było u mojej koleżanki. W tamtym roku urodziła córkę i ona strasznie płakała, bardzo często, w dzień, w nocy tak samo, budziła się co godzinę z płaczem i to trwało parę miesięcy, mimo że nie było problemu z karmieniem, pieluchę miała czystą, zdrowa itp. Lekarz powiedział, żeby poszła z nią do osteopaty i okazało się, że mała ma przesunięty atlas (pierwszy kręg szyjny), a ten z kolei podrażniał nerw, który jest odpowiedzialny m.in. za sentymenty (wiem coś o tym, bo jestem fizjoterapeutką). Osteopata ustawił kręg do prawidłowej pozycji i dziecko z dnia na dzień się uspokoiło. Koleżanka przesypia noce a mała płacze jak coś rzeczywiście potrzebuje, tak to jest mega spokojnym dzieckiem. Jak spędziłam z nią 8h w tamtym miesiącu to byłam w szoku jakie grzeczne dziecko 😅 Osteopata i lekarz koleżanki mówili, że powodem mógł być poród, mimo że na pierwszy rzut oka mała była całkowicie zdrowa i są to ponoć bardzo częste przypadki. Oczywiście może być też taka natura dziecka czy cokolwiek innego, ale czasami dobrze jest wiedzieć 😊 nawet dorośli często mają przesunięty atlas, co nie jest od razu czymś złym, są specjalne terapie, a niektórzy w ogóle tego nie odczuwają i nie mają żadnych problemów 😊

Ahossik91, adu, Odiodi, Lia., Maggy_88 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza ❌️Adenomioza ✅️Jajowody drożne ✅️Tarczyca ✅️AMH 6.34

🧑36.
    ✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)

💔01.2024 biochem. 5 tc
    💔09.2024 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)
    30.01.25 I prenatalne,niskie ryzyka,dziewczynka🩷
    26.03.25 II prenatalne - 24 cm, 400 g 😍
    24.04.25 719 g 🥰
    🩺 21.05.25

preg.png
  • Ahossik91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Dlatego właśnie napisałam że jak wyjdzie to nikt nie wiem . Pewnie sama bym pękła . Choć wiem że my przeniesiemy się do pokoju małego więc myślę że będzie łatwiej mu z tym później jak rodzice się wyniosą a on zostanie na swoim . Bynajmniej tak sobie myślę . Mając 15 lat opiekowałam się z siostrą na zmianę bratem młodszym bo mama wróciła do pracy więc w wakacje miałyśmy „dyżury . I wiem że młody miał swoje godziny i swoje rytuały i jak się coś zmieniło był nie do wytrzymania . Wiadomo przy chorobie też będzie to inaczej wyglądać . Ja jestem konsekwentna ale mój mąż to nie . Nawet w kwestii wychowania psów , czasami im pobłażał a zaś wychodziło szydło z worka . A bo chora to pozwólmy jej a to po zabiegu . Swoją drogą ciekawe jak pies zareaguje na dzidzię bo w sumie z takim bobasem czy nawet 5 latkiem nie miał do czynienia . Na tą chwilę jak zasypia to kładzie mi głowę blisko brzucha , albo próbuje się na niego położyć . Jak to było u was ?

My mamy psa kota i 2 świnki morskie :D piesek sam jak dziecko. Bawi sie z synem jak szczeniak a ma juz 10 lat. Kot kładł się na przewijaku z ikei ciągle. Świnki uciekają :D Pies jak dziecko któreś płakało to uciekał . On w ogóle z tych bojących (dzwięków typu sylwester ,krzyki)

preg.png

age.png

age.png
  • Ahossik91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_ wrote:
    Co do spania to ja Wam mogę powiedzieć taką ciekawostkę jak było u mojej koleżanki. W tamtym roku urodziła córkę i ona strasznie płakała, bardzo często, w dzień, w nocy tak samo, budziła się co godzinę z płaczem i to trwało parę miesięcy, mimo że nie było problemu z karmieniem, pieluchę miała czystą, zdrowa itp. Lekarz powiedział, żeby poszła z nią do osteopaty i okazało się, że mała ma przesunięty atlas (pierwszy kręg szyjny), a ten z kolei podrażniał nerw, który jest odpowiedzialny m.in. za sentymenty (wiem coś o tym, bo jestem fizjoterapeutką). Osteopata ustawił kręg do prawidłowej pozycji i dziecko z dnia na dzień się uspokoiło. Koleżanka przesypia noce a mała płacze jak coś rzeczywiście potrzebuje, tak to jest mega spokojnym dzieckiem. Jak spędziłam z nią 8h w tamtym miesiącu to byłam w szoku jakie grzeczne dziecko 😅 Osteopata i lekarz koleżanki mówili, że powodem mógł być poród, mimo że na pierwszy rzut oka mała była całkowicie zdrowa i są to ponoć bardzo częste przypadki. Oczywiście może być też taka natura dziecka czy cokolwiek innego, ale czasami dobrze jest wiedzieć 😊 nawet dorośli często mają przesunięty atlas, co nie jest od razu czymś złym, są specjalne terapie, a niektórzy w ogóle tego nie odczuwają i nie mają żadnych problemów 😊

Fajnie mieć fizjoterapeutke na grupie! Coś czuję jak się ujawniłaś to pytania się posypią z czasem :D ja jestem zaznajomiona, syn miał osłabione napięcie brzucha , obydwoje długie chudzielce mieli asymetrie. Ja po stłuczce autem mam ograniczony ruch w szyi i ciągnie mnie aż do pleców (wtedy chodze do fizjo na rozmasowanie powięzi i bardzo pomaga.) dzieci mają wkładki termo bo po męzu mają stopke lekko koslawą..ja po cc chodziłam na rozbicie blizny...i tak w kółko coś :)

anakonda lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilką przyszły wyniki NIFTY.
    Pod sercem noszę zdrowego chłopca 🩵🩵🩵
    Aaaaaaa! 🤍🤍🤍

Ahossik91, Sunday_92, Patka123, adu, smoothie, Smerfetkaa, Odiodi, Krysia23, anakonda, Dziewiarka, Santal3, Zielona2024, Sreberko, migotka_, Incognitka, Nowa9224, magda87, Luna_, PaulinaLexi, Domi94, dzikaplaża, Jasmin1517, Platynova55, Lala91, Maggy_88, Kinia__, Anaam lubią tę wiadomość

⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
    Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 1 blastka 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI w DE: 1 blastka 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI w CZ: 2 blastki 4BC i 1B - coś drgnęło 💔

25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
    7dpt ⏸️, beta 32 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
    22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
    06.02: I prenatalne + NIPT, 7,3 cm zdrowego chłopca 🩵
    10.04: II prenatalne, 26 cm i 468 g 🩵

preg.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam do osteopaty , by rozluźniać mięśnie macicy i wszystko wokoło . Choć nie powiem pierwsza wizyta mnie przeraziła . Myślałam że kark mi ukręci ale po czułam się rozluźniona tak jak po akupunkturze. Gdybym mieszkała bliżej Poznania na aku bym chodziła do dzisiaj . Miałam tyle energii jak bym maraton przebiegła swoją drogą nawet Honorata stawiala mi pijawki

Patabr lubi tę wiadomość

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lia. Gratulacje 💙

My z synem chodziliśmy do osteopaty przez prawie rok raz w miesiącu, na sen to akurat nie wpływało, za to na ogólny rozwój moim zdaniem tak.

Ja ogólnie wyznaje zasadę, że warto konsultować, na początku byliśmy u neurologopedy sprawdzić wędzidełko i u fizjo sprawdzić czy wszystko ok - nie było nieprawidłowości więc nie kontynuowaliśmy wizyt. Synek mocno ulewal, miał refluks stąd wizyty u osteopaty.
    Teraz też mieliśmy konsultacje si, wszystko ok (niepokoiło mnie to, że gryzie czasem), ale u niego to nie wynika z zaburzeń. Z resztą już robi tak co raz rzadziej.

Także ja mam takie podejście, że jak cokolwiek niepokoi warto konsultować, ale też warto pamiętać, że dzieci są różne, mają różne osobowości, temperamenty i tempo rozwoju i trzeba im też dać na to przestrzeń.

Ale z drugim bobasem na pewno też zaliczymy kontrolnie neurologopede i fizjoterapeutę dla własnego spokoju żeby sprawdźic czy wszystko ok.

Lia., Maggy_88 lubią tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie się czyta o Waszych Mamusiowych doświadczeniach 😍

Lia gratulacje! 🥹 przeczuwałaś płeć, czy to niespodzianka że będzie chłopiec?

Dziewiarka a masz łożysko na przedniej ścianie czy tylnej? Może faktycznie już poczułaś ruch córeczki 😍

Mnie dzisiaj migrena dopadła i pulsowanie nad spojeniem łonowym - i też takie delikatnie kłucie, też tak macie?

Lia. lubi tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahossik91 wrote:
    My mamy psa kota i 2 świnki morskie :D piesek sam jak dziecko. Bawi sie z synem jak szczeniak a ma juz 10 lat. Kot kładł się na przewijaku z ikei ciągle. Świnki uciekają :D Pies jak dziecko któreś płakało to uciekał . On w ogóle z tych bojących (dzwięków typu sylwester ,krzyki)
    No nasza ma 2,5 roku więc jest wulkanem energii , kot jest u mamy bo z nim to różnie zależy od humorku 😆 . Nasza to uwielbia listonoszy śmieją się że to jedyny pies gdzie na nich czeka z merdającym ogonem . No nic zobaczymy jak to będzie . Będą musieli się dotrzeć a jak nie to większość czasu będzie u mamy ( to jej drugi dom jest tam codziennie tzn była jak jechałam do pracy )

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Cudownie się czyta o Waszych Mamusiowych doświadczeniach 😍

Lia gratulacje! 🥹 przeczuwałaś płeć, czy to niespodzianka że będzie chłopiec?

Dziewiarka a masz łożysko na przedniej ścianie czy tylnej? Może faktycznie już poczułaś ruch córeczki 😍

Mnie dzisiaj migrena dopadła i pulsowanie nad spojeniem łonowym - i też takie delikatnie kłucie, też tak macie?
    Pulsowanie nie ale mam kłucia . Moja dr mówiła że to normalne o ile to nie jest ból tępy.

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia cudnie! Gratulacje! 🥳

To ja jako optometrysta będę upierdliwa- a gdzie wizyta u okulisty? Pamiętajcie wzrok jest bardzo ważny, a dziecko nie powie, że źle widzi. Nawet jak widzi najmniejsze okruchy nie oznacza, że nie ma wady wzroku. 1 wizyta okulistyczna powinna odbyć się około 6 miesiąca życia.

Smerfetko- na przedniej ścianie, ale to były ewidentne puknięcia, dziś u fizjoterapeuty leżąc na brzuchu na kozetce też je poczułam (w poczekalni zjadłam krówkę 🙈). Te puknięcia są jakby do środka brzucha.

Lia., dzikaplaża, Lala91 lubią tę wiadomość

'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 IVF MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
    Euthyrox 75, Acard 150
    1.12 ⏸️ naturalny cud
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
    28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
    6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
    17.02 9,5 cm Bobasa 💖
    10.03 200 g Dziewczynki 🌸
    15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiarka wrote:

To ja jako optometrysta będę upierdliwa- a gdzie wizyta u okulisty? Pamiętajcie wzrok jest bardzo ważny, a dziecko nie powie, że źle widzi. Nawet jak widzi najmniejsze okruchy nie oznacza, że nie ma wady wzroku. 1 wizyta okulistyczna powinna odbyć się około 6 miesiąca życia.
    Jezu, byliśmy z synem u okulisty dziecięcego jak miał 7 miesięcy, bo pediatra mówiła, że ma zeza (nie ma, okulistka w ogóle nie wiedziała czemu nas przysłała, ale ok). Najgorsza wizyta 🙈 jak mu zakroplila oczy to młody dostał szału. Zbadała dno oka i jeszcze coś, ciśnienia już nie była w stanie, wszystko w wielkim krzyku, kopaniu, wierzganiu i jeszcze przy jej głupich komentarzach, żeby nie uszkodził sprzętu, bo drogi 🤦🏻‍♀️Także wybacz, ale do okulisty bym nie poszła przesiewowo, bez wskazań. Może trafiliśmy na słabą okulistke, ale jak wtedy szukałam, to okulistów dziecięcych przyjmujących poniżej roku było jak na lekarstwo.
    U dentysty już zaliczyliśmy dwa przeglądy i na luzie. Nawet na pobrania krwi mamy sposób jak uspokoić młodego, no ale u okulisty się nie dało 🙈

• smoothie Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiarka wrote:

Smerfetko- na przedniej ścianie, ale to były ewidentne puknięcia, dziś u fizjoterapeuty leżąc na brzuchu na kozetce też je poczułam (w poczekalni zjadłam krówkę 🙈). Te puknięcia są jakby do środka brzucha.

Zgadzam się!! Zabierałam swoje maluchy do okulisty i fajnie,że przypomniałaś bo musimy ruszyć na kontrolę :o
    Podanie kropelek trochę średnio przyjemne ale wzrok jest mega ważny, a dziecko nie powie.
    U mnie w rodzinie, dziewczynka dopiero pod koniec podstawówki okazało się,że na jedno oko widzi ok 20%. A niby w szkole są badania..
    O dentyście też pamiętamy :)

Nam osteopata nie pomógł ani na lepszy sen ani na to żeby dziecko nie darło się w niebogłosy przewożone w foteliku :< Jak zmieniliśmy łupinę na kolejny to w końcu podróż przestała być męką, a i tak czasami zdarza się ciężki przejazd z młodszą: > Ze starszą problemu nie było.

Lia gratulacje !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 13:54

Dziewiarka, Lia. lubią tę wiadomość

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Przed chwilką przyszły wyniki NIFTY.
    Pod sercem noszę zdrowego chłopca 🩵🩵🩵
    Aaaaaaa! 🤍🤍🤍
    Witamy kolejnego cudownego chłopca na pokładzie ❤️

Lia. lubi tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱
    2018 Z 🩷🤱

17.12.2024 🫄
    Widzimy się w sierpniu M 🩷

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiarka wrote:

Ja mam na tylnej ścianie, już mi się miesza czy na tylnej później ruchy się czuję czy wcześniej 🤔 Liwia jak widać lubi słodycze 🍬

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takich jeszcze profilaktycznych rzeczy na start to robiliśmy po miesiącu USG przezciemiączkowe i USG brzucha. No i bioderka, ale na to każde dziecko dostaje skierowanie na NFZ. Z drugim też planuje właśnie taki zestaw w ramach profilaktyki w pierwszych 3 miesiącach życia: USG przezciemiączkowe, USG brzucha, USG bioderek, fizjo i neurologopeda. A reszta to już w razie wskazań, ale oby nie i tylko profilaktyka była potrzebna:)
    W okolicy roczku badania krwi (morfologia, ferrytyna, żelazo, D3) i dentysta.

smoothie lubi tę wiadomość

• Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Jezu, byliśmy z synem u okulisty dziecięcego jak miał 7 miesięcy, bo pediatra mówiła, że ma zeza (nie ma, okulistka w ogóle nie wiedziała czemu nas przysłała, ale ok). Najgorsza wizyta 🙈 jak mu zakroplila oczy to młody dostał szału. Zbadała dno oka i jeszcze coś, ciśnienia już nie była w stanie, wszystko w wielkim krzyku, kopaniu, wierzganiu i jeszcze przy jej głupich komentarzach, żeby nie uszkodził sprzętu, bo drogi 🤦🏻‍♀️Także wybacz, ale do okulisty bym nie poszła przesiewowo, bez wskazań. Może trafiliśmy na słabą okulistke, ale jak wtedy szukałam, to okulistów dziecięcych przyjmujących poniżej roku było jak na lekarstwo.
    U dentysty już zaliczyliśmy dwa przeglądy i na luzie. Nawet na pobrania krwi mamy sposób jak uspokoić młodego, no ale u okulisty się nie dało 🙈

W Poznaniu dr Izabela Kulińska-Niedziela 😉 Niestety wskazań typu objawy może nie być, a potem niedowidzenie, brak widzenia przestrzennego i rzeczy nie do naprawienia. Za dużo takich przypadków zaniedbań widzę, gdzie nagle w wieku 7 lat się coś okazuje.

Sunday_92, Rzelka lubią tę wiadomość

18.02 ⏸️ naturalnie
    👼 Miłosz trisomia 22
    11.09 IVF MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    Euthyrox 75, Acard 150
    1.12 ⏸️ naturalny cud
    17.02 9,5 cm Bobasa 💖
    preg.png
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Ja mam na tylnej ścianie, już mi się miesza czy na tylnej później ruchy się czuję czy wcześniej 🤔 Liwia jak widać lubi słodycze 🍬

W teorii na tylnej ścianie wcześniej czuć, ale myślę, że to bardzo indywidualne. Ja generalnie jestem wyczulona na sygnały z ciała plus Młoda w poniedziałek mierzyła 15+1, gdzie było 14+3. Od 10+4 na każdej wizycie jest większa niż ta pierwotna data.

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

18.02 ⏸️ naturalnie
    👼 Miłosz trisomia 22
    11.09 IVF MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    Euthyrox 75, Acard 150
    1.12 ⏸️ naturalny cud
    17.02 9,5 cm Bobasa 💖
    preg.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ