🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Anaam wrote:Też odczuwam bóle głowy co jakiś czas, niestety jak już zaczyna mnie boleć to przeważnie do momentu aż nie pójdę spać. Ja pachwiny o tyle nie, co mam chwilówki, że lędźwia się odzywają 😬 Byłam dziś na badaniach, byłam świnia, zapukałam do zabiegowego czy mogę poza kolejnością, oczywiście babcie mamrały, że kiedyś jak kobiety w ciąży były to normalnie czekały, gryzłam się w język, żeby sie tylko nie uruchomić🙊 rano jak mam coś robić jest mi jakos słabo, wolałam zapytac żeby nie ryzykować zjazdu
Ja już bym powiedziała tym babom... Zwłaszcza ze często mdleje i mam gdzieś co one sobie myślą i co powiedzą. Na szczeście u mnie w labie ciężarne z biletomatu pobierają numerek bez kolejki, nikomu nie muszę się tłumaczyć.Anaam, Dziewiarka lubią tę wiadomość
-
Anaam, nawet się nie przejmuj takim gadaniem. Po pierwsze jest sezon infekcyjny, po drugie w ciazy mimo wszystko łatwiej się chodzi niz stoi, a po trzecie to Ci się należy i już
Ja byłam w Diagnostyce gdzie jest automat. Weszłam do pełnej sali, ludzie się zjechali przed 8ą, bo od tej godziny pobrania (niedziela to byla), babka juz w gotowości bo jej numerek - pierwszy chyba tego dnia, a tu się wyświetla moj z pierwszenstwem hehe. Cudowna sprawa. Ostatnia weszłam, pierwsza wyszłam:)
A lędźwie od wczoraj tez mi dokuczają. Myślę, że to też mniejsza ilość ruchu. Dzisiaj musze poćwiczyć bo już czuje spiecie w pośladkach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 11:59
Anaam, Dziewiarka lubią tę wiadomość
FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
8dpt 30
10dpt 77
12dpt 175
14dpt 438
16dpt 1109
18dpt 2316 (103%)
19dpt pecherzyk 7mm, żółtkowy 2mm
21-23dpt krwawienie - krwiak?
28dpt 6+4 CRL 6,1 mm, FHR 122
7+5 CRL 1.58 cm FHR 158
9+5 wizyta 2.91 cm / 150
11+0 4.45 cm / 164
12+4 6.55 cm / 154
prenatalne ✅️
Pappa ✅️
NIPT ✅️
8 lat za nami, 4x transfer IVF, 5xIUI, 1xcb, 1xpuste jajo, miliony badań
-
dzikaplaża wrote:Anaam, nawet się nie przejmuj takim gadaniem. Po pierwsze jest sezon infekcyjny, po drugie w ciazy mimo wszystko łatwiej się chodzi niz stoi, a po trzecie to Ci się należy i już
Ja byłam w Diagnostyce gdzie jest automat. Weszłam do pełnej sali, ludzie się zjechali przed 8ą, bo od tej godziny pobrania (niedziela to byla), babka juz w gotowości bo jej numerek - pierwszy chyba tego dnia, a tu się wyświetla moj z pierwszenstwem hehe. Cudowna sprawa. Ostatnia weszłam, pierwsza wyszłam:)
A lędźwie od wczoraj tez mi dokuczają. Myślę, że to też mniejsza ilość ruchu. Dzisiaj musze poćwiczyć bo już czuje spiecie w pośladkach.
Mnie od siedzenia przed komputerem też bolą lędźwie;/ zaczynam czuć ciąże nie tak jakbym chciaław jednej pod koniec miałam rwę kulszową jak dłuzej posiedziałam albo polezałam na plecach:/ oby w tej nie.
-
dzikaplaża wrote:Anakonda, mam nadzieje, ze to fałszywy alarm i szyjka się uspokoi, żebyś mogła po sklepach szalećStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
No niestety u mnie nie ma automatu żeby pobrać bilecik i nie ma też informacji, że ciężarne wchodzą poza kolejnością więc z grzeczności pytam 🤦🏽♀️ a na dodatek odbywają się tam też badania medycyny pracy wiec czasem jest sporo ludzi .. Momentami widzę w sobie takie zmiany w zachowaniu, że jestem w szoku tak już bym dawno wyjaśniła te głupie teksty 🤣28👩❤️👨29
Starania od 11.22r.
Endometrioza IV
27.11 ⏸️
Beta 02.12: 166,1
Beta 04.12: 363,1
-
anakonda wrote:I chyba to mnie najbardziej dołuje że nie będę mogła sama przeglądać i wybierać wyprawki .
Hej bez smutasów...ja i tak większość przez internetwiększy wybór i zawsze można odesłać
mam 2 hurtownie ale tam zamierzam tylko pojechać obejrzeć wózek
myślę że twoja szyjka jedno spokojne wyjście do sklepu obejrzeć wózki da radę
Ja w ogóle jestem zwolennikiem zamawiania. Maż się śmieje ze piromanem został bo ciągle pali na łące za domem pudła -
Dzikaplaża, mi też bardzo szybko leci czas. Mam wrażenie, że odliczam do większych kroków milowych - wcześniej był legendarny 12 tydzień, później prenatalne, wyniki NIFTY, a teraz chyba połówkowe i 24 tydzień, czyli granica przeżywalności poza brzuszkiem. A pomiędzy to te tygodnie pędzą jak szalone. No i nie mogę się doczekać pierwszych ruchów 🤍
Anakonda, bardzo Ci współczuję leżenia, ale pomyśl tak - sytuacja nie jest bardzo groźna, lekarka dmucha na zimne i w porę podjęła odpowiednie kroki. Jesteście chronieni, wiecie co macie robić. Może wystarczy trochę odpoczynku i sytuacja się unormuje. I nie miej sobie do zarzucenia wyprawy w góry, ruch w ciąży jest jak najbardziej wskazany (a wierzę, że nie uprawiałaś sportów wyczynowych), więc robiłaś wszystko co najlepsze dla dzidziusia 🩵 Trzymam kciuki za szybką poprawę sytuacji i żebyś wkrótce mogła zrobić wymarzone zakupy. A póki co szalej online 😉
Luna, fajnie że myślicie o przeprowadzce, niech wszystko się ułoży po Waszej myśli, znajdźcie swój kącik na ziemi 🤞🏻 U nas też jest dokładnie taki sam rozkład i trzeba walczyć o każdy metr 😀 Od dłuższego czasu szukamy jakiegoś domu, ale póki co postaramy się trochę przemeblować mieszkanie. Maluszek będzie spał z nami w dostawce i muszę znaleźć też miejsce na komodę z przewijakiem, do której włożymy jego rzeczy. To będzie wyzwanie, ale takie fajne. Robimy w końcu miejsce dla owocu naszej miłości ❤️
No i kciukasy dziewczyny za wszystkie dzisiejsze wizyty!Dziewiarka, anakonda, Luna_ lubią tę wiadomość
⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7dpt ⏸️, beta 32 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
03.01: 1,7 cm misia z rączkami i nóżkami 🐻
16.01: 3,08 cm ruszającej się kruszynki 🩷
30.01: 5,53 cm dziecka 🌈
06.02: I prenatalne + NIPT, 7,3 cm zdrowego chłopca 🩵
-
Ja dzisiaj też czuję kręgosłup a przeszłam się tylko na chwilę miasta a co będzie dalej 🤰🏻
Ja już mam tyle ciuszków teraz muszę kupić komodę i zaczynam ogarniać.
Tylko niech już wyjdzie 🌞🌞🌞!
Za dużo energii nie mam ale dzielę siętrzymajcie się dzisiaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 13:23
Britta, dzikaplaża lubią tę wiadomość
Ona 37 lat
On 35 lat
Starania od: 2020
Ciąża 2021 - poronienie w7tyg
Sono hsg - drożne oba jajowody
2023: 2x IUI ❌
2024 sierpień: stymulacja do IVF ✔️
2024 sierpień: punkcja: otrzymano 4 zarodki 5 dniowe ❄️❄️❄️❄️ ✔️
Zagrożenie hiperstymulacją- transfer przesunięty na październik
3.10. pierwszy criotransfer 4bb❄️❌
9dpt beta < 2.4 mlU/ml
13dpt beta: 134,4 mlU/ml - błąd laboratoryjny?
15dpt beta < 2.4 mlU/ml
14.11. drugi criotransfer 3bb❄️ embryoglue
8dpt ⏸️
9dpt 109,57 mlU
11dpt 244,61 mlU
13dpt 538,71 mlU
19dpt pierwsze usg, jest zarodek 🥹
20.12 wizyta usg - mamy ♥️🥹
16.01 wizyta usg - mam już 5cm ☺️
27.01 I badania prenatalne, wszystko ok 🙂 6,34 cm chłopczyka 🩵
17.03 II badania prenatalne
Na zimowisku 4bc❄️ i 5cc❄️
-
Ahossik91 wrote:Hej bez smutasów...ja i tak większość przez internet
większy wybór i zawsze można odesłać
mam 2 hurtownie ale tam zamierzam tylko pojechać obejrzeć wózek
myślę że twoja szyjka jedno spokojne wyjście do sklepu obejrzeć wózki da radę
Ja w ogóle jestem zwolennikiem zamawiania. Maż się śmieje ze piromanem został bo ciągle pali na łące za domem pudłaStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
anakonda wrote:No właśnie ja jestem typem co musi przymierzyć i dotknąć zanim kupię . Jakoś nie umiem kupować przez internet .
Jeszcze pójdziesz na zakupki, daj sobie czas
Będzie zielone światło od lekarza to od razu na shopping 💕dzikaplaża lubi tę wiadomość
Ona 37 lat
On 35 lat
Starania od: 2020
Ciąża 2021 - poronienie w7tyg
Sono hsg - drożne oba jajowody
2023: 2x IUI ❌
2024 sierpień: stymulacja do IVF ✔️
2024 sierpień: punkcja: otrzymano 4 zarodki 5 dniowe ❄️❄️❄️❄️ ✔️
Zagrożenie hiperstymulacją- transfer przesunięty na październik
3.10. pierwszy criotransfer 4bb❄️❌
9dpt beta < 2.4 mlU/ml
13dpt beta: 134,4 mlU/ml - błąd laboratoryjny?
15dpt beta < 2.4 mlU/ml
14.11. drugi criotransfer 3bb❄️ embryoglue
8dpt ⏸️
9dpt 109,57 mlU
11dpt 244,61 mlU
13dpt 538,71 mlU
19dpt pierwsze usg, jest zarodek 🥹
20.12 wizyta usg - mamy ♥️🥹
16.01 wizyta usg - mam już 5cm ☺️
27.01 I badania prenatalne, wszystko ok 🙂 6,34 cm chłopczyka 🩵
17.03 II badania prenatalne
Na zimowisku 4bc❄️ i 5cc❄️
-
anakonda wrote:I chyba to mnie najbardziej dołuje że nie będę mogła sama przeglądać i wybierać wyprawki .
Teraz w ta ciążę weszłam już z innymi oczekiwaniami, wiem, że może się sytuacja powtórzyć, wiem, że nie na wszystko mam wpływ, ale też wierzę, że przy monitorowaniu sytuacji i podjęciu działań ciążę donoszę, skoro raz się udało urodzić 39+3, a problem był od połowy ciąży. Dla mnie teraz największym zmartwieniem jest to żeby Gucio nie odczuł, że coś jest nie tak - mam nadzieję, że nie wyląduje w szpitalu, bo tego sobie nie potrafię wyobrazić. Już teraz mi się czasem serce kraje, że woła apa, a ja mu muszę tłumaczyć, że mama nie może. Ale to mądry chłopiec, przytulamy się wtedy na macie, koncertowo ogarnął wchodzenie po schodach, zejść też czasem zejdzie, czasem się boi i muszę go znieść. I trochę mam wtedy wyrzuty sumienia, no ale cóż życie, tyle ile mogę to się oszczędzam, ale nie zawsze mogę uniknąć podnoszenia go.
Ale hej, nie panikuj, nic się takiego nie dzieje. I pamiętaj, nawet szyjka poniżej 2.5cm w drugim trymestrze to nie wyrok, spójrz na te statystyki:
"Niech poniższa statystyka was pocieszy 🙂
Szyjka powyżej 25 mm w połowie ciąży– ryzyko porodu przedwczesnego 1%,
Szyjka 16-25 mm w połowie ciąży – ryzyko porodu przedwczesnego 4%,
Szyjka 15-10 mm – ryzyko porodu przedwczesnego 25%,
Szyjka poniżej 10 mm w połowie ciąży – ryzyko porodu przedwczesnego 90%"
Źródło: https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/porod-podstawy/porod-przedwczesny/Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 13:54
Ahossik91, dzikaplaża lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wczorajszej wizycie. Młoda ma już 170g, wielkolud jak nie wiem 🙈 ale co zauważyłam, a nigdy nie zwracałam na to uwagi, waga nie pokrywa się z tygodniem (o 4 dni), w którym jestem. Lekarz powiedział, że jest wszystko w porządku i, że się wszystko zgadza z tygodniem ciąży, ale wg wydruku wcale tak nie jest…
Pisałyście jakiś czas temu o wadze. Ja chyba za dużo przybieram, bo już jestem +6kg, a jestem 18tydz. I patrząc ile Wy przybieracie to chyba coś z moim organizmem jest nie tak. Nie objadam się, ale codziennie nie odmówię sobie słodkiego, bo nie dam rady. Kiedyś słodycze mogłyby dla mnie nie istnieć.
Co do wyprawki to na razie nie wiem od czego zacząć i podczytuję Was, chociaż nadal to dla mnie jakieś abstrakcyjne, że jestem w ciąży i ciągle nie dowierzam, że już zaraz fajnie byłoby zacząć ją kompletować.
Trzymam kciuki za dalsze wizyty 🌸
Anakonda trzymam kciuki również za Ciebie, aby wszystko wróciło do normy i było dobrze ✊🏼anakonda, smoothie, Sreberko, Luna_ lubią tę wiadomość
27.11 beta 327.2
29.11 beta 693.9
4.12 beta 3008
10.12 pierwsza wizyta i mamy ❤️ -
Sunday_92 wrote:Powiem tak, ja wszystko zamówiłam online, fotelik wybrał mąż przymierzając do auta w sklepie, a wózek, miałam kilka modeli na oku, mąż pojechał do bobowozkow i mieliśmy wideokonferencje na whatsappie. Szczerze powiedziawszy, w perspektywie czasu to nie ma żadnego znaczenia:) ale rozumiem, też miałam w poprzedniej ciąży rodzaj żałoby czemu moja ciąża nie jest w pełni fizjologiczna, czemu inne dziewczyny mogą lecieć na urlop, a ja mogę sobie co najwyżej pozwolić na krótki spacer. Ale jak widać, szybko się zapomina skoro zdecydowałam się na drugą ciążę 🙈
Teraz w ta ciążę weszłam już z innymi oczekiwaniami, wiem, że może się sytuacja powtórzyć, wiem, że nie na wszystko mam wpływ, ale też wierzę, że przy monitorowaniu sytuacji i podjęciu działań ciążę donoszę, skoro raz się udało urodzić 39+3, a problem był od połowy ciąży. Dla mnie teraz największym zmartwieniem jest to żeby Gucio nie odczuł, że coś jest nie tak - mam nadzieję, że nie wyląduje w szpitalu, bo tego sobie nie potrafię wyobrazić. Już teraz mi się czasem serce kraje, że woła apa, a ja mu muszę tłumaczyć, że mama nie może. Ale to mądry chłopiec, przytulamy się wtedy na macie, koncertowo ogarnął wchodzenie po schodach, zejść też czasem zejdzie, czasem się boi i muszę go znieść. I trochę mam wtedy wyrzuty sumienia, no ale cóż życie, tyle ile mogę to się oszczędzam, ale nie zawsze mogę uniknąć podnoszenia go.
Ale hej, nie panikuj, nic się takiego nie dzieje. I pamiętaj, nawet szyjka poniżej 2.5cm w drugim trymestrze to nie wyrok, spójrz na te statystyki:
"Niech poniższa statystyka was pocieszy 🙂
Szyjka powyżej 25 mm w połowie ciąży– ryzyko porodu przedwczesnego 1%,
Szyjka 16-25 mm w połowie ciąży – ryzyko porodu przedwczesnego 4%,
Szyjka 15-10 mm – ryzyko porodu przedwczesnego 25%,
Szyjka poniżej 10 mm w połowie ciąży – ryzyko porodu przedwczesnego 90%"
Źródło: https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/porod-podstawy/porod-przedwczesny/Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
Kinia__ wrote:Melduję się po wczorajszej wizycie. Młoda ma już 170g, wielkolud jak nie wiem 🙈 ale co zauważyłam, a nigdy nie zwracałam na to uwagi, waga nie pokrywa się z tygodniem (o 4 dni), w którym jestem. Lekarz powiedział, że jest wszystko w porządku i, że się wszystko zgadza z tygodniem ciąży, ale wg wydruku wcale tak nie jest…
Pisałyście jakiś czas temu o wadze. Ja chyba za dużo przybieram, bo już jestem +6kg, a jestem 18tydz. I patrząc ile Wy przybieracie to chyba coś z moim organizmem jest nie tak. Nie objadam się, ale codziennie nie odmówię sobie słodkiego, bo nie dam rady. Kiedyś słodycze mogłyby dla mnie nie istnieć.
Co do wyprawki to na razie nie wiem od czego zacząć i podczytuję Was, chociaż nadal to dla mnie jakieś abstrakcyjne, że jestem w ciąży i ciągle nie dowierzam, że już zaraz fajnie byłoby zacząć ją kompletować.
Anakonda trzymam kciuki również za Ciebie, aby wszystko wróciło do normy i było dobrze ✊🏼Kinia__ lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
Kinia__ wrote:Melduję się po wczorajszej wizycie. Młoda ma już 170g, wielkolud jak nie wiem 🙈 ale co zauważyłam, a nigdy nie zwracałam na to uwagi, waga nie pokrywa się z tygodniem (o 4 dni), w którym jestem. Lekarz powiedział, że jest wszystko w porządku i, że się wszystko zgadza z tygodniem ciąży, ale wg wydruku wcale tak nie jest…
Anakonda trzymam kciuki również za Ciebie, aby wszystko wróciło do normy i było dobrze ✊🏼
Zależy z jakiej wagi startowałaś albo inaczej z jakiego BMI- jak poniżej 19 to w tabelkach mozna i 18kg przytyć.
Ja z bmi nie całe 21 i się tymi 4kg nie przejmuje-i wszystko zależy jak pójdzie dalej. U mnie w poprzednich ciążach od 4 miesiąca tyłam 1,2- 1,5kg co miesiąc (książeczki mam na pamiątkę). Tym sposobem powinnam do porodu przytyć z 58 do 70-71i tego się trzymam
Obawiam się bardziej lata i obrzęków ale jedną ciążę miałam porod 3 października i w wakacje absolutnie nie miałam ochoty na obżarstwo. Raczej owoce koktajle makaron z truskawkami, chłodnik, ziemniaki z mlekiem zsiadłym i jajkiem.. porcje mniejsze niz w 2 trymestrze bo cisneło w zołądek i zaraz mega zgaga.
Po porodach po miesiącu dwóch nie było śladu po kilogramach. W po pierwszej po 5 tygodniach ważyłam mniej niż przed ciążą. -
Ahossik91 wrote:Zależy z jakiej wagi startowałaś albo inaczej z jakiego BMI- jak poniżej 19 to w tabelkach mozna i 18kg przytyć.
Ja z bmi nie całe 21 i się tymi 4kg nie przejmuje-i wszystko zależy jak pójdzie dalej. U mnie w poprzednich ciążach od 4 miesiąca tyłam 1,2- 1,5kg co miesiąc (książeczki mam na pamiątkę). Tym sposobem powinnam do porodu przytyć z 58 do 70-71i tego się trzymam
Obawiam się bardziej lata i obrzęków ale jedną ciążę miałam porod 3 października i w wakacje absolutnie nie miałam ochoty na obżarstwo. Raczej owoce koktajle makaron z truskawkami, chłodnik, ziemniaki z mlekiem zsiadłym i jajkiem.. porcje mniejsze niz w 2 trymestrze bo cisneło w zołądek i zaraz mega zgaga.
Po porodach po miesiącu dwóch nie było śladu po kilogramach. W po pierwszej po 5 tygodniach ważyłam mniej niż przed ciążą.
Startowałam z BMI poniżej 18 🙈 ja też ostatnio mniej mam ruchu, mam nadzieję, że przyjdzie wiosna i będę mogła trochę wyjść na dłuższy spacer o ile wszytko mi na to pozwoli. A skąd wiesz ile można przytyć? Jest jakaś do tego tabelka?27.11 beta 327.2
29.11 beta 693.9
4.12 beta 3008
10.12 pierwsza wizyta i mamy ❤️ -
anakonda wrote:W ostateczności pewnie też tak zrobimy . Ale jakoś tak mi przykro się zrobiło . Wiem że już teraz nie mam na to wpływu , ewentualnie brać progesteron i więcej polegiwać . Dr mi mówiła że właśnie ostatnio żegnała się z pacjentką która w 20 tc szyjkę miała prawie zerową i donosiła ciążę . Mam nadzieję że ta szyjka nie będzie się skracać a na kolejnej wizycie będzie bez zmian .
Też mnie czasem nachodzi nastrój pt. Ja się nie nadaje do bycia w ciąży, bo szyjka, bo teraz cukrzyca i kto wie co jeszcze 🙈 a potem patrzę na synka i wiem, że ten czas, jakkolwiek trudny by nie był, odejdzie w zapomnienie.anakonda lubi tę wiadomość
-
Anakonda, trzymam kciuki za szyjkę i Twój spokój.
Wierzę, że na następnej wizycie będzie dobrze i sama ogarniesz wyprawkę dla synka💙
Ps. U nas ok. -
Kinia__ wrote:Startowałam z BMI poniżej 18 🙈 ja też ostatnio mniej mam ruchu, mam nadzieję, że przyjdzie wiosna i będę mogła trochę wyjść na dłuższy spacer o ile wszytko mi na to pozwoli. A skąd wiesz ile można przytyć? Jest jakaś do tego tabelka?
obojętnie jaka tabelka z internetu wszędzie takie same wartości:) jak kobieta ma wg bmi niedowagę to moze sobie przytyć więcej😊
-
Bella93 wrote:Anakonda, trzymam kciuki za szyjkę i Twój spokój.
Wierzę, że na następnej wizycie będzie dobrze i sama ogarniesz wyprawkę dla synka💙
Ps. U nas ok.
Trzymam nadal kciuki za maluchy , wierzę że i u was będzie dobrze.Bella93 lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne