🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Kroliczek2411 wrote:Człowiek całe życie się uczy 🙂 ja ogólnie przed ciążą brałam wszystko osobno.
Ale teraz łykam prenatal uno i może wtedy dołożę tej wit D3 .
Macie już jakies dolegliwości związane z naszym stanem ?
Bo ja mam mega zgagę , gdzie w ogólne zgagi nie miewam..i trochę piersi są bardziej wrażliwe , jestem ciekawa jak to jest u Was. Wiem , że każda jest inna i że to bardzo wczesny etap 🙂
Ja jestem senna i mam lekkie mdłości rano i jak się schylam.Kroliczek2411 lubi tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
onalola wrote:Hej ❤️ super że masz takie wrażenia, to najlepsze co może spotkać w ciąży, super ginekolog ❤️ a o której robiłaś wcześniejszą betę ? Będzie dobrze ! 🙌💪🤞 W niedzielę są jakieś laboratoria czynne ? Wow, nie wiedziałam. Dla ciebie super ! 🙂
Co do odczuć , piersi są wrażliwsze na dotyk, o 19 ja już mogę spać i generalnie do 20 już śpię. I wrażliwe dziąsła / zęby ale to może być od aparatu ortodontycznego równie dobrze. A tak to luzik 👍 i oby tak pozostało. A no i więcej śluzu, zwykłego. Ale większą ilość , co mnie pierw przeraziło, ale potem internet i wszystko ok.
A witaminy biorę rano na raz , bo inaczej bym zapomniała o tej drugiej dawce jakbym rozdzielała 😅
Noo tu nie mogę zaprzeczyć ginekologa mam super 🩷 wcześniejszą betę o 18:30 a dziś o 19.15 . No mam nadzieję że będzie ładny przyrost. W szpitalu naszym można oddać krew a ja tam mam jeszcze koleżankę od mamy to mi tam zawsze pomoże 😁smoothie, Agat99 lubią tę wiadomość
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Agat99 wrote:Witamine D3 warto dołożyć, nie tak łatwo ją przedawkować, a na pewno im wyższy poziom we krwi tym lepiej dla organizmu.
Ja zgagi chyba nigdy nie miałam więc może teraz też mnie ominie, piersi mam bardziej wrażliwe, niektóre zapachy mega mi przeszkadzają ( nawet moje perfumy..) i od czasu do czasu mdłości, ale bez tragedii 🙂
Ten poziom warto badać Mój obecny to 56 ng/ml( od 50 w labie stężenie wysokie) więc dawka 2000 na teraz jest zupełnie wystarczająca
O tak, wrażliwość na zapachy i mdłości też mi dokuczają :o -
Paulina66 wrote:Ja piersi o dziwo nie czuję, nie są bolesne. Za to od kilku dni dyskomfort w podbrzuszu, tak dziwnie ciągnie i boli, ale inaczej niż na okres. Najgorzej jest wieczorami, mam wzdęty brzuch jakbym była już w 5 miesiącu i mam takie uczucie jakby wszystko od środka było spuchnięte.
Jutro będą wyniki wczorajszej bety i wieczorem powinny być tej którą zbadam jutro czyli od razu będę miała dwa wyniki do porównania. Bardzo się boję, bo wciąż wydaje mi się to zbyt piękne, żeby mogło dziać się naprawdę 🥹
Mam to samo uczucie taki nadęty brzuch i delikatne ciągnięcie podbrzusza i delikatne bóle.
Też się mega boję ale to nie pomaga. Musimy być dobrej myśli.Start starań: 12/2023
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
On:
Zdrowy💪
-
Mała.mi 93 wrote:Noo tu nie mogę zaprzeczyć ginekologa mam super 🩷 wcześniejszą betę o 18:30 a dziś o 19.15 . No mam nadzieję że będzie ładny przyrost. W szpitalu naszym można oddać krew a ja tam mam jeszcze koleżankę od mamy to mi tam zawsze pomoże 😁
E to elegancko. Czekam na informacje jak tam się sprawy mają 🤞Mała.mi 93 lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
onalola wrote:E to elegancko. Czekam na informacje jak tam się sprawy mają 🤞
Na pewno napiszę 🩷 proszę trzymać kciukionalola lubi tę wiadomość
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
On:
Zdrowy💪
-
Cześć dziewczyny! Dołączam do Was 🥰
W piątek badałam betę 267, prog 25,5. Zamierzam iść zbadać w poniedziałek i jeśli będzie ok to też już nie badać a do lekarza mam w planach zadzwonić i umówić się na drugi tydzień grudnia.
Super że nam się udało!onalola, Agat99, smoothie, Kroliczek2411, Mała.mi 93, Paulina66 lubią tę wiadomość
-
U mnie objawów na razie żadnych oprócz naciągniętego brzucha o którym piszecie, czuję się i wyglądam jakbym non stop wzdęcia miala 🤣
Dziewczyny a powiedzcie czy chodzicie do lekarzy prywatnie czy na NFZ? U mnie w małym mieście jest z lekarzami na fundusz tragedia, a z drugiej strony chodzić i płacić za wszystkie badania itd… nie wiem jak to rozegrać -
Kurde , jeśli chodzi o brzuch to nic nie czuję i nie widzę 😅
Ja chodzę prywatnie. 1 ciążę też prywatnie. Ja niby w większym mieście , ale wiem że jak ktoś był w recepcji na NFZ z chęcią zapisania się do gina w ciąży w czerwcu to mówili że najwcześniej termin w styczniu 🤡 i jakoś na NFZ nie mam zaufania 🤷2 cs 11/24 cb 💔
Na razie zapisałam się na Nfz i chciałabym tak prowadzić ciążę, a ewnetualnie w razie potrzeby czestszych wizyt chodzic tez prywatnie. Tylko tez sie obawiam jak to będzie z terminami na Nfz, teraz udało mi się zarezerwować wizytę idealnie na 6+3 więc pójdę z nadzieją na ❤️ i skierowania na badania.
-
Donna89 wrote:Cześć dziewczyny! Dołączam do Was 🥰
W piątek badałam betę 267, prog 25,5. Zamierzam iść zbadać w poniedziałek i jeśli będzie ok to też już nie badać a do lekarza mam w planach zadzwonić i umówić się na drugi tydzień grudnia.
Super że nam się udało!
To mamy bardzo podobną betę
Ja będę chodzić prywatnie mam super lekarza i go nie zamienię na żadnego innegoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia, 13:49
Donna89 lubi tę wiadomość
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
On:
Zdrowy💪
-
Ja osobiście też chodzę prywatnie i w poprzednich ciążach także chodziłam prywatnie aczkowiek z terminami u mnie w miejscowości to nawet prywatnie 3,4 tygodnie czasem się czeka. Ale podejrzewam że jeżeli to ciąża to może znajdują szybciej termin…
Ja teraz chodzę do innego ginekologa niż w poprzednich ciążach , też prywatnie i bez problemu mam wizyty i mogę w każdej chwili napisać wiadomość i wiem że Pani doktor zawsze mi odpisze i doradzi.. nie wiem jak jest na NFZ. -
Cześć dziewczyny ❤️ Czytam forum od dawna, natomiast dopiero dzisiaj postanowiłam się zarejestrować. W roku 2025 skończę 35 lat i wygląda na to, że zostanę mamą - w co nie mogę jeszcze uwierzyć. Wczoraj, po 5cyklach starań, w 10dpo po raz pierwszy w życiu ujrzałam 2 kreski na teście ciążowym. Wiem, że jest bardzo wcześnie jeszcze, dlatego narazie obserwuje spokojnie swoje ciało. Cieszę się, że jest takie miejsce jak to forum. Nie ukrywam, że jestem totalnie zielona😁 Póki co, chciałam się przywitać, zapisać do tej zacnej grupy i życzyć Wam i sobie dużo spokoju i zdrowia i radości w tym pięknym okresie życia!❤️❤️❤️
Kroliczek2411, onalola, Agat99, Ragazza, Mała.mi 93, Paulina66, smoothie lubią tę wiadomość
30.11 ⏸️ -
Santal3 wrote:Cześć dziewczyny ❤️ Czytam forum od dawna, natomiast dopiero dzisiaj postanowiłam się zarejestrować. W roku 2025 skończę 35 lat i wygląda na to, że zostanę mamą - w co nie mogę jeszcze uwierzyć. Wczoraj, po 5cyklach starań, w 10dpo po raz pierwszy w życiu ujrzałam 2 kreski na teście ciążowym. Wiem, że jest bardzo wcześnie jeszcze, dlatego narazie obserwuje spokojnie swoje ciało. Cieszę się, że jest takie miejsce jak to forum. Nie ukrywam, że jestem totalnie zielona😁 Póki co, chciałam się przywitać, zapisać do tej zacnej grupy i życzyć Wam i sobie dużo spokoju i zdrowia i radości w tym pięknym okresie życia!❤️❤️❤️
Najlepszym potwierdzeniem będzie ci skoczyć na betę. Że 2 x nawet. W odstępie 48 h . Wal śmiało, będziemy umiały pomożemy napewno, a dobra rada i humorem i na plotki też się znajdzie czas 😅
Ja 1 ciążę też miałam u innej doktorki w innym mieście. Teraz jest to w sumie mój nowy gin, ale wydaje się być naprawdę super specjalista, i od osób z 'branzy' wiem że taki właśnie jest. Odpisuje na wiadomości niemal natychmiast i narzekać nie mogę. Oby tak dalej 🤞Santal3 lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
Ja planuję prowadzić ciążę prywatnie - z pakietu medycznego w pracy
Część badań z krwi też mam w pakiecie, za resztę trzeba będzie zapłacić 😜 -
onalola wrote:Najlepszym potwierdzeniem będzie ci skoczyć na betę. Że 2 x nawet. W odstępie 48 h . Wal śmiało, będziemy umiały pomożemy napewno, a dobra rada i humorem i na plotki też się znajdzie czas 😅
Ja 1 ciążę też miałam u innej doktorki w innym mieście. Teraz jest to w sumie mój nowy gin, ale wydaje się być naprawdę super specjalista, i od osób z 'branzy' wiem że taki właśnie jest. Odpisuje na wiadomości niemal natychmiast i narzekać nie mogę. Oby tak dalej 🤞
Ja narazie ciągle się oswajam, trochę boję, ekscytuję…Ale masz rację, najlepsze potwierdzeniem na ten moment da mi tylko beta30.11 ⏸️ -
Na pierwszą wizytę zapisałam się prywatnie - obawiam się, że mogłoby być ciężko z terminami na NFZ w przeciągu 3 tygodni, a ja nie mam już możliwości wziąć wolnego w pracy w tym miesiącu, więc tym bardziej na popołudnie pewnie nie znalazłabym terminu. Ogólnie wolałabym prowadzić ciążę na NFZ, żeby badaniana badania dostawać skierowanie, a po prostu kilka razy dodatkowo pójść prywatnie. W przyszłym tygodniu podzwonię na NFZ i zobaczę na kiedy udałoby mi się umówić.
-
Santal3 wrote:Cześć dziewczyny ❤️ Czytam forum od dawna, natomiast dopiero dzisiaj postanowiłam się zarejestrować. W roku 2025 skończę 35 lat i wygląda na to, że zostanę mamą - w co nie mogę jeszcze uwierzyć. Wczoraj, po 5cyklach starań, w 10dpo po raz pierwszy w życiu ujrzałam 2 kreski na teście ciążowym. Wiem, że jest bardzo wcześnie jeszcze, dlatego narazie obserwuje spokojnie swoje ciało. Cieszę się, że jest takie miejsce jak to forum. Nie ukrywam, że jestem totalnie zielona😁 Póki co, chciałam się przywitać, zapisać do tej zacnej grupy i życzyć Wam i sobie dużo spokoju i zdrowia i radości w tym pięknym okresie życia!❤️❤️❤️
Witaj, rozgość się ♥️
Do lekarza chodzę tylko prywatnie, mam swojego zaufanego doktorka
Kciuki za bety dziewczyny!Santal3 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny! Znalazłam i dołączam do składu. Mam nadzieję, że wszystkie doczekamy zdrowo do szczęśliwego rozwiązania za 8 już miesięcy 🥹💚💕💙🤞 czy będziemy mieć prowadząca na wzór innych wątków? Koleżanka co założyła wątek więcej na razie się nie odezwała
Agat99, Donna89, Santal3, smoothie, Mała.mi 93, Britta lubią tę wiadomość
-
Santal3 wrote:Hej, właśnie się zastanawiam czy iść na betę czy nie. Dzisiaj, 11 dpo blada kreska znów.
Ja narazie ciągle się oswajam, trochę boję, ekscytuję…Ale masz rację, najlepsze potwierdzeniem na ten moment da mi tylko beta
Może poczekaj do dnia spodziewanej @ i dopiero uderz na betę. Chyba było by najbezpieczniej można powiedzieć.
Ja się zastanawiam , czy właśnie część badań nie chodzić do rodzinnej żeby dała mi skierowania na krew. Ale znowu tyle jest tych chorób, że nie wiem czy chce mi się siedzieć tyle czasu w przychodni z chorymi 😪2 cs 11/24 cb 💔
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez