X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na polowkowych dziewczyny i na krzywych :)
    To prawda że w drugiej połowie ciąży już ten czas między wizytami szybciej mija. Ja pamiętam że w ciąży z Mayą to wręcz miałam później wrażenie że za często mam te wizyty 😂 a jak po 28tc weszliśmy w schemat co 2 tyg to w ogóle był hardcore

Ja miałam teraz wizytę 2.04 i kolejną mam 30.04 i wydaje mi się to strasznie szybko i bez sensu :P ale nie marudzę bo ustaliłyśmy z lekarka że przyjmę na tej wizycie też szczepienie na RSV a po 2 tyg na krztusiec

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    02/04 - 585g 🩷 159 bpm
    łożysko nisko, do obserwacji 🤞
    30/04 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • Patabr Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Powodzenia na polowkowych dziewczyny i na krzywych :)
    To prawda że w drugiej połowie ciąży już ten czas między wizytami szybciej mija. Ja pamiętam że w ciąży z Mayą to wręcz miałam później wrażenie że za często mam te wizyty 😂 a jak po 28tc weszliśmy w schemat co 2 tyg to w ogóle był hardcore

Ja miałam teraz wizytę 2.04 i kolejną mam 30.04 i wydaje mi się to strasznie szybko i bez sensu :P ale nie marudzę bo ustaliłyśmy z lekarka że przyjmę na tej wizycie też szczepienie na RSV a po 2 tyg na krztusiec

Mogłabyś powiedzieć jak to dziala? Czy ona będzie miała te szczepionki? Czy Ty musisz skądś je sobie ogarnąć? :》

31 lat

Przedwczesne wygasanie czynności jajników

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    ET 07.2024 ciąża biochemiczna
    FET 09.2024 ciąża biochemiczna
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    20 dpt zarodek 6mm i serduszko
    10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
    11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
    13w2d (04.02) prenatalne
    18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop)
  • Bbbuuu Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczyny,

Chciałam się podpytać o waszą garderobę.
    Obecnie mam 5 bluzek typowo ciążowych+ 2 tuniki.
    Po domu łażę w T-shirtach takich „oversize”, które i tak się nadają jedynie do łażenia po domu czy wyjścia do sklepu- nie wiem jeszcze na jak długo przez brzuch. Do tego 3 pary spodni w tym jedne jeansy+ cienkie dresy+ 4 pary długich legginsów i 2 krótkich. Myślę że legginsy tak się nie zmarnują, a były w dobrej cenie (Tomki Leggins) niby fajne jakościowo, ale miałam jej dopiero 2 razy na tyłku. Do tego kupiłam 2 sukienki letnie na codzień+ jedna bardziej elegancka (szykuje mi się wesele) takie bardziej na luzie. Do tego 2 staniki, bo już niestety mieszczę się jedynie w moje stare. Myslicie, że coś jeszcze dokupić? Myślałam jeszcze o specjalnej bluzce do karmienia. Wcześniej chialam kupić majtki dla ciężarnych, ale po przeczytaniu niektórych forum, nie zdecydowałam się na nie.

Ona: 29l AMH: 5,9
    endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
    On: 29l
    morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość

Starania od 02.2023
    05, 06, 07. 2024: 3x IUI
    09. 2024:start stymulacji
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
    6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
    11.2024: przygotowania do transferu
    29.11- tranfer zarodka 4AB
    6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Dysia08 Debiutantka

Wysłany: 7 kwietnia, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:
    Hejo dziewczyny,

Chciałam się podpytać o waszą garderobę.
    Obecnie mam 5 bluzek typowo ciążowych+ 2 tuniki.
    Po domu łażę w T-shirtach takich „oversize”, które i tak się nadają jedynie do łażenia po domu czy wyjścia do sklepu- nie wiem jeszcze na jak długo przez brzuch. Do tego 3 pary spodni w tym jedne jeansy+ cienkie dresy+ 4 pary długich legginsów i 2 krótkich. Myślę że legginsy tak się nie zmarnują, a były w dobrej cenie (Tomki Leggins) niby fajne jakościowo, ale miałam jej dopiero 2 razy na tyłku. Do tego kupiłam 2 sukienki letnie na codzień+ jedna bardziej elegancka (szykuje mi się wesele) takie bardziej na luzie. Do tego 2 staniki, bo już niestety mieszczę się jedynie w moje stare. Myslicie, że coś jeszcze dokupić? Myślałam jeszcze o specjalnej bluzce do karmienia. Wcześniej chialam kupić majtki dla ciężarnych, ale po przeczytaniu niektórych forum, nie zdecydowałam się na nie.
    Mi się wydaje ,że tyle starczy . Jeśli nie jesteś z tych co w ciąży szybko tyją to pewnie po porodzie zaraz wrócisz do swoich ubrań . Nie ma sensu wydawać dużo kasy na ciuchy w których długo nie pochodzisz . Zobaczysz też jak będzie lepsza pogoda i zrobi się cieplej czy tych letnich ciuszkow nie masz za mało. Być może trzeba będzie dokupić/ zamówić . Co do staników to ja bardzo polecam te specjalne do karmienia ,jeśli planujesz oczywiście karmić piersią . Mi długo służyły i były wygodne. Aczkolwiek te najlepiej kupować pod koniec ciąży ,bo wtedy rozmiar będzie najbardziej adekwatny.
    A o co chodzi z tymi majtkami ciążowymi ? Zaciekawiłas mnie . Chciałam sobie kupić właśnie takie. Z nimi jest coś nie tak ?

• Dysia08 Debiutantka

Wysłany: 7 kwietnia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koszulki do karmienia się nie sprawdziły. Bardziej poprostu koszule rozpinane. Ale może też dlatego ,że ja mam bardzo duży biust . U mnie te koszulki nie odkrywały piersi wystarczająco bądź ten materiał sam się podnosił . W szczególności nie polecam tych z Lidla - Esmara.

• Bbbuuu Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia08 wrote:
    Mi się wydaje ,że tyle starczy . Jeśli nie jesteś z tych co w ciąży szybko tyją to pewnie po porodzie zaraz wrócisz do swoich ubrań . Nie ma sensu wydawać dużo kasy na ciuchy w których długo nie pochodzisz . Zobaczysz też jak będzie lepsza pogoda i zrobi się cieplej czy tych letnich ciuszkow nie masz za mało. Być może trzeba będzie dokupić/ zamówić . Co do staników to ja bardzo polecam te specjalne do karmienia ,jeśli planujesz oczywiście karmić piersią . Mi długo służyły i były wygodne. Aczkolwiek te najlepiej kupować pod koniec ciąży ,bo wtedy rozmiar będzie najbardziej adekwatny.
    A o co chodzi z tymi majtkami ciążowymi ? Zaciekawiłas mnie . Chciałam sobie kupić właśnie takie. Z nimi jest coś nie tak ?
    Hej, Czytałam na jakimś innym forum i tam ogólnie większość pisała, że specjalne majtki to jest niepotrzebne wywalanie kasy. Dziewczyny radziły, że lepiej sobie kupić o rozmiar większe i przede wszystkim bawełniane. Póki co się wstrzymałam z zakupem, a bawełniane jak nosiłam tak noszę. Jedynie dokupiłam sobie kilka sztuk w HM z normalnej kolekcji. Ja już teraz zaczęłam chodzić w stanikach do karmienia bawełnianych z HM, bo są o wiele wygodniejsze od tych „sexy” z fiszbinami, które miałam przeważnie z esotiqa albo triumpha. Nie wiem nawet czy po ciąży nie przerzucę się na materiałowe, bo takie wygodne i piersi się nie „kiszą” w tym plastiku. A

Starania od 02.2023
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) że tak wtrącę... polecacie jakieś biustonosze do karmienia, takie na większy biust ? ( miska E lub nawet F) 😶‍🌫️

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
  • Dysia08 Debiutantka

Wysłany: 7 kwietnia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    Hej dziewczyny :) że tak wtrącę... polecacie jakieś biustonosze do karmienia, takie na większy biust ? ( miska E lub nawet F) 😶‍🌫️
    Jasne. Ja mam duży biust w niestandardowym rozmiarze i też musiałam dobierać staniki do karmienia dość długo ,więc coś mogę polecić. Z tym ,że muszę zaznaczyć - przed drugą ciąża nosiłam na codzień miseczkę F ,więc jak karmiłam nosiłam biustonosz z miseczka H lub nawet I. Naprawdę przy takich dużych piersiach to trzeba dobierać dosłownie w ostatnich tygodniach i najlepiej w porządnym salonie.
    Mój faworyt wsrod staników do karmienia to marka Alles. Praktyczne , wytrzymałe i o dziwo zniosły naprawdę wiele prań i były w dobrym stanie.
    Miałam też jeden z firmy Dalia. Był całkiem ok . Troszkę szybciej stracił fason niż te z firmy Alles. Aczkolwiek ja użytkowałam długo i intensywnie ,bo też często je prałam.

MaDi lubi tę wiadomość

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majtki ciążowe? Czego to marketingowcy nie wymyślą... Czekam na ciążowe skarpetki i czapki 😄
    Ja właśnie zrobiłam zakupy na Zalando - 2 pary szortów, 1 bluzka, 4 sukienki - 2 bardziej letnie, dwie takie trochę bardziej eleganckie. Zobaczymy, co będzie pasować. 3 pary długich spodni na gumce albo sznurku już mam. Część moich dotychczasowych bluzek powinna pasować na większy brzuch.
    Jakoś ciężko znaleźć ubrania ciążowe stacjonarnie. Gdzie się teraz ubieracie? Spodnie na gumce udało mi się kupić w new yorker, ale to też nie typowo ciążowe, tylko po prostu na dość luźnej gumce. Kolekcji typowo ciążowych nigdzie nie widziałam, a pamiętam, że kilka lat temu w h&m, c&a i innych tego typu sklepach zawsze było.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
  • Dysia08 Debiutantka

Wysłany: 7 kwietnia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:
    Hej, Czytałam na jakimś innym forum i tam ogólnie większość pisała, że specjalne majtki to jest niepotrzebne wywalanie kasy. Dziewczyny radziły, że lepiej sobie kupić o rozmiar większe i przede wszystkim bawełniane. Póki co się wstrzymałam z zakupem, a bawełniane jak nosiłam tak noszę. Jedynie dokupiłam sobie kilka sztuk w HM z normalnej kolekcji. Ja już teraz zaczęłam chodzić w stanikach do karmienia bawełnianych z HM, bo są o wiele wygodniejsze od tych „sexy” z fiszbinami, które miałam przeważnie z esotiqa albo triumpha. Nie wiem nawet czy po ciąży nie przerzucę się na materiałowe, bo takie wygodne i piersi się nie „kiszą” w tym plastiku. A
    Ważne ,żebyś się dobrze czuła w nich . Pytanie tylko czy te które nosisz teraz będą dobre jak się laktacja rozkręci. Te piersi na koniec ciąży i na początku laktacji to lubią rosnąć 🙂
    Mi niestety takie miękkie z HM to odpadają. Nie czuje się w nich komfortowo ,ale to wynika bardziej z tego ,że u mnie to trzecia ciąża i już dwa razy karmiłam. Nie oszukujmy się , grawitacji nie pokonasz 😆

Bbbuuu lubi tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patabr wrote:
    Mogłabyś powiedzieć jak to dziala? Czy ona będzie miała te szczepionki? Czy Ty musisz skądś je sobie ogarnąć? :》
    Ja nie mieszkam w Polsce więc to na pewno inaczej u mnie działa.
    Ja ciążę prowadzę w szpitalu dla kobiet i dzieci i po prostu na następnej wizycie lekarka da mi skierowanie na szczepienie, pójdę do pielęgniarek i mnie zaszczepią na meisjcu

Patabr lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    02/04 - 585g 🩷 159 bpm

age.png

preg.png
  • Britta Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt i dzidziusów ☺️

Zaczęłam już 23 tydzień ciąży - to już 6 miesiąc! 🎉 Ale to szybko minęło 💓

Ja kilka rzeczy ciążowych trafiłam w primarku, sklepów z dostępnymi rzeczami na miejscu praktycznie nie ma, wszystko trzeba kupować przez internet. Może to skutek demograficznego niżu...?🤔

Przeczytałam kolejną ciekawą książkę i polecam:
    9710f5e44a830.pnghttps://zapodaj.net/plik-g6sgMg6ryr

Dużo o skutkach ubocznych i powikłaniach, więc jeśli jesteście bardzo wrażliwe lub wystraszone cc, to lepiej sobie odpuście czytanie 😉 ja przeczytałam, bo gdyby mnie tfu tfu czekała cesarka, to muszę wiedzieć z czym będę miała do czynienia 🧐

Sreberko, Dziewiarka, Wojcinka, dzikaplaża lubią tę wiadomość

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ 🎉🫄

preg.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowe spodnie i koszulki kupiłam z drugiej ręki na vinted. Szkoda mi pieniędzy na nowe rzeczy, które nie oszukujmy się czasem osiągają chore kwoty tylko dlatego, że mają w nazwie ciąża. Mam 3 pary spodni, 3 koszulki. W sukienki na lato niestety nie zmieszczę się w piersiach, więc trzeba będzie poszukać też ze 3 na zmianę. Nawet jeśli nie uda mi się tego później odsprzedać to nie będzie przykro wrzucić do kontenera PCK.

preg.png
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta wrote:
    Gratuluję wizyt i dzidziusów ☺️

Zaczęłam już 23 tydzień ciąży - to już 6 miesiąc! 🎉 Ale to szybko minęło 💓

Ja kilka rzeczy ciążowych trafiłam w primarku, sklepów z dostępnymi rzeczami na miejscu praktycznie nie ma, wszystko trzeba kupować przez internet. Może to skutek demograficznego niżu...?🤔

Przeczytałam kolejną ciekawą książkę i polecam:
    9710f5e44a830.pnghttps://zapodaj.net/plik-g6sgMg6ryr

Dużo o skutkach ubocznych i powikłaniach, więc jeśli jesteście bardzo wrażliwe lub wystraszone cc, to lepiej sobie odpuście czytanie 😉 ja przeczytałam, bo gdyby mnie tfu tfu czekała cesarka, to muszę wiedzieć z czym będę miała do czynienia 🧐
    Teraz już dni przyśpieszą 😄 osobiście mam nadzieję, że lekarz da mi zielone światło do vbac, bo cc zniosłam dosyć kiepsko i boję się powtórki. Szanse są dosyć spore, bo jeden poród naturalny mam za sobą. Wiadomo dziecko najważniejsze, ale jakby się udało to będę najszczęśliwsza.

Britta lubi tę wiadomość

preg.png
  • Luna_ Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubrań ciążowych to nie mam ani jednej rzeczy jeszcze i raczej nie będę kupować, może poza leginsami ciążowymi jak jeszcze trochę brzuch urośnie, póki co noszę jeszcze normalne. Mam trochę oversizowych ciuchów, ostatnio dorwałam sukienkę, którą można nosić i w ciąży i po ciąży i właśnie takie też dokupię na lato, żebym mogła i na drugi rok je założyć.

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza ❌️Adenomioza ✅️Jajowody drożne ✅️Tarczyca ✅️AMH 6.34

🧑36.
    ✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)

💔01.2024 biochem. 5 tc
    💔09.2024 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)
    30.01.25 I prenatalne,niskie ryzyka,dziewczynka🩷
    26.03.25 II prenatalne - 24 cm, 400 g 😍
    🩺 24.04.25

preg.png
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie chcę przesadzać z ilością ciążowych ciuchów. Co do staników to ja uznaję tylko te od The Miracle Makers. Nie mogę nosić nic z fiszbiną.

Bbbuuu lubi tę wiadomość

'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 IVF MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
    Euthyrox 75, Acard 150
    1.12 ⏸️ naturalny cud
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
    28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
    6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
    17.02 9,5 cm Bobasa 💖
    10.03 200 g Dziewczynki 🌸
    15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
    preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) co do ubrań ciążowych to ja mam śmieszna sytuację bo będąc w ciąży z Mayą byłam pierwsza z otoczenia w ciąży (byliśmy dość świeżo po przeprowadzce do emiratów) więc kupiłam sobie wtedy takie konieczne minimum czyli 2 pary spodni typowo ciążowych z HM (polecam) i kilka sukienek które nie są ciążowe ale idealnie mogłam je w ciąży nosić.
    Po ciąży to czego nie potrzebowałam to oddałam parę miesięcy później koleżance która zaszła w ciążę, ona potem przekazała to kolejnej koleżance i ta kolejnej. Następnie ta koleżanka której pierwotnie ja rzeczy przekazałam zaszła w kolejna ciążę (urodziła teraz w lutym) i ona mi teraz oddala po 3-4 latach nie tylko moje rzeczy ale też 2 worki dodatkowych ciążowych ubrań które się dokomoletowaly przez te wszystkie kobiety które po dorsze z tych ubrań koczysyaly 😂

Oczywiście nie zatrzymałam wszystkiego bo za dużo tego. Wybrałam kilka sukienkę, wygrzebałam swoje rzeczy i resztę przekazałam dalej 😂

Piękne to jest dla mnie :)

Co do moich takich ciążowych ubrań faworytów/must-havow to:
    - 1-2 pary spodni ciążowych
    - dopasowane, elastyczne sukienki (ja się w nich w ciąży najlepiej czuje
    - legginsy
    - kilka luźnych t-shirt (niekoniecznie ciążowych, ja mam zwykle długie bluzki które kupiłam sobie nie będąc w ciąży
    - bonusowo cokolwiek innego co znajdę w szafie w co się mieszczę ;)

Więcej mi nie trzeba

Rzelka, dzikaplaża lubią tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    02/04 - 585g 🩷 159 bpm

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Britta dzieki za polecajke i przypomnienie o tych książkach :) miałam w planach zamówić teraz w poslce zarówno tą jak i tą poprzednią o porodzie SN :) już zamawiam a ja przy okazji niezmiennie poelcam książkę "O ciąży" mamy gin

Britta lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    02/04 - 585g 🩷 159 bpm

age.png

preg.png
  • Bbbuuu Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Majtki ciążowe? Czego to marketingowcy nie wymyślą... Czekam na ciążowe skarpetki i czapki 😄
    Ja właśnie zrobiłam zakupy na Zalando - 2 pary szortów, 1 bluzka, 4 sukienki - 2 bardziej letnie, dwie takie trochę bardziej eleganckie. Zobaczymy, co będzie pasować. 3 pary długich spodni na gumce albo sznurku już mam. Część moich dotychczasowych bluzek powinna pasować na większy brzuch.
    Jakoś ciężko znaleźć ubrania ciążowe stacjonarnie. Gdzie się teraz ubieracie? Spodnie na gumce udało mi się kupić w new yorker, ale to też nie typowo ciążowe, tylko po prostu na dość luźnej gumce. Kolekcji typowo ciążowych nigdzie nie widziałam, a pamiętam, że kilka lat temu w h&m, c&a i innych tego typu sklepach zawsze było.
    Hejo, ja przeważnie pozamawialam na zalando lounge. Jedne spodnie letnie które wzięłam ze sobą na wyjazd na Sycylię z marki only Maternity tak mi się zmechacily po kilku założeniach, że masakra. Na szczęście zapłaciłam za nie 60zl więc przeżyje. Teraz w nich mogę łazić tylko po domu, a Cena początkowa była 150. Mam kilka ciuchów z tej marki+ Anna Field+ mamalicious+ H&M i legginsy z Tommy legins. Moja siostra obkupowala sie w bonprix jak kiedys byl jeszcze stacjonarnie. Ogólnie lipa jest teraz z kupowaniem stacjonarnie ciuchów ciążowych. Niby Sinsay i Reserved coś ma, ale chyba tylko online.

Rzelka lubi tę wiadomość

Starania od 02.2023
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Ahossik91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno się nie odzywałam ale czasu brak ale podczytuje :)
    Ja się wyłamię - kupiłam majtki ciążowe w h&m : https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1261604002.html
    Są rewelacyjne. Nie chciałam takich na brzuch, tylko pod a mnie zwykłe uciskały, dodatkowo przydadzą się po trzeciej cc :) nie będą uciskały blizny. Chodzę tylko w nich od miesiąca :)
    Dalej chodzę do pracy więc mam garderobę trochę rozwiniętą -mam bluzek ciążowych i koszul z 6-7 sztuk , 4 koszulki na ramiączka, 5 par wyjściowego dołu (jeansy i ogrodniczki) plus dresy x2 i legginsy x2. Kupiłam sporo na vinted. Bluzki mam wszystkie nadające się do kp (takie było moje założenie), bo potem okazuje się że ciąża ciążą ale karmić jest jednak niewygodnie w ubraniach nieprzystosowanych :) mam jeszcze strój na wyjazd majowy- dla ciążarnych-zwłaszcza majtki musiałam sobie kupic. Na codzień mam rozmiar s, i te ski zaczeły mnie pod brzuchem uciskać. Sukienek mam z 10 co się nadadzą i w ciąży i bez, do pracy chodziłam w luźniejszych. Prawie wszystkie rozpinane to i na kp bedą ok :) dokupiłam jedną na komunie w czerwcu :)
    Piżam ciążowych nie kupowałam :D , podkradam xxl z hm męża longslevy z kolekcji basic i najwygodniej mi w nich się spi.
    To moja trzecia ciąża i ostatnia, jakoś specjalnie sobie nie żałuje, jak cos mi sie podoba kupie- potem sprzedam
    Biurstonosze kupiłam z medeli do kp. Na codzień chodzę w hunkelmoller albo nipplex mam 75E i dokładam przedłużkę:) bez fiszbin najbardziej lubie z siateczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 09:54

Rzelka, smoothie lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ