🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Słuchajcie a jak się zapatrujecie na 3 trymestr, poród i połóg latem, w największe temperatury? 😅 Ja czuję, że to będzie mega wyzwanie, już w tym roku słabo znosiłam ekstremalne upały no ale doświadczeń nie mam, to tylko takie obawy. Dużo z nas będzie rodziło po raz pierwszy, chętnie też posłucham doświadczeń tych z Was które są już mamusiami, może akurat rodzilyscie pózną wiosną, latem? 💕☀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 22:53
-
Luna_ wrote:Dziewczyny, dzisiaj byłam na pierwszym usg. Moja ginekolog z kliniki chciała mnie widzieć, chociaż wiem, że jest jeszcze wcześnie i na nic się nie nastawiałam, ale ucieszyłam się, że nie mam żadnej ciąży pozamacicznej (ostatnio kłuło mnie bardziej z prawej strony i już zaczęłam za dużo rozmyślać 🙈). No i okazało się, że są 2 pęcherzyki 🥰🥰, z czego jeden trochę większy i w nim moja ginekolog już coś tam dostrzegła, wszystko wygląda dobrze, w drugim w mniejszym pęcherzyku mówiła, że chyba coś widzi, ale nie jest pewna. Mam przyjść jeszcze raz za tydzień 🙈 nie wiem co o tym myśleć, jest szansa, że są bliźniaki, ale martwi mnie to, że jeden pęcherzyk jest mniejszy, zwariuje do następnej wizyty 😅
Oooooo pięknie 🥰 gratulacje cudowna wiadomość 🥰🤞 podwójne graty 🩷Luna_ lubi tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Zuzii wrote:Odebrałam betę i niestety powiększyła się jedynie o 1 😢 liczę na cud wieczorem na wizycie i modle się, że jak już ma być najgorsze to żeby to nie była ciąża pozamaciczna
Bardzo mi przykro 🥺🫂Start starań: 12/2023
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Letynia wrote:Słuchajcie a jak się zapatrujecie na 3 trymestr, poród i połóg latem, w największe temperatury? 😅 Ja czuję, że to będzie mega wyzwanie, już w tym roku słabo znosiłam ekstremalne upały no ale doświadczeń nie mam, to tylko takie obawy. Dużo z nas będzie rodziło po raz pierwszy, chętnie też posłucham doświadczeń tych z Was które są już mamusiami, może akurat rodzilyscie pózną wiosną, latem? 💕☀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 06:57
01.2025 13tc 💙👼 💔 -
Z jednej strony upały z brzuchem to trochę przerażająca wizja, ale z drugiej są właśnie pierwsze spacerki kiedy jeszcze jest ciepło i nie trzeba będzie wciskać noworodka w kilka warstw ubranek i kombinezony 😅30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
💊: Naturell Folian, Naturell B Complex Forte, D4000, C1000, Aliness Omega 3-6-9, Aliness Koenzym Q10, Swanson Triple Magnesium Complex, zioła Ojca Sroki
🧬: V R2 hetero
🔬❌: homocysteina 8.4 umol/l, ferrytyna 25 ng/ml, wit D 44.3 ng/ml -
Letynia wrote:Słuchajcie a jak się zapatrujecie na 3 trymestr, poród i połóg latem, w największe temperatury? 😅 Ja czuję, że to będzie mega wyzwanie, już w tym roku słabo znosiłam ekstremalne upały no ale doświadczeń nie mam, to tylko takie obawy. Dużo z nas będzie rodziło po raz pierwszy, chętnie też posłucham doświadczeń tych z Was które są już mamusiami, może akurat rodzilyscie pózną wiosną, latem? 💕☀️
Ciąża była ciężka od czerwca, najgorsze to puchnięcie nóg, ból okropny. Ale liczę że nie będzie źle, bo o ile wtedy mogłam się użalać nad soba bo byłam sama, tak teraz i tak będę miała do ogarnięcia dziecko 😅
Ale wydaje mi się że to i tak wygodniejsze niż z wielkim brzuchem zimą, jak jest ślisko, kurtki potrzebne itp. Bobasa też ubierze się w body albo rampersa i po kłopocieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 07:28
-
U mnie akurat to pierwsza ciąża ale moja przyjaciółka też rodziła w sierpniu i ogólnie nie będę owijać w bawełnę to w lato była maskara. Cała spuchnięta, było jest strasznie ciepło. Mówiliśmy nawet trochę śmialiśmy że ma pufki na stopach. Więc teraz pewnie ze mnie się będą śmiać 😂🙈 przechodziła to masakrycznie. Nie umiała chodzić już potem bo tak miała stopy spuchnięte a nie dało się niczym tego zbić. A później jak urodziła to prawda bardzo fajnie bo chodziła sobie na spacerki ale dla dzidzi też było za ciepło i ciągle mała płakała. Może nie tylko z tego powodu ale też pewnie ciepło jej było
nie wiem jak będzie z nami ale życzę nam żeby było znośnie 😂🙈
Start starań: 12/2023
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
On:
Zdrowy💪
-
Ja miałam nadciśnienie i z tego powodu wywoływany poród.. jakbym wam pokazała moje nogi po cc, to byście się załamały 🙈 generalnie latem to fajnie bo można klapeczki jak nic innego na nogę nie wchodzi 🙈
-
Luna_ wrote:Dziewczyny, dzisiaj byłam na pierwszym usg. Moja ginekolog z kliniki chciała mnie widzieć, chociaż wiem, że jest jeszcze wcześnie i na nic się nie nastawiałam, ale ucieszyłam się, że nie mam żadnej ciąży pozamacicznej (ostatnio kłuło mnie bardziej z prawej strony i już zaczęłam za dużo rozmyślać 🙈). No i okazało się, że są 2 pęcherzyki 🥰🥰, z czego jeden trochę większy i w nim moja ginekolog już coś tam dostrzegła, wszystko wygląda dobrze, w drugim w mniejszym pęcherzyku mówiła, że chyba coś widzi, ale nie jest pewna. Mam przyjść jeszcze raz za tydzień 🙈 nie wiem co o tym myśleć, jest szansa, że są bliźniaki, ale martwi mnie to, że jeden pęcherzyk jest mniejszy, zwariuje do następnej wizyty 😅
Też bym zwariowała 😄 Gratulacje i kciuki ♥️Luna_ lubi tę wiadomość
-
Ja miałam rodzić w sierpniu, ale młodej się nie paliło do wyjścia, więc mnie przeciągnęła do września. Ciąże wspominam super, zero opuchnięcia, codziennie długie spacery albo bieżnia ☺️
Mała.mi 93 lubi tę wiadomość
-
No nie jestem fanką porodu latem, nie dość, że trzeba końcówkę przeżyć na upałach z wielkim brzuchem, wyjazd wakacyjny raczej z głowy to jeszcze potem wcale nie zostaje dużo czasu na te spacerki(w ilości jakbym chciała).Od października jest średnio przyjemnie, za moment szybko ciemno no i dla mnie to nie jest fajne. Dodatkowo zaczyna się wtedy sezon chorobowy, jak ktoś ma przedszkolaka w domu to też zrozumie.
A maluchy z sierpnia są dalej małe i mocno narażone.W zasadzie po 3msc można czymkolwiek leczyć takiego bobasa.
To mój taki nieoptymistyczny wariant 🙄
Ale poprzednio miałam poród w lipcu i tak właśnie to widzę.
Najlepszy czas na poród ( dla mnie)to kwiecień( ew.marzec,maj). Spacerujesz wiosna, latem bobo sporo widzi i reaguje na przyrodę ♥️ zanim zaczniemy ubierać się w 8 warstw to mamy całkiem sporego maluszka na pokładzie 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 11:19
-
Zuzii wrote:Odebrałam betę i niestety powiększyła się jedynie o 1 😢 liczę na cud wieczorem na wizycie i modle się, że jak już ma być najgorsze to żeby to nie była ciąża pozamaciczna👩🏼30l 🧔🏻♂️41l
Ona :
TSH: 1,85 mlU/l
FT4 : 15,75 pmol/l
FT3 : 4,28 pmol/l
Glukoza na czczo 102
( 🥗dieta z niskim IG )
🔹 badanie nasienia :
-Morfologia 4%
-ruchliwość - (typ a 34,62%), (typ b 10,58%), (typ c 11,54), ( typ d 43,27) ,
(A+B ) - 45,19% (A+B+C) - 56,73%
❌ obniżona Liczba Plemników 10,14 mln
Starania o rodzeństwo od 01/2023
10/24 cb❤️🩹
12/24 8tc 💔 (łyżeczkowanie)
03/25 histeroskopia (pozostałości po łyżeczkowaniu lub polip endometrium )🤞🏻 -
Luna_ lubi tę wiadomość
👩🏼30l 🧔🏻♂️41l
Ona :
Glukoza na czczo 102
( 🥗dieta z niskim IG )
🔹 badanie nasienia :
-Morfologia 4%
10/24 cb❤️🩹
@Mala.mi93
@Miś
Wczoraj odebrałam betę i było 1107,0
także chyba jest dobrze 🥹.Paulina66, smoothie, Luna_, onalola, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
👩🏼30l 🧔🏻♂️41l
Ona :
Glukoza na czczo 102
( 🥗dieta z niskim IG )
🔹 badanie nasienia :
-Morfologia 4%
10/24 cb❤️🩹
Ja nawet nie zastanawiałam się nad tym jak to będzie rodzić latem, moja pierwsza myśl była, o fajnie, będzie można świętować 1 urodziny na zewnątrz 😅 ale macie racje, tu gdzie mieszkam to często mamy po 40 stopni, miasto, zero wiatru, ale ja się cieszę, że w ogóle się udało, nieważne w którym miesiącu bobo przyjdzie na świat 🫶
smoothie, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023 🫶
👱♀️34.
❌️Endometrioza ❌️Adenomioza ✅️Jajowody drożne ✅️Tarczyca ✅️AMH 6.34
🧑36.
✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)
💔01.2024 biochem. 5 tc
💔09.2024 biochem. 5 tc
⏸️28.11.24
16.12.24 jest ❤️ (6+1)
30.01.25 I prenatalne,niskie ryzyka,dziewczynka🩷
🩺 25.03.25
⏳️26.03.25 II prenatalne
-
Kroliczek2411 wrote:@Mala.mi93
@Miś
także chyba jest dobrze 🥹.
Ale piękny wynik, czyli beta się ładnie rozkręciła 🩷🩷
Udało mi się dostać na wizytę do lekarza na NFZ 17.12. Do swojego prywatnie jestem umówiona na 20.12, ale chciałabym też chodzić gdzieś na NFZ, żeby mieć darmowe badania ze skierowania. Wolałabym najpierw mieć wizytę prywatną przy tych największych emocjach i obawach czy wszystko będzie dobrze, a potem bez stresu iść sobie dodatkowo na NFZ, no ale u mnie w mieście jest bardzo słabo z lekarzami i terminami na NFZ, więc i tak cud, że udało mi się dostać. Lekarz przyjmuje tylko raz w tygodniu od 13 i nie ma konkretnych godzin wizyt tylko wchodzi się z kolejnością numerków z rejestracji 🥴 Na tej wizycie będzie 6+1, więc ciekawe czy będzie już widać zarodek z serduszkiem, w razie jeśli nie to 3 dni później na prywatnej wizycie mam nadzieję, że już na pewno 🥰Kroliczek2411, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
💊: Naturell Folian, Naturell B Complex Forte, D4000, C1000, Aliness Omega 3-6-9, Aliness Koenzym Q10, Swanson Triple Magnesium Complex, zioła Ojca Sroki
🧬: V R2 hetero
🔬❌: homocysteina 8.4 umol/l, ferrytyna 25 ng/ml, wit D 44.3 ng/ml -
Ja rodziłam początkiem czerwca pierwszego syna, więc jeszcze nie było takich upałów. Drugiego w kwietniu wiec w ogóle luz. Właśnie teraz też mnie przeraża wizja porodu w środku lata 🙈 -
adu wrote:Ja miałam nadciśnienie i z tego powodu wywoływany poród.. jakbym wam pokazała moje nogi po cc, to byście się załamały 🙈 generalnie latem to fajnie bo można klapeczki jak nic innego na nogę nie wchodzi 🙈
U mnie też nogi po 2 CC jak banie 😳🙈
Teraz czeka mnie prawdopodobnie 3 CC i jestem z lekka przerażona 🙈 -
Paulina66 wrote:Ale piękny wynik, czyli beta się ładnie rozkręciła 🩷🩷
Udało mi się dostać na wizytę do lekarza na NFZ 17.12. Do swojego prywatnie jestem umówiona na 20.12, ale chciałabym też chodzić gdzieś na NFZ, żeby mieć darmowe badania ze skierowania. Wolałabym najpierw mieć wizytę prywatną przy tych największych emocjach i obawach czy wszystko będzie dobrze, a potem bez stresu iść sobie dodatkowo na NFZ, no ale u mnie w mieście jest bardzo słabo z lekarzami i terminami na NFZ, więc i tak cud, że udało mi się dostać. Lekarz przyjmuje tylko raz w tygodniu od 13 i nie ma konkretnych godzin wizyt tylko wchodzi się z kolejnością numerków z rejestracji 🥴 Na tej wizycie będzie 6+1, więc ciekawe czy będzie już widać zarodek z serduszkiem, w razie jeśli nie to 3 dni później na prywatnej wizycie mam nadzieję, że już na pewno 🥰
Trzymam kciuki za obie wizyty! U mnie też kolajna wizyta będzie w 6+1, mam nadzieję, że będzie serduszko (lub serduszka🥹), ale staram się za bardzo nie nastawiać 😁Paulina66 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023 🫶
👱♀️34.
❌️Endometrioza ❌️Adenomioza ✅️Jajowody drożne ✅️Tarczyca ✅️AMH 6.34
🧑36.
✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)
💔01.2024 biochem. 5 tc
💔09.2024 biochem. 5 tc
⏸️28.11.24
16.12.24 jest ❤️ (6+1)
30.01.25 I prenatalne,niskie ryzyka,dziewczynka🩷
🩺 25.03.25
⏳️26.03.25 II prenatalne
-
Kroliczek2411 wrote:@Mala.mi93
@Miś
także chyba jest dobrze 🥹.