🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina66 wrote:Dziewczyny, dla mnie niestety to nie tylko koniec roku, ale i koniec ciąży. Zupełnie się tego nie spodziewałam. Niestety zarodek nie urósł od ostatniej wizyty, CRL zatrzymało się na 6+1 czyli tak jak było przed świętami, a to powinien być już 8-9 tydzień. Na poprzedniej wizycie wszystko było książkowo, widzieliśmy bijące serduszko. Świat mi się zawalił. Dostałam skierowanie do szpitala, mam się zgłosić 2.01.
-
Ala1118 wrote:Mam skierowanie na badania więc zadzwonię zaraz po nowym roku. Nawet nie wiem gdzie to trzeba dzwonić 😂
Wiem że jest gdzieś lista jakie placówki NFZ robią prenatalne ale nie mogę sobie przypomnieć 🫣 ale wujek Google na pewno pomoże -
Paulina66 wrote:Dziewczyny, dla mnie niestety to nie tylko koniec roku, ale i koniec ciąży. Zupełnie się tego nie spodziewałam. Niestety zarodek nie urósł od ostatniej wizyty, CRL zatrzymało się na 6+1 czyli tak jak było przed świętami, a to powinien być już 8-9 tydzień. Na poprzedniej wizycie wszystko było książkowo, widzieliśmy bijące serduszko. Świat mi się zawalił. Dostałam skierowanie do szpitala, mam się zgłosić 2.01.
Po prostu szok. Bardzo mi przykro 😢 -
Jejku bardzo bardzo współczuję trzymaj się.
Miałam identyczną sytuacja u mnie się zatrzymało na 6+3 a dowiedziałam się w 9 tyg. Jak będziesz miała jakiekolwiek pytania to może mogę pomóc. I wysyłam duuuzo siły -
Paulina66 wrote:Dziewczyny, dla mnie niestety to nie tylko koniec roku, ale i koniec ciąży. Zupełnie się tego nie spodziewałam. Niestety zarodek nie urósł od ostatniej wizyty, CRL zatrzymało się na 6+1 czyli tak jak było przed świętami, a to powinien być już 8-9 tydzień. Na poprzedniej wizycie wszystko było książkowo, widzieliśmy bijące serduszko. Świat mi się zawalił. Dostałam skierowanie do szpitala, mam się zgłosić 2.01.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Paulina66 wrote:Dziewczyny, dla mnie niestety to nie tylko koniec roku, ale i koniec ciąży. Zupełnie się tego nie spodziewałam. Niestety zarodek nie urósł od ostatniej wizyty, CRL zatrzymało się na 6+1 czyli tak jak było przed świętami, a to powinien być już 8-9 tydzień. Na poprzedniej wizycie wszystko było książkowo, widzieliśmy bijące serduszko. Świat mi się zawalił. Dostałam skierowanie do szpitala, mam się zgłosić 2.01.FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
8dpt 30
10dpt 77
12dpt 175
14dpt 438
16dpt 1109
18dpt 2316 (103%)
19dpt pecherzyk 7mm, żółtkowy 2mm
21-23dpt krwawienie
28dpt 6+4 CRL 6,1 mm, FHR 122 ud/min
9+5 wizyta ⏳️
8 lat za nami, 4xIVF, 5xIUI, 1xcb, 1xpuste jajo, miliony badań
-
Paulina66 , Donna89 bardzo mi przykro 😔
Tulę i życzę żeby 2025 jak najszybciej wlał radość w Wasze serca ♥️
Ehh też mam w sobie jakiś niepokój ale jednocześnie nadzieję, że Nowy Rok będzie nas zaskakiwał już tylko pozytywnie 🫶 -
Patka123 wrote:Wiem że jest gdzieś lista jakie placówki NFZ robią prenatalne ale nie mogę sobie przypomnieć 🫣 ale wujek Google na pewno pomoże
Proszę bardzo ( skopiujcie link )
https://gsl.nfz.gov.pl/GSL/GSL/ProgramyProfilaktyczne
badania prenatalne/ województwo i znajdziecie placówki 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2024, 17:13
-
Szczęśliwego nowego roku kochane. U mnie dochodzi już 22 i nie ma szansy żebym do północy wytrzymała 🥴 moja mama jest u nas i z grzeczności jeszcze siedze z nią i z mężem w salonie, ale serio tak strasznie chce mi się spać że zaraz się odmelduje do sypialni.
Do jutra 🫶dzikaplaża lubi tę wiadomość
-
Donna, Paulina 😢🫂 co za okropne wieści. Modlę się za was 🙏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2024, 22:28
Starania od lutego 2021
AMH 1.9
Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
04-11.2024 - stymulacja
10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
27.11.2024 - ⏸️ (euthyrox 100, metformina, luteina, encorton, mamaDHA premium plus, wit. D)
23.12.2024 - mamy 1,5 cm człowieczka 🎉
17.01.2025 - prenatalne 🙏
21.01.2025 - wizyta 🙏
+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2 -
Dzień dobry Kochanie, witajcie w nowym roku. 💛
Mam nadzieję że sylwek wam minął tak jak sobie whmarzylyscie w tym roku
Ja dzisiaj nie mam za grosz Energii. Mdłości jakby przynaniej chwilowo ustąpiły ale za to zmęczenie od kilku dni to jakaś masakra. No i piersi mnie jeszcze bardziej bolą niż bolały. yh taka nie za łatwa ta druga ciąża 🙈
No nic, Miłego dnia wszystkim życzę! -
@Donna89, @Paulina66, bardzo mi przykro, aż nie chce się wierzyć.. 💔 trzymam za Was kciuki dziewczyny, musicie być silne 😔 Nowy Rok nadszedł, trzymam kciuki, aby to był Wasz rok 🫶
-
U mnie dziś samopoczucie ciut lepiej mdłości tylko lekkie a mam zawroty głowy. Wyspałam się jak nigdy 🙂
Dziewczyny czy któraś korzystała lub zamierza korzystać z detektora tętna ? Bo ja się zastanawiam , nie wiem czy dało by mi to więcej spokoju czy stresu .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
anakonda wrote:U mnie dziś samopoczucie ciut lepiej mdłości tylko lekkie a mam zawroty głowy. Wyspałam się jak nigdy 🙂
Dziewczyny czy któraś korzystała lub zamierza korzystać z detektora tętna ? Bo ja się zastanawiam , nie wiem czy dało by mi to więcej spokoju czy stresu .
Nie korzystałam jeszcze, pewnie skorzystam jeśli będę miała okazję ale jedynie w stanach kryzysowych :> -
Ja nie używałam detektora i raczej nie zamierzam, bo mi by to więcej stresu przysporzyło i wizyt na sorze jak znam sama siebie. Ale to mocno indywidualne, są osoby które sobie chwalą jako uspokojaxz, także chyba kwestia charakteru. Jedyne co to na początku z wyłapywaniem tętna bywa różnie, lepiej działa im bobas większy, a wtedy to już czuć ruchy i one dla mnie były informacją czy wszystko ok.
-
anakonda wrote:U mnie dziś samopoczucie ciut lepiej mdłości tylko lekkie a mam zawroty głowy. Wyspałam się jak nigdy 🙂
Dziewczyny czy któraś korzystała lub zamierza korzystać z detektora tętna ? Bo ja się zastanawiam , nie wiem czy dało by mi to więcej spokoju czy stresu .
Ja korzystałam z córką, kumpela ma hodowlę psów i ona używa podczas ciąż suk więc od niej używałam 🤣🤣🤣
Od razu nastawiłam się że może nie znajdę tętna więc nie panikowałam jak nie znalazłam, później było łatwiej 🤪
Ogólnie w NL są tylko 3x USG i na reszcie wizyt mierzą tylko brzuch centymetrem i słuchają przez detektor więc wiedziałam gdzie przyłożyć i jak ma być słychać i tak próbowałam
Fajna zabawka jeśli używa się jako zabawka nie wyznacznik tego że wszystko ok -
@Arenada jeśli to tylko delikatne plamienie to postaraj się nie panikować i do jutra się maksymalnie oszczędzać i we względnym spokoju iść jutro na wizytę. Napewno wszystko będzie dobrze 😊 miałam koleżankę, która krwawiła co jakiś czas, z jej opowiadań podobno mocno i wszystko było dobrze, lekarze nie wiedzieli dlaczego tak sie u niej dzieje. W tej ciąży naprawdę najadła się stresu, ale teraz ma zdrowego prawie rocznego synk.
Arenda 🫶🏽 lubi tę wiadomość