☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do snów, ja codziennie mam idiotyczne. Dziś śniło mi się, że goniłam psa który uciekł, po czym znaleźliśmy się na dachu wieżowca i próbował mi się wyrwać do tego stopnia, że spadliśmy z tego dachu. Mikro zawał oczywiście po przebudzeniu i już bałam się zasnąć 😂
-
Anilamk wrote:Dzięki! Oby Twój krwiaczek też szybko zniknął. Też jestem na progesteronie, długo jeszcze będziesz brać?
Biorę 400mg dziennie, wizyta kolejna 24.02 wiec mysle ze do wtedy na pewno, powiem ze czuje sie po nim srednio wiec moze zejdziemy całkiem, albo do 200 z braniem tylko na noc 🤔
Falka93 współczuję stresu, trzymam kciuki i jesteśmy dobrej myśli, dawaj nam znac na bieżąco 😊
Ja tez mam chore sny czasami 🫣
Ja krwawienia juz nie mam. Mialam tego 25 stycznia, troche 26 stycznia i koniec z żywą krwia. Czasem pojawi sie brązowy śluz na papierze, a tak to spokoj.
👱♀️29 ♥️ 32👦
10.2025 💔
05.12 ⏸️
08.12 beta 73.4
10.12 beta 72.6
12.12 beta 115
15.12 beta 424
17.12 beta 860
30.12 1.1cm i ♥️ • 03.01 1.5cm • 27.01 4.8cm • 02.02 6.0 cm -
Hej dziewczyny pisze o porade wi3kszosc z was robila dodatkowe badania do prenatatalnych zeby wykluczyc wqdy mnie troche moja dr zbila z tropu bo chcilam wczesniej zrovic bqdania platne ale srwierdzilq ze nie ma narqzie potrzeby bo pomimo wieku 38 lat mamy mrozony 4 letni zarodek wiec ciaza fizycznie mlodsza i nie ma sensu robic. Oczywiscie jestem jescze prz3d prenatalnymi 12.02 planowo ale w gloqie chyba spokojniejsza bym byla zwby zrobic te platne dodatkowe co byscie polecily. Lysa jestem jescze w tym temacie
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:27
Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:( brak zarodków
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka 🥲
3 IVF 2❄️❄️
8.12.2025 po 4 latach przerwy ❄️3BB
(Accofil,Acard, Prograf, Neoparin, Prolutex, Utragestan, Papaveryna, Atosiban) I duzooo pozytywnej emocji🤣
5dpt beta 10,4 progesteron 16....
7dpt beta 45 progesteron 27
9dpt beta 122.2 progesteron 66
11 dpt beta 288.8 progesteron 71.4
14 dpt beta 1086.7 progesteron 30
21 dpt beta 20268.9 progesteron 90.9
31.12 mamy ❤️
Cudzie trwaj ❤️❤️❤️

-
zoltyjesiennylisc wrote:Jeszcze co do progesteronu to ja miałam cyclogest 800 mg na dobe, i od 11 tygodnia miałam już zejść do 400 mg a od 12 tygodnia całkiem odstawić 🙈 mam nadzieję że lekarz wie co robi, bo widzę że wy dziewczyny tutaj raczej dłużej go bierzecie
Ja też schodzę w 12 tyg z cyclogestu
Z besins zeszłam w 11
Doktor powiedziała że zależy w jakim cyklu był transfer ja miałam w naturalnym więc powiedziała że organizm sam też produkuje
zoltyjesiennylisc lubi tę wiadomość
-
Faktycznie, Nifty zalecają zwykle robić po 35 roku życia, a ty masz zarodek z wieku 34 lata. Ale wiem że dziewczyny młodsze też robią, dla spokojuKasiak621 wrote:Hej dziewczyny pisze o porade wi3kszosc z was robila dodatkowe badania do prenatatalnych zeby wykluczyc wqdy mnie troche moja dr zbila z tropu bo chcilam wczesniej zrovic bqdania platne ale srwierdzilq ze nie ma narqzie potrzeby bo pomimo wieku 38 lat mamy mrozony 4 letni zarodek wiec ciaza fizycznie mlodsza i nie ma sensu robic. Oczywiscie jestem jescze prz3d prenatalnymi 12.02 planowo ale w gloqie chyba spokojniejsza bym byla zwby zrobic te platne dodatkowe co byscie polecily. Lysa jestem jescze w tym temacie
także medycznie wskazań jako tako nie ma, ale np ja z tych nerwowych i pewnie bym robiła nawet gdybym była młodsza
a mam 35
Carrie12 lubi tę wiadomość
starania od 08.2024
👀 -
ŚWIEŻYNKA97 wrote:Biorę 400mg dziennie, wizyta kolejna 24.02 wiec mysle ze do wtedy na pewno, powiem ze czuje sie po nim srednio wiec moze zejdziemy całkiem, albo do 200 z braniem tylko na noc 🤔
Falka93 współczuję stresu, trzymam kciuki i jesteśmy dobrej myśli, dawaj nam znac na bieżąco 😊
Ja tez mam chore sny czasami 🫣
Ja krwawienia juz nie mam. Mialam tego 25 stycznia, troche 26 stycznia i koniec z żywą krwia. Czasem pojawi sie brązowy śluz na papierze, a tak to spokoj.
Chłopaki sobie świetnie poradzili beze mnie i wrócili z diagnozą która niestety potwierdza spektrum w 100%. Mój syn będzie miał ciężkie życie bo ten autyzm to nie jest taki sobie leciutki. Będzie musiał uczęszczać na różne terapie, kiedyś pójdzie do szkoły specjalnej. Będzie cholernie ciężko 😔 Ale wiesz co? Kocham go całym sercem i w pełni go akceptuję takim jaki jest ❤️ Jestem przyzwyczajona do jego dziwactw od samego początku może dlatego że nigdy nie przebywałam z dziećmi i zawsze myślałam że zachowanie mojego syna to taka norma wszystkich dzieci 🙂 Teraz byle do jutra a później czekać na ten nieszczęsny piątek.
Carrie12 lubi tę wiadomość
-
Kasiak621 wrote:Hej dziewczyny pisze o porade wi3kszosc z was robila dodatkowe badania do prenatatalnych zeby wykluczyc wqdy mnie troche moja dr zbila z tropu bo chcilam wczesniej zrovic bqdania platne ale srwierdzilq ze nie ma narqzie potrzeby bo pomimo wieku 38 lat mamy mrozony 4 letni zarodek wiec ciaza fizycznie mlodsza i nie ma sensu robic. Oczywiscie jestem jescze prz3d prenatalnymi 12.02 planowo ale w gloqie chyba spokojniejsza bym byla zwby zrobic te platne dodatkowe co byscie polecily. Lysa jestem jescze w tym temacie
Ja w ciążę zaszłam mając jeszcze 36 lat i też pytałam o nifty albo sanco i dr stwierdziła, że na razie nie ma sensu, że zwykle prenatalne wystarczy. Lekko mnie zdziwiła. Też bardzo się boję. Nie wiem sama, chyba zrobię przed prenatalnymi, bo na pappę pewnie będę musiała czekać kolejnych parę dni...Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:55
-
Falka93. wrote:Chłopaki sobie świetnie poradzili beze mnie i wrócili z diagnozą która niestety potwierdza spektrum w 100%. Mój syn będzie miał ciężkie życie bo ten autyzm to nie jest taki sobie leciutki. Będzie musiał uczęszczać na różne terapie, kiedyś pójdzie do szkoły specjalnej. Będzie cholernie ciężko 😔 Ale wiesz co? Kocham go całym sercem i w pełni go akceptuję takim jaki jest ❤️ Jestem przyzwyczajona do jego dziwactw od samego początku może dlatego że nigdy nie przebywałam z dziećmi i zawsze myślałam że zachowanie mojego syna to taka norma wszystkich dzieci 🙂 Teraz byle do jutra a później czekać na ten nieszczęsny piątek.
A czy Twój synek mówi? Może nie będzie tak źle dzięki terapii? -
Falka93. wrote:Chłopaki sobie świetnie poradzili beze mnie i wrócili z diagnozą która niestety potwierdza spektrum w 100%. Mój syn będzie miał ciężkie życie bo ten autyzm to nie jest taki sobie leciutki. Będzie musiał uczęszczać na różne terapie, kiedyś pójdzie do szkoły specjalnej. Będzie cholernie ciężko 😔 Ale wiesz co? Kocham go całym sercem i w pełni go akceptuję takim jaki jest ❤️ Jestem przyzwyczajona do jego dziwactw od samego początku może dlatego że nigdy nie przebywałam z dziećmi i zawsze myślałam że zachowanie mojego syna to taka norma wszystkich dzieci 🙂 Teraz byle do jutra a później czekać na ten nieszczęsny piątek.
W moim otoczeniu mam autystę który robi doktorat z szalonych fizycznych rzeczy w Norwegii. Wiadomo – każdy przypadek bycia w spektrum jest nieco inny ale jestem pewna, że Twoja ogromna miłość i zaangażowanie to kapitał którego nikt mu nie odbierze!
Larnaka, Falka93. lubią tę wiadomość
-
Larnaka wrote:A czy Twój synek mówi? Może nie będzie tak źle dzięki terapii?
Coś tam mówi ale głównie cyfry od 1 do 10 i cały alfabet, śpiewa piosenki po swojemu ale można zrozumieć słowa ale jego komunikacja z nami to główne echolalia czyli zasłyszane teksty z piosenek i śpiew. Zastanawiam się czy kiedyś będzie normalnie. Chodzi do logopedy która prawie z nim nie pracuje i zmieniliśmy. Wkrótce się dowiemy czy będzie lepsza od tamtej. -
Carrie12 wrote:W moim otoczeniu mam autystę który robi doktorat z szalonych fizycznych rzeczy w Norwegii. Wiadomo – każdy przypadek bycia w spektrum jest nieco inny ale jestem pewna, że Twoja ogromna miłość i zaangażowanie to kapitał którego nikt mu nie odbierze!
Wszyscy w koło pocieszają że dzieci autystyczne są bardzo mądre. Mój to głównie muzyka, potrafi czasem tak ładnie zaśpiewać że bez wątpienia mógłby być piosenkarzem 🙂 -