☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Fantastycznie!Carrie12 wrote:Przyszły wyniki Sanco – wynik prawidłowy, dziewczynka
.
Bardzo podoba mi się pomysł z serduszkami, ale nie wiem czy póki co mam siłę na to. Jak już wiecie, chcecie żeby Wam dopisać do dajcie mi znać to spróbuję dopisać. Później jak będą zmiany, albo kolejne odkrycia to już nie obiecuję.👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
19.01. prenatalne
13.02 kontrola ⌛️

-
Gratuluję! ❤️ Świetna wiadomość, Carrie!Carrie12 wrote:Przyszły wyniki Sanco – wynik prawidłowy, dziewczynka
.
Carrie12 lubi tę wiadomość
-
Jestem załamana... 😔 Przeczytałam jeszcze raz tą kartę od lekarza z prenatalnych i jest napisane że łożysko pokrywa wewnętrzne ujście. Sprawdziłam co to oznacza i okazuje się że łożysko zakrywa szyjkę macicy. I już pełno złych rzeczy o krwotokach w III trymestrze ciąży i leżeniu na patologi ciąży do rozwiązania, odklejającym się łożysku. Czemu mi tego lekarz nie powiedział tylko powiedział że wszystko jest dobrze? Dodatkowo mam bliznę po cc i jeśli łożysko w nią wrośnie to w najgorszym przypadku stracę życie.
-
A robiłaś nifty pro? Bo u mnie przyszło po 5 dniach, ale miałam standard.martakam wrote:Gratulacje!!! Czyli Sanco szybciej robią, bo chyba miałyśmy pobranie tego samego dnia (30 stycznia), a ja na Nifty dalej czekam…
-
Falka93. wrote:Jestem załamana... 😔 Przeczytałam jeszcze raz tą kartę od lekarza z prenatalnych i jest napisane że łożysko pokrywa wewnętrzne ujście. Sprawdziłam co to oznacza i okazuje się że łożysko zakrywa szyjkę macicy. I już pełno złych rzeczy o krwotokach w III trymestrze ciąży i leżeniu na patologi ciąży do rozwiązania, odklejającym się łożysku. Czemu mi tego lekarz nie powiedział tylko powiedział że wszystko jest dobrze? Dodatkowo mam bliznę po cc i jeśli łożysko w nią wrośnie to w najgorszym przypadku stracę życie.
Ja bym zaufała lekarzowi skoro nic o takich zagrożeniach nie wspomniał to czy na pewno te rzeczy, które wyczytałaś są prawdziwe? Wiesz jak to jest, często coś wpisujemy w Google i te diagnozy są zawsze hardcorowe i najgorsze i najrzadsze przypadki.
Jesteś w stanie skontaktować się ze swoim lekarzem prowadzącym i zapytać go o to żebyś była spokojniejsza?
Carrie12, Ewelajna95, Larnaka, Falka93., ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
-
Wiem że często takie łożysko podnosi się do góry i na kolejnych prenatalnych już nie ma tego problemu, może dlatego lekarz nic ci nie powiedział. Moja przyjaciółka tak miała i już na drugich prenatalnych było normalnieFalka93. wrote:Jestem załamana... 😔 Przeczytałam jeszcze raz tą kartę od lekarza z prenatalnych i jest napisane że łożysko pokrywa wewnętrzne ujście. Sprawdziłam co to oznacza i okazuje się że łożysko zakrywa szyjkę macicy. I już pełno złych rzeczy o krwotokach w III trymestrze ciąży i leżeniu na patologi ciąży do rozwiązania, odklejającym się łożysku. Czemu mi tego lekarz nie powiedział tylko powiedział że wszystko jest dobrze? Dodatkowo mam bliznę po cc i jeśli łożysko w nią wrośnie to w najgorszym przypadku stracę życie.
Ewelajna95, Falka93., Sigi133, Fox, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
-
U mnie krew bedzie pobierana tego samego dnia. Nie pobierają wcześniej. Potem wyniki z wyliczonymi ryzykami na maila przysyłają. Wyniki usg dostane od razu po usg 🙂Komanuss wrote:Hejo czy macie pobierana krew do prenatalnyvh w tym samym dniu czy z odstępem czasowym też?
Czajnik, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
-
Krew na PAPP-A pobierają tego samego dnia co USG, bo wynik z krwi musi być połączony z pomiarami z USG (np. przeziernością karkową). Dopiero razem komputer wylicza realne ryzyko wad genetycznych. Samo USG albo sama krew nie wystarczą — liczy się pakiet. Tak mi to wytłumaczyli podczas rejestracji bo też chciałam zrobić pappe wcześniej żeby na USG mieć już wyniki ale u mnie powiedzieli że tak nie robią bo wynik z krwi i z USG musi być z tego samego dnia lub tylko ewentualnie dzień różnicy.Komanuss wrote:Hejo czy macie pobierana krew do prenatalnyvh w tym samym dniu czy z odstępem czasowym też?
Irynka, Sigi133, Czajnik, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
-
U mnie pobrali ponad tydzień wcześniej. Podobno są w stanie przy wyliczaniu ryzyk uwzględnić inną datę pobrania krwi i nie musi to być dokładnie w tym samym dniu. Ale pewnie co przychodnia to inna praktykaKycia wrote:Krew na PAPP-A pobierają tego samego dnia co USG, bo wynik z krwi musi być połączony z pomiarami z USG (np. przeziernością karkową). Dopiero razem komputer wylicza realne ryzyko wad genetycznych. Samo USG albo sama krew nie wystarczą — liczy się pakiet. Tak mi to wytłumaczyli podczas rejestracji bo też chciałam zrobić pappe wcześniej żeby na USG mieć już wyniki ale u mnie powiedzieli że tak nie robią bo wynik z krwi i z USG musi być z tego samego dnia lub tylko ewentualnie dzień różnicy.👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0
16.12 beta 2756,40 mIU/ml
18.12 beta 5322,50 mIU/ml
26.12 0,49cm ❤️
30.12 0,80cm 122/min • progesteron 38,47 ng/mL
20.01 2,95cm • progesteron
06.02 prenatalne ⏳
10.02 ⏳👨🏻⚕️
💊 Euthyrox 50 • Utrogestan 3x200 • Accard 75
💉 Clexane 0,4
27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

-
No u mnie tak samo.rozia wrote:U mnie pobrali ponad tydzień wcześniej. Podobno są w stanie przy wyliczaniu ryzyk uwzględnić inną datę pobrania krwi i nie musi to być dokładnie w tym samym dniu. Ale pewnie co przychodnia to inna praktyka
-
Liyss🧚🏻 wrote:Ja bym zaufała lekarzowi skoro nic o takich zagrożeniach nie wspomniał to czy na pewno te rzeczy, które wyczytałaś są prawdziwe? Wiesz jak to jest, często coś wpisujemy w Google i te diagnozy są zawsze hardcorowe i najgorsze i najrzadsze przypadki.
Jesteś w stanie skontaktować się ze swoim lekarzem prowadzącym i zapytać go o to żebyś była spokojniejsza?
Wizytę planuję dopiero za 2-3 tyg a mój lekarz jest taki że jak się do niego dzwoni to się złości i chce odsyłać na IP. Trochę ochłonęłam i postanowiłam zaczekać do wizyty by ocenić sytuację. Może faktycznie nie ma zagrożenia bo jakby było to by dziś ten od prenatalnych grzmiał a jest poważny i solidny.
Carrie12, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Kycia wrote:Wiem że często takie łożysko podnosi się do góry i na kolejnych prenatalnych już nie ma tego problemu, może dlatego lekarz nic ci nie powiedział. Moja przyjaciółka tak miała i już na drugich prenatalnych było normalnie
Dobrze poznać takie historie, dziękuję! ☺️ Zobaczę za 2-3 tyg jak sytuacja a na razie trzymam się z dala od wątków z tymi złymi historiami na ten temat bo moja nerwica dostaje nerwicy. -
Kycia wrote:Wiem że często takie łożysko podnosi się do góry i na kolejnych prenatalnych już nie ma tego problemu, może dlatego lekarz nic ci nie powiedział. Moja przyjaciółka tak miała i już na drugich prenatalnych było normalnie
U mnie też jest narazie dość nisko osadzone ale to dopiero końcowka 1.trymestru więc jeszcze ma czas na podniesie się. Tak też mi tłumaczył profesor od badań prenatalnych. -
rozia wrote:U mnie pobrali ponad tydzień wcześniej. Podobno są w stanie przy wyliczaniu ryzyk uwzględnić inną datę pobrania krwi i nie musi to być dokładnie w tym samym dniu. Ale pewnie co przychodnia to inna praktyka
Mi dziś lekarz przyjął wynik z przed tygodnia i nie było żadnego problemu a chciał mnie dziś odesłać po wizycie na krew. Wyskoczyłam z kartką jak Filip z konopi. -
Falka93. wrote:Jestem załamana... 😔 Przeczytałam jeszcze raz tą kartę od lekarza z prenatalnych i jest napisane że łożysko pokrywa wewnętrzne ujście. Sprawdziłam co to oznacza i okazuje się że łożysko zakrywa szyjkę macicy. I już pełno złych rzeczy o krwotokach w III trymestrze ciąży i leżeniu na patologi ciąży do rozwiązania, odklejającym się łożysku. Czemu mi tego lekarz nie powiedział tylko powiedział że wszystko jest dobrze? Dodatkowo mam bliznę po cc i jeśli łożysko w nią wrośnie to w najgorszym przypadku stracę życie.
Falka nie jestem lekarzem, ale myślę, że jakby coś było nie tak to by coś powiedzieli. Dziewczyny pisały, że później się to zmienia. Staraj się nie nakręcać-a wiem, że to trudne-sam jestem w tym mistrzynią 😁 a co do syna to jesteś najlepszą mamą świata dla niego. Odpowiednia terapia i efekty będą. Sama pracuję z dziećmi z różnymi trudnościami ❤️ -
Dziewczyny, a czy któraś dobrze orientuje się w mlekach modyfikowanych? Czytała różne rankingi i opinie itp.i najlepiej z tego wychodzi Kendamil i Capri CARE-to jest mleko kozie i zastanawiam się czy któraś z Was zgłębiała wiedzę na ten temat? 🙂
-