☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Amber86 wrote:Hej Dziewczyny, trochę Was podczytuję i w końcu postanowiłam wyjść ze skorupki i dołączyć do wątku, choć termin na sierpień mam na razie tylko z aplikacji
. I to 30 sierpień 
Na ostatnim usg 3.02 wyliczono nam jednak idealny 10tc więc wygląda, że będzie sierpień.
Zresztą nie sądzę, aby w moim wieku ktoś pozwolił mi chodzić długo w tej ciąży
Troszkę o mnie:
Długo na to dziecko czekaliśmy i już w sumie chyba nikt z rodziny się po nas nie spodziewa.
Zorientowałam się praktycznie od razu ale trochę minęło nim do nas dotarło, że się udało i jestem w ciąży. Nikomu nie powiedzieliśmy z rodziny ani znajomych (tylko kilku lekarzom), czekamy na prenatalne, więc niezbyt mam z kim to przegadać poza mężem.
Na razie jesteśmy przed prenatalnymi (dziś opłaciłam Felię), ale z racji wieku jest stres całkiem zacny. Zwłaszcza, że mamy poczucie, że raczej więcej prób nie będzie i to nasza ostatnia szansa na dziecko.
We wrześniu skończę 40 i to był mój limit psychiczny na rodzenie bobasa, więc mam nadzieję, że się uda i to będzie perfekcyjny prezent
.
Mam nadzieję, że mnie przygarniecie mimo granicznego terminu
Cześć witaj 😉 mój termin również wypada na koniec miesiąca zobaczymy po prenatalnych czy się nie zmieni. Także nie jesteś sama na końcówce sierpnia hehe ile płaciłaś za Felie jeśli można wiedzieć? Bo zaczęłam brać również pod uwagę ten test choć byłam prawie zdecydowana na Sanco, jednak ja chyba zrobię po prenatalnych także będę szła na nie nieco zestresowana, ale taką już podjęłam decyzję.
Martakam gratulacje! To takie wzruszające, że jest tak jak chciałaś - marzenia się spełniają 🥹🩷
Amber86 lubi tę wiadomość
👩🏼 35 🧔🏻♂️ 37
cp 💔 2x cb 💔
💊 wit. B12, C, wit. D3, kwas foliowy, omega-3, magnez+b6,
✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉 SonoHsg; fragmentacja DNA 6% ✔️
❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III, 06-09.25 r. walka z e.coli.
od 11.25 r.
~ monitorowane cykle
21.12 ⏸️ 🌟 ktoś tu chce być 🥹
9dpo beta 53, prog 37
11dpo beta 179, prog 47
13dpo beta 461
21dpo beta 13682 🌱prog. 40
7.01- jest🐣 CRL 0,4 cm i bije❤️
27.01 - 2,40 cm Gumisia 🧸
20.02 - 5,90 cm wiercipiętka 👣
3.03 - prawie 8 cm szczęścia 🐥
🙏

-
martakam wrote:Po 2 kochanych chłopcach, których już mam to było skryte marzenie, ale starałam się myśleć racjonalnie.
Najważniejsze, że pomimo mojego starczego wieku bobas zdrowy 🥰
Moja droga, jesteśmy w tym samym wieku, więc gdzie tam starczy wiek 😘😘 -
Piret wrote:Cześć witaj 😉 mój termin również wypada na koniec miesiąca zobaczymy po prenatalnych czy się nie zmieni. Także nie jesteś sama na końcówce sierpnia hehe ile płaciłaś za Felie jeśli można wiedzieć? Bo zaczęłam brać również pod uwagę ten test choć byłam prawie zdecydowana na Sanco, jednak ja chyba zrobię po prenatalnych także będę szła na nie nieco zestresowana, ale taką już podjęłam decyzję.
Martakam gratulacje! To takie wzruszające, że jest tak jak chciałaś - marzenia się spełniają 🥹🩷
Też zastanawiam się nad Sanco. A dlaczego chcesz zrobić po prenatalnych?
-
Piret wrote:Cześć witaj 😉 mój termin również wypada na koniec miesiąca zobaczymy po prenatalnych czy się nie zmieni. Także nie jesteś sama na końcówce sierpnia hehe ile płaciłaś za Felie jeśli można wiedzieć? Bo zaczęłam brać również pod uwagę ten test choć byłam prawie zdecydowana na Sanco, jednak ja chyba zrobię po prenatalnych także będę szła na nie nieco zestresowana, ale taką już podjęłam decyzję.
Hej, kupowałam przez stronę testdna.pl, teraz mają jakąś promocję w lutym za pakiet Felia Test Karyo Plus + RHD płaciłam 2211zł. Większość miejsc i tak do nich przekierowuje z tego co widziałam. Trochę dziwnie to działa, bo najpierw wyklikuje się co się chce, potem Pani dzwoni i rozmawia, potem umawia termin w placówce i wysyła potwierdzenie na maila, a dopiero potem się płaci (link do płatności jest w mailu z potwierdzeniem).
Ja Sanco nie brałam pod uwagę, ale bardzo mocno rozważałam Panoramę też, ze względu na inną metodę badania i Nifty Pro ze względu, że są najdłużej na rynku jednak.
Popatrzyłam w Twoją stopkę i mamy naprawdę bardzo zgodny termin zorientowania się co do ciąży
Z tego co widzę też masz KIR AA. Też brałaś Accofil czy udało się bez? Ja miałam włączony jak widać już po zajściu w ciążę, żeby wspomóc implantację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 09:19
👩🏻 86'
KIR AA -> Accofil
HLA C1 (HLA C*01,*07)
👨🏻🦱 84'
HLA C1 (HLA C*07)
lipiec 2024 - wizyta w klinice, zlecony Duphaston od 18dc
styczeń 2025 - skierowanie na IVF
SIBO, IBS - nie poszliśmy, leczenie do jesieni
Naturalsik 💚
22.12.2025 - beta HCG 38,9, prog 17,74
Wsparcie: Duphaston
29.12.2025 -beta HCG 1401
30.12- wdrożony Accofil
13.01.2026 - pierwsze usg - bijące serduszko ❤️
2.02 - ostatni Accofil
17.02.2026 - Felia Test -Synek 💙, niskie ryzyka
25.02 - I usg prenatalne
Cudzie trwaj! 🤞

-
Ollaaa wrote:Nie przejmuj się wiekiem, teraz sporo jest starszych mam. U mnie też termin mocno graniczny bo 31 sierpnia, ale jakoś tak się w sierpniowej grupie zadomowiłam. I doskonale Cie rozumiem U mnie też ostatnia szansa że względu na wiek i na poprzednie 3 poronienia. I oczywiście im bliżej prenatalnych to świruje i już mam odliczam dni żeby być po.
U mnie również lekarz wyliczył 31 sierpnia 😊
W środę mam wizytę i już swiruje czy wszystko będzie okej, prenatalne dopiero 20.02 i mam nadzieję, że po nich się już trochę uspokoję
Piret lubi tę wiadomość
-
Larnaka wrote:Też zastanawiam się nad Sanco. A dlaczego chcesz zrobić po prenatalnych?
Sama nie wiem, ale już tak sobie postanowiłam, że jak wyjdzie coś niepokojącego to wtedy zrobię te szczegółowe a tak to nie wiem czy robić, ale na 80% czuję, że zrobię z racji mojego wieku… Sanco chciałam ze względu na to, że próbki badane w Polsce a też w miarę szczegółowe.
Amber dzięki za szczegółowe informacje co do Feli.
Tak, brałam accofil, aktualnie jestem tydzień po odstawieniu dlatego też bardzo się boję czy wszystko jest w porządku, czekam na ten detektor jak na szpilkach. A Ty do kiedy brałaś acco?
Flora mamy tego samego dnia prenatalne ☺️☺️☺️
Amber86, Flora96, Larnaka lubią tę wiadomość
👩🏼 35 🧔🏻♂️ 37
cp 💔 2x cb 💔
💊 wit. B12, C, wit. D3, kwas foliowy, omega-3, magnez+b6,
✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉 SonoHsg; fragmentacja DNA 6% ✔️
❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III, 06-09.25 r. walka z e.coli.
od 11.25 r.
~ monitorowane cykle
21.12 ⏸️ 🌟 ktoś tu chce być 🥹
9dpo beta 53, prog 37
11dpo beta 179, prog 47
13dpo beta 461
21dpo beta 13682 🌱prog. 40
7.01- jest🐣 CRL 0,4 cm i bije❤️
27.01 - 2,40 cm Gumisia 🧸
20.02 - 5,90 cm wiercipiętka 👣
3.03 - prawie 8 cm szczęścia 🐥
🙏

-
Z racji odebranych wyników Nifty dzisiaj w pracy powiedziałam o ciąży. Bardzo mnie cieszy radość moich koleżanek na tę informację 😁 teraz byle do kwietnia i do L4.
Piret, Carrie12, tortum, Amber86, Kendiii, Flora96, rozia, Ewelajna95, Irynka lubią tę wiadomość
-
Piret wrote:Sama nie wiem, ale już tak sobie postanowiłam, że jak wyjdzie coś niepokojącego to wtedy zrobię te szczegółowe a tak to nie wiem czy robić, ale na 80% czuję, że zrobię z racji mojego wieku… Sanco chciałam ze względu na to, że próbki badane w Polsce a też w miarę szczegółowe.
Tak, brałam accofil, aktualnie jestem tydzień po odstawieniu dlatego też bardzo się boję czy wszystko jest w porządku, czekam na ten detektor jak na szpilkach. A Ty do kiedy brałaś acco?
Piret, Amber86 a badałyście HLA-C?
Ja również mam KIR AA, ale oboje z mężem zbadaliśmy HLA-C i wyszło nam obojgu C1C1 i byłam skonsultować te wyniki u dr Paśnika i powiedział że w takiej sytuacji nic nie muszę na to brać, ale nie wiem jak inni lekarze podchodzą do tego -
Piret wrote:Sama nie wiem, ale już tak sobie postanowiłam, że jak wyjdzie coś niepokojącego to wtedy zrobię te szczegółowe a tak to nie wiem czy robić, ale na 80% czuję, że zrobię z racji mojego wieku… Sanco chciałam ze względu na to, że próbki badane w Polsce a też w miarę szczegółowe.
Accofil brałam dokładnie do 2.02. To była moja ostatnia dawka. 3.02 miałam usg u mojej gin i bobas wyszedł 31mm i 10tc+0, a dr Jarosz miałam 4.02 i ona powiedziała, że już nie brać. Też mi było dziwnie odstawić
Choć nie powiem, żebym była fanką zastrzyków i morfologii co chwilę.
Detektor też planuję kupić, ale chyba dopiero w marcu. Mam wrażenie, że jeszcze za wcześnie?
tortum, tak badałam HLA-C i u nas też było te lepsze HLA-C1 u męża i u mnie, ale nas nastraszyli w klinice od razu praktycznie, że to aż tak dużo nie zmienia i że jak jest KIR AA to jest większe ryzyko poronień i trudniej zajść w ciążę i dr Jarosz też ma takie zdanie. Wiem, że doc Paśnik mniej ochoczo daje Accofil, ale szczerze to bałam się ryzykować bez.
Leku też się bałam, ale wolałam zaryzykować niż żałować później w razie czego. W sumie nigdy się nie dowiem czy te branie Accofilu rzeczywiście było u mnie potrzebne. Dr Jarosz tłumaczyła, że bez mamy dużo mniejsze szanse, że implantacja skończy się dobrze. A jak to jest tak naprawdę to chyba ciężko powiedzieć.
Dodam, że to moja pierwsza ciąża, bardzo długo się po prostu nie udawało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 13:08
👩🏻 86'
KIR AA -> Accofil
HLA C1 (HLA C*01,*07)
👨🏻🦱 84'
HLA C1 (HLA C*07)
lipiec 2024 - wizyta w klinice, zlecony Duphaston od 18dc
styczeń 2025 - skierowanie na IVF
SIBO, IBS - nie poszliśmy, leczenie do jesieni
Naturalsik 💚
22.12.2025 - beta HCG 38,9, prog 17,74
Wsparcie: Duphaston
29.12.2025 -beta HCG 1401
30.12- wdrożony Accofil
13.01.2026 - pierwsze usg - bijące serduszko ❤️
2.02 - ostatni Accofil
17.02.2026 - Felia Test -Synek 💙, niskie ryzyka
25.02 - I usg prenatalne
Cudzie trwaj! 🤞

-
Piret, nie stresuj się, ja też odstawiłam Accofil w 9 tc i jest ok 😊👍🏻 Tortum, my badaliśmy tylko HLA-C u męża i wyszło C1C2, pewnie jakbyś nie zachodziła w ciąże to dostałabyś Acco. Ciesz się, że nie musiałaś brać 🙂
tortum, Amber86, Piret lubią tę wiadomość
-
Amber86 wrote:Accofil brałam dokładnie do 2.02. To była moja ostatnia dawka. 3.02 miałam usg u mojej gin i bobas wyszedł 31mm i 10tc+0, a dr Jarosz miałam 4.02 i ona powiedziała, że już nie brać. Też mi było dziwnie odstawić

Choć nie powiem, żebym była fanką zastrzyków i morfologii co chwilę.
Detektor też planuję kupić, ale chyba dopiero w marcu. Mam wrażenie, że jeszcze za wcześnie?
tortum, tak badałam HLA-C i u nas też było te lepsze HLA-C1 u męża i u mnie, ale nas nastraszyli w klinice od razu praktycznie, że to aż tak dużo nie zmienia i że jak jest KIR AA to jest większe ryzyko poronień i trudniej zajść w ciążę i dr Jarosz też ma takie zdanie. Wiem, że doc Paśnik mniej ochoczo daje Accofil, ale szczerze to bałam się ryzykować bez.
Leku też się bałam, ale wolałam zaryzykować niż żałować później w razie czego. W sumie nigdy się nie dowiem czy te branie Accofilu rzeczywiście było u mnie potrzebne. Dr Jarosz tłumaczyła, że bez mamy dużo mniejsze szanse, że implantacja skończy się dobrze. A jak to jest tak naprawdę to chyba ciężko powiedzieć.
Dodam, że to moja pierwsza ciąża, bardzo długo się po prostu nie udawało.
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź
To chyba przy kolejnej ciąży skonsultuję jeszcze gdzieś ten KIR AA
Frajda chyba masz racje, bo ja z zajściem nie miałam problemów, tylko z utrzymaniem - miałam 2 poronienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 13:35
-
Dziewczyny, powodzenia na wizytach w tym tygodniu! 🍀🍀 Nie stresujcie się, będzie wszystko dobrze 😊 Czekamy na dobre wieści od Was!
Gdzieś po drodze czytałam, ale nie pamiętam już kto pisał, że ma nadzieję, że po prenatalnych się trochę uspokoi, i u mnie dokładnie tak było - po prenatalnych jestem dużo spokojniejsza.
Mam nadzieję, że ten najbardziej ryzykowny moment za mną i że powoli dolegliwości ustąpią - bo ja nadal walczę z mdłościami, już miałam spokój, a teraz od zeszłego tygodnia znowu jest gorzej 🤷🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 14:49
Carrie12, Ewelajna95, Anilamk, Piret, Flora96, Irynka lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0
KIR Bx | PAI-1 homo, MTHFR i V R2 hetero
(białka C, S i antytrombina ✅)
🔬 histero 10.2024 - 3 polipy, CD138+
🔬 HSG 03.2025 ✅
🔬 histero 05.2025 - 1 polip, end. polipowate, CD138-
💊 Letrozol od 07.2025 | 🧪 08.2025 Lipiodol
10.02 7cm / tętno 151 / 90% 💙
10.03 👨🏻⚕️⏳
01.04 prenatalne ⏳
💊 Euthyrox 50 • Utrogestan 2x200 • Accard 75
💉 Clexane 0,4
27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

-
rozia wrote:Dziewczyny, powodzenia na wizytach w tym tygodniu! 🍀🍀 Nie stresujcie się, będzie wszystko dobrze 😊 Czekamy na dobre wieści od Was!
Gdzieś po drodze czytałam, ale nie pamiętam już kto pisał, że ma nadzieję, że po prenatalnych się trochę uspokoi, i u mnie dokładnie tak było - po prenatalnych jestem dużo spokojniejsza.
Mam nadzieję, że ten najbardziej ryzykowny moment za mną i że powoli dolegliwości ustąpią - bo ja nadal walczę z mdłościami, już miałam spokój, a teraz od zeszłego tygodnia znowu jest gorzej 🤷🏼♀️
Aj ja dziś kłębkiem nerwów jestem, za 24h juz bedzie to za mna. Odpalilam sobie jakies forum na necie odnosnie badan prenatalnych i sie zaczęło... Zespół Downa, poronienia, martwe urodzenia i sie mega zdołowałam. Głupia jestem, ze cokolwiek wpisuje, wiem, ale jakos silniejsze to ode mnie. Rodzice od piątku wiedzą, zaczął sie temat wózka, pieluch i jakos mi tak dziwnie, czuje sie jak we śnie, zbyt piękne to wszystko 😅 -
Ja nadal nie dowierzam, że jestem w ciąży 🙈 ale powoli się rozglądam za różnymi rzeczami, robię rozeznanie cenowe i jakoś to bardziej do mnie dociera.Ewelajna95 wrote:Aj ja dziś kłębkiem nerwów jestem, za 24h juz bedzie to za mna. Odpalilam sobie jakies forum na necie odnosnie badan prenatalnych i sie zaczęło... Zespół Downa, poronienia, martwe urodzenia i sie mega zdołowałam. Głupia jestem, ze cokolwiek wpisuje, wiem, ale jakos silniejsze to ode mnie. Rodzice od piątku wiedzą, zaczął sie temat wózka, pieluch i jakos mi tak dziwnie, czuje sie jak we śnie, zbyt piękne to wszystko 😅
Daj znać jak po badaniach 🤞🏼👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0
KIR Bx | PAI-1 homo, MTHFR i V R2 hetero
(białka C, S i antytrombina ✅)
🔬 histero 10.2024 - 3 polipy, CD138+
🔬 HSG 03.2025 ✅
🔬 histero 05.2025 - 1 polip, end. polipowate, CD138-
💊 Letrozol od 07.2025 | 🧪 08.2025 Lipiodol
10.02 7cm / tętno 151 / 90% 💙
10.03 👨🏻⚕️⏳
01.04 prenatalne ⏳
💊 Euthyrox 50 • Utrogestan 2x200 • Accard 75
💉 Clexane 0,4
27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

-
Witam po przerwie! Chwilę mnie nie było i widzę że naprodukowalyscie jak szalone, ciężko nadrobić 😁 ja musiałam się chwilę zdystansować bo się stresowałam prenatalnymi.. ale dzisiaj wygrałam całą loterie na raz!
prenatalne wyszły z USG ok, z pappy niskie ryzyka, a dodatkowo po wszystkim dostałam wyniki NiFty i tez wszystko ok!!! I będzie dziewczynka.❤️ Na domiar dobrego, objawy ciążowe już mi bardzo zelżały od kilku dni i czuję się całkiem ok. Także to chyba najlepszy dzień w ciągu ostatnich miesięcy 
Jedyne co mnie troszkę martwi to różnica 4 dni między USG a data wyznaczoną z transferu (przy ivf nie ma mowy o przesunięciu owulacji, więc wszystko jest wyliczone mega dokładnie). Ale lekarz mówił żeby się nie martwić tym. A druga rzecz to ryzyko preeklampsji 1:178. I też lekarz na to nie zwrócił uwagi. Myślicie że ok czy to gdzieś jeszcze skonsultować?
Locus, rozia, Mart0511, Anilamk, Falka93., Amber86, Piret, Flora96, Sigi133, Frajda lubią tę wiadomość
starania od 08.2024
👀
15 TC, dziewczynka 🩷 -
Dziewczyny ja też brałam accofil, ostatni zastrzyk miałam 31.01. Teraz mam tylko zastrzyki codziennie z heparyny. Dla mnie to nie do przejścia-mąż mi robi.