☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam 3 aplikacje. Ovufriend, ciąża+ i preglife.
Wczoraj miałam trochę kryzys. Rzucały mi się w oczy różne smutne historie na forum i od razu brałam je do siebie. 😒 Dzisiaj jest lepiej.
Między innymi dlatego, że dzisiaj weszły pierwsze mdłości. Mogę jeść posiłki, sprzątać po nich, ale przygotowywanie ich powoduje 🤢🤢🤢🤢. Bolą mnie też mocno piersi. Chociaż przygotowuję się też mentalnie na to, że czasem objawy znikają na kilka dni czy godzin i to nic złego.
Zrobiłam dzisiaj test w dniu spodziewanej miesiączki. https://ibb.co/Jj67cnXP
Jestem taka wzruszona tym, że to naprawdę się dzieje. 🥹
Gratuluję Wam udanych wizyt. Życzę Wam miłego, spokojnego weekendu. 🌼❤️
Irynka, Locus, Misia114, Liyss🧚🏻, borowinka lubią tę wiadomość
-
Luna 11 piękny jest ten test🥰 już naprawdę ciemny!
Misia 114 ja w trzeciej ciąży, kiedy jeszcze nie wiedziałam, że w niej jestem miałam anginę i przyjmowałam antybiotyk. Także dowiedziałam się pod koniec brania antybiotyku i bardzo się martwiłam, że zaszkodziłam maluszkowi w czasie kiedy przecież powstają wszystkie najważniejsze narządy itp. Na szczęście wszystko było ok i młody jest zdrowy 😀.
Falka93. widziałam w stopce, że jesteś po trudnej stracie, życzę Ci żeby już teraz wszystko układało się dobrze, a wszystkie dzieciaki dawały Ci radość i ukojenie 🍀❤️ To jeszcze bardziej daje do myślenia, że nie płeć jest najważniejsza...
Luna11, Falka93., Misia114 lubią tę wiadomość
11.2019 👦💙
12.2021👦💙
02.2024👦💙 -
Dziękuję, Basiu i zgadzam się z Tobą. Dziewczyny, które doświadczyły strat - jesteście na maksa silne. Jestem dla Was pełna podziwu i chylę czoła. Ściskam Was mocno. ❤️🥺
Falka93. lubi tę wiadomość
-
Czarna.Basia i Luna11 dziękuję za dobre słowa ❤️ Nikt nie zasługuje na to co przeżyłam... Życzę nam wszystkim zdrowych, lekkich i spokojnych ciąż. Żeby każda z nas mogła w sierpniu tulić swoje wyczekane maluszki ☺️🍀
Irynka, Luna11, Luminka, Czarna.Basia lubią tę wiadomość
-
Mart0511 wrote:Luna piękny test

Jak dziewczyny przygotowania do świąt?
Ja w tym roku nic nie robię na święta. Zazwyczaj jadę spędzać czas w gronie rodzinnym więc nie opłaca mi się gotować full wypas. Choineczka od 1go grudnia ubrana, dom podekorowany, prezenty dawno kupione... 😀 Tylko gruntowne sprzątanie a w między czasie plan organizacji urodzin syna i tu zasadnicze pytanie czy powinnam mu tych urodzin nie wyprawiać wcale czy wziąć gości na 2 tury bo bardzo boję się chorób. Co miesiąc jestem chora, szybko łapię. Nad wigilią też się zastanawiam czy jeździć w gości na raty w sensie że 1 dnia na trochę tu, 2go na trochę tam. Podkreślam że moja teściowa bardzo lubi zatajać swoje przeziębienia...😐
A jak tam Twoje przygotowania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia, 17:41
-
Dziękuję Wam bardzo dziewczyny za miłe słowa i wsparcie, jesteście kochane❤️
Masakra z tą chorobą, mam nadzieję że niedługo minie i nie wyrządzi szkód.
Mam wyniki tej bety "dla świętego spokoju" no i przyrost jest w normie, więc trochę odetchnęłam i jakoś do tej wtorkowej wizyty będzie mi lżej dotrwać. Ostatnia beta z poniedziałku 8.12 - 3370, a dzisiejsza 14037 🙂
Falka93., Locus, Luna11, Liyss🧚🏻, borowinka, Pyśkaaa, Czarna.Basia lubią tę wiadomość
08.2024 👼🏼 7tc
27.11 beta 22
29.11 beta 86
06.12 beta 1488
08.12 beta 3370
13.12 beta 14037
16.12 wizyta 🤞🏼 -
Misia114 wrote:Dziękuję Wam bardzo dziewczyny za miłe słowa i wsparcie, jesteście kochane❤️
Masakra z tą chorobą, mam nadzieję że niedługo minie i nie wyrządzi szkód.
Mam wyniki tej bety "dla świętego spokoju" no i przyrost jest w normie, więc trochę odetchnęłam i jakoś do tej wtorkowej wizyty będzie mi lżej dotrwać. Ostatnia beta z poniedziałku 8.12 - 3370, a dzisiejsza 14037 🙂
No i bardzo ładnie, nie bój się ☺️ zdrówka! Niech to choróbsko w końcu znika.
Misia114 lubi tę wiadomość
-
W zeszłym tygodniu ubraliśmy choinkę i zrobiliśmy pierniki, zamówiłam połowę prezentów. W poniedziałek biorę udział w jasełkach organizowanych przez rodziców dla dzieci i mój stój jeszcze nawet nie istnieje 😵💫 W zeszłym roku święta były u nas, w tym roku my jedziemy na gotowe. No chyba, ze będę się źle czuć.Mart0511 wrote:Luna piękny test

Jak dziewczyny przygotowania do świąt?
Moja egzystencja od wczoraj skupia się głównie na kanapie. Dryfuje od posiłku do posiłku, wmuszam w siebie wodę. Jak mi się przyjmie to trochę się pokręcę, zaraz znowu jestem głodna i od nowa. Za 1,5 tyg już w ogóle mogę być wrakiem nie do transportu.👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
19.01. prenatalne ⌛️

-
U mnie dom udekorowany, choinka stoi i cieszy oczy. Jeszcze muszę upiec pierniczki. 😊
A na święta jadę po raz pierwszy w góry z rodziną partnera. Mamy całą Polskę do przejechania i plan był taki, że będziemy się zmieniać w drodze, ale obawiam się, że do tego czasu mdłości mogą się zintensyfikować i zamiast kierownicy będę trzymać papierową torebkę. 😂 Może nie będzie tak źle, zobaczymy.
W ogóle to niesamowite, że niektóre dziewczyny prawie nie mają objawów przez 2-3 tygodnie od testu, a niektóre (w tym ja) dość intensywne. Zastanawiałam się nawet czy sobie nie wkręcam, ale jednak to czuję. Ciekawe to jest. 😁
Pyśkaaa lubi tę wiadomość
-
Przy synu miałam mdłości jeszcze przed testem (10 dpo test). W dniu spodziewanej miesiączki pisałam mega ważny egzamin po studiach i jedyne o czym myślałam to czy pozwolą mi wnieść biszkopty 🫣🤢Luna11 wrote:U mnie dom udekorowany, choinka stoi i cieszy oczy. Jeszcze muszę upiec pierniczki. 😊
A na święta jadę po raz pierwszy w góry z rodziną partnera. Mamy całą Polskę do przejechania i plan był taki, że będziemy się zmieniać w drodze, ale obawiam się, że do tego czasu mdłości mogą się zintensyfikować i zamiast kierownicy będę trzymać papierową torebkę. 😂 Może nie będzie tak źle, zobaczymy.
W ogóle to niesamowite, że niektóre dziewczyny prawie nie mają objawów przez 2-3 tygodnie od testu, a niektóre (w tym ja) dość intensywne. Zastanawiałam się nawet czy sobie nie wkręcam, ale jednak to czuję. Ciekawe to jest. 😁
Można kupić na allegro albo w aptece takie woreczki foliowe z żelowym wkładem. Mam chorobę lokomocyjną więc na wszelki wypadek mam kilka w aucie.
Ja coś robię nie tak w apce Preglife bo nie zapisuje mi notatek 🫠🥵👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
19.01. prenatalne ⌛️

-
Tak też miałam takie rozkminy, ale to chyba nawet nie zależy od różnych osob, a chyba po prostu od ciąży. Ja jestem drugi raz i ta jest zupełnie inna od pierwszej 🤯🙈Luna11 wrote:U mnie dom udekorowany, choinka stoi i cieszy oczy. Jeszcze muszę upiec pierniczki. 😊
U mnie dziś dosyć intensywnie więc się nie odzywałam, od samego rana na pełnych obrotach z naszym maluchem. Nie mam mdłości ale zaczynam „dziwnie” się czuć, tak jakby zaraz te mdłości miały się pojawić 🙈 położyłam się o 18.30 na kanapie i zasnęłam. Dopiero teraz mąż mnie obudził, czuję się taka śpiąca, że mogłabym cały czas tylko leżeć spać, budzić się na jedzenie i spać dalej.
Nie mogę doczekać się mojej poniedziałkowej wizyty, od zrobienia testu przez kilka dni sprawdzałam czy kreski ciemnieją i robiłam 2 razy będę, teraz od tygodnia nic, zero więc mam nadzieję, że nic się złego się przez ten czas nie wydarzyło bo czuję się „ciążowo” 🤯🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️ -
Cześć dziewczyny!
Jeśli mogę to chętnie do Was dołączę. Pierwotny termin to 31.07, a na wizycie ginekolog stwierdził, że ciąża jest trochę młodsza i wynik z USG to 08.08.
Po trzech latach starań w końcu udało się naturlanie!
Zmartwiło mnie to, że ciąża jest młodsza, ale lekarka powiedziała, że często tak jest bo owulacja się mogła przesunąć ale serduszko dziecka bije bardzo dobrze i nie ma powodu do niepokoju! 28.01 mam badania prenatalne.
Trzymam kciuki za każdą z Was, żeby wszystko było w porządku!
Anilamk, Czarna.Basia, Pyśkaaa, Sigi133, Falka93., Irynka, Luna11, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Zaczytana29 wrote:Cześć dziewczyny!
Jeśli mogę to chętnie do Was dołączę. Pierwotny termin to 31.07, a na wizycie ginekolog stwierdził, że ciąża jest trochę młodsza i wynik z USG to 08.08.
Po trzech latach starań w końcu udało się naturlanie!
Zmartwiło mnie to, że ciąża jest młodsza, ale lekarka powiedziała, że często tak jest bo owulacja się mogła przesunąć ale serduszko dziecka bije bardzo dobrze i nie ma powodu do niepokoju! 28.01 mam badania prenatalne.
Trzymam kciuki za każdą z Was, żeby wszystko było w porządku!
Hej, fajnie, że jesteś!❤️ Póki co, z OM też wychodzi mi 08.08 🤝ale po usg pewnie się to zmieni 😄
Zaczytana29 lubi tę wiadomość
👩🏻95
kariotyp ✅
amh 2.27 ng/ml
👦🏻95
kariotyp ✅
prawidłowa struktura DNA plemników 89%
morfologia 0% ➡️ 6%
starania o pierwszego Bąbla od 10.24
05.25 cb 💔
08.25 11tc (8tc)💔
26.11 ⏸️😍
28.11 beta 19.60 progesteron 18
01.12 beta 114
04.12 beta 532
16.12 pierwsza wizyta 🤞
Heparyna 1×1 💉
Acard 1×1 🤍 -
Luna11 wrote:U mnie dom udekorowany, choinka stoi i cieszy oczy. Jeszcze muszę upiec pierniczki. 😊
U mnie z objawami inaczej w każdej ciąży, poprzednie dwie były praktycznie bezobjawowe, za to w tej każdego dnia coś nowego - a to zawroty głowy, zaparcia, ból pęcherza. Ale mówię sobie, że może to dobrze, że tym razem jest inaczej 🍀 No i obiecałam sobie nie narzekać, jestem wdzięczna za tą ciążę 🥺❤️
Pyśkaaa, Luna11, Falka93. lubią tę wiadomość
👩🏻95
kariotyp ✅
amh 2.27 ng/ml
👦🏻95
kariotyp ✅
prawidłowa struktura DNA plemników 89%
morfologia 0% ➡️ 6%
starania o pierwszego Bąbla od 10.24
05.25 cb 💔
08.25 11tc (8tc)💔
26.11 ⏸️😍
28.11 beta 19.60 progesteron 18
01.12 beta 114
04.12 beta 532
16.12 pierwsza wizyta 🤞
Heparyna 1×1 💉
Acard 1×1 🤍 -
Hej dziewczyny, nie wiem czy uda mi się was nadrobić ale chciałabym do was dołączyć, dopiero dzisiaj zrobiłam test. Jestem pozytywnej myśli, chociaż we wrześniu miałam ciążę biochemiczną . Mam nadzieję że tym razem jednak prezent pod choinkę będzie bardzo udany 🙈 z OM termin wychodzi na 23.08. Pierwszego synka mam ze stycznia i marzyłam żeby tym razem dziecko urodziło się wiosna-lato także trzymajcie kciuki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:56
Sigi133, Luna11, Mart0511, Pyśkaaa, Locus, Misia114, borowinka lubią tę wiadomość
👩30 👨 32 👦 2 & 🐕🐈
Starania po wyjęciu Mireny od 05.2025
09.2025 💔 -
Super! Trzymamy kciuki za nudną i bezproblemową ciążę ♥️🥰Kycia wrote:Hej dziewczyny, nie wiem czy uda mi się was nadrobić ale chciałabym do was dołączyć, dopiero dzisiaj zrobiłam test. Jestem pozytywnej myśli, chociaż we wrześniu miałam ciążę biochemiczną . Mam nadzieję że tym razem jednak prezent pod choinkę będzie bardzo udany 🙈 z OM termin wychodzi na 23.08. Pierwszego synka mam ze stycznia i marzyłam żeby tym razem dziecko urodziło się wiosna-lato także trzymajcie kciuki.
Kycia lubi tę wiadomość
🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️ -
Cześć dziewczyny!
Jak się dziś czujecie? Jak minął weekend?
Luna11 - piękny test 🥰
My w tym roku nie dekorowaliśmy mieszkania na święta — jeśli już dekorować, to trzeba by kupić wszystko od zera, bo nic nie mamy. Może dopiero w przyszłym roku. A w tym roku pójdziemy popatrzeć na choinkę na rynku 🤭
Drugi dzień trochę się martwię… wczoraj wieczorem trochę bolał mnie brzuch, dziś piersi bolą mniej. I tak się zastanawiam, co jest lepsze — gdy coś dolega, czy gdy zupełnie nic nie czuć 🤔
Jutro pójdę zrobić badania: beta hCG i TSH, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze… 🤍
Zaczytana29, Kycia - Welcome! Nudnych ciąż 🍀🤰🏼
Zaczytana29 lubi tę wiadomość
-
Irynka wrote:Cześć dziewczyny!
Jak się dziś czujecie? Jak minął weekend?
Luna11 - piękny test 🥰
My w tym roku nie dekorowaliśmy mieszkania na święta — jeśli już dekorować, to trzeba by kupić wszystko od zera, bo nic nie mamy. Może dopiero w przyszłym roku. A w tym roku pójdziemy popatrzeć na choinkę na rynku 🤭
Drugi dzień trochę się martwię… wczoraj wieczorem trochę bolał mnie brzuch, dziś piersi bolą mniej. I tak się zastanawiam, co jest lepsze — gdy coś dolega, czy gdy zupełnie nic nie czuć 🤔
Jutro pójdę zrobić badania: beta hCG i TSH, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze… 🤍
Zaczytana29, Kycia - Welcome! Nudnych ciąż 🍀🤰🏼
Hej 👋Ja głównie cały weekend główkuję nad tematyką urodzin dla dziecka i chyba już mam. Będą pieski 🐶🎈. Miałam nie organizować tych urodzin ze względu na sezon grypowy i ciążę ale mąż mi kołki już na głowie czesze.. 🫣 Ogólnie dziś ciągną więzadła po obu stronach i zrosty po lewej stronie jajnika. Odbieram to za dobry znak bo wszystko się rozciąga. Jestem mega zmęczona non stop i nic mi się nie chce. Najlepiej spać tylko... 😴 dziś miałam nawet kryzys i wkręciłam sobie że ciąża się nie rozwija a objawy mam tylko od brania progesteronu. Szybko obaliłam ten mit na szczęście 🫢 Z synem brałam proga i żadnych objawów więc skąd nagle ten głupi pomysł w głowie się zaroił.
Też mam nie raz słabsze bóle piersi także się nie przejmuj 🙂 Jest dzień że bolą, wiele dni same sutki bolą albo ból sutków i wrażliwe piersi.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:37
Irynka lubi tę wiadomość