☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczytana, jestem pewna, że czekają Was jeszcze słoneczne dni. Trzymaj się kochana.
Dziewczyny, czy ma któraś z Was doświadczenie z infekcją grzybiczą w ciąży? Chyba mnie dopada… Zaczęło się od tego, że mąż miał objawy już następnego dnia po przytulankach, czyli w sobotę. Ja od wczoraj mam dziwne wrażenie… Zapisałam się na jutro do lekarza na szybko, ale już się niepokoję… -
Ja dziś plamienia miałam i byłam na pogotowiu. 1 wizyta miała być 10 stycznia ale przestraszyłam się i dziś pobiegłam. I wszystko dobrze jest kropek 0.4 i serduszko tyka. Przynajmniej mniej się będę stresować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia, 21:36
ŚWIEŻYNKA97, rozia, Falka93., Anilamk, Kendiii, Frajda, Luna11, Locus, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Ja chyba mam, albo grzybiczą albo jakaś inną i wydaje mi się, że stąd te moje plamienia. Jutro mam lekarza to się dowiem, ale przeczesałam już cały internet i podobno z grzybiczą nie ma większego problemu, jak Ci wdrożą leki to kilka dni i po problemie, i leki nie szkodzą dziecku, co najważniejsze.martakam wrote:Zaczytana, jestem pewna, że czekają Was jeszcze słoneczne dni. Trzymaj się kochana.
Dziewczyny, czy ma któraś z Was doświadczenie z infekcją grzybiczą w ciąży? Chyba mnie dopada… Zaczęło się od tego, że mąż miał objawy już następnego dnia po przytulankach, czyli w sobotę. Ja od wczoraj mam dziwne wrażenie… Zapisałam się na jutro do lekarza na szybko, ale już się niepokoję…
Komanuss, dobrze, że sprawdziłaś i będziesz spokojniejsza. Ja byłam na usg w drugi dzień świąt z tego samego powodu 🙏🏼 moim zdaniem lepiej panikować i sprawdzić od razu, niż się zamartwiać, albo coś przegapićWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia, 21:46
👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0
16.12 beta 2756,40 mIU/ml
18.12 beta 5322,50 mIU/ml • progesteron 37,65 ng/mL
26.12 0,49cm ❤️
30.12 0,80cm 122/min
💊 Euthyrox 50 (TSH >3) 12.2025 • Utrogestan 2x200
Accard 75 • Clexane 0,4 💉
27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

-
Cześć dziewczyny! Pozwolicie że się na chwilę wtrynię w Wasz wątek?
Po południu zrobiłam test i wygląda na to, że będę mamą po raz drugi! Czułam to od początku… w każdym razie z apki mój termin jest na 1 września, ale moje cykle to niewiadoma. Pierwsze dziecko urodziłam przed terminem także możliwe, że będę zaglądać na 2 wątki. Wrześniowego jeszcze nie ma, więc może wy podzielicie się pomysłami na przekazanie nowiny mężowi?😬
Jak u Was samopoczucie? Pewnie niektóre z Was już trzymają mdłości;) przytulam na odległość i wspominam sobie dzień w którym moje się skończyły - chwilę przed partymi🙃
Luna11, rozia, Falka93., Kendiii, ŚWIEŻYNKA97, Misia114, Pyśkaaa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)
Starania o #2
07.25 - 2. cykl po powrocie @ po porodzie; wyszły niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
🛑 STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)
Przerwa na pół roku
⏸️ 29.12.2025 (1cs)
Beta 13dpo - ?; 15dpo - ?
Wizyta serduszkowa - 12.01.2026 -
Ehhh... u mnie znowu jest problem. Syn niespodziewanie zakatarzony a co to oznacza dla mnie? Znowu będę chora. Trzeci raz w 2 miesiące a drugi w 1 miesiąc. Jestem już psychicznie przygotowana na wirusy 🙁 Urodziny syna wkrótce się nie odbędą bo dzieje się to czego się obawiam cały czas. Jak zawsze teściowie zatajają swoje infekcje a było proszone przed świętami żeby mówili jak będą mieć nawet katar. Ja mam już kurdę dość... Przynajmniej już wiem że wcześniejsza decyzja o niewyprawianiu urodzin jest słuszna.
-
Hej, Kleopatr4. ❤️ Pamiętam Cię z letnich wątków miesięcznych i pamiętam, jak pisałaś, że robisz przerwę na podreperowanie zdrowia. Dobrze Cię tu widzieć. 😊kleopatr4 wrote:Cześć dziewczyny! Pozwolicie że się na chwilę wtrynię w Wasz wątek?
Po południu zrobiłam test i wygląda na to, że będę mamą po raz drugi! Czułam to od początku… w każdym razie z apki mój termin jest na 1 września, ale moje cykle to niewiadoma. Pierwsze dziecko urodziłam przed terminem także możliwe, że będę zaglądać na 2 wątki. Wrześniowego jeszcze nie ma, więc może wy podzielicie się pomysłami na przekazanie nowiny mężowi?😬
Jak u Was samopoczucie? Pewnie niektóre z Was już trzymają mdłości;) przytulam na odległość i wspominam sobie dzień w którym moje się skończyły - chwilę przed partymi🙃
Co do przekazywania wieści, to ja poleciałam z testem z łazienki prosto do partnera, więc nie mam czym zainspirować.
Tak jak napisałaś - u mnie już wjechały mdłości. Czuję się ciążowo i z jednej strony mnie to cieszy i jest wyczekane, a z drugiej wolałabym czuć się trochę lepiej. Liczę na drugi trymestr. Oby nie do skurczy, tak jak piszesz. W którym jesteś tygodniu?
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Komanuss wrote:Ja dziś plamienia miałam i byłam na pogotowiu. 1 wizyta miała być 10 stycznia ale przestraszyłam się i dziś pobiegłam. I wszystko dobrze jest kropek 0.4 i serduszko tyka. Przynajmniej mniej się będę stresować
Cieszę się że pojechałaś i sprawdziłaś ❤️ Na szczęście to tylko nic nie znaczące plamienie. Odpoczywaj teraz! 🙂
Komanuss lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, bardzo nieśmiało piszę na sierpniowym wątku. Termin z om wypada na 26.08. Natomiast tak bardzo boję się cieszyć, gdyż przyrosty HCG bardzo mnie niepokoją. Mocno wyhamował ostatni. Proszę powiedzcie mi, czy jest jeszcze jakaś nadzieja, że będzie dobrze?
12 dpo 92,3
14 dpo 253,1
17 dpo 894,8
24 dpo 4602,4
jestem w 5 tyg.5 dniu. na takim etapie z pierwszą córką (czekaliśmy na nią 3 lata) HCG miałam ponad 15 tys
różnica jest kolosalna.
Jutro mam usg kontrolne. Tak bardzo się boję. Jedną stratę mam już za sobą.
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę dużo zdrówka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia, 23:00
Komanuss lubi tę wiadomość
Ewwww
Ja 35, on 37
1 ciąża- maj 2023 💔 6tc
2 ciąża - 03.2024
córeczka -
Zaczytana29 wrote:Dziewczyny ja niestety się z Wami żegnam. Serduszko mojego dzieciątka zatrzymało się w 7t +5d, czyli dokładnie w wigilię .
To była moja pierwsza ciąża po 3,5 roku starań.
Jedyne pocieszenie dla mnie w tej sytuacji to fakt,że dowiedziałam się dziś, a nie w święta. Choć jedne święta po ślubie miałam spokojne, przepełnione nadzieją, że w przyszłym roku będziemy juz w trójkę, a nie płacząc po kątach, że nie mamy dziecka.
Trzymam za Was wszystkie kciuki, mam nadzieję, że tylko mnie z tej grupy to spotkało i nikogo więcej nie spotka.
Dużo zdrówka dla Was i Waszych maleństw!
Trzymaj się kochana, tulę mocno. Jeszcze będzie pięknie zobaczysz -
Luna11, O jak mi miło, że mnie kojarzysz. Faktycznie, były zawirowania zdrowotne i to spore, ale wygrałam z tym, oby na dobre. Teraz był pierwszy cykl kiedy wyniki były względnie ok i nas poniosło. Magia świąt;)
Mój mąż wie że kiedy usłyszy więcej niż 6 kichnięć to oznacza tylko jedno🤰🏼
Mimo wszystko myślę żeby to było wyjątkowe, może zaangażuję córę, może jakaś książeczka dla starszej siostry i wkleję zdjęcie na końcu hmm
A no i ja jestem chyba w 5tc, muszę przypomnieć sobie jak to się liczy😂
Luna11, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)
Starania o #2
07.25 - 2. cykl po powrocie @ po porodzie; wyszły niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
🛑 STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)
Przerwa na pół roku
⏸️ 29.12.2025 (1cs)
Falka93, znam to. U nas sporo dzieci poniżej 3rż, w tym placówkowe i wzbraniam się przed gilami jak się da. Cieszę się że przetrwałyśmy święta i skończyło się zna lekkim przeziębieniu.#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)
Starania o #2
Przerwa na pół roku
⏸️ 29.12.2025 (1cs)
Kleopatr4 ja też Cię pamiętam i serdecznie gratuluje! 🙉🥰
Jak juz masz córeczkę, to super pomysł by to ona jakos przekazała nowinę
Ewwww czy ja wiem czy ta beta słabo przyrasta? Każda ciąża to indywidualny przyrost. Moja zaserwowała mi sporo nerwów i smutku, ale dzis idę na wizytę kontrolną i liczę, ze kogoś tam noszę w sobie 🫣 ale strach ogromny 🙂
Flora96 lubi tę wiadomość
👱♀️28 ♥️ 32👦
starania od 07.25
2.10 💔 8+2 (zatrzymanie6+4)
05.12 ⏸️
08.12 beta 73.4 prog 8.66 (cyclogest + besins)
10.12 beta 72.6
12.12 beta 115
15.12 beta 424
17.12 beta 860
30.12 ⏳️👩🏼⚕️ -
ŚWIEŻYNKA97 wrote:Kleopatr4 ja też Cię pamiętam i serdecznie gratuluje! 🙉🥰
Ewwww czy ja wiem czy ta beta słabo przyrasta? Każda ciąża to indywidualny przyrost. Moja zaserwowała mi sporo nerwów i smutku, ale dzis idę na wizytę kontrolną i liczę, ze kogoś tam noszę w sobie 🫣 ale strach ogromny 🙂
Też dzisiaj mam wizytę i już schizuje, że mi wszystkie objawy przeszły 🥴
Aż nie mogę spać, a wizyta dopiero na 18 😮💨
ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość
-
ŚWIEŻYNKA97 wrote:Kleopatr4 ja też Cię pamiętam i serdecznie gratuluje! 🙉🥰
Dzięki za słowa otuchy. Wczoraj nie mogłam spać. Już wszystko widziałam w czarnych barwach. Jak porównałam hcg z poprzednią ciążą to się zalamalam.
nawet w normach jest, że 5tydzień od 10tys hcg a u mnie tylko 4600 
A U Ciebie jak było z hcg? Dziś pierwsza wizyta?Ewwww
Ja 35, on 37
1 ciąża- maj 2023 💔 6tc
2 ciąża - 03.2024
córeczka -
kleopatr4 wrote:Falka93, znam to. U nas sporo dzieci poniżej 3rż, w tym placówkowe i wzbraniam się przed gilami jak się da. Cieszę się że przetrwałyśmy święta i skończyło się zna lekkim przeziębieniu.
Na szczęście mąż teraz się synem zajmuje bo jeszcze ma tydzień wolnego ale pewnie już zdążyłam wyłapać 🦠 -
Kycia, Świeżynka97, Anilamk, rozia powodzenia na dzisiejszych wizytach! ✊️🍀 ✊️🍀 ✊️🍀 ✊️🍀
rozia, Kycia, Sigi133, Anilamk, ŚWIEŻYNKA97, tunka, Luna11 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny powodzenia na wizytach🍀 oby zalały nas dzisiaj same dobre wieści🤞🏼
rozia, Kycia, Sigi133, Anilamk, ŚWIEŻYNKA97, tunka, Flora96, Luna11 lubią tę wiadomość
-
Narazie nie dziękuję ☺️ już powoli odliczam do 10:20, ale mega się stresuję, bo mam od czasu do czasu plamienia… trzymajcie kciuki 🙏🏼🤞🏼 Powodzenia dziewczyny! 🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:04
Sigi133, ŚWIEŻYNKA97, Frajda, Pyśkaaa, borowinka lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0
16.12 beta 2756,40 mIU/ml
18.12 beta 5322,50 mIU/ml • progesteron 37,65 ng/mL
26.12 0,49cm ❤️
30.12 0,80cm 122/min
💊 Euthyrox 50 (TSH >3) 12.2025 • Utrogestan 2x200
Accard 75 • Clexane 0,4 💉
27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

-
Ja mam wizytę na 10:40 więc trzymajcie proszę kciuki 🥹
rozia, ŚWIEŻYNKA97, tunka, Frajda, Flora96, Sigi133, Pyśkaaa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👩30 👨 32 👦 2 & 🐕🐈
Starania po wyjęciu Mireny od 05.2025
09.2025 💔
14.12.2025 ⏸️
Progesteron 27,10 ng/ml
Beta 191 mIU/ml
Beta po 48h 463 mIU/ml -
Zaczytana29 tak bardzo mi przykro 😢😢 Mój lekarz ma taka teorie ze kolejna ciąża dość szybko może zaskoczyć jak organizm już do siebie dojdzie, wiec trzymam kciuki żeby tak u Ciebie było
Dziewczyny powodzenia na wizytach, czekam na same dobre wiadomości
Ja sama mam wizytę dopiero 7.01 i chyba zwariuje do tego czasu. Jednego dnia mnie mdli i wstać z łózka nie mogę, to chociaż nie mam negatywnych myśli, a kolejnego, jak objawy mniejsze, to już w głowie że coś nie tak. Zwariować idzie
rozia, ŚWIEŻYNKA97, Frajda lubią tę wiadomość
1.24 💔 5tc
1.25 💔 7tc
20.11.25 ⏸️
21.11.25 beta 33
24.11.25 beta 171
26.11.25 beta 425
28.11.25 beta 1036
1.12.25 beta 3225
3.12.25 beta 6549
16.12.25 jest ♥️
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH